Bir ailevi konu daha .Kafayı yemek üzereyim .

ben hamilelik tribi olarak görmedim düşüncelerinizi. kim olsa 7 aylık hamile ve 2 yaşında çocukla tek kalmaktan çekinebilir. evet yeğenini görmek istemesi, amca olarak yanında olacak olması çok ince davranış ama siz bu süreçteyken görüntülü arayarak da geçirebilirdi bu dönemi.
ki corona var 12 saatlilk yola bir araba tıklım tıkış gitmek de bence anlamsız.
görümcenizin tavırları için yapmanız gereken sadece onun anlayacağı, başkalarının şaka sanacağı laflar sokmak. siz sustukça devam eder.
senelerdir yapıyor ama bir yerde dur diyebilirsiniz, değiştirmek elinizde.

bence gelmemesi daha iyi okula gidip gelecek sizin üstüne yemek hizmet etmniz gerekir kzıınızla ne güzel oturun. Odalara kapandıklarında sürekliyse içeri girer bu ne hayırdır kimi çekiştiriyorsunuz benden gizli ne konuşuyorsunuz derdim. Olay çıkarırım mutlaka çok salakça bir davranış sizn hakkınızda konuşması mesele değil ama amaç ne yani durup durup. Eşinizin kocalık yapmak gibi bir derdi yok bu arada. Ya ortalığı ayağa kaldırıp ilişkilere sınır koyacaksınız ya da boşanacaksınız .Bu arada ikinci çocuğu yapana kadar ilişkileri böyle vıcık vıcık değil miydi? Neden bu çocuk?

Görümcenizin anlayacağı dilden konuşmak lazım. Fısır fısır konuşunca toplum içinde fısır fısır konuşulmaz deyin gülerek ha böyle anlamazsa direkt herkesin içinde böyle konuşmanız ayıp deyin. Eşinizi odaya mı götürüyor bir dakika sonra sizde gidin yanlarına asla yalnız bırakmayın. Size gıcıklık olsun diye yaptığı çok aşikâr zira istese telefon da da verir fitneyi.
Eşinizin sizin fikrinizi almadan başka şehire gitmesi çok yanlış. Hamile ve çocuklu halinizle tek kalmamayı istememeniz de anormal değil, her insanın mizacı bir değil.

Son düzenleme:
Hamile olsanız da çocuğunuz olsa da kalabilirsiniz 2 gün. bu konuda çok dramatize olmuşsunuz. Allah korusun binde 1 ihtimal olumsuz bir durum olsa 112yi ararsınız ne var bunda.
Eşinizin yeğenleri babasız kalmış 2 gün gidilip bir gönülleri alınacak başları okşayacak bu kadar sorun etmeye değer mi...
Bu hamilelik işlerini çok abartıyorsunuz...doğada her canlının dişisinin yaptığı birşey.
Fısır fısır konuşma işinde hak verdim size ama.
O konuda haklısınız.
Ben sadece şunu bekledim.Bu halde tek başına idare edebilir miisn?Laf olsun diye de olsa bir kişinin sormasini bekledim .Kızım çok hareketli ,hamileliğim zor geçiyor fitigim olduğu için dayanilmaz,bazen yurutmeyen kalça ağrılarım var .Kızım sürekli kucağıma çıkmak istiyor .Çok hareketli ,gece yarılarına kadar uyumuyor .Yoksa ilk kizimda 37.haftaya kadar calistim
kizimi tel basima buyuttum.Nazli bir insan değilim gerçekten
kimse sormadigi için dusunulmedigimi hissettim .

Hemen evi terk etmeyi düşünmeyin. Çok yorgun ve duygusalsınız şu anda. Eşiniz anne babasını mı götürecek? O nedenle mi gidiyor? Sorun eşinizin ailesinde değil, eşinizde. O düşünüp soracaktı en başından. İçinize atmak yerine eşinize konuşun.
Beş yildir çocuğu gormuyor eşim .Kayinvalidwmler de iki yildir.Ona sen de gel çocuk sana küsmüş dediler .Bana baştan gitmiycem izin alamam dedi.Sonra bir baktim plan yapiliyor .İzin alicam bakalım falan demeye başladı .

Ben sadece şunu bekledim.Bu halde tek başına idare edebilir miisn?Laf olsun diye de olsa bir kişinin sormasini bekledim .Kızım çok hareketli ,hamileliğim zor geçiyor fitigim olduğu için dayanilmaz,bazen yurutmeyen kalça ağrılarım var .Kızım sürekli kucağıma çıkmak istiyor .Çok hareketli ,gece yarılarına kadar uyumuyor .Yoksa ilk kizimda 37.haftaya kadar calistim
kizimi tel basima buyuttum.Nazli bir insan değilim gerçekten
kimse sormadigi için dusunulmedigimi hissettim .
Beş yildir çocuğu gormuyor eşim .Kayinvalidwmler de iki yildir.Ona sen de gel çocuk sana küsmüş dediler .Bana baştan gitmiycem izin alamam dedi.Sonra bir baktim plan yapiliyor .İzin alicam bakalım falan demeye başladı .
bu konudaki tek suçlu eşiniz ama biraz sizde bu ilişkide pısırık kalmış gibisiniz etkiniz yok. bana sormadan eşim plan yapsa ben o planı bozarım saygı karşılıklı olması gereken bir eylem bence

Ayyyyyyy kendini bir halt sanan görümcelerrrr bir bitmediniz yaaaa. Sen hele onun davranislarini takmiyormus gibi tavran onu görmezden gel bak nasil kuduruyor. Ama Esinde seni ikinci Plana almis gibi. onunlada anlayacagi dilden bir konusma yap kendisine gelsin.
Ben hep öyle yaptım ama artık çok bunaldım .Ben hiçbir şey yapmıyorken bana böyle davranması sinirimi bozuyor
sanirim bunu fark ediyor hoşuna gidiyor
eşim konuşuyor ,biraz düzeliyor canım cicim oluyor sonra tekrar yapıyor .Artık kısır donguye girdi.Son gorusmelerimizde öyle yaptım .Lafımı söyledim geçtim. Bir şey soylerse kafamı çevirdim ,duymazdan geldim ama bu davranışı odaya eşimi çekip bir şeyler söyleme tekrar yapınca yine sinirlerim tepeme çıktı .Eşime söyledim zaten .Sen izin vermesen beni odaya çekip bir şeyler söyleme esim yanlis anlar falan desen yapmaz dedim .Bizim aramızı mi bozmaya çalışıyor ,beni dislamaya mi çalışıyor çocuk gibi .Ne biçim ablan var diye saydım .Kadın çok tuhaf ya .Valla yildim artık .Bize misafir gelir .Gecenin 11 inde arar gittiler mi nasıl geçti falan diye .Nasıl baş edicem bilmiyorum .

Eşiniz sizi yormak istemediği, kardeşinin fısır fısır konuşmalarını onemsemedigi için size anlatmıyor olabilir?görümce istese telefon ile herseyi anlatıp konuşabilir.gorumcenin eşi o ailede nasıl onu da yok sayıyorlar mi?

Evde kalin görümce kızına gerek yok,minnet etmeyin.
Gorumcemin eşi bunlari yok sayiyor .Sabah evden çıkıp gece yarısı eve gelen ,cocuklari ile ilgilenmeyen birisi .Görümcem çok mutsuz ve eşinden çok şikayetçi .Kayınvalidem kayinpederimle de hep alay eder gibi konuşur ,görümcem ile de öyle hiç takmaz bunlari .Hatta bir kere ilk evlendigimizde eşin iyi birisi oseni mutlu ediyorsa bunların yaptıklarını takma falan demişti şaşırmıştım .Daha bir şey yoktu o zaman .

Kızı istemiycem zaten .Öyle karar verdim.Gelmesin ama zoruma giden bir konu kendi işi dustugunde kaç kere çocuklarını üstüme birakio gitti .Hep ilgilendim .Bir kere isim düştü .Böyle yapması .Tek zoruma giden o .İyilik yap denize at demişler ne diyeyim .

Merhaba hanımlar .Gerçekten artik delirmek üzereyim ya da ben kafaya çok takıyorum .Önceki konularımi bilen bilir .Bu saatte uyku bile uyuyamıyorum sinirden.

Konuya girersem evlendigimizden beri görüşmelerimizin ucunden ikisinde gorumcem eşimi kenara çekip ,ya da odaya çekip bir şeyler konusuyor.Mesela bir yere gidiyoruz yolda kolundan çekip fısır fısır bir şeyler söylüyor .Ya da kayinvalidemlerdeyiz .Hep birlkte oturuyoruz.Kaş göz yapıp odaya çekiyor .15 dakika gelmiyorlar .Ben de dün ilk defa yanımıza geldiklerinde tavir koydum .Yüzlerine bakmadım.Gorumcem kişisi rahatsiz olduğumu anlasin diye .Eisme de çıktığımızda bir daha ailevi bir mesele konusacaksaniz ki olabilir benim bilmemi istemeyebilir siniz ama beni götürme o zaman .Ben rahatsız oluyorum dedim.Her seferinde kadında beni dışlama çabası .Ben olsam ablam boyle bir şey yapamaz .Eşim yanlış anlar ne cagiriyorsun beni derim .Kardeşler tabikide özel konusmak isteyebilir ama yanimda yapılması hoşuma gitmiyor .Kendimi dış kapinin dış mandalı gibi hissediyorum ..

Diğer bir konu eşimin abisi yok.Vefat etmiş .Yengesi ve yeğenini görmeye gidecekler .İki günlüğüne .İki yaşında çok zor bir kızım var ve 7, aylık hamileyim.Gidecekleri yer 12 saat .Cuma gidip pazar akşam donecekler .3 gün.Bu planlama benim dışımda yapıldı .İzin almak değil ama eşim de dahil kimse bana sen hamilesin çocukla tek kalabilir misin demedi.Kayinvalidem formaliteden bu aksam soruyor.Ben de zaten gidiyorsunuz artık mecbur kalicam dedim.Kendimi yok sayılmış hissediyorum..Abartıyor muyum??

Bir de gorumcemin kızı var.16 Yasinda .Eşim o gelsin dursun yanında dedi.Zaten kız bir n gün dershanede .Ben de tamam akşam dursun en azından dedim.Ablana söyledin mi dedim.Evet.dedi.Dun kayinvalidemlerden kalkarken abla kızı gondereceksin değil mi dedi?Bana bir şey demediniz ki dedi bana bakarak .Bu kadin bizi çağırırken bana hiç bakmayip,beni yok sayıp eşimi davet eden insan.Ben de eşim için sana söylemiş dedim.Yok kesin bir şey demediniz falan dedi.Ben de zor olacaksa ,düzeni bozulacaksa gelmesin dedim.O şirret bakışları ile yine bana baktı.Kayinvalidem kizim nasıl tek kalırsın bu halde falan dedi.Bana bir akıl verin
sinir oldum .Gözüme uyku girmedi .Çok mu abartiyorum ?
Bu aileye neden 2.cocuk?
Esiniz 7 aylık karısını bırakıp niye gidiyor ?Kvde gitsin torununu görmeye.
16 yasında cocuk napabilir yanı Allah korusun sancı flaan tutsa,esiniz nasıl göze alıyor bunu?

Bence sonuna kadar haklısın
Lafını esirgeme hem lutfen
Eşime karşı esirgemedim .Soyledim.her şeyi .Sen suçlusun .Sen yanlis anlaşılır desen ,odaya ne çekiyorsun beni desen yapamaz bir daha dedim.Ve bu ilk değil daha önce de defalarca oldu .Hep birlikte bir yere gidicez mesela kolundan çekip fısır fısır bir şeyler anlatıyor .Belki benim hakkımda değil ama ben rahatsız oluyorum .Eşim bana bir şey söylese alçak sesle ya d aben söylesem ama ne oldu ne oldu ne var diye hemen sorar .Bunu da söyledim eşime.Ben de odaya dalıp ne oldu ne oldu deseydim o zaman dedim.

bence gelmemesi daha iyi okula gidip gelecek sizin üstüne yemek hizmet etmniz gerekir kzıınızla ne güzel oturun. Odalara kapandıklarında sürekliyse içeri girer bu ne hayırdır kimi çekiştiriyorsunuz benden gizli ne konuşuyorsunuz derdim. Olay çıkarırım mutlaka çok salakça bir davranış sizn hakkınızda konuşması mesele değil ama amaç ne yani durup durup. Eşinizin kocalık yapmak gibi bir derdi yok bu arada. Ya ortalığı ayağa kaldırıp ilişkilere sınır koyacaksınız ya da boşanacaksınız .Bu arada ikinci çocuğu yapana kadar ilişkileri böyle vıcık vıcık değil miydi? Neden bu çocuk?
Ben de onu düşündüm sonra .Zaten eşime de bunu söyleyip daha fazla yorulurum diye gelmesin diyeceğim .
Zaten benim hakkımda konuştuklarını düşünmüyordum ben de .Ama mesela içeri gidiyorlar .15-20 dakiks.Ben içerde çok bozuluyorum .Sonra eşim gelip bir şeyler anlatıyor ama bunun benim olduğum ortamda konusulma amacı ne ??Onu anlamiyorum .O zaman telefonda konuşun ya da ben yokken oturun konusun.Ben hiç görmeyeyim istiyorum .Yoksa bu hastalıklı kadının ne dediği umrumda bile değil ?Zaten öyle olacak .Eşimle ipler kopmak üzere .Çok sert tepkiler veriyorum artık .Önceden hiç sesimi ciksrmazdim .Görümcem de ilk defa hiçbir şey olmamis gibi davranmadim .Yüzümü çevirdim odaya girince.Anlamistir .Zaten her şeyin altında bir şey arayan birisi .
Evet böyleydi zaten ilk olmadığı için ben tepki verdim artık .Kadının psikolojisi bozuk .Maddi manevi sorunları var .Bir deli yzuunden evliliğim bitmesin dedim ama.bitiyior.Haklisiniz

Eşime karşı esirgemedim .Soyledim.her şeyi .Sen suçlusun .Sen yanlis anlaşılır desen ,odaya ne çekiyorsun beni desen yapamaz bir daha dedim.Ve bu ilk değil daha önce de defalarca oldu .Hep birlikte bir yere gidicez mesela kolundan çekip fısır fısır bir şeyler anlatıyor .Belki benim hakkımda değil ama ben rahatsız oluyorum .Eşim bana bir şey söylese alçak sesle ya d aben söylesem ama ne oldu ne oldu ne var diye hemen sorar .Bunu da söyledim eşime.Ben de odaya dalıp ne oldu ne oldu deseydim o zaman dedim.
Ya burda odaya cekip konusmasından daha önemli bir konu var
7 aylık hamilesiniz adam sizi bırakıp 12 saatlik yola gidiyor.

Bilmiyorum ben mi tuhafım ama bana abartı geldi düşünce tarzınız.
Gorumcem esimi kenara çekip ozel olarak konuşabilir. Ben bazen kasıtlı olarak giderim basbasa konusabilsinler diye . Sonuçta onlar kardes gorumceniz kendi hayatıyla, kocasıyla çocuğuyla ilgili dertlerini anlatıyor akil aliyor olabilir.
Size özel ev hayatını, sırrını ya da derdini paylaşmak zorunda değil.
Siz kardesinizle annenizle basbasa konuşma ihtiyacı duymuyor musunuz ? Sahsen ben duyarım gorumcemle ya da kayinvalidemde eşimle konuşma ihtiyacı duyabilir aklıma hic bir zaman dislaniyorum gibi gelmez.
Oyle bisey olamazda eşim zaten buna izin vermez.

Evde yalnız kalma meseleniz ise eger hamileleginiz zor geçiyorsa 2 yaşında da bebeğiniz var tabi haklısınız ama rahatsınız 2 gün neden kalamayasaniz ?

Ve böyle bir adama 3 yilda 2 cocuk. Bez mama fiyatlatlaridi uçtu, ama bebek yapmak önemli tabi.

Sorun adamin gidip gitmemesi bile değil. Yine polyannacilar gelmiş, eee o cocuklar yetim, 3 gün gitsin nolcakta. Yetimliği sanki 3 günde giderecekler. Adam eşini o kadar umursamiyor ki, söylemiyor bile gideceğini. Durdu durdu, kadin 7 aylik oluncami aklina geldi yetim yeğenleri?

Ne denilir ki. Bu adamin ilk olayida değildir. Ancak yerinde olsam eşime karşi olay çikarirdim. "Ee artik gidiyosunuz" diye sessiz kalmazdim. Hep böyle alttan aldiğin için zaten adam seni zerre umursamiyor artik.

Ben de onu düşündüm sonra .Zaten eşime de bunu söyleyip daha fazla yorulurum diye gelmesin diyeceğim .
Zaten benim hakkımda konuştuklarını düşünmüyordum ben de .Ama mesela içeri gidiyorlar .15-20 dakiks.Ben içerde çok bozuluyorum .Sonra eşim gelip bir şeyler anlatıyor ama bunun benim olduğum ortamda konusulma amacı ne ??Onu anlamiyorum .O zaman telefonda konuşun ya da ben yokken oturun konusun.Ben hiç görmeyeyim istiyorum .Yoksa bu hastalıklı kadının ne dediği umrumda bile değil ?Zaten öyle olacak .Eşimle ipler kopmak üzere .Çok sert tepkiler veriyorum artık .Önceden hiç sesimi ciksrmazdim .Görümcem de ilk defa hiçbir şey olmamis gibi davranmadim .Yüzümü çevirdim odaya girince.Anlamistir .Zaten her şeyin altında bir şey arayan birisi .
Evet böyleydi zaten ilk olmadığı için ben tepki verdim artık .Kadının psikolojisi bozuk .Maddi manevi sorunları var .Bir deli yzuunden evliliğim bitmesin dedim ama.bitiyior.Haklisiniz
Kendi evliliğindeki bozuklukları sizin evliliğinize de yansıtmak derdi kocanız burda orta yolu bulmaya çalışmadığı için sıkıntı oluyor. net tepkiler verin bence anlarsa ne ala eşiniz

Ve böyle bir adama 3 yilda 2 cocuk. Bez mama fiyatlatlaridi uçtu, ama bebek yapmak önemli tabi.

Sorun adamin gidip gitmemesi bile değil. Yine polyannacilar gelmiş, eee o cocuklar yetim, 3 gün gitsin nolcakta. Yetimliği sanki 3 günde giderecekler. Adam eşini o kadar umursamiyor ki, söylemiyor bile gideceğini. Durdu durdu, kadin 7 aylik oluncami aklina geldi yetim yeğenleri?

Ne denilir ki. Bu adamin ilk olayida değildir. Ancak yerinde olsam eşime karşi olay çikarirdim. "Ee artik gidiyosunuz" diye sessiz kalmazdim. Hep böyle alttan aldiğin için zaten adam seni zerre umursamiyor artik.
Kesinlikle görümce at koşturuyor kayınvalide nereye gidileceğine karar veriyor eş haber vermeden gidiyor ortada sadece konu sahibi yok başka herkes istediğini yapıyor. hep bir kenara itilmiş malesef

O zaman eşini karşısına alıp ciddi ciddi konuşacak içindekileri.Benimde güzel geçmedi yazdım zaten 35 hafta boyunca iğne ve fitille geçirdim hatta ignelerimde hemşireler sorardı tüp bebekmi diye.Sancılarimdan kafamı duvara vururdum geceleri. Acildeki bir doktor benim hastam olsaydın doğuma alırdım ama önceki gebelik geçmişini bilmiyorum istersen arayalım doktorunu demişti.Esiyle açık açık konuşup ona göre yol almasından başka yapacak birsey varmi sizce.Eger eş anlamıyorsa devam ediyorsa ona göre yolunu şekillendirmeli.Görümce konusunda odada ne konuştuklarını bilmiyoruz belki inadına yapıyor belki eşiyle sorunları var maddi yada manevi bunların hepsini eşiyle çözmeye çalışmalı.Köprü eşi olmalı eger çözemiyorsa kendi karar vermeli ne yapacağına.Sadece biraz sakin kalmalı çünkü kendisi gebe strese girmemeli.(Bu arada ilk kızım prematüre doğdu gebeliğin nasıl sıkıntı olduğunu iyi bilirim ama gazı verirsek ters sonuçlar cikabilir)
Yine ayni seyi soyleyecegim konu sahibinin ki gebelik tribi degil. Size de cok gecmis olsun zor gunler gecirmissiniz ama tebrik ederim guclu kalmissiniz. Fakat herkes ayni gucte degil. Ve konu sahibi demek ki esini karsisina alip konusacak cesareti yok. Maalesef herkesin tepkisi ayni olmayabiliyor. Ben olsam esime dunyayi dar ederdim. Ne demek toplum icinde odaya cekip fisir fisir konusmalar, 1 degil 2 degil.. zaten sorun konu sahibinin esinde. Lafa gelince namusumsun, soyadimi tasiyosun diyecek ama aile icinde dislanmasina izin verir. Neyse iste agir bi tabir koymadan bu adam duzelmez zaten..

Ya burda odaya cekip konusmasından daha önemli bir konu var
7 aylık hamilesiniz adam sizi bırakıp 12 saatlik yola gidiyor.
Buna neden o kadar takıldınız ki 7 aylık hamilelik alt üstü, hamileliğin son günlerinde değil. Benim eşim de 7-9 aylarım arasında yanımda olamadı ama hiç fekaket senaryoları yazmadım , en kotu arar bı ambulans veya taksi gider. He çocuğu olduğu için zorlanabilir ve elbette fikrinin alınması gerekirdi ama 7 aylık hamilelik , 2-3 gün yalnız kalinamayacak bir zaman dilimi değil

Back
X