Bir ailevi konu daha .Kafayı yemek üzereyim .

Buna neden o kadar takıldınız ki 7 aylık hamilelik alt üstü, hamileliğin son günlerinde değil. Benim eşim de 7-9 aylarım arasında yanımda olamadı ama hiç fekaket senaryoları yazmadım , en kotu arar bı ambulans veya taksi gider. He çocuğu olduğu için zorlanabilir ve elbette fikrinin alınması gerekirdi ama 7 aylık hamilelik , 2-3 gün yalnız kalinamayacak bir zaman dilimi değil
Her hamilelik tabiki bir değil,ben mesela ilk aylarda hic sorun yasamadım,8.ayda bulantılarım oldu.
Ki benim dogumum 26 ay önceydi pandemi yoktu.
Yani adam sehir değistirip biyerlere gidecek,karısı son aylarında hamile.
Bu tedbirsizliktir.

7 aylık hamile kadın, çocuğuyla 3 gün neden yalnız kalamıyor, onu anlamadım. 9 aylık hamileyim, eşim sürekli yurtdışı seyahatlere gitti bu süreçte, yanıma kimseyi istemedim. Allah korusun, acil birşey olsa, araba kullanamayacak olsam ya ambulans çağırırım ya bi komşunun kapısını çalarım. Abartmayın bu kadar.

Ama görümceyle kenara çekilip konuşmalar, sizden habersiz karar alıp emrivaki yapmalar çok rahatsız edici. Hiç değilse karar almadan önce “şöyle şöyle birşey yapmak istiyoruz” dese ya kocanız, çok mu zormuş yani…
Ne guzel siz yalniz basarabilmissiniz ama her hamilelik ve her insan ayni olmuyor, tipki 5 parmagimizin farkli boyutlarda olmasi gibi. Ben de yapayalnizim esimden baska kimsem yok, ailem yurtdisinda yasiyor. Belki covid yine pik yapacak avrupa turkiyeye kapilari kapatacak ve annem dogumuma bile helemeyecek. Esim de her an yanimda olamayacak malum iş güç, ben bunlari kaldirabilecek gucteyim ama herkes benim gibi, sizin gibi olmayabilir. Cogu arkadasim 6ay olunca cik gel buraya, dogumunu burada ailenin yaninda yap covud pik yaparsa yalniz kalirsin cok zorlanirsin dese de, ben esime bunu yapamam. Son 3 ayimda ne ben onsuz kalabilirim ne de o bensiz. Ve belki erken dogum, farkli bi komplikasyon gelisecek ve de cocugunun dogum surecine yetisemeyecek. Bu kadar detay vermemdeki amac herkesin ayni bakmadigi. Arkadaslarima kalsa yalniz asla olunmaz anne sart, es zaten cok bisey yapamaz gozuyle bakiyolar. Bense e zaten 4 ay kadar dogum iznim olacak, esim de ilk hafta izinli olsa bi sekilde basa cikabiliriz diye dusunuyorum guclu kaliyorum. Ama demek ki bu konu sahibi de gorumce ve es ailesinden dislanmaktan yorulmus, hamileliginde verdigi duygusallikla bunu vurhuluyor. Bence esi normal bi es olsa boyle bi plan yapildi, yalniz kalman sorun olacaksa gitmem dese, konu sahibi kesinlikle git canim bisey olmaz derdi..

Ben olsam döndüğünde 1 hafta eve almam trip amacli değil sadece korona önlemi olarak.Televizyonda şu sıralar epey duymaya başladım aşısız hamileler ölüyor korona yüzünden.Anneniz çalışmıyorsa eline ayağına dolanan yoksa çağırın 1 hafta beraber vakit geçirin hem size yoldaş olur hem hasret giderirsiniz.Es ve görümce konusunda ben olsam açık açık konuşur gözleme alırım ne doğrultuda ilerliyor ama siz bukadar daraldiysaniz gebelik öncesi de böyleydi muhtemelen .Keşke 2. Cocuk için acele etmeseydiniz hem sizin ve ilk çocuğunuz için biraz zor olur kızınızda küçükmüş hemde eş ve ailesi ile problemler varmis.Saglikla dogurursunuz inşallah.

Suç esinizde,bu yüzden bosanmayi düşünmekten önce alıp karşınıza detaylıca konuşun. Zaten hamile ve çocuklu kadını evde tek başına bırakıp gidiyorlar,saçmalık burda basliyor

Merhaba hanımlar .Gerçekten artik delirmek üzereyim ya da ben kafaya çok takıyorum .Önceki konularımi bilen bilir .Bu saatte uyku bile uyuyamıyorum sinirden.

Konuya girersem evlendigimizden beri görüşmelerimizin ucunden ikisinde gorumcem eşimi kenara çekip ,ya da odaya çekip bir şeyler konusuyor.Mesela bir yere gidiyoruz yolda kolundan çekip fısır fısır bir şeyler söylüyor .Ya da kayinvalidemlerdeyiz .Hep birlkte oturuyoruz.Kaş göz yapıp odaya çekiyor .15 dakika gelmiyorlar .Ben de dün ilk defa yanımıza geldiklerinde tavir koydum .Yüzlerine bakmadım.Gorumcem kişisi rahatsiz olduğumu anlasin diye .Eisme de çıktığımızda bir daha ailevi bir mesele konusacaksaniz ki olabilir benim bilmemi istemeyebilir siniz ama beni götürme o zaman .Ben rahatsız oluyorum dedim.Her seferinde kadında beni dışlama çabası .Ben olsam ablam boyle bir şey yapamaz .Eşim yanlış anlar ne cagiriyorsun beni derim .Kardeşler tabikide özel konusmak isteyebilir ama yanimda yapılması hoşuma gitmiyor .Kendimi dış kapinin dış mandalı gibi hissediyorum ..

Diğer bir konu eşimin abisi yok.Vefat etmiş .Yengesi ve yeğenini görmeye gidecekler .İki günlüğüne .İki yaşında çok zor bir kızım var ve 7, aylık hamileyim.Gidecekleri yer 12 saat .Cuma gidip pazar akşam donecekler .3 gün.Bu planlama benim dışımda yapıldı .İzin almak değil ama eşim de dahil kimse bana sen hamilesin çocukla tek kalabilir misin demedi.Kayinvalidem formaliteden bu aksam soruyor.Ben de zaten gidiyorsunuz artık mecbur kalicam dedim.Kendimi yok sayılmış hissediyorum..Abartıyor muyum??

Bir de gorumcemin kızı var.16 Yasinda .Eşim o gelsin dursun yanında dedi.Zaten kız bir n gün dershanede .Ben de tamam akşam dursun en azından dedim.Ablana söyledin mi dedim.Evet.dedi.Dun kayinvalidemlerden kalkarken abla kızı gondereceksin değil mi dedi?Bana bir şey demediniz ki dedi bana bakarak .Bu kadin bizi çağırırken bana hiç bakmayip,beni yok sayıp eşimi davet eden insan.Ben de eşim için sana söylemiş dedim.Yok kesin bir şey demediniz falan dedi.Ben de zor olacaksa ,düzeni bozulacaksa gelmesin dedim.O şirret bakışları ile yine bana baktı.Kayinvalidem kizim nasıl tek kalırsın bu halde falan dedi.Bana bir akıl verin
sinir oldum .Gözüme uyku girmedi .Çok mu abartiyorum ?
Riskli gebelik değilse 2 gün yalnız kalmakta ne sakınca gördünüz anlamadım 🤔 yetim kalan bir evladı sevindirmeye gidecekler. Bu kadar hazımsız olmasın kalbiniz. O yengenin yerinde sizde olabilirdiniz.

Riskli gebelik değilse 2 gün yalnız kalmakta ne sakınca gördünüz anlamadım 🤔 yetim kalan bir evladı sevindirmeye gidecekler. Bu kadar hazımsız olmasın kalbiniz. O yengenin yerinde sizde olabilirdiniz.
Yenge gelmelerini istemiyor .Çünkü bu zamana kadar arayıp sormadılar .Ben 5 yıllık evliyim .Daha görmedim hiçbirini .Çocuk gelirlerse ben odadan çıkmam diyormuş .Kayınvalide hastalandi bizi istemiyor diye .Çocuğa maddi manevi faydaları olmamış .Çocuk 4 yaşında yetim kalmış şu an 17, yaşında .Şimdi degidilmese ya da birkaç ay ertelense hiçbir şey olmazdı .Durdular durdular şimdi gidiyorlar ve benim ortopedik sorunlarım var kalça ağrısı dan yuruyemiyorum .Üç gün çocukla ve karnimdakiyle yalnız kalmak bana çok zor .Hazımsızlık değil .Kötü kalplilik değil.Bu planlar yarısi yanımda yapıldı yarısi telefonda .Ben sadece yapabilir misin gidiyrouz ama aklımız sende.Laf olsun diye söylenmiş en azından bir cümle bekledim.

Ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorsunuz ama bir çocuğunuz iki yaşında diğer çocuğunuzdan yedi aylık hamilesiniz. Bunun üstüne söylenecek bir şey bulamadım maalesef
Evet çünkü maddi manevi çocuklarıma çok iyi yaşam saglayacak durumum var.Zaten böyle bir ortamda mutlu olamayacaklar .Görümce ya da kayinvalideden dönünce arabada bağırma çağırma kavga .Şimdiden yanında .Böyle bir ortamda büyüyeceklerine babasız buyusunler .Zaten onu düşünse bu durumlara gelmezdik.

Ben olsam döndüğünde 1 hafta eve almam trip amacli değil sadece korona önlemi olarak.Televizyonda şu sıralar epey duymaya başladım aşısız hamileler ölüyor korona yüzünden.Anneniz çalışmıyorsa eline ayağına dolanan yoksa çağırın 1 hafta beraber vakit geçirin hem size yoldaş olur hem hasret giderirsiniz.Es ve görümce konusunda ben olsam açık açık konuşur gözleme alırım ne doğrultuda ilerliyor ama siz bukadar daraldiysaniz gebelik öncesi de böyleydi muhtemelen .Keşke 2. Cocuk için acele etmeseydiniz hem sizin ve ilk çocuğunuz için biraz zor olur kızınızda küçükmüş hemde eş ve ailesi ile problemler varmis.Saglikla dogurursunuz inşallah.
Annemi cagiramiyorum .Ablam universite okuyor ve biri 14 aylık biri 4 aylık iki bebek var .Annem onlara bakıyor .Yoksa onu düşünürdüm ilk.

Gittikleri gün sancım tuttu diye acile giderdim ben olsam. Görümcenize o kadar sinirlendim ki kıskanç fesat kadının biri.
Eşime bunu anlatamıyorum .Görmezden geleyim dedim artık görmezden gelemiyorum .Sabrım kalmadı .Pandemi dönemi hemşire idi görünüyorduk çok huzurluyduk.Simdi yine görüşmeye başladık .Kendisine yaptığım hiçbir şey yok .Bıktım artık .

Evet çünkü maddi manevi çocuklarıma çok iyi yaşam saglayacak durumum var.Zaten böyle bir ortamda mutlu olamayacaklar .Görümce ya da kayinvalideden dönünce arabada bağırma çağırma kavga .Şimdiden yanında .Böyle bir ortamda büyüyeceklerine babasız buyusunler .Zaten onu düşünse bu durumlara gelmezdik.
Bir çocuğa maddi manevi çok iyi yaşam sağlamak demek = mutlu bir aile hayatı sağlamak demek. Sonradan değişen, farklılaşan durumlara asla lafım yok ama sizinki bile bile lades bu durumda. Böyle bir ortam dediğiniz ortamı yaratanlardan biri de sizsiniz. Çocukların kavga dolu bir ortamda büyüyeceklerine ebeveynlerin ayrılması gerektiği konusunda hemfikiriz ama sizin yaptığınız baba figürünü yok sayarak kendiniz için çocuk yapmak ki bu bence en hafif tabiriyle bencilliktir. Anne baba ayrılınca da babasız kalınmıyor bilginiz olsun, çocukların babası, halası, babaannesi sıfatıyla her zaman hayatınızda olacak bu insanlar

Bilmiyorum ben mi tuhafım ama bana abartı geldi düşünce tarzınız.
Gorumcem esimi kenara çekip ozel olarak konuşabilir. Ben bazen kasıtlı olarak giderim basbasa konusabilsinler diye . Sonuçta onlar kardes gorumceniz kendi hayatıyla, kocasıyla çocuğuyla ilgili dertlerini anlatıyor akil aliyor olabilir.
Size özel ev hayatını, sırrını ya da derdini paylaşmak zorunda değil.
Siz kardesinizle annenizle basbasa konuşma ihtiyacı duymuyor musunuz ? Sahsen ben duyarım gorumcemle ya da kayinvalidemde eşimle konuşma ihtiyacı duyabilir aklıma hic bir zaman dislaniyorum gibi gelmez.
Oyle bisey olamazda eşim zaten buna izin vermez.

Evde yalnız kalma meseleniz ise eger hamileleginiz zor geçiyorsa 2 yaşında da bebeğiniz var tabi haklısınız ama rahatsınız 2 gün neden kalamayasaniz ?
Zaten bunu ben de soyleidm ama hos olmayan bunu benim yanımda yapması.Ayni sehirdeler .Evlerimiz 15 dakika uzaklıkta araba ile .Her gün telefonla konuşuyorlar .Bazen günde birden fazla .Benim yanımda yaomasi bana kasıtlı geliyor .Eşime de söyledim ben de özel konusurum ablamla ama bu görgüsüzlük .Toplum içinde kaş göz yapıp birini odaya çekip 20 dakika konuşmak .

4 yasında yetim kalmıs cocuk 17 yasındaymıs.
Simdi gidesi tutmus ailenin.
Yani pandemide ne hazımsızlıgı ya.
Karısı son aylarında simdiyi mi bulmus 13 senedir gitmediği yigenine gitmek icin.

O zaman eşini karşısına alıp ciddi ciddi konuşacak içindekileri.Benimde güzel geçmedi yazdım zaten 35 hafta boyunca iğne ve fitille geçirdim hatta ignelerimde hemşireler sorardı tüp bebekmi diye.Sancılarimdan kafamı duvara vururdum geceleri. Acildeki bir doktor benim hastam olsaydın doğuma alırdım ama önceki gebelik geçmişini bilmiyorum istersen arayalım doktorunu demişti.Esiyle açık açık konuşup ona göre yol almasından başka yapacak birsey varmi sizce.Eger eş anlamıyorsa devam ediyorsa ona göre yolunu şekillendirmeli.Görümce konusunda odada ne konuştuklarını bilmiyoruz belki inadına yapıyor belki eşiyle sorunları var maddi yada manevi bunların hepsini eşiyle çözmeye çalışmalı.Köprü eşi olmalı eger çözemiyorsa kendi karar vermeli ne yapacağına.Sadece biraz sakin kalmalı çünkü kendisi gebe strese girmemeli.(Bu arada ilk kızım prematüre doğdu gebeliğin nasıl sıkıntı olduğunu iyi bilirim ama gazı verirsek ters sonuçlar cikabilir)
Bu kadar sıkıntılı gebelikte 32.haftada izin almamanızın sebebi maddiyat mı?

Merhaba hanımlar .Gerçekten artik delirmek üzereyim ya da ben kafaya çok takıyorum .Önceki konularımi bilen bilir .Bu saatte uyku bile uyuyamıyorum sinirden.

Konuya girersem evlendigimizden beri görüşmelerimizin ucunden ikisinde gorumcem eşimi kenara çekip ,ya da odaya çekip bir şeyler konusuyor.Mesela bir yere gidiyoruz yolda kolundan çekip fısır fısır bir şeyler söylüyor .Ya da kayinvalidemlerdeyiz .Hep birlkte oturuyoruz.Kaş göz yapıp odaya çekiyor .15 dakika gelmiyorlar .Ben de dün ilk defa yanımıza geldiklerinde tavir koydum .Yüzlerine bakmadım.Gorumcem kişisi rahatsiz olduğumu anlasin diye .Eisme de çıktığımızda bir daha ailevi bir mesele konusacaksaniz ki olabilir benim bilmemi istemeyebilir siniz ama beni götürme o zaman .Ben rahatsız oluyorum dedim.Her seferinde kadında beni dışlama çabası .Ben olsam ablam boyle bir şey yapamaz .Eşim yanlış anlar ne cagiriyorsun beni derim .Kardeşler tabikide özel konusmak isteyebilir ama yanimda yapılması hoşuma gitmiyor .Kendimi dış kapinin dış mandalı gibi hissediyorum ..

Diğer bir konu eşimin abisi yok.Vefat etmiş .Yengesi ve yeğenini görmeye gidecekler .İki günlüğüne .İki yaşında çok zor bir kızım var ve 7, aylık hamileyim.Gidecekleri yer 12 saat .Cuma gidip pazar akşam donecekler .3 gün.Bu planlama benim dışımda yapıldı .İzin almak değil ama eşim de dahil kimse bana sen hamilesin çocukla tek kalabilir misin demedi.Kayinvalidem formaliteden bu aksam soruyor.Ben de zaten gidiyorsunuz artık mecbur kalicam dedim.Kendimi yok sayılmış hissediyorum..Abartıyor muyum??

Bir de gorumcemin kızı var.16 Yasinda .Eşim o gelsin dursun yanında dedi.Zaten kız bir n gün dershanede .Ben de tamam akşam dursun en azından dedim.Ablana söyledin mi dedim.Evet.dedi.Dun kayinvalidemlerden kalkarken abla kızı gondereceksin değil mi dedi?Bana bir şey demediniz ki dedi bana bakarak .Bu kadin bizi çağırırken bana hiç bakmayip,beni yok sayıp eşimi davet eden insan.Ben de eşim için sana söylemiş dedim.Yok kesin bir şey demediniz falan dedi.Ben de zor olacaksa ,düzeni bozulacaksa gelmesin dedim.O şirret bakışları ile yine bana baktı.Kayinvalidem kizim nasıl tek kalırsın bu halde falan dedi.Bana bir akıl verin
sinir oldum .Gözüme uyku girmedi .Çok mu abartiyorum ?
Kalınabilir mi kalınabilir. Zor olur mu, evet zor olur. Bunların dışında benim kabul edemeyeceğim, yok sayılmak olurdu. Sizinle konuşmadan plan yapan esiniz asıl sorun. Yerinizde olsam, kimseyi istemezdim yanımda, dua eder otururum evimde.

Bir kez kvm eşimi arayıp geleceğiz demiş, eşim de tamam demiş. Normal şartlarda dusununce sorun yok, kv ile de sorun yok ama devamı öyle gelmesin diye tedbir aldım. O akşam, misafirler senin, sen kabul etmişsin dedim ve sadece oturup konuştum. Bir bardak çay dolduramadım.
Bu ilk ve son oldu. Kim ararsa, beni aramalarını söyledi.

Rahatsız olmakta çok haklısınız görümcenin tavrından. Yanımda fisildasilmasindan hiç hoşlanmam ben de.

Bu sefer bir şey söylemeyin, gitsin gelsin. Gelince sakince neler hissettiğinizi anlatın. Şu halinizle, fiziksel ve ruhsal kendinizi yipratmayin. Kaç saat yol gitme, olayı aileyle paylasma, enerji olarak sizi çok aşağı çeker. Bebekleriniz için sakin kalın.

Yenge gelmelerini istemiyor .Çünkü bu zamana kadar arayıp sormadılar .Ben 5 yıllık evliyim .Daha görmedim hiçbirini .Çocuk gelirlerse ben odadan çıkmam diyormuş .Kayınvalide hastalandi bizi istemiyor diye .Çocuğa maddi manevi faydaları olmamış .Çocuk 4 yaşında yetim kalmış şu an 17, yaşında .Şimdi degidilmese ya da birkaç ay ertelense hiçbir şey olmazdı .Durdular durdular şimdi gidiyorlar ve benim ortopedik sorunlarım var kalça ağrısı dan yuruyemiyorum .Üç gün çocukla ve karnimdakiyle yalnız kalmak bana çok zor .Hazımsızlık değil .Kötü kalplilik değil.Bu planlar yarısi yanımda yapıldı yarısi telefonda .Ben sadece yapabilir misin gidiyrouz ama aklımız sende.Laf olsun diye söylenmiş en azından bir cümle bekledim.
Anladım.. Haklılık payınız var o zaman bir şey diyemeyeceğim

Zaten bunu ben de soyleidm ama hos olmayan bunu benim yanımda yapması.Ayni sehirdeler .Evlerimiz 15 dakika uzaklıkta araba ile .Her gün telefonla konuşuyorlar .Bazen günde birden fazla .Benim yanımda yaomasi bana kasıtlı geliyor .Eşime de söyledim ben de özel konusurum ablamla ama bu görgüsüzlük .Toplum içinde kaş göz yapıp birini odaya çekip 20 dakika konuşmak .
Bu kadar ne konuşuyorlar telefonda anlamadım ya ne muhabbeti görümceniz cidden tam Allah korusunluk. Ayrılmadan önce bence aile terapistin gidin o görümceyi uzak tutmasını söyleyin kendi kocasına sarsın sorunlu insan

Ben ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum artık .Çünkü psikolojim kaldırmıyor .Aileme anlatmalı miyim?Hiçbir şeyden haberleri yok.Uzaktalar uzulmesinler diyorum ama eşim anne babasi ile iki gun gittiğinde evi terk etmeyi düşünüyorum .Sanirim sona geldim artık .

Ortada 2 çocuk var o yüzden önce eşinizle konuşun ve kendini düzeltmesini isteyin, aile terapistine görünün.

Yazdığınzı her şeyde haklısınız, eşinizin ekndi aklı yok, KV aklı görümce aklıyla yaşıyor. kendi konuşamıyor sizinle kendi kafası olmadığı için onun yerine KV arıyor kızını göndereceksin eşini göndereceksin değil mi diye.... burayı okuyunca 5 yaşında çocukla evlisiniz sandım.

Ben ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum artık .Çünkü psikolojim kaldırmıyor .Aileme anlatmalı miyim?Hiçbir şeyden haberleri yok.Uzaktalar uzulmesinler diyorum ama eşim anne babasi ile iki gun gittiğinde evi terk etmeyi düşünüyorum .Sanirim sona geldim artık .
Limon geçen beni konundan kovmuştun. Yine aile problemleriydi ve ben o zaman da yazmıştım sana bu sorun sürekli devam edecek diye.
Eşin arlanmaz ve utanmazın teki. Bence artık kesin bir adım atmalısın. Çünkü bu başka türlü laftan anlamayacak.

Limon geçen beni konundan kovmuştun. Yine aile problemleriydi ve ben o zaman da yazmıştım sana bu sorun sürekli devam edecek diye.
Eşin arlanmaz ve utanmazın teki. Bence artık kesin bir adım atmalısın. Çünkü bu başka türlü laftan anlamayacak.
Estagfurulluh kovmadim .Kusura bakmayın .Bu kadar sorunun içinde gerçekten hamileliğin de etkisi ile çok duygusal tepkiler veriyorum .Gerçekten bunaldım artık .Hep benzer problemlerle karşılaşmaktan .Haklısınız .

Back
X