Bir akil verin bana nolur

Yani ben doktorun hangi şeyleri göz önünde bulundururak söylediğini bilemem işte okuduğum ettiğim ortalama kilo boy değerleri açısından söyledim. Zaten ilk sene ortalama 25 cm uzuyorlar sizinki 15 ayda 30 cm uzamış panik olmayın bir doktor fikri daha alın.
Öyle bir diyorsunuz? Bu bizim kacinci doktorumuz bilmiyorum inanin ama hep ayni sonuc cikiyor herkes endokrinoloji bir görsün diyor

kızım en son 1 yaş kontrolünde 4 ay önce 82 cm'di boyu kilosu da 12'idi..bana da doğduğundan bu yana obez olacak emzirmeyi sınırla diyenler oldu .ondan 11 gün önce doğan kuzeni kızımdan 10 cm gibi bir farkla kısa hep...çocuk 47 cm doğdu,kızım 52...gece beslenmesi her ikisinde de var ..biz baba ve anne olarak 160 ve 1.70 boyundayız..ailemiz de uzun da yok ama 13 yaşında ki oğlum,1.76..gen faktörleri önemli bu konu da tabi ama doktor neye göre bunu söyledi onu öğrenmek lazım...bir kaç doktora daha danışın yukarı da bir bayanın dediği gibi...gece emzirmek boya sorun olsaydı benimkiler neden böyle.tartışmalı...
Boylarin masallah diyelim.. Benim derdim minyon yada uzun olusum degil endokrinoloji ve o igneler.. sanirim bu 10. doktorumuz falan ve sonuc degismiyor en son adam keseceksin gece beslenmesini kesintisiz uyuyacak dedi 🤷

Bir arkadaşımız var. Anne baba dr ,cocuklari 2 yasinda yasitlarina gore kucuk. Diğer çocukları da çok uzun sayılmaz ama küçüğü için bu da böyle minyon deyip, hic kafalarına takmiyorlar. Bize söyledikleri.
Benim kizim da 47 cm gibi doğmuştu. 14 yas boyu 1.63 falan sanırım.
Yani cok kafaya takmayin ama endokrine de götürün.
Gece emzirmeyi keserseniz de çocuğa zararı olmaz. Siz kendiniz cocuga gore kesme yolunu bulun. Biberonla su verin.
Bu biberonla su isini az önce denedim bir güzel icti sonra döndü 3-4 firt emdi uyudu, dudak tiryakisi benimki resmen

15 ay sütten kesmek için çok erken, sadece boy açısından düşünmeyin. Anne sütü alma imkanı varken devam etsin. Dünya sağlık örgütü "minumum'" 24 ay anne sütü olarak güncelledi araştırmaları.

15 ay sütten kesmek için çok erken, sadece boy açısından düşünmeyin. Anne sütü alma imkanı varken devam etsin. Dünya sağlık örgütü "minumum'" 24 ay anne sütü olarak güncelledi araştırmaları.
Evet ben de istemiyorum hiç zaten.. oral dönemdeler 2 yasina kadar hiç ister miyim yavrum üzülsün ama iste memesiz uyku isini cözemiyorum icli içli agliyor 🤦

Gece emzirmesini kesin gündüzü bırakmak zorunda değilsiniz uyumadan önce uyanınca gün içinde yine emer. Bebekler alışkanlıktan kalkıyor gece. 15 aylık bebeğin gece beslenme ihtiyacı yok zaten. Nasıl her uyandığında emzirerek alıştırdıysak (bende öyle yaptım maalesef) şimdi de her uyandığında meme vermeyerek alıştıracaksınız. Ağlayacak bu çok normal ama kararlı olmanız lazım onun için yapıyorsunuz bunu.

Merhabalar herkese.. 15 ay kontrolünde kizimin boyu 76 cm cikti. Uyku saatine yemesine icmesine dikkat etmeme ragmen böyle cikti. Endokrinoloji takibi verildi. Esimle boylarimiz 170-182 bi arada.vGece emziriyor musun dedi doktor, emerek uyuyor dolayisiyla uyanip emiyor dedim dedim. Insülin salgilar vücutta bu da büyüme hormonuyla yarisir hatta baskilar gece emzirmesini birak yapamiyorsan emzirmeyi tamamen birak artik emzirmenin bebege bir faydasi yok dedi. Emzirmeden nasil uyuyacagim gece uyaninca nasil geri döndürecegim neler yaptiniz nolur benimle tecrübelerinizi paylasin ben cok yoruldum artik bu isten(Allah baska agir hastaliklar vermesin ama iste yasayan biliyor)
Emzirmeyi tamamen bıraktırmazsanız gece emmesini bırakması çok zor oluyor. Gece uyanınca su verin, alışık olduğu birisi varsa yanınıZDA kalabilecek güvendiğiniz biri, bikaç gece sizle kalsın uyanınca anne şuan uyuyor gibi şeyler söylesin yine su versin. Gece emzirmesi zaten en geç 1 yaşında bırakılmalı, diş çürüğü, reflü gibi şeylere de sebep oluyor

Gece emzirmesini kesin gündüzü bırakmak zorunda değilsiniz uyumadan önce uyanınca gün içinde yine emer. Bebekler alışkanlıktan kalkıyor gece. 15 aylık bebeğin gece beslenme ihtiyacı yok zaten. Nasıl her uyandığında emzirerek alıştırdıysak (bende öyle yaptım maalesef) şimdi de her uyandığında meme vermeyerek alıştıracaksınız. Ağlayacak bu çok normal ama kararlı olmanız lazım onun için yapıyorsunuz bunu.
Deniyorum 2 gecedir pek becerebildigim söylenemez ama.. tesekkür ederim desteginiz için 🙏

Emzirmeyi tamamen bıraktırmazsanız gece emmesini bırakması çok zor oluyor. Gece uyanınca su verin, alışık olduğu birisi varsa yanınıZDA kalabilecek güvendiğiniz biri, bikaç gece sizle kalsın uyanınca anne şuan uyuyor gibi şeyler söylesin yine su versin. Gece emzirmesi zaten en geç 1 yaşında bırakılmalı, diş çürüğü, reflü gibi şeylere de sebep oluyor
Uyku egitimi versem acaba gece emmeyi birakmaz mi ki? Emerek uyuyor ya o yüzden emmek istiyor hep uyku arasinda

Uyku egitimi versem acaba gece emmeyi birakmaz mi ki? Emerek uyuyor ya o yüzden emmek istiyor hep uyku arasinda
Belki de linçlenebilirim Fakat ben uyku eğitimine kesinlikle inanmıyorum çünkü en ufak bir şey de çocukların uykusu bozulabiliyor uyku eğitimi denen şey çocuğa sadece kendi kendine uyumayı öğretiyor olabilir bu da çocuklar için bence çok iyi bir şey değil onların bize ihtiyacı var büyüyünce zaten kendi kendine uyuyacaklar sallayarak emerek uyumak onların Hakkı ama bir zaman sonra gece emmesini bırakmazları lazım O yüzden siz ona emmeden başka emzik ninni sallama gibi şeylerle uykuya alıştırmaya çalışın gece kalktığında da meme yerine su verin.
Benim bebeğim 9 aylık olana kadar gece sürekli uyanıyordu emziriyordum geri uyuyordu bu uyanmalar sürekli devam etti Doktor kontrolünde gece emdiğini söylediğimde gece emzirmesini bırakmazsan çocuğun deliksiz uyumaz dedi Ve o günden sonra gece emzirmesini bıraktım uyandığı zaman su verdim ve sürekli su içip geri uyumaya başladı bu şekilde Uykusu kesintisiz olmaya başladı ve şu an geceleri nadiren uyanıyor

Belki de linçlenebilirim Fakat ben uyku eğitimine kesinlikle inanmıyorum çünkü en ufak bir şey de çocukların uykusu bozulabiliyor uyku eğitimi denen şey çocuğa sadece kendi kendine uyumayı öğretiyor olabilir bu da çocuklar için bence çok iyi bir şey değil onların bize ihtiyacı var büyüyünce zaten kendi kendine uyuyacaklar sallayarak emerek uyumak onların Hakkı ama bir zaman sonra gece emmesini bırakmazları lazım O yüzden siz ona emmeden başka emzik ninni sallama gibi şeylerle uykuya alıştırmaya çalışın gece kalktığında da meme yerine su verin.
Benim bebeğim 9 aylık olana kadar gece sürekli uyanıyordu emziriyordum geri uyuyordu bu uyanmalar sürekli devam etti Doktor kontrolünde gece emdiğini söylediğimde gece emzirmesini bırakmazsan çocuğun deliksiz uyumaz dedi Ve o günden sonra gece emzirmesini bıraktım uyandığı zaman su verdim ve sürekli su içip geri uyumaya başladı bu şekilde Uykusu kesintisiz olmaya başladı ve şu an geceleri nadiren uyanıyor
Deneyecegim bunu tesekkür ederim 💕

Ben o aylarda gece emzirmesini bırakmıştım 22 aylıkken de tamamen etmeyi bıraktı.
Güle güle meme kitabı var oradaki adımları izlemiştim,gece meme uyuyor,dinlenip süt toplayacak sabah yine emceksin demiştik. Bir kaç gün ağlamıştı gece uyanınca,kucağımda gezdirip meme uyuyor sabah güneş çıkınca emeceksin deyip kucağımda uyutmuştum. Sabah da uyanınca hemen güneşi gösterip meme uyandı hadi gel em demiştim.

Ben o aylarda gece emzirmesini bırakmıştım 22 aylıkken de tamamen etmeyi bıraktı.
Güle güle meme kitabı var oradaki adımları izlemiştim,gece meme uyuyor,dinlenip süt toplayacak sabah yine emceksin demiştik. Bir kaç gün ağlamıştı gece uyanınca,kucağımda gezdirip meme uyuyor sabah güneş çıkınca emeceksin deyip kucağımda uyutmuştum. Sabah da uyanınca hemen güneşi gösterip meme uyandı hadi gel em demiştim.
Yaaa ne tatliymis valla her yöntemi deneyecegim artik hangisi olursa çok tesekkür ederim bu da aklimin bir kösesinde bulunsun 🙏🌺

Back
X