Bir akıl verin lütfen çok kötüyüm

ezgimm87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
141
3
46
Erzurum
kızlar merhaba.dünden beri çok kötüyüm burdan başka paylaşacak kişi bulamadım anlatamadım kimseye.3 ay sonra düğünümüz var. nişanlımla ben ailelerimizden başka bir ilde yaşıyoruz ve eşyalarımızı birlikte alıyoruz.bir de araba aldık. gelecek ay da ev tutucaz inşallah. yani anlayacağınız borcun içindeyiz. hem düğün masrafı hem eşya epey sıkıntı çekiyoruz.inanın bir t-shırt alırken bile 2 kere düşünüyorum. neyse işte nişanlımla dün yemeğe gitmiştik bana dedi ki gelecek ay kardeşime para yollamak istiyorum.ben de dedim ki bakarız hayatım evi bi yerleştirelim de bütçemize göre yollayabilirsek yollarız. inanın içimde hiç bir art niyet yok gerçekten babam para istese ona da aynı şekilde cevap verirdim. sonra yemek bitti gayet normal gittik film izledik falan. içine dert olmuş olacak ki surat asmaya başladı. noldu diyorum cevap yok bişey mi yaptım diyorum. defalarca sordum. en sonunda dayanamadım sesimi yükselttim noldu yaaa diye bağırdım. sonra bana saydığı lafların haddi hesabı kalmadı. kendide özel hiç bişey almıyormuş sürekli ben alışveriş yapıyormuşum. bana hesap vermek zorunda değilmiş kardeşine para yollarken. ki inanın kızlar maaşımı olduğu gibi veriyorum ben ondan harçlık alıyorum. sonra ağladım ağladım. bugün 1-2 kere aradı. ama içimden hiç konusmak gelmiyor. ne yapacağımı bilmiyorum. ama hiç bu kadar kalbim ve gururum kırılmamıstı.boğuluyorum inanın.

çiftler evlenirken okadar borca giriyoki buda doğal olarak ilişkiyi etkiliyor...allah ev kuranların yardımcısı olsun....bende 1 yıl oldu evleneli anlıyorum seni.nişanlında bu durumdan dolayı strese girmiş o bi anlık kızgınlığıyla seni kırmış birbirinizi anlamaya çalışın...ilişkilerde olur böyle şeyler hele bu dönemler çok çok zor sana tavsiyem hep yapıcı ol.düğün öncesi insan çok yoruluyor sabırlı ol...bide tavsiyem nolur çok çok borca girmemeye özen gösterin evlendikten sonra beni daha iyi anlayacaksın harcamalar tabiki olacak ama sınırı aşmadan çünkü bu sizin yararınıza olacak..düğün sonrası bide bu borçlarla uğraşmak gerçekten zor insanın beynini yorar bi kere...sen nişanlınla iyi ol umarım evliliğin çok güzel olur...huzurun olsun gerisi boş.....

Üzülme canım,evlilik arifesinde olur böyle gerginlikler.
Sen de streslisin,nişanlın da öyledir mutlaka.
Kolay değil,yuva kuruyorsunuz.Telaşlarınız,endişeleriniz var.
Ani parlamalarla birbirinizin kalbini kırmayın.

benim anlamadığım neden maaşını ona veriyorsun ki
şimdiki gençleri ben cidden anlamıyorum.sen ona para vermek zorunda değilsin canım üstüne düşen neyse kendin al gerisini de o alsın.evlendikten sonra beraber ödersiniz yine ama şimdi eline para vermek çok anlamsız bence
tartışmanızda evlilik stresinden maddi bunalımdan olmuş ama yine de böyle kırıcı olması gerekmezdi nişanlının
umarım özür dileyip gönlünü alır

en büyük hatayı maaşını ona verip ondan harclık alarak yapmıssın kendini tek gelir kaynagı sanmıs sanki bence önce bunu ortadan kaldrı ikinizde belli miktar para koyun ortaya kalanı size özel olsun ve bence ailelerinizde sizin icin bişiler yapsın ayrı ilde olmaları yardım etmelerine engel diil ki siz bu kadar sıkıntı cekerken bişi yapmamaları ilginc geldi bana maddi sıkıntısı olan insanın hayatta herseyi yapabilecegi gibi herseyide söyleyebilecegini düsünüyorum onun mantıklı düsündügünü ve o şekilde sana kötü konustugunu sanmıyorum bi anlık sinirle söylemiş bence tekrar konusun düzelir inş

evlilik arifesinde bu kadar borcunuz varken araba almak bana biraz fazla lüks gibi geldi
her şeyi dört dörtlük yapmaya çalışmayın
evlendikten sonra olsun bazı şeylerde

evlilik arifesinde olur bu şekilde sıkıntılar
karşılıklı anlayışla halledilemeyecek bi mevzu değil bence

Yani ne diyeyim bilemiyorum.
Sen elindeki paranın hepsini ona ver o dönsün sen bana karışamazsın desin.
Benim asıl takıldığım şu bazı erkekler yeni bir hayat kursalar bile hep aileleri ön planda oluyor evinin ihtiyacını düşünmüyor.Anne babasına,kardeşine olur olmaz zamanlarda para vermeye çalışıyor işin tadı kaçıyor.Çevremde böyle çok erkek var.

Bu arada kimse yanlış anlamasın tabii ki anne babaya destek olunmalı ama ayarı kaçırmadan,iki tarafıda mağdur etmeden

ah hayatım hemen hemen aynı şeyi yaşadm inanki evlendikkten sonra gıkı çkmıyor borçları ödemek için bide allah izin verirse çocuğumuz olacak ona birikim yapıccaz fazla takma kafana evlendikten sonra anlar hatasını borçlar herşeyin önüne geçiyor belirli bi süre ondan sonrada birikim olayları falan filan

evlilik önceside borçlardan dolayı strese girmişsiniz ikinizde birbirinize ne söyleseniz zorunuza gider.
ama yapıcı olmaya çalışın madem evlilik kararı almışsınız birbirinizi seviyorsunuz birbirinizi kırmayın
nişanlın mutlaka hatasını anlayıp özür dileyecektir kafana takma bugünlerin tadını çıkar:)

çok büyük hatalar ediyorsunuz!!!evlenmeden önce araba almanız mesela yarın bi gün evlendiniz sonra allah korusun boşanma durumu oldu ee sen o arabadan payını alman çok zor adam vermez evlendikden sonra edinilen mal yarı yarıyadır.neden sonra yapılacak şeyi önceden yapıyorsunuz birde maaşınızı vermenizde diğer büyük hata,ipler tamamen onun eline vermişsiniz yapmayın sonrasında üzülen olursunuz!!!

ben de arkadaşlara katılıyorum. yuvayı birlikte kuracaksınız ama daha evlenmeden maddi imkanlarınızı n hepsini ona devretmeniz doğru değil sonra bunu kendisine verilmiş bir hak gibi görecek. keşke araba almak yerine acil ihtiyaçlarınızı alsaydınız. ama bana kalırsa arabayı da kendisi için aldırtmış nişanlınız. aileniz ne diyor peki bu işe?

maddi problemler gerçekten çok yıpratıyor ilişkiyi hele de evlendikten sonra eşyalar düğün derken çiftler düğünün hemen ardından kendilerini borç havuzunda yüzerken buluyor. valla tavsiyem ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız. konuşup anlaşın işi buraya kadar getirmişken birbiriniz kırmayın.

aile meselesine gelince bu hep olacak arkadaşım, tabi hepimiz yeri geldiğinde anne babamıza kardeşlerimize yardım etmek isteriz değilmi? işte bunu da imkanımız ölçüsünde yapabiliriz. oda kardeşini mağdur etmek istememiş, yani mebla çok anormal bişey değilse tabi. sen de kendini ifade et kasıtlı olarak hayır demedim imkanlar kısıtlı de. aslında sen de kötü bişey dememişsin zaten ama o anlayacağı şekilde anlamış. kırıldığını anlat. başka ne diyelim akıllı davran lütfen kendini ezdirme, paraların nerelere gittiğini mutlaka takip et ama çok da çaktırmadan yani hesap sorduğunu da zannetmesin

inşallah çok mutlu olursun

Birçok evli kadın bile bunu yapmazken, senin nişanlına maaşını teslim etmen ve tüm yönetimi ona devretmen tamamen senin kararın olduğuna göre, bunun için nişanlını "hem senin maaşını alıyor, hem kendisine karıştırmıyor" diye suçlayamayız.

Şimdiden adamı bu kadar avucunun içine almaya çalışırsan, az bile tepki vermiş sana bence..
Adam kardeşine para vermek istiyor, ne var bunda. Evleneceksiniz diye adamın her türlü kullanım hakkını eline mi aldın yani nedir? Çok tuhaf.

Ne demek "bakarız, hele evi yerleştirelim para kalırsa veririz".. Bence çizgiyi aşmışsınız şimdiden.

Hata ettiği konusunda sonuna kadar katılıyorum size, fakat daha şimdiden ya boşanılır sa diye mal paylaşımını düşünmek bence şu aşamada çok ta doğru değil.

Önünüzde evlilik gibi zorlu bir yol varken bir sürü borcun içindeyken araba almak çok mu elzemdi? Ayrıca siz kendi kendinizi idare edemiyor musunuz neden daha şimdiden maaşınızı nişanlınızın avucuna sayıyorsunuz? Kusura bakmayın ama hiç akıl işi değil. Resmen gel beni yönlendir demek bu. Bence siz işe maaşınızı kendiniz yönetmekle başlayın. Tabii ki eşler arasında senin param benim parama olmaz, olmamalı ama siz abartmışsınız. Evlenin ortak hayatınıza başlayın ondan sonra ortak payda da buluşu
n.

İki gündür zaten bir kardeşe para verme mevzudur gidiyor.

Son düzenleme:
Neden maaşınızı nişanlınızın eline veriyorsunuz ki sizler daha evli değilisiniz bile haa evli bile olsanız herkesin parası kendinedir..Neden bu kadar borcun içinde araba aldınız onuda anlamadım çok acil olan bişeymiydi acaba...

bence hiç bişe olmamış gibi konuyu kapatma üzüldüğünü kırıldığını anlat ama önce ilk adımı ondan bekle anlasın seni üzdüğünü.düğün arifesi olur böyle şeyler demiyeceğim bi yuva kuruyorsunuz sende onun kadar bunalıyorsun sonuçta tek taraflı değil beraber bu yolu aşmaya çalişiyorsunuz her bunaldığın da sana böylemi yapacak.yok canım böyle name evlilik arifesi onca borcun arasında ne diye kardeşine para gönderiyor ki.sen göndermiş olsaydın aynı tepkiyi sen ona verseydin ne düşünür dü acaba.

bak arkadaşım çalışmıyorum çalışsamda eşime maşımı vermezdim neden diyceksin burda bu sitede çoğu kadın eşinin maaşını aldığını harçlık veriyor gibi davrandığını söylüyor yani sen en baştan eline vermişsin hem evlenirken kadın belirli şeyleri alır erkek belirli şeyleri ben bunları bunları alırım diycetin kısacası en baştan ipleri eşinin eline vermişsin her zman maddi konuşmalar olucaktır aranızda sen paranı veriyorsun ilerde belki eksikliğin olucak ama o ailesini düşünücek kötü düşünmek istemem nişanlıyken böyle diyen ilerde öyle olur bence..

evlenmeden önce maaşımı kafama göre harcardım,aileme gönderirdim,istediğim şeyi alırdım ve de çok stressiz,mutlu bir hayatım varmış diyorum şimdi.eşimle 8 senelik flört döneminden sonra büyük aşkla evlendik.evlendikten sonra aileme para gönderirken hep sorun oldu,eşimin 2 katı aldığım zamanlar bile sorun oldu,ev aldık,araba aldık hepsinin borcu neşemin çoğunu alıp götürdü.
Bence evlenmeden bari kendi paranı kafana göre harca ona da rahatlık ver bu konuda,evlenince zaten ortak oluyor.bir de evlenince senin çalışman,aldığın para gözde olmuyor,sen çalışmak,kazanmak,aynı zamanda da ev hanımı olmak zorunda kalıyorsun.çalışıp para kazanıyorsun diye ev hanımlarından daha kıymetli olmuyorsun.şimdiden birbirinizin paraları üstünde hak iddia etmeyin,rahat olun.her şeyi almak zorunda değil insan,kasmayın şimdiden borca girip kendinizi.

düğün stresi ve borçlardan oluyor bu sorunlar canım biraz alttan alın birbirinizi anlat sen ona içimde kötü bi niyet yoktu diye sakince oda sana hak verecektir

henüz evli bile değilken maaşınızı nişanlınıza vermenizi çok yanlış buldum. Benim 3 senelik evli bir arkadaşım var evlendiğinden beri maaşını kocasına verip kocasından aylık 100 tl harçlık alıyor ve maaşının nereye harcandığını bile bilmiyor kocası sadece biriktirıyorum diyormuş. Gecen gün ikramiyesinden 300 tl çekip kendine çocuğuna bişeyler almış adam küsmüş bizimkine. Yapmayın hanımlar biriktirecekseniz bile kendi maaşınızı kendiniz biriktirin. mesela bizde eşimle birikim yapıyoruz maaşını bana veriyor ben altın vs.. alıyorum. eşimde çok memnun bende.
ayrıca o kadar borç harç içindeyken kardeşine neden para veriyor? evlendikten sonra da bu işin ucunu kaçırabilir engel ol. bu konuda sıkıntı çekmiş biri olarak söylüyorum

Tamam maaşını veriyor olabilir ama o parada kazananın da söz hakkı olur. Salt kendi parasından verse neyse. Bugün kardeşine, yarın diğer akrabalarına gidecek o paralar. Ayrıca konuyu açan hatun kişi o paraları "al bak ben yiyemedim, senin ailen yesin" diyerek değil, evlilik hazırlıkları için vermiştir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…