Bir akl verin Arkadalar hikayem bu...

canım zor bi dönem geçirmişsin.. Ama ne olursa olsun bence annenle barış senin ayağına gelip özür dilemiş demek ki hatasını anlamış bundan sonra aranız ii olur bence eşinde yanındaysa kaynanandan korkma seni ezdirmez gibi duruo eşin.. inş herşey yoluna girer..

Off be canim isin zor ama kimseye ezdirme kendini ne annene ne kayinvalidene,
Allah'tan esin olanlarin farkinda ve haklarini mudahale ediyor, su durumda yapman gereken esine
siki sikiya sarilman, ailemle barisiyim mi diye sorarsan tabii ki durumlari en iyi sen bilirsin ona gore adim
at barismak istiyorsan esini bir sekilde ikna et, istemiyorsan yine uygun bir dille soyle..

anneyede helal olsun yalnız hepara vermessen bişey yiyip içemessin demiş..vaaayy bee...
annen bu lafı söyleyebildikten sonra öz evladına,eller ne yapmaz:sm_confused:
annenle barış,ama formaliteden,yaptıkları unutulucak gibi değil ailenin,onlar yüzünden kaçtın ve kaynanan tarafından hor görülüyosun..
eşinede anlat durumu,sadece allahtan korktuğum için barışıcam,görüşmicem yine,ararsa gelirse keyfi bilir de..
eşine helal olsun,sağlam adammış,seni ezdirmiyor,sen yine saygını bozma,eşin gereken cevabı veriyo zaten..

Annedir ne yapsada küs kalamıycaksın affet ama mesefeli olacak tabi bu görüşmeler...eşinde istemediği için haklıda...Eşinin ailesi, eşin senin yanında olduktan sonra bişey yapamaz ama çok dikkatli ol ...

her harfine her hecesine katılıyorum

inşallah bu zor zamanları kısa zamanda atlatırsın canım.
bu kötü kesitin içinde çok büyük bir ışığın var. çok şanslısın ki eşin anlattığın kadarıla seni sımsıkı sarmış.
aile atılmaz deniliyor ama kızı evden çıkarken hiçbişey demeyen üstüne bir de 3gün arayıp sormayan, şiddetin olduğu bir aile için yapılacak tek şey var o da mesafeyi koymak

cnm annenle kesnlkle barış ama maddi yardım yapma çokta içiçe olma annelik görevini yapsın yeter,yeni evlisiniz galiba zamanla bunları atlatıcaksınız yanınızda kimsenin olmiycağnı erken gördünüz eşin en azından anne kuzusu diil şanslısın,allah sabır wersn

canım ya kıyamam sana allah yardımcın olsun sana benzer bende yaşıyorum anlayabiliyorum seni bence annenle barış ama sadece barış içli dışlı olma baktınki annen artık gercekleri görüyor ve bişeyler dank ediyor kafasına duruma göre muhabbetini artırısın.
ben her zaman herkesin ailesi kendine özeldir ne yaparsa yapsın iki güleryüz iki canım yavrum bitanem denildiği zaman herşey unutuluyor ki böylede olmak zorunda bizi ne güçlüklerle büyütmüşler yetiştirmişler en azından bizi bebekkende olsa cocukkende olsa korumuşlar .
en azından tek damla da olsa süt hakkı var yani canım inş. herşey gönlünce olur mutluğun huzurn daim oluropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Ne desem yanlış anlıyacaksın , seni suçlayıcı hiç bir cümle kurmadım öncelikle bunu bilesin.
Birde kendini benim yerime koy demişsin herkes kendi çektiğini bilir ben ne kadar senin açından baksamda
senin gibi düşünmem imkansız nihayetinde yaşayan sensin.
Anne ve babanı attığını söylemedim, sadece atılmaz dedim
Yani aileni bağışlaman gerektiğini ifade ettim.
Tabiki benimle aynı fikirde olmak durumunda değilsin Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin .

bende maaşımı eve veriyordum abimin borçların ödüyorduk gelinimizle kavga edince onun yüzünden babam dövdü beni. o güne kadar el kaldırmayan annemle babam vurdu bana. çok ağladım çıldırdım sevgilimi (şimdi eşim) aradım götür beni bu şehirde dahi durmak istemiyorum diye haykırdım. dur ağlama yarın bi olsun oturup konuşalım dedi çok destek oldu bana ama kaçmadık. maaşımı eve vermedim eşimle gezdik harcadık. ailem çok üzüldü sonra affettirmeye çalıştılar hep ama ben affedemedim. halada gözümün içine bakıyorlar ama en ufak birşeyde yüzlerine vuruyorum. için affetmez biliyorum ama el insan neler yapıyor dimi. benimde eşimin ailesi neler neler yaptı.
insan kendi ailesi yapsada affedebiliyor ama eşinin ailesi bir laf dese içine oturup kalıveriyor. sabret canım aileni affet arkanda olduklarını, sahipsiz olmadığını görsünler. sabrın sonu huzur dolu günler bana inan eşine sıkı sarıl. ömür boyu mutluluklar dilerim size.

cnm cok uzuldum:gitme: valla.......cogu arkdaslarin yorumlarindaki gibi bence de baris cennet annelerimizin ayaklari altindaymis et tirnaktan ayrilmaz annende gorusmedigin sure zarfi icinde hatasini anlamis olabilir..

bence ne olursa olsun olsun o bir anne ve hatasını anlamış ki gelmiş...özlemiş ki gelmiş...pişman olmuş ki gelmiş...geçmişte herkesin hataları olabilir anneler de hata yapabilirler ama önemli olan bunu anlamış olması ...umarım anlamıştır.bence sen bi şans ver ... ve bir dene ...eminim hiçbişey kaybetmezsin.nolursa olsun annenin hakkı var üzerinde dinimizcede ...affetmek büyüklüktür...

çok üzüldüm...abinden şiddet görmen,annenin böyle rahat davranması çok üzücü....

şükürki karşına iyi biri çıkmış....senin arkanda durmuş....önemli olanda bu...kayınvalidenle mesafeli ol....eşinde durumu görüyor zaten...annenlede barış ama onunlada mesafeli ol...ne kadar annede olsa bazı şeyler insanın içine oturuyor....yaralar acıtıyor....anlıyorum seni....

dediğim gibi iki taraflada mesafeli olmanı öneririm...eşine sarıl birbirinize hep destek olun..

benimde sinirlerim bozuk çok fazla yazamıyorum canım kusura bakma....:çok üzgünüm:

Valla ne dicemi bilemiyorum anadır evladına sahip çıkacak olan ne o öyle masrafsız gitsin gibi hareketler üzüldüm inan üzüldüm eşine sıkı sıkı sarıl hiç kimsenin evinin huzurunu kaçırmasına müsade etme ne kendi tarafının nede eşinin tarafının görüşelim gidelim gelelim dersen unuttunmu olanları dicek ve aranız açılıcak eşinle zamana bırak bence ailende yaptıklarının ne kadar yanlış oldugunu iice anlasnlar umarım bundan sonra yüzün güler

şimdi ben anlamadım bacımbenneyaptımki
sen henüz kaçmamışken kocan sizde kalıyodubenneyaptımkisen abinden dayak yerken kocan isyan etti ve kaçarak evlendiniz öölemibenneyaptımki

Bence sen bir şekilde eşini ikna et ve annenlerle barış.Ne kadar da kötü olsa annen o senin en iyi kaynanadan bile daha iyidir.Bu arada kaçan veya ailesini saymayan gelinlerin sonu ne yazık ki hüsran oluyor çünki ne olursa olsun ben anne ve babanın rızasının alınması gerektiğini düşünüyorum öyle olmayınca işler de hep ters gidiyor. Kaynana da seni saymıyor.Onlar zaten gelinde bir açık arar bulduğunda da hep iter kakar.Bence taviz verme....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…