bir aklı verin

sekerportak

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
24
0
16
Balıkesir
İşe sürekli geç kalan arkadaşlarım var onların işlerini ben yapmak zorunda kalıyordum uzun süredir. Dün dayanamayarak onlara söyledim tesadüfen bugün müdür toplantı yaptı ve işe geç kalmamaya dikkat edin dedi. Bugun arkadaşların müdüre benim söylediğimi düşündüklerini konuştuklarını duydum ama ben söylemedim. şikayet etmekten nefret ederim. Hatta konuşmalarında çok hevesli ise daha erken gelsin gibi şeylerde duydum. şimdi benim söylediğimi düşünmeleri iyi mi kötü mü olmuş bilemedim.

işyerinde dedikodudan nefret ederim ama maalesef dedikodusuz iş ortamı da yok gibi. bir derdi olan varsa gelsin yiyorsa yüzüme söylesin. arkamdan konuşulana aldırış etmem. karşımda iki laf edemeyecek ödlekleri ciddiye almam gerektiğini sanmıyorum.

Umursama kesinlik ile duymazdan gel onların işini de yapma müdürüne gerekiyor ise söyle sen sorumluluğunu yerine getirebiliyorsan ki fazlası ile onlarda getirebilir. Onlar biraz da senin yapacağını bildiğinden rahat takılıyorlardır şimdi laf olunca huysuzlaşmışlar işlerine gelmemiş. Ne düşünürler ise düşünsünler aman de geç kendi iç huzurunu bozma.

günlük hayatta yüzüne bakmayacağımız nitelikte insanlar, maalesef iş yaşamında karşımıza çıkıyor ve aynı ortamda bulunmak büyük rahatsızlık veriyor. sana tavsiyem çok fazla muhatap olma, ne düşünürlerse düşünsünler onların fikirlerini değiştiremezsin. sen gerçeği biliyorsun ya önemli olan da bu.. bırak da bu ön yargılı halleriyle sen değil, onlar kendini kötü hissetsin..

Bu iş yerlerinden bi tanesimi düzgün cıkmaz arkadas heryer yılan hikayesine dönmüs. benım staj yaptıgım yerde patron olmadıgı halde ta ılk okul mezununun dıdısının dıdısı bile calısıyordu hemde yuksek mevkilerde resmen akraba sirketi olmuslardı patrona ve onlara yalakalık yapmıyanıda en yakın zamanda şutluyolardı ve tam bi dedikodu kazanıydı :19:

Siz de gec kalin odesin:) Oyle sacma sey mi olur, baskasinin isini sana yuklemeleri ne kadar dogru. Hani mantikli bir mazaret olur, gec kalinir ama oyle keyfi gec kalsin, sonra is sana yuklensin. Uygun bir dille soyleyebilirsiniz . Bu ayip degil , sikayette degil.

zaten tek başıma zor oluyor biraz dikkat eder misiniz dedim. bugün yan odadaydım ve hakkımda söylenenleri duydum o kadar kötü oldum ki. 4 bayanız üçü sürekli geç kaldığı için bana tavır almışlar. ama yüzüme canımlı cicimli konuşuyorlar hala. ama arkamdan söylediklerini duymanız lazım. şimdi bunu bile bile nasıl davranayım. küçük bir yerde çalışıyorum hep dipdibeyiz

sinirimden uyuyamıyorum arkammdan öyle şeyler söyledilerki tanımasam kendimden korkardım ya insanlar bu kadar mı çıkarcı oldular. haksız oldukları durumda insan bu kadar mı çirkefleşir. ben aksine çok hassasım alınmasınlar diye 6 ay sabrettim şimdi uyuyamıyorum bile düşünmekten. onlarsa mışıl mışıl uyumuşlardır. konuşucak kimsemde yok çok bunaldım.

Konuşanların hepsini biraraya toplayıp, boşuna kuruntu yapmayın, şikayet eden ben değilim diye açıkça söyle.

Back
X