- Konu Sahibi Hazal zamani
-
Ben de etrafimda kotu niyetli insanlari tutmayi sevmiyorum. Zamanin da boyle bir temizlik yapmistim. Bana kazik atanlari sildim, beni uzenleri veya iyi niyetli olmadigin dusunduklerimle de samimiyeti kestim, sadece merhaba merhaba ya dusurdum olayi (surekli gorusmem gerekiyorsa). Inan bana birsey kaybetmiyorsun. Asosyal bir insn degilsen cevren hep oluyor ve bu cevreyi inandigin, guvendigin insanlardan olusturmak inan bana daha saglikli oluyor. Ozellikle sevgili kismini tavsiye ederim. Benim de hastalikli denebilecek derecede bir iliskim vardi ama en sonunda ipleri kesip attim. Ve hala da iyiki yapmisim derim. Insan bitirdikten sonra disaridan bakip neler yasadigini daha iyi anliyor.
peki bu surec ıcınde kendınızde hata aradınız mı ..hanı bazı seyler ardı ardına gelir..acaba nıe ben dedınız mı?Yada
hıcmı ıyı ınsan kalmadı dedınız mı?ınsanların felaket sınsı oldugu bır donemde yaşıyoruz..ve yanlız kalıyoruz bazen bır donem hayatta..
bu biraz o kişiyle olan yakınlık derecene ve sana verdiği zarara göre değişiyor..
ben örneğin ayrıldığım insanı -beni bunca yaralamasına rağmen- iki sene söküp atamadım içimden.. başka bir örnek, enerjimi son derece çalan bir arkadaşım vardı..onunla yavaş yavaş diyalogumu azalttım ve şimdi de uzun zamandır görüşmüyorum. gayet huzurluyumyine bir başka örnek kaç senelik arkadaşım beni bir gün sebepsiz yere facebooktan siliverdi. ben önce yanlışlıkla olmuş farkında değil diye düşünüp mesaj attım. o da aa evet yanlışlıkla olmuştur deyip yeniden ekledi. tabii ben hiç üstünde bile durmadım.kısa bir süre sonra baktım ki yine silinmişim.sadece o silmemiş, onun ailesinden biri daha ekliydi bende o da silmiş. bu sefer ben anladım ki bilerek silinmişim ve çok zoruma gitti. arayıp sormak istedim bu ne demek oluyor diye ama sonra düşündüm ki neden yapayım. ve bende onu silinmiş arkadaşlar mazisine yolladım..
bu biraz o kişiyle olan yakınlık derecene ve sana verdiği zarara göre değişiyor..
ben örneğin ayrıldığım insanı -beni bunca yaralamasına rağmen- iki sene söküp atamadım içimden.. başka bir örnek, enerjimi son derece çalan bir arkadaşım vardı..onunla yavaş yavaş diyalogumu azalttım ve şimdi de uzun zamandır görüşmüyorum. gayet huzurluyumyine bir başka örnek kaç senelik arkadaşım beni bir gün sebepsiz yere facebooktan siliverdi. ben önce yanlışlıkla olmuş farkında değil diye düşünüp mesaj attım. o da aa evet yanlışlıkla olmuştur deyip yeniden ekledi. tabii ben hiç üstünde bile durmadım.kısa bir süre sonra baktım ki yine silinmişim.sadece o silmemiş, onun ailesinden biri daha ekliydi bende o da silmiş. bu sefer ben anladım ki bilerek silinmişim ve çok zoruma gitti. arayıp sormak istedim bu ne demek oluyor diye ama sonra düşündüm ki neden yapayım. ve bende onu silinmiş arkadaşlar mazisine yolladım..
ınsanlar gerçekten tuhaf ama ..merak etme o sıldıgın kısı mutlaka senı cok ıyı takıp edendir..enerjını alan arkadaş derken nasıl senı negatıf etkılemıs olabılır kı
o enerjimi emen arkadaş şöyle ki, yaptığı evliliğinden tut, oturduğu eve kadar herşeyi gözüme sokmaya çalışan, sürekli ne kadar mutlu olduğunu kocasının ona nasıl aşık olduğunu ifade eden, beni hiç dinlemeyen benim sıkıntımla ilgilenmeyen sadece kendisinden bahseden bu sonradan görme şahsiyet ister istemez benim enerji alanımı kirletiyordubenden az uzak ol bakalım dedim, içimden tabii gerçekten böyle insanlar var, bak bunu şöyle anlayabilirsin, yanındayken sebepsiz yere huzursuz ve mutsuz olduğun, başağrısı hissettiğin ya da bir türlü keyif alamadığın insanlar varsa onların enerjisi sana iyi gelmiyordur. uzaklaş..
çok dogru konusmusnz arkadasım..hep iyi gun dostu dımı..bırde emın ol evlılıgını oven ınsanlar resmen mutsuz ınsanlar aklınca sana hava atcak..napsın başka nesı varkı hava atacak..ve evlılıgı mezıyet sanıp hayatı kurtulmus sanıp sıgıntı bayanlarımız bıle var...
bu yılım benım haşere ayıklamaynlan gıttı..kımı senı kıskanıyor sonradan patlıyor kı sen ona hep destek olmusundur..kımı senı cevrenı kullanıyor....kımı yanlızından senlen sevgılı buldumu kaçışşş..bu tur ınsaları sıldım..haa yanlızmıyım oncekı gıbı telım mesajlarlan dolu degıl ama gene 1-2 kısıde senı mutlu edebılıyor
gerçekten insanın hayatındaki pek çok kişi lüzumsuz..yakın sandıkların bile bir gün yabancı olabiliyor.. misal yakın arkadaşım dediğim bir arkadaşım vardı. başka şehirde iş buldu, gitti. yoğunluğu bahane ederek doğru düzgün ne aradı ne sordu. bende bir süre sonra aramadım. sona geldiğinde bir kahve içtik, pek bir değişmiş, yeni çevre yapmış vs.. sanki bambaşka biriydi..ne eski sıcaklığı vardı ne bişey..
ben eskiden çok kırılgandım. ama yavaş yavaş piştim, pişiyorum. artık hak eden insanları gözden çıkarmayı başarabiliyorum..
HERKESE MERHABA,
Merak edıyorum hayatınızda herkesi yada kotu kımseleri silip hayatınızı sıfırladınız mı?Dün bir arkadaş dedi sana zararı olan arkadaş akraba es sevgili ne varsa sil dedi..sizce dogrumudur...yanlız kalmaz mı o zamanda ınsan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?