bir anlık öfkem:(

insan birden bire tokat atamaz
yani ilk şiddet eğilimin değil en azından ittirip kaktırmışsın gibi geldi bana..
bir de üstüne tokat atmışsın
bayan olmamamız daha narin daha zayıf olmamamız bir erkeğe üstelikde sevdiğimiz erkeğe vurabileceğimiz anlamına gelmiyor..
gurur kırıcı bir şey
bence hatanın farkında olduğunu hissettir
bir sürede üstüne gitme..
ve büyüklük gostererek seni affetmesini bekle
birdaha çok sinirlendiğindede mekanı terket yürüyüş yap kafanı topla biraz
ofkeyle kalkan zararla oturur be arkadaşım
en yakın zamanda düzelirsiniz İnşallah..

Tek affedilmesi gereken konu sahibi mi?
Karşı tarafın hataları ne olacak?
Ki okuduğumuz kadarıyla karşı taraf daha hatalı.
Tabii ki bu tokadı haklı çıkarmaz.
Karşılıklı hatalar var ve konuşulması lazım.
Konu sahibi özrünü dilemiş, yeter.
Karşı taraf da hatasını anlasın bir zahmet.

Şiddet, uygulayan kişinin cinsiyetinden bağımsız değerlendirilmeli. Filmlerde, kliplerde kadının erkeğe vurduğu o dramatik, tutkulu (!) sahne çok sık işlendiği için sanırım, genel olarak kanıksanmış durumda kadın tokadı ama bana göre nefsi müdafaa dışında şiddetin her türlüsü iğrençtir. Kim tarafından, kime uygulanırsa uygulansın.

Tokat tokattır ama bir kadının bir erkeğe tokat atması bana nedense dramatik gelmiyor...benim için bu,kedinin köpeği kovalaması gibi bir olay...gücünün altında birine vurmaktan farklı ve bize hep normalmiş özellikle tutkulu aşkların başlangıcı gibi empoze edildi filmlerde falan ne biliyim..tamam çok büyük hata,ayıp ama dramatik bir olay değil bana göre..

Umarım affedilirsiniz ve ileride hatirlayinca güldüğünüz bir anı olur bu olay.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar
Sevgilimle 3,5 yıllık güzel giden bir ilişkimiz vardı. Son aylarda işle ilgili sıkıntıları vardı ve sürekli benimle tartışıp bağırıyodu en sonunda bende bi tartışmada patladım ve tokat attım:( pişman olduğumu defalarca söylememe rağmen sanırım beni affetmeye niyeti yok.Sinirli bir insandır ama bağırması dışında bi saygısızlığı olmadı şimdiye kadar. Ne yapacağımı bilmiyorum kızlar fikirlerinize ihtiyacım var...

Çok büyük bir hata yapmışsınız . Sorunlarınızı konuşarak çözmek varken , şiddete başvurmak da ne demek ! Bir bayan narin , zarif olmalıdır . Bir bayana asla yakışmaz böyle hareketler . Şiddete başvurmak ne erkeğe ne kadına asla yakışmaz , bu acizliktir çünkü. Siz acizce davranıp tokat atmışsınız ve erkek arkadaşınızın gururunu kırmışsınız .

Son düzenleme:
Merhaba kızlar
Sevgilimle 3,5 yıllık güzel giden bir ilişkimiz vardı. Son aylarda işle ilgili sıkıntıları vardı ve sürekli benimle tartışıp bağırıyodu en sonunda bende bi tartışmada patladım ve tokat attım:( pişman olduğumu defalarca söylememe rağmen sanırım beni affetmeye niyeti yok.Sinirli bir insandır ama bağırması dışında bi saygısızlığı olmadı şimdiye kadar. Ne yapacağımı bilmiyorum kızlar fikirlerinize ihtiyacım var...

:20: saygıszlıktan baska birşey değil sussan inan daha iyi olurdu. biraz zaman ver zamanla affeder okadar kadınımız dayak yiyip affediyor oda eder :1:

valla afferder affetmez onu bilememde tokat konusunda iyi yapmışsın...

Tokat tokattır ama bir kadının bir erkeğe tokat atması bana nedense dramatik gelmiyor...benim için bu,kedinin köpeği kovalaması gibi bir olay...gücünün altında birine vurmaktan farklı ve bize hep normalmiş özellikle tutkulu aşkların başlangıcı gibi empoze edildi filmlerde falan ne biliyim..tamam çok büyük hata,ayıp ama dramatik bir olay değil bana göre..

Dramatik ve tutkulu ifadelerinin karşısına (!) koydum özellikle, kendi fikrim olmadığını, bu sahnenin böyle algılandığını belirtmek için. zaten kelimeyi teatral manasıyla kullandım ki esas manası budur.

Bir de sadece size yönelik yazmıyorum ama siz dahil birkaç arkadaş daha aynı noktaya vurgu yapmış; kadının gücü erkekten normalde az olduğu için kadının erkeğe vurmasına "ne var bunda, zaten aciz olan taraf erkek değil ki kadının dayağından ne çıkar, erkekler her gün kadını dövüyor, bir kere de kadın vursun" gibi bakış açıları kurulmuş ki bunlar pek sağlıklı düşünce biçimleri değil bana göre. Bedensel kuvvetlerimiz eğer ilişkimizde rol oynayacaksa erkeğin kadını dövmesini normalize etmeye kadar gider olay. Erkek şiddetine karşı çıkarken kadın şiddetini görmezden gelirsek tutarlı olmayız, sadece işimize gelene göz yuman çifte standartçılar oluruz.
Son olarak "karşı tarafın hataları ne olacak?" diye soran arkadaşa şunu eklemek istiyorum, suçların ve hataların bedelinin dayakla ödetilmesini haklı görmeye başlarsak çorbayı tuzlu yaptığı için karısını döven adamı da haklı görmeye başlarız bir süre sonra.

Kısacası, kadının bedensel gücü az bile olsa karşısındaki insanla iletişim kurmaksızın şiddete başvurmasının kabul edilir ya da hafifsenir bir yanı yok, ikisinde de esas mesele onur hissinin hedef alınması çünkü. Benim fikrim özetle böyle.

Dramatik ve tutkulu ifadelerinin karşısına (!) koydum özellikle, kendi fikrim olmadığını, bu sahnenin böyle algılandığını belirtmek için. zaten kelimeyi teatral manasıyla kullandım ki esas manası budur.

Bir de sadece size yönelik yazmıyorum ama siz dahil birkaç arkadaş daha aynı noktaya vurgu yapmış; kadının gücü erkekten normalde az olduğu için kadının erkeğe vurmasına "ne var bunda, zaten aciz olan taraf erkek değil ki kadının dayağından ne çıkar, erkekler her gün kadını dövüyor, bir kere de kadın vursun" gibi bakış açıları kurulmuş ki bunlar pek sağlıklı düşünce biçimleri değil bana göre. Bedensel kuvvetlerimiz eğer ilişkimizde rol oynayacaksa erkeğin kadını dövmesini normalize etmeye kadar gider olay. Erkek şiddetine karşı çıkarken kadın şiddetini görmezden gelirsek tutarlı olmayız, sadece işimize gelene göz yuman çifte standartçılar oluruz.
Son olarak "karşı tarafın hataları ne olacak?" diye soran arkadaşa şunu eklemek istiyorum, suçların ve hataların bedelinin dayakla ödetilmesini haklı görmeye başlarsak çorbayı tuzlu yaptığı için karısını döven adamı da haklı görmeye başlarız bir süre sonra.

Kısacası, kadının bedensel gücü az bile olsa karşısındaki insanla iletişim kurmaksızın şiddete başvurmasının kabul edilir ya da hafifsenir bir yanı yok, ikisinde de esas mesele onur hissinin hedef alınması çünkü. Benim fikrim özetle böyle.

Yok ben de direkt size cevaben yazmamıştım :) öyle gibi olmuş alıntılamış bulunduğum için..

Aklima gelip duruyor demis bayan olsa anlarimda kadinlarin tokat atmasinda büyütülecek birsey görmüyorum
ben sevgilime tokat atsam ertesi gün tokatla ilgili dalga gecer benimle
kadinlarin tokati veya dayagi büyütmesi normal ama erkekler savunmasiz degil
birde güvenim kalmadi demis ne yani onu dövecegini falan mi düsünüyor anlamadim cok sacma geldi bana

hiç güleceğim yoktu

Back
X