bir anne cocuklarini babaya birakip arkasini donup cok uzaga gidebilirmi?

ok o evde gittim yasadim o pislikle sirf cocuklarimin psikolojisi icin annesiz kalmasinlar diye diyelim peki benim psikolojim nolcak oyle boyle degil o adami gormeye tahammulum yok beni sevmedigini biliyorum sdce bana siginiyo yedigi darbeden sonra yapcak seyi yok ondan beni istiyo. ben bu kdr ucuzmuyum pacavra gibi firlatildim gururum cignendi sonuc??? ok kizlar ucak bile duserken maskeyi once kendinize sonra cocugunuza takin diyolar. ben o evde onla yasarken guvensizlikten dusunceden kafayi yedim diyelim bana kim bakcak cocuklarda yine annesiz kalmis olcak. evet onlar benim canim kanim ama bende bi canim banada yazik degilmi

siz canınızdan ayrı daha önemli 3 canınız daha var..canlarınızın en çok anneye yani size ihtiyacı var.kendinizden önce onlar gelmeli..

canım sen o adama çocuklarını silah zoruyla bile veremezsin bırak en az ikisini istiyomuş muş hikaye
bu adam yeniden sevgili isteyecek
(çok iyimser bi tavırla düşünüp) hadi yeniden evlendi desen bi süre sonra bakacak bu iş böyle yürümüyo kadının surat iki karış yine tıpış tıpış sende

ok o evde gittim yasadim o pislikle sirf cocuklarimin psikolojisi icin annesiz kalmasinlar diye diyelim peki benim psikolojim nolcak oyle boyle degil o adami gormeye tahammulum yok beni sevmedigini biliyorum sdce bana siginiyo yedigi darbeden sonra yapcak seyi yok ondan beni istiyo. ben bu kdr ucuzmuyum pacavra gibi firlatildim gururum cignendi sonuc??? ok kizlar ucak bile duserken maskeyi once kendinize sonra cocugunuza takin diyolar. ben o evde onla yasarken guvensizlikten dusunceden kafayi yedim diyelim bana kim bakcak cocuklarda yine annesiz kalmis olcak. evet onlar benim canim kanim ama bende bi canim banada yazik degilmi

sana şukadarını söyliyim arkadaşım hayat senin hayatın yargılamakda akıl vermekde bana düşmez. benim 10 yaşında bir oğlum var kısmetse eylülde 11 yaşına giricek. ilk evliliğimde şidettli geçimsizlik 3. şahısların alile düzenini bozması vs gerekçeleriyle dava açtım. oğlum ozamanlarda 4 yaşındaydı savcı oğlumu babasına verdi gerekçe benim çocuğa bakacak durumumun müsait olmamasıydı. çocuk babasında kalınca benim psikolojim düzeldimi sanıyorsun o benim yürek yangınım vijdan azabım oğlum benim bedenimi yakan ateş gibi yıllardır sönmek bilmeyen.hasret öyle bir illet bu hasret evladınaysa ateşten gömlek.aradan yıllar geçdide benim ne derdim bitti gözümdeki yaş dindi.evladı arkada bırakmak kolay değil.senin içinde olmayacak ama sonra psikolojinin düzelceğini düşünüyorsan yanlış düşünüyorsun.ne o psikoloji düzelir ne nefes alabilirsin ne yaşadığını sanırsın herşey boşdur yalandır.hayatını arkanda bırakmışşındır.insan çilem bitti sanırken birde bakmış ki gelen gün giden günü aratır olmuş.ama illede diyorsan ben cocuklara bakamam durumum yok bırakıcam hayat senin cocuk senin tercih senin.laf söylemek bana düşmez ben sadece kendimi sana örnek verebilirim ancak.yine diyorum hakkında hayırlısı olsun..

Biz size boşanmayın, kocişinizle mutlu olmaya bakın demiyoruz ki... O adam saçmalıyor, sizin şu şu haklarınız var, boşanmanız durumunda size şunları şunları sunmak zorunda kalacak, bunu bildiği için gözünüzü korkutup sizi haklarınızdan mahrum etmeye çalışıyor diyoruz. Hukuk bilgisi olan biriyle ciddi ciddi konuşun anlayın diyoruz.

annem uzun vadeli 3 cocuga birden tek basina bakamaz yasli hem 1 deil 3 tane hemde hiperaktifler masallah bu adamin yarsimi olmadan dadi kres zaten karsilamam mumkun degil. hadi calistim diyelim aldigim para krese yetmez yada iste ucu ucuna. soyleyin bana siz napardiniz?

Baban da emekliymiş.İkisi elele verip çocuklara bakamaz mı ?
Eğitim durumunu bilemiyorum ama call center veya hasta ilişkilerinde gece çalışma imkanı var.

Kolay olmaz,zor olur elbette ama imkansız değil.

Eve döneceksen,şart koş.Başka malı mülkü varsa senin üzerine yapsın.Elin bilmemnesine yaptın,bana da yapmazsan gelmem de.
Dönünce de ilgilenme,ne hali varsa görsün,gidip başkasını bulsun.Çocukların yanında normal davran yeter.

öncelikle arkadaşım kocanın ne kadar malı mülkü varsa yaz bir kenara ayrıca sevgilisinin üzerine geçirdiği evin varya hemen kolları sıva ve satışın iptali için karar çıkart yada satıştan gelen paranın yarısını boşanma dilekçende talep et sen yeni medeni kanunla evlenenlerdensin yani eğer eşin bu evi evlenmeden önce yada miras yoluyla almadıysa hemen bu dediklerimi yap. yok senden önce varsa boşver diğer seçeneklere geçelim seninle evliyken aldığı ev araba diğer eşyaların listesini yap herşeye ortaksın eğer araba aldıysa yarısı senin bu parada bir süre geçinmeni sağlar. ne mezunusun ne tür işler yapabilrsin öncelikle onları konuşalım. ayrıca mahkeme ne olursa olsun çocuğun velayetini sana verecek sen istemezsen o başka he yine çocukları mecburen bıraktın farz edelim ama velayeti bırakma yarın öbürgün tekrar sana getirir en azından velayetleri sende dursun çocukları vermekte kararlıysan şayet. ama bana sorarsan verme derim. mahkeme üç çocuğun için en az herbirine 100 tl den en alt limit bu kocanın askeri maaşla çalışıp hiçbir şeyi olmadığını farz ederek söylüyorum 300 tl cebinde evet bu her ihtiyaçlarını karşılamaz ama olsun. ayrıca en yakındaki mülki amirliğe yada muhtarlığa başvuruda bulun çocuklarının eğitim giyim vs ihtiyaçları için yardım bağlayabilirler. çalışmayan anne olduğunu beyan edince. ayrıca ailenle konuş çocuklarımın vebalini almayın onlar torunlarınız yarım elinizi uzatın de. eşinden de korkma eğer birşey yapacak olsa öncelikle eski sevgilisine yapardı ki ona yapmayan adam size hiçbir şey yapamaz. savcılığa suç duyurusunda bulun hemen uzaklaştırma kararı veriyorlar yada polis koruması mecburlar bunu yapmaya. karakola şikayette bulun. şikayet dilekçenle git savcılığa başvur. deki seni hapislerde süründürürüm olduki mecbur bıraktın beni döndüm sen de tehdit et bir gece keserim seni de sende kalacağına çocuklarım anneannelerinde en kötü çocuk yurdunda büyürler senden ne koca ne de baba olmaz de. sende azcık blöf ya merak etme hiçbir şey yapamaz. annenlerin kapısına dayanırsa ki inşallah gelir ara polisi bak nasıl gözü korkuyor mahkemede bunlar delil. ne tarz işler bulabilirsin eğitim durumuna göre yorum yapabilrim. ama kendine inan yazık yavrularına. ne mezunusun sen onu söyle

sana şukadarını söyliyim arkadaşım hayat senin hayatın yargılamakda akıl vermekde bana düşmez. benim 10 yaşında bir oğlum var kısmetse eylülde 11 yaşına giricek. ilk evliliğimde şidettli geçimsizlik 3. şahısların alile düzenini bozması vs gerekçeleriyle dava açtım. oğlum ozamanlarda 4 yaşındaydı savcı oğlumu babasına verdi gerekçe benim çocuğa bakacak durumumun müsait olmamasıydı. çocuk babasında kalınca benim psikolojim düzeldimi sanıyorsun o benim yürek yangınım vijdan azabım oğlum benim bedenimi yakan ateş gibi yıllardır sönmek bilmeyen.hasret öyle bir illet bu hasret evladınaysa ateşten gömlek.aradan yıllar geçdide benim ne derdim bitti gözümdeki yaş dindi.evladı arkada bırakmak kolay değil.senin içinde olmayacak ama sonra psikolojinin düzelceğini düşünüyorsan yanlış düşünüyorsun.ne o psikoloji düzelir ne nefes alabilirsin ne yaşadığını sanırsın herşey boşdur yalandır.hayatını arkanda bırakmışşındır.insan çilem bitti sanırken birde bakmış ki gelen gün giden günü aratır olmuş.ama illede diyorsan ben cocuklara bakamam durumum yok bırakıcam hayat senin cocuk senin tercih senin.laf söylemek bana düşmez ben sadece kendimi sana örnek verebilirim ancak.yine diyorum hakkında hayırlısı olsun..

allah askina bana soyle nasil dayandin yokluguna nasil oyalandin 6 yil. yeniden evlenip cocukmu yaptin. seni acitmak icin demiyom anlamak icin. oglun nasil gulum kim bakti o yavruya anlat iste biraz senin yasantin belki benimde gelecegim oyuzdem anlat nolur

bak yakın zamanda bir tanıdığım iki çocuğuyla boşanma davası açtı kocası buna tehditler bilmem neler ne ararsan var. adam hem hırsız hemde esrar kullanıyor bak bu kız o beş parasız haliyle ne yaptı biliyor musun gitti önce çalışmadığına dair valiliktendi sanırım önce muhtara git sor tabi sen çalışmadığına dair kağıt çıkarttı ve baroya başvurdu baro buna bir avukat atadı hiç para vermedi. ve tüm haklarını öğrendi şimdi mahkemesi sürüyor. avukat hemen uzaklaştırma kararı istedi. mahkeme onayladı. şimdi boşanma sürecini bekliyor. iki çocuğunu annesine bırakıp ajanslardan iş almak için başvurdu marketlerde yada başka yerlerde çalışmak için. sen neden yapamayasın. paran yok die en kötüye hazırlama kendini herşeyin bir çaresi var

ailesi arkasında değilki.. olanlardan sonra çilen neyse çek diyen bi aile kızını göze alıyorsa torununu umursarmı? Allah yardımcın olsun

bak yakın zamanda bir tanıdığım iki çocuğuyla boşanma davası açtı kocası buna tehditler bilmem neler ne ararsan var. adam hem hırsız hemde esrar kullanıyor bak bu kız o beş parasız haliyle ne yaptı biliyor musun gitti önce çalışmadığına dair valiliktendi sanırım önce muhtara git sor tabi sen çalışmadığına dair kağıt çıkarttı ve baroya başvurdu baro buna bir avukat atadı hiç para vermedi. ve tüm haklarını öğrendi şimdi mahkemesi sürüyor. avukat hemen uzaklaştırma kararı istedi. mahkeme onayladı. şimdi boşanma sürecini bekliyor. iki çocuğunu annesine bırakıp ajanslardan iş almak için başvurdu marketlerde yada başka yerlerde çalışmak için. sen neden yapamayasın. paran yok die en kötüye hazırlama kendini herşeyin bir çaresi var

arkadasim benim annem bakmaz yasli hasta birazda. hem 3 cocuk ben bile anca basa cikiyorum . bide zaten cocuklarla oblarin evine donsem kabul etceni sanmam anca tek gidersem kapisi acik e simdi kirada 3 cocuk calistim diyelim kres parasi bunlari nasil karsilicam nafakayla bile zor. daha faturalar gida cocuk kiyafetleri oyuncaklari. toz pembe degilki hicbisey

arkadasim benim annem bakmaz yasli hasta birazda. hem 3 cocuk ben bile anca basa cikiyorum . bide zaten cocuklarla oblarin evine donsem kabul etceni sanmam anca tek gidersem kapisi acik e simdi kirada 3 cocuk calistim diyelim kres parasi bunlari nasil karsilicam nafakayla bile zor. daha faturalar gida cocuk kiyafetleri oyuncaklari. toz pembe degilki hicbisey

cnm benimde kızım var bende biliyorum bakmanın ne kadar zor olduğunu ki sende 3 tane ama önce seçeneklerini öğren dene sonra zaten yine babaları alabilir. ama sen denemeden bırakmak istiyorsan o başka seni kınamıyorum ama çabuk vazgeçmeni anlamıyorum. önce bi avukata danış seçeneklerini öğren belki kadın sığınma evi yada ucuz vakıf evlerini sana sunacaklar yada devlet sana para bağlayacak bilmiyorsun ki tabiki bunların hiçbir kolay değil insanın gözünde büyüyorda büyüyor belki sende yorgunsun bu çocuklarla bir başıma naparım die endişelisin ama farz edelim bıraktın sonra ne olacak yazık değil mi çocuklarına sana. yine sen bilirsin ama çocuklarımla neler yapabilirim die bir seçenek arıyorsan elimden geldiğince araştırır cvp veririm. avukat arkadaşlara sorarım. ama bu yolu denemek seçeneklerin arasında değilse yapacak bir şey yok. Allah yolunu açık etsin hepiniz için en hayırlısını versin.

Arkadaşım bende seninle benzer durumdayım..bende aldatıldım ama delilimi araştırdım buldum,yüksek tazminat istemli boşanma davamı açtım iyi bir avukatla
ilk davayı o açmıştı kızımın velayetinide bana vermeyi kabul ediyordu savunmasında ben ondan sonra açtım davamı
şimdi sıkıştı kızımı tekrar istiyor ama biliyorumki amacı birşey vermemek

ben ne mi dedim ona'' bana bak ben senden o paraları çatıır çatır alıcam,sen vermeyeceksin ben alıcam hakim verecek..kızımıda bırak sana vermeyi alır götürürüm ömrün boyunca yüzünü göremessin ona göre benimle iyi geçin bende haklarımı biliyorum sonuna kadarda kullanıorum''

bu sözlerin üstüne bana belli bir para veriyordu 2 ay vermedi bende gittim kredi çektim aylık ufak bir miktar biryerden gelen param vardı kredi ödemesini ona göre ayarlattım Allah Kerim biraz idare edebilirm dedim ve nemi yaptı geçen ay hesabıma yükli miktarda para yatırdı tatiller ayarladı,kızım mutlu olsun istersen bikaçgün daha kalın tatilde ,iyi yolculuklar gittiğinizde haber verin diye msjlar attı hiç cevap vermedim
yani dicem o bana ne tehditler savurdu,iftara bile attı ama ben 1 adım bile geri adım atmadım eğer batarsam senide çamura çekerim dedim ama ne kızımın hakkını neden kendimi hakkımı almadan mücadelemden vazgeçmem çünkü sen allah katındada hukuktada %100 suçlusun dedim ve birdaha hiiççç muhatap olmadım..

çok zor günler geçirdim hepsindede Allahım sana şükürler olsunki bir evladım var,sağlığı yerinde ve ben onun oküçücük ellerini tutarak uyuyabiliyorum hergece diye şükrederek ayakta kaldım,yoksa kafayı bozardım ki ben çok rahat bir hayat sürdüm maddi olarak ama hiçbişey kızımın kokusuna eşdeğer değiiilll...

eğer çocuklarını verirsen hayata tutunacak dalın kalmaz ve o adam senin çocuklarına bakmaz..o yine evlenir çocukların heder olur..

sen çocuklarını sıkı sıkı sarıl sakın bırakma onları bak ozaman rabbim sana ne kapılar açar ve sen nekadar mutlu olursun çünki herkesin bir rızkı vardır

sen git bir avukat bul,boşanma davanı aç tazminat istemli,diğer kadının üstüne ev almış bunu ispatla uğraşırsan inanki birşeyler çıkar durumu iyiymiş..çocukların için nafaka iste zaten sonuçlanana kadar tedbir nafakası bağlanacak sana ve çocuklara..tehditleri içinde git hemen savcılığa şikayet et

bi mücadele et bakalım neler olacak,denemekten birşey kaybetmesin enazında şuan için

hemen acil uçan süpürge ya da mor çatıyı arayacaksın onlar seni çocuklarınla misafir edecekler...eğer ordan sıkılırsan toki sana 1+1 hibe edecek....devlet sana 300 lira maaş verecek kimbilir belkide kreş de uygundur ....sakın denemeden bırakma sakın

Allah bol sabır vesin tek diyecegim çocuklarından ne olursa olsun vazgeçme sen aç kalıp onları doyurursun ama baba yanında öyle olmazlar onlar babanın yanında bir yere sığamazlarr senin kararın elbet ama iyi düşün pişman olacagın şeyler yapma bencee.. bizler anneyizz nasıl kıyıpta canlarını ortalıkta bırakacaksın....

Canım aldatma olayı olduğu için ve çocukların çok küçük olduğu için zaten mahkeme onları babaya vermez. Bulabilirsen en yakın zamanda bir iş bul ve elinden geleni ardına koyma

allah askina bana soyle nasil dayandin yokluguna nasil oyalandin 6 yil. yeniden evlenip cocukmu yaptin. seni acitmak icin demiyom anlamak icin. oglun nasil gulum kim bakti o yavruya anlat iste biraz senin yasantin belki benimde gelecegim oyuzdem anlat nolur

bahçelievler şirinevler arasındaki kaldırımların dili olsada konuşşa gün geldi yerlere attım kendimi ağlama krizleri geçiriken buldum kendimi karanlıklarda kah güldüm kah ağladım günün birinde bakmışım ki depresan ilaçları kullanıyorum vucudum işlevini kaybetmiş ellerimi kullanamıyorum.actığım davaların haddi hesabı yok hiç kolay olmadı hiç kolay yaşamadım.o yüzden sana diyorum hukuki haklarını kendi lehine cek mümkünse yavrularını ayırma yanından diyeceksin sen neden yapmadım imkanın olsa yapmazmıydım ama o adamın elinde avucunda bişeyi yoktu ve inanki cahildim cehalet kötü bişeymiş zamanla piştim öğrendim ama benim için çok geç olmuştu ve elimden tutan kimsemde yoktu bir başıma savaş verdim. tek başımada ancak bu kadar olabildi en azından oğlumu istediğim zaman görebilme hakkını aldım. ben o dipsiz kuyulardayken karşıma birisi çıktı tuttu çekti beni o kuyudan. sırtımı dayadım ona Allah a tevekkül etmeyi öğrendim sonra el açtım yalvardım.ben senden biraz daha şanslıyım oğluma güzel bakılıyordu. babannesi dedesi üzerine titrer. en azından güzel bakılıyordu.diycem oki arkadaşım insan başına gelene katlanıyor dağına göre kar yağıyor.nerdeyse 6 yıl önce beni kuyudan çeken o kişi ile geçen sene evlendim.huzurlu bir yuvam 20 günlük bir kızım var. tatillerde oğlum yanımda oluyor.alıştık herşeye arada ağlama krizlerim tutuyor.oğlumun gelişi bayram gidişi ölüm olsada yaşamaya devam ediyorum.bir sonraki gelişine şafak saya saya.güçlü ve korkusuz olmasın hem kendin hem çocukların için.

bi annenin, çocuklarının yokluğuyla sınanması kadar zor bi durum olamaz heralde.. umarım çocuklarınızı, öle bi babanın eline bırakıp, gitmek zorunda kalmazsınız..

Back
X