bir anne evladı için 'keşke canına kıysa'diyebilirmi?ALLAH bunu kimseye yaşatmasın

meldaela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
619
1
0
İstanbul
en son açtığım konuda bazı arkadaşlar bana ne kadar evlilik meraklısısın ne bu acele diyorlardı.tabii haklılarda içinde bulunduğum bilmedklerinden..ailemle aramın iyi olmadığından bahsetmiştim..belkide evin en küçüğü olduğumdandır.ama ne olursa olsun bu kadar ezilmeyi hak etmiyorum ben..elimden geleni yapmaya çalışıyorum maddi manevi..annemin evdeki yükünü bile hafifletmeye çalışıyorum ama ters tepiyor her zaman..dünya yıklısa benden bilecekler..ablam la atıştık gün içinde ve bana eşyalar benim benim evim dedi en ufak tartışmada..hakaret,çok özür dileyerek yazıyorum sen bakire bile değilsindir gibi iğren. hakarteler durydum..kabul ediyorum bunlara karşılık bende cvbını verdim.ablama odaya girip herşeyi attı fırlattı bana vurmaya kalktı ve bende dayanmadım bende ona karşılık verdim kendimi savunmam böyle olmamalıydı ama bir anlık öfke böyle bişey..buna rağmen ne yapsam yaranamadığım annem,mutfakta konuşurken duydum,keşke canına kıysa...ne olursa olsun bunu bir anneden duymak anlatılmayacak kadar berbat bir duygu..bu bize zarar verir,canına kaıysa keşke,bakirede değildir ALLAH bilir gibi şeyler..ben hatatsızım demiyorum ama en ufak bir atışmada bunlaraı yaşamayıda hakmetmiyorum..önce açtığım konuda evlilik meraklısı olma diye eleştirmişti bazı arkadaşlar beni ama belkide sevgiye,şefkate,ve huzura hasret lduğumdandır..hiç bir evlat aileinden bu muameyi hak etmez bana göre..ablamın urduğu yerler tırnak izleri,kanıyor,heryerim kıpkırmızı.başım çatlıyor..tüm bunların ardından binbir geçip mutfağa balık keyfi yaptılar..:)şaka gibi geliyor herşey...

canim icinde bulundugun durumu tam olarak anlamadim sana karsi neden bu kadar öfkeliler bilmiyorum ama benim bildigim tek sey su..bende kalabalik bir ailenin en kücükleriyim..ablalaarim ve abilerim var..bir cok yasadim özellikle onlar evlendikten coluk cocuklar kalabaliklastiktan beri ve sunu anliyorum ki artik eminimen sansli kücük cocuktur sadece masal...en zavalli en ezilen en bahtsiz bence kücükler..bu konuda bende yaraliyim..ama senin durumunu tam bilemem bizdede farkli seyler..

en son açtığım konuda bazı arkadaşlar bana ne kadar evlilik meraklısısın ne bu acele diyorlardı.tabii haklılarda içinde bulunduğum bilmedklerinden..ailemle aramın iyi olmadığından bahsetmiştim..belkide evin en küçüğü olduğumdandır.ama ne olursa olsun bu kadar ezilmeyi hak etmiyorum ben..elimden geleni yapmaya çalışıyorum maddi manevi..annemin evdeki yükünü bile hafifletmeye çalışıyorum ama ters tepiyor her zaman..dünya yıklısa benden bilecekler..ablam la atıştık gün içinde ve bana eşyalar benim benim evim dedi en ufak tartışmada..hakaret,çok özür dileyerek yazıyorum sen bakire bile değilsindir gibi iğren. hakarteler durydum..kabul ediyorum bunlara karşılık bende cvbını verdim.ablama odaya girip herşeyi attı fırlattı bana vurmaya kalktı ve bende dayanmadım bende ona karşılık verdim kendimi savunmam böyle olmamalıydı ama bir anlık öfke böyle bişey..buna rağmen ne yapsam yaranamadığım annem,mutfakta konuşurken duydum,keşke canına kıysa...ne olursa olsun bunu bir anneden duymak anlatılmayacak kadar berbat bir duygu..bu bize zarar verir,canına kaıysa keşke,bakirede değildir ALLAH bilir gibi şeyler..ben hatatsızım demiyorum ama en ufak bir atışmada bunlaraı yaşamayıda hakmetmiyorum..önce açtığım konuda evlilik meraklısı olma diye eleştirmişti bazı arkadaşlar beni ama belkide sevgiye,şefkate,ve huzura hasret lduğumdandır..hiç bir evlat aileinden bu muameyi hak etmez bana göre..ablamın urduğu yerler tırnak izleri,kanıyor,heryerim kıpkırmızı.başım çatlıyor..tüm bunların ardından binbir geçip mutfağa balık keyfi yaptılar..:)şaka gibi geliyor herşey...

sana bunları yaptıklarına göre sebebi vardır diye tahmin ediyorum mutlaka bir yerde yanlış yapmışın belli he şuda var her ne olursa olsun bunları kimse hak etmez ama yaşadıkların ETKİ TEPKİ meselesine benziyo

Bunu soylemek oldukca zor ama bazi anneler,aileler gercekten cok merhametsiz,sevgisiz evlatlarina karsi, cok uzucu, Allah yardimciniz olsun onlarinda kalbine azcik sevgi versin...:50:

Cocuk dogurmakla Anne olunmuyor iste...tek degilsiniz arkadasim sizin gibi anne,aile sevgisinden mahrum coook insan var maalesef...

Son düzenleme:
Yaşın kaç ?benim küçük kız kardeşim biz küçükkene hep kavgayı o çıkardırdı ama ben anneme ne kadar anlatsam anlamazdı ,tabi ceza bana kesilirdi annem para kazandığından bizimle ilgilenmezdi onunda göz bebeği ablamdı en son evlenip evden ayrılınca ve küçük kardeşim annem ile her gün kavga edince bana hak verdi ,ama suçu annemde aradım ve anneme dedim sen bizim duygusal dünyamızla hiç ilgilenmedin varsa yoksa iş ve para oda bu konuda bana hak verdi ve ağladı ara kazandığından bizimle ilgilenmezdi onunda göz bebeği ablamdı en son evlenip evden ayrılınca ve küçük kardeşim annem ile her gün kavga edince bana hak verdi ,ama suçu annemde aradım ve anneme dedim sen bizim duygusal dünyamızla hiç ilgilenmedin varsa yoksa iş ve para oda bu konuda bana hak verdi ve ağladı

annen bunu söylerken eminim sana çok öfkeliydi ,hepimizin acaba üvey evlatmıyız dedimiz zamanlarımız olmuştur.Büyükler bizim kadar şanslı olamamışlar onlar daha mesafeli yaşamışlar hayatı bu yüzden annelerimize öğretilmeyen bi duyguyu onlardan beklemek çok ta doğru değil.Ha bide şunu unutmayalım annelerde insan onlarında zaman zaman usanıp yaşadıklarından şikayet etmeye hakları var ama hiç biri evladının tek bir saçının telinden vazgeçmez.Hepsi geçer inş ....

bir de annenle ablanı dinlemek lazım. acaba neden böyle davranıyorlar. bir annenin çocuğuna canına kıysa diyebilecek kadar öfkelenmesi için bi sebep olmalı...

sana bunları yaptıklarına göre sebebi vardır diye tahmin ediyorum mutlaka bir yerde yanlış yapmışın belli he şuda var her ne olursa olsun bunları kimse hak etmez ama yaşadıkların ETKİ TEPKİ meselesine benziyo

şunu sölemek istiyorum bnde evin en küçüğüm benmde annemlee sorunlarım varr ve mutlu bi aile özlemi çekyrmm annem en ufak şeyde kkkkkkkkkkkkkkkk yazıklar olsun sana gbilerndnn şeyler söylüoo..seni döverim gbi şeyler..........babamladaaram yokkkk mesel evlencem nişanlancammmm kmse destek olmuoo bana 700 tl maaş alyrmmm kredi kartını ödyrmmmm genelde zor geçinyrmm ve babam demşkii hiç bişey yapmycam demişşş ne hali varsa grsünn dmş. evn en küçüü vee tek kızz olmakk her zmn berebtdrr unutma...:(:(

arkadaşım senin daha önce de konularını okudum.
gerçekten zor durumda olduğunu görebiliyorum.
tabii ki senin de hatalı olduğun noktalar vardır ama anlamadığım
ablan nasıl senin bekaretin için böyle konuşabilir.
kendisi evlilik dışı çocuk sahibi olmadı mı?
ailenle anlaşamadığın o kadar açık ki kimin haklı ya da haksız olduğunun hiç önemi yok.
hayırlı bir iş kapısı inşallah karşına çıkar da kendi küçük dünyanı kurarsın.

eminim annen o kelimeleri kızgınlıkla söylemiştir,hiç bi anne evladı için bu kelimeleri içinden gelerek söylemez,naptığını bilmiyorum ama güvenlerini çok fena kaybetmişsin toparlamanda zor olcak gibi görünüyo malesef:(ablana gelincede senn bakireliğine laf ederken kendi hataları aklına geldiği içiiin o kadar acımasız konuşmuştur diye düşünüyorm...anne bu hayatta en kıymetli olan şeydir tabiki evlatta inaşşah atlatırsınız

aslinda bu konularda yorum yapmak cok zor.Insanin her hali olabiliyor.Annen bunu dediyse kimbilir neden dedi.Haksizsada neden yapiyor.Yani her iki durumda kötü ve maalesef aranizda biz yasamiyoruz ve kim hatali bilemeyiz.

ben sütten çıkma değilimm tabiki hatalarım var ama ne olursa olsun,bunları hakettiğimi düşünmüyorum.yıllardır ablalarım taafından dışlandım ve ne yaptıysam hep kötü ben oldum.

bir de annenle ablanı dinlemek lazım. acaba neden böyle davranıyorlar. bir annenin çocuğuna canına kıysa diyebilecek kadar öfkelenmesi için bi sebep olmalı...

cnm ben tamamiyle haklıyım diyemem zaten hata tek taraflı lmaz..ama ablam o kadar ağır konuştuki,sen evlenip anne olamayacaksın,ALLAH bilir bakirede değilsindir.zavallısın neler neler..bende tüm bunlara karşı sen 40 yaşındasın evlenip anne olamadın dedim ve ablam bana vurunca bende karşılık verdim.zaten boynum,kolum yara kızarık içinde.bu arada bu bahsettiğim evlilik dışı çocuk sahibi olan ablam değil büüyük olanı.

arkadaşım senin daha önce de konularını okudum.
gerçekten zor durumda olduğunu görebiliyorum.
tabii ki senin de hatalı olduğun noktalar vardır ama anlamadığım
ablan nasıl senin bekaretin için böyle konuşabilir.
kendisi evlilik dışı çocuk sahibi olmadı mı?
ailenle anlaşamadığın o kadar açık ki kimin haklı ya da haksız olduğunun hiç önemi yok.
hayırlı bir iş kapısı inşallah karşına çıkar da kendi küçük dünyanı kurarsın.

cnm yorumun ve gerçekten beni çok iyi anladığın için çok tşk ederim.tabiki hatalıyım bende.daha doğrusu haklı iken haksız duruma düşüyorum..bu bahsettiğim büyük olan ablam ama her 2side oldum olası dışlarlar beni.bebeği olan ablam kendi durumuna bakmadan beni eleştirir..sende bizim gibi gelinlik giyemeyeceksin,anne olmayacaksın,kendi yuvanı kuramayacaksın.bunlar gerçekten çok ağır şeyler.ablamın bebeği oldu diğer ablamdan için,teyzesine benziyor sana benzemiyor,yok sen kucağına alma..benden esirgiyor.yanii dışlanmışlık var ama bu kadarda ezilemz ben kendi kendime acıyorum inan..tüm unlara karşı annemde herşeyi görmesine rağmen konuşurlarken duydum,keşke canına kıysa diyor..duygularımı,yaşadıklarımı,acizliğimi inan anlatamam

eminim annen o kelimeleri kızgınlıkla söylemiştir,hiç bi anne evladı için bu kelimeleri içinden gelerek söylemez,naptığını bilmiyorum ama güvenlerini çok fena kaybetmişsin toparlamanda zor olcak gibi görünüyo malesef:(ablana gelincede senn bakireliğine laf ederken kendi hataları aklına geldiği içiiin o kadar acımasız konuşmuştur diye düşünüyorm...anne bu hayatta en kıymetli olan şeydir tabiki evlatta inaşşah atlatırsınız[/QUOTE ne olursa olsun annemdir sonuçta ama yaşadıklarım çok ağır..ablama karşılık verdiğim için kızdı ama benim ezildiğim duyduklarım,yapılanlar..günah değilmi ALLAH aşkına..aradan biraz zaman geçince,boynumdaki kızarıkları klumdaki tırnak izlerini görünce ablamla tartıştı duydum..ama ben gerçekten ilahi adalete sığınıyorum.rabbim herşeyin şahidi

İnsan bazen bunalabiliyor benimde annem hemen hemen senin gibi yalnız ablam, abim yok ben ablayım :)
Hic bir zaman anlamadı beni anlamak istemedi. Kendi bildigi dogrular yeterdi onun icin. Yanlıslarını hic bir zaman kabul etmez hep ona uymamızı bekler.
Onun istedigi gibi giyinicez, onun istedigine göre hareket edicez her gün bir posta kavga ediyoruz.
Bugünde kavga ettik babam bana para verdi dediki; o parayı hakediyor musun? hakedicek ne yapıyorsun dedi isyerinde!
Birde paraya cok düskündür ama cimri degil aksine cok savurgandır cins cins seyler alır, birseyden bir tane almaz mutlaka 2 veya 3 tane alır.
Evimiz esya dolmak üzere. Yapma, etme diyoruz kızıyor bize patlıyor yanlıs birsey diyoruz sanki.
Kaynana gibisin diyor :)
Hic anlasamıyoruz tartısınca küsüyor bide konusmuyor günlerce.
Nereye kadar cekicem daha bilmiyorum..
Sevdigim var, bende evlenmeyi düsünüyorum ama evden kurtulmak gibi bir düsüncem yok hayatımda kimse olmasa istemezdim sevdigim icin istiyorum.
İnsanın öfkeyle kalkması zararla oturmasıyla sonuclanıyor..
Annem sevgisiz büyümüs oda göstermedi bize sevgisini. Sevgi gösterince, cocugunu sımartacagını düsünüyor..
Cocuklugumu hatırlayınca gülecegim, tebessüm edecegim seyler degil, acılarla, hüzünlerle hatırlıyorum..
Bu arada annemden '' canına kıysa'' dan cok cok fazla seyler duydum cok agır, hakaret dolu seyler..
Allaha hepimize sabır versin.. :34:

Son düzenleme:
seni neden dışladılar,mutlaka bir sebebi vardır.sence bu nedir:26:

neden bütün ailen sana karşı cephe almış durumda

bu daha önce de mi böyleydi yoksa sonradan mı değiştiler.

bende evin en küçük kızıyım ablam varr bir tek ama biz de böyle bir şey olmadı dışlanma falan yani.

eğer senin için mahsuru yoksa sende hatalıyım demiştin.ne yaptın da annen ablan sana böyle davranıyor.ne biliyim.hani insan elbette üvey olduğunu düşünüyordur bazen.
yanlış anlama üveysin demedim.ama yazdığın sözleri okuyunca hele ki bunları sen anneden ve ablandan duyuyorsun çok ağır sözler

ne yaptın da bunları söylüyorlar sana

Back
X