• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir anne evladı için 'keşke canına kıysa'diyebilirmi?ALLAH bunu kimseye yaşatmasın

canım ben eski konularını hatırlıyorum senin,ablanın durumu, evliliğin eşiğinden dönmen, annenlerin değişken tavırları vs.Benim çıkarttığım tek şey var bunca yaşanandan sonra en mükemmel insanlar bile sarsılır ki bence sizin ailecek psikolojiniz çökmüş haldedir şuan.Bana kalırsa bir psikoloğa başvur gerekirse annenle ablanla da gidin,tek tek ya da grup terapisi alabilirsiniz zaten uzmanı sizi yönlendirir.Burdan kalkıp da "annen ablan şöyle böyle,sen de az değilsindir bişi yapmışsındır" demek sana fayda getirmez çünkü içinde bulunduğunuz durum çok uç, çok çok hassas bana kalırsa.Mutlaka bir uzmanla paylaş bu yaşadıklarını.

neden bütün ailen sana karşı cephe almış durumda

bu daha önce de mi böyleydi yoksa sonradan mı değiştiler.

en başından belli böyleler cnm..küçüklüğümden belli ablamlar 2si sürekli dışlarlar beni.doğumgünlerinde bile birbirlerine süpriz yaparlar beni geçiştirirler..yanii tabii doğumgünü filan detay sadece..ama tek bildiğim ablalarımın beni sevmediği..çünkü nların hayat standartlarından çok farklı benim hayatım..belki küçük ama basit ir örenk..ben alkol almam,gece bar tarzı yerleri asla semem..onlar hep beraber yaşadılar bunları şimdiye kadar..

Bunlari duyman ve yasaman cok kotu gercekten. Ama hep karsi tarafa atmissin topu. Onlarin yaptigi herseyi anlatip, kendine gelince "hatalarim var tabii" diyerek kestirip atmissin. Hata var, hata var. Bazi hatalar vardir affedilir, unutulur, bazi hatalar vardir kardes de olsa bir daha insanin yuzune baktirmaz. Belki de kendinden nefret ettirecek bir hata yaptin. Soylemedigin icin bilemiyoruz, ve seni de suclayamayiz bilmeden. Ama butun bu olaylarin bir sebebi olmali.

bende evin en küçük kızıyım ablam varr bir tek ama biz de böyle bir şey olmadı dışlanma falan yani.

eğer senin için mahsuru yoksa sende hatalıyım demiştin.ne yaptın da annen ablan sana böyle davranıyor.ne biliyim.hani insan elbette üvey olduğunu düşünüyordur bazen.
yanlış anlama üveysin demedim.ama yazdığın sözleri okuyunca hele ki bunları sen anneden ve ablandan duyuyorsun çok ağır sözler

ne yaptın da bunları söylüyorlar sana

cnm ben bahsettiğim gibi ailenin en ufağıyım ama çocukta değilim.30 a merdiven dayadım artık..kendimi bildim bileli ablamlar beni dışlarlar..eet farkındayım çok ağır ve kulaklarımda çınlıyor..buna rağmen annemin gözünde yine suçlu benim.eet bende karşılık verdim ama ben namusumu korudum her daim..gözüm dışarıda olmadı.her 2 ablamda bir işin ucundan tutmazken,ben evi çekip çevirdim.dediğim gibi her şeyi rabbim görüyor..burada ne desem boş

aile olarak zor günler yaşamışsınız.
az veya çok olanlar hepinizi değiştirmiş.
hem sen de yaş olarak belli yaşa gelmişsin,annen ve ablaların da.
birbirinizle anlaşamıyorsunuz ve birbirinizi anlamıyorsunuz da.
bu yaştan sonra birbirinizi olduğu gibi kabul etmeniz zor,bunu sen yapsan da karşındaki kabullenmeyebilir.
bence hayatını düzenlemen ve kendine ait bir hale getirmen en iyisi.
öncelikle iş bulmalısın. sonrasında sırasıyla hayatının düzenini oturtursun zaten.

ne annenı, nede ailenı asla degiştirezsın... evlen, kapını kapat ve görüşme... bu saatten sonra huylar asla degizmez.. fedakarlık yapıp evı çekıp çevırmeyı bırak.. yardım etmeyı bırak... kendı gelecegını ancak kendın kurtarırsın.. kurtuşu ara.. ve onlardan hiç bir şey bekleme...

.. ve gunu geldıgınde silkınıp çık evden.. annnenın ablalarının sana aglarak kına gecesı yapması, evden sarılarak gelın çıkarma gıbı hayellerı olmadıgı için bu tur beklentıye gırme...

bu tur insaları bılırım.. asla degişmezler.. varsa sevdıgın kıy nıkahı gıt... derim..

bazen gemılerı yakıp çıkabilmek cesaret ister.. gucunu topla, vıcdanın, ruhunu topla.... dagilmişşın.. ama bır sevgı, bır anlayış bekleme artık annenden.. çunku onlar onu kaybetmiş.. bır evladın ölmesını bekleyen anneden sen hiç bir şey bekleme... evet anne hakkı var, ancak evlat hakkında va...

Sanırım senin için hazırladıkları kalıba girmediğin için kalıbımıza girmeyen bizden değildir gibi bir tavır sergilemişler.
Saldırılara karşılık verdiğin için üzülme tatlım. Aklına geleni söyleyen, aklına gelmeyeni işitir.
Dilerim en kısa zamanda beyaz atlı prensin seni kaptığı gibi harikalar diyarına götürür.

canım ben eski konularını hatırlıyorum senin,ablanın durumu, evliliğin eşiğinden dönmen, annenlerin değişken tavırları vs.Benim çıkarttığım tek şey var bunca yaşanandan sonra en mükemmel insanlar bile sarsılır ki bence sizin ailecek psikolojiniz çökmüş haldedir şuan.Bana kalırsa bir psikoloğa başvur gerekirse annenle ablanla da gidin,tek tek ya da grup terapisi alabilirsiniz zaten uzmanı sizi yönlendirir.Burdan kalkıp da "annen ablan şöyle böyle,sen de az değilsindir bişi yapmışsındır" demek sana fayda getirmez çünkü içinde bulunduğunuz durum çok uç, çok çok hassas bana kalırsa.Mutlaka bir uzmanla paylaş bu yaşadıklarını.

kesinlikle katılıyorum yorumunuza.
burda yapılacak hiçbir yorumların sana hiçbir faydası olmayacak. bazı arkadaşlar, '' ee sende yapmışsın birşeyler ki böyle davranıyorlar '' der kendini suçlarsın. bazıları da, ''allah allah nasıl bi anne evladına böyle sözler söyleyebilir '' der anneni suçlarsın, kinlenirsin.
bence de en yakın zamanda terapi alman senin için en yararlı çözüm.

diğer konularını da biliyorum zaten sürekli aynı şeyleri yazıyorsun ve ben her defasında şaşkınlıkla okuyorum:26:ailene akıl sır erdiremiyorum :50: bir arkadaşta yazmış çok ağır şeyler yaşamışsınız sende ailende.eğer ikna edebilirsen bir psikiyatra gitseniz belki ilişkinizde düzelir:44:
bunu yapamıyorsanda bir iş bulup çalış o evden uzaklaş kafanı başka şeylerle meşgul et.inşallah yakın zamanda güzel bir evlilikte yaparsın kendi düzenini de kurarsın canım:31:

Seni o kadar iyi anlıyorum ki inan bana burada herkes anlamıştır ama bu kadar benzerlik yaşayan biri olarak en iyi anlayan benimdir eminim...Bende evin ortancısı ve tek ızıydım bir abim ve kardeşim vardı kısaca anlatmaya çalışırsam elimden ne gelirse yaptım onlara kendimden fedakarlıklar yaptım ama en kötü ben oldum.Ne yazıkki insan ailesini doğarken seçemiyo...Annemin gözdesi hep ilk ve erkek olduğu için abimdi kardeşim ise evin küçüğü ve erkek olduğu için gözdeydi benim bir özellliğim yoktu hep beddualara maruz kalan hep dışlanan ben oldum bunun ne demek olduğunu hele hele haksız yere bunları yaşamak beni hayattan soğutuyordu kaç kere gitmek istedim bu hayattan kaç kere neler yaptım ama olmadı çok şeyler yaşadım çokkkk....Sonunda annem öldü babam kardeşlerim şuan aynı evdeler ve resmen birbirlerini yiyorlar peki benim hayatım mı?Beni de söyleyeyim evliyim ve 5 aylık hamileyim eşim dünya iyisi ve herşeyden önemlisi öyle bir kalbi varki Allah çıkardı onu benim karşıma evliliğimde bir sorunum yok çok iyi giden bir evliliğim var ve herşeyede sahibim...Herkesin imrendiği böyle bir eşe ve hayata sahip olmamın sebebi Allahın adaleti işteee....Bunu sana anlattım çünkü Allaha sığın Allah elbet çıkarıyor heerşeyi herkesin karşısına....Ben çok mutluyum darısı başına...

evde ki huzursuzlukların sebebini bilemiyorum tabi ama bence bir an önce kendi hayatınızı kurun,mutluluklar dilerim

Seni o kadar iyi anlıyorum ki inan bana burada herkes anlamıştır ama bu kadar benzerlik yaşayan biri olarak en iyi anlayan benimdir eminim...Bende evin ortancısı ve tek ızıydım bir abim ve kardeşim vardı kısaca anlatmaya çalışırsam elimden ne gelirse yaptım onlara kendimden fedakarlıklar yaptım ama en kötü ben oldum.Ne yazıkki insan ailesini doğarken seçemiyo...Annemin gözdesi hep ilk ve erkek olduğu için abimdi kardeşim ise evin küçüğü ve erkek olduğu için gözdeydi benim bir özellliğim yoktu hep beddualara maruz kalan hep dışlanan ben oldum bunun ne demek olduğunu hele hele haksız yere bunları yaşamak beni hayattan soğutuyordu kaç kere gitmek istedim bu hayattan kaç kere neler yaptım ama olmadı çok şeyler yaşadım çokkkk....Sonunda annem öldü babam kardeşlerim şuan aynı evdeler ve resmen birbirlerini yiyorlar peki benim hayatım mı?Beni de söyleyeyim evliyim ve 5 aylık hamileyim eşim dünya iyisi ve herşeyden önemlisi öyle bir kalbi varki Allah çıkardı onu benim karşıma evliliğimde bir sorunum yok çok iyi giden bir evliliğim var ve herşeyede sahibim...Herkesin imrendiği böyle bir eşe ve hayata sahip olmamın sebebi Allahın adaleti işteee....Bunu sana anlattım çünkü Allaha sığın Allah elbet çıkarıyor heerşeyi herkesin karşısına....Ben çok mutluyum darısı başına...

:nazar:Maaşallah Subhanallah, canım saadetin sonsuza kadar sürsün İnşaallah. :nazar:
Kulun adaleti yoksa, Yüce Yaradanın adaleti var. Tevekkül edip, sabretmek gerek. :54:

:nazar:Maaşallah Subhanallah, canım saadetin sonsuza kadar sürsün İnşaallah. :nazar:
Kulun adaleti yoksa, Yüce Yaradanın adaleti var. Tevekkül edip, sabretmek gerek. :54:

beni o kadar iiyi anlıyorsunuzki..gerçekten dağılmış durumdayım ve gerçekten yüce rabbim görüyor ve çok çok dışlanıp haksızlığa uğruyrum..bana tek üzülen abim..bynumdaki morlukları ve tırnak izlerini göürünce,resmen çıldırdı..sana bunu nasıl yaparlar arkanda ben varım dedi..ALLAH ım onu başımdan eksik etmesin..annem ise olaylar soğuyunca,anladı hatasını,sürekli gelip sarılıyor ama hakkımda söyledikleri,keşke canına kıysa,bu bizede zarar verir gibi şeyler..bunlar gerçekten unutulacak şeyler değil..çok çok ağır..ablam ise,aslında abla bile demek istemiyorum artık ablam değil çünkü bana bunları yaptıktan sonra..odada saç kurutma makinesini kullanıyordum onu almış hırsından:)ALLAH ım sen bilirsin yarabbim..dua ediyrum sadece yuamı kurmak kurtulmak istiyorum..yarabbim hayır kapılarını aç bana diye yalarıyorum hergün ALLAH a..

Ayy teşekkür ederim canım Allah herkese huzur sağlık mutluluk versin inşaallah...Dedim ya çok çektim ama şimdide Allahın adaletiyle çok mutluyum...:nazar:

Konusahibine sorulmuş ya bütün bu huzursuzluklardaki payı.
ne olursa olsun, evlat ne yaparsa yapsın bir anne canına kıysa diye arkasından konuşur mu?
Biran önce kendi hayatınızı hata yapmadan kurarsınız umarım. Ve mutlu olursunuz

kendi hayatını kurman taraftarıyım bende ama yanlış yaparak önüne gelen ilk insana sarılarak değil. önce sen kendin ayaklarının üzerinde dur kendine güven ve bir yuva kuracaksan kimseye muhtaç olmadan (eşine bile) bir hayat kur kendine...

bence bir iş bulup 1+1 küçük bir eve çık.
kirası da az olur hem.
kendi hayatını kur.
onlardan kaçacağım diye yanlış bir evliliik yapma.
kendi yağında kavrul.

en son açtığım konuda bazı arkadaşlar bana ne kadar evlilik meraklısısın ne bu acele diyorlardı.tabii haklılarda içinde bulunduğum bilmedklerinden..ailemle aramın iyi olmadığından bahsetmiştim..belkide evin en küçüğü olduğumdandır.ama ne olursa olsun bu kadar ezilmeyi hak etmiyorum ben..elimden geleni yapmaya çalışıyorum maddi manevi..annemin evdeki yükünü bile hafifletmeye çalışıyorum ama ters tepiyor her zaman..dünya yıklısa benden bilecekler..ablam la atıştık gün içinde ve bana eşyalar benim benim evim dedi en ufak tartışmada..hakaret,çok özür dileyerek yazıyorum sen bakire bile değilsindir gibi iğren. hakarteler durydum..kabul ediyorum bunlara karşılık bende cvbını verdim.ablama odaya girip herşeyi attı fırlattı bana vurmaya kalktı ve bende dayanmadım bende ona karşılık verdim kendimi savunmam böyle olmamalıydı ama bir anlık öfke böyle bişey..buna rağmen ne yapsam yaranamadığım annem,mutfakta konuşurken duydum,keşke canına kıysa...ne olursa olsun bunu bir anneden duymak anlatılmayacak kadar berbat bir duygu..bu bize zarar verir,canına kaıysa keşke,bakirede değildir ALLAH bilir gibi şeyler..ben hatatsızım demiyorum ama en ufak bir atışmada bunlaraı yaşamayıda hakmetmiyorum..önce açtığım konuda evlilik meraklısı olma diye eleştirmişti bazı arkadaşlar beni ama belkide sevgiye,şefkate,ve huzura hasret lduğumdandır..hiç bir evlat aileinden bu muameyi hak etmez bana göre..ablamın urduğu yerler tırnak izleri,kanıyor,heryerim kıpkırmızı.başım çatlıyor..tüm bunların ardından binbir geçip mutfağa balık keyfi yaptılar..:)şaka gibi geliyor herşey...

bir anne evladına..keşke canına kıysa diyemez-dememeli..kimse bunun altında bir neden aramasın.neden dedi acaba? yok böyle bir şey,evlat hata yapabilir,aradaki fark da budur zaten,annenin görevi onu bu yanlıştan çevirmektir,beddua etmek değil..bir bebek düşünün yeni doğmuş,kucağınıza alıyorsunuz ne kadar masum dimi?hiç kötülük yapabilecek gibi geliyor mu?yapamaz,sonra o bebek büyüyor,şekilleniyor,genç oluyor,hata yapmaya meyilli oluyor,sağlam altyapı yoksa ne yapsın,

yanlış anlama canım bu örneği verirken sen kötüsün yada yanlış yaptın demiyorum,öyle bile olsa diyorum...

ancak sende annene ne olursa olsun karşı gelme,hakaret etme,sana emek vermiş o insan bunuda asla unutma...

anne olmak zordur,anne olunca anlarsın...

ancak sende kendinde bir takım eksiklikler varsa onları düzeltmeye bak...
hatanın %100 karşındakilerde değildir muhakkak..özeleştiri yap ve bir an önce hatalarını düzelt...

annen seni eminim ki çok seviyordur her anne gibi..

Back
X