Bir anne neden böyle yapar

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Kızlar merhaba, annem nerde ne konuşacağını bilmeyen, hiç lafını sakınmayan, sonucunu düşünmeden tabiri caizse çenesini tutamayan bir insan. Babamla hayatı kavga ile geçti çünkü hep lafla karşılık verdi. Şimdi benim eşimle ve ailesi ile sorun yaşadığımız zamanlar da gene kv ile takıştı eşimle konuştu ama akıllı uslu yapıcı değil, hani yangına körükle giden, karşı tarafa iyice koz veren türden. Şimdi kv ile konuşmuyorlar, ben karışmıyorum.

Son zamanlarda eşimle aramızı düzeltiyoruz derken annem gene başladı ben eşini arayacağım aranızda sıkıntı var bana söylemiyorsunuz , ev almıyorsunuz çocuk yapmıyorsunuz sıkıntı var kesin. Anne arama etme diyorum, herkes biraz çek kendini bu kadar damatla yüz göz olma diyor yok. O kadar kızmama rağmen gene aramış...Benim haberim yok babaannemden öğrendim.

Benim eşimle ve ailesiyle aramızın bozulma sebeplerinden biri de annemin hatalarını kapatma çabamdı. Ne söylesem anlamıyor anlamak istemiyor. Örneğin bana anahtar ver siz yokken evinize geleyim temizlik yapayım diyor, eşim ne kendi annesine ne anneme asla izin vermez ben de vermem. Bize geldiğinde sürekli sağı solu karıştırıyor eşimin çamaşırlarına kadar yerlerini değiştiriyor eşimin en nefret ettiği şeydir defalarca söylememe rağmen aynı inadı. Hiç sormadan müsait misiniz demeden geliyor eşim evde mesela h. sonu saatlerce kalıyor temizlik yemeğe girişiyor neler neler...Asla bu huyundan vazgeçmiyor diye aylarca küs bile kaldım, eşimin ailesine laf vermiş olduk...

Velhasıl bu inadını asla kırmıyor çıldırmak üzereyim. Napayım yardım edin. Güzellikle söyle olmuyor, sağır çağır küs olmuyor, akraba eş dost uyarıyor olmuyor olmuyor olmuyor...

Sizi çok iyi anlıyorum arada kalıyorsunuz ama anneniz atsan atılmaz satsan satılmaz ne desem bilemedim durumunuz zor.
Annenizle konuşsanız psikolojik destek alması lazım bence.

Çok arada kaldım.

Annen belli ki iyi niyetli biri. Kızına faydası dokunsun istiyor. Yoksa neden evine gelip temizliğe yemeğe girişsin? Bence akıllı olan erkek bu tip bir kayınvalideyle iyi geçinmeli. Çünkü ailede en çok işe yarayacak kadın “yardımsever kız anasıdır”. Bilmiyorum belki saçmalıyorum ama misal ben şu anda hastayım. Kızım da hasta. Bize kim bakıyor? Annem. Buna en çok kim memnun? Kocam. Neden? Çünkü annem olmasa ihale ona kalacak. Hem kızıyla hem karısıyla ilgilenen bir kayınvalide, bunu kim istemez ki?

Öte yandan aşırı müdahaleci ve patavatsız olması doğal olarak insanı çileden çıkartabilir. Senden gelecek yardımı da istemiyorum dedirtebilir. Anneler çocuklarının mutluluğu için susmasını bilmeli. Zarar verdiğini bile bile çenesini tutamıyorsa, laftan da anlamıyorsa mesafe koymak gerekiyor. Araya küslük vs sokmadan bunu nasıl başarırsınız onu bilemiyorum.

Dedim ya, arada kaldım ben de.

Her seye karisan kayinvalide gibi anneniz varmis.Allah kolaylik versin .Faydam dokunsun derken zarar veriyor farkinda degil.

Esinize ve ailesine karsi annenizi savunmayın elimden bisey gelmiyor ne yapayım huyunu değistiremiyoruz psikolojik rahatsizligi var siz onun kusuruna bakmayın gibi yumusatıcı taraf olun mazlumu oynayın

Benim babam da "akraba çıldırtan" türdendir.. Ben baştan babamin nevi şahsına münhasır bi kişilik olduğunu ve tamamen idare etmenin benim isim olduğunu herkesin susmasini tembihledim.. dünür ile görüşme de yok bizde.. babama da sadece bana söyle diyorum.. ne olursa herkes bana söylüyor ben ara buluyorum ve evet en çok beyaz sac bende var:)

Hahahhaha bu “akraba çıldırtan” “saç beyazlatan” “her dünürün kabusu” türlerden herkeste var demek ki :)

Bak konu sahibi bu arkadaşın yorumu senin yoluna ışık tutsun. En güzeli sen herkesi karşına alıp şöyle diyeceksin:

Bakın bu kadın benim annem.
Atsam atamam satsam satamam.
Siz ona “he” deyip geçin.
Gerisi bende.

Mantıklı. Esi ve ailesi makul ve anlayışlı insanlarsa olabilir. Zaten bunları söylemeden de, annesi böyle böyle yapıyor yapıyor ama bu kızcağızın yapabileceği birşey yok derler eğer gönlü geniş insanlarsa. Yoksa bu şekilde annenin daha çok sahiplenilmesi karşı tarafa koz vermek gibi olabilir ve konu sahibi arkadaşı küçük görmeye baslayabilirler

Genelde bu tür insanlar aşırı iyi niyetlidir.. ama en doğruyu hep onlar bildikleri için çekilmez olurlar ve durdurulamazdirlar..
Kalorifer bozuk dedim laf arasında 70 yaşında adam tamirat çantasını almış 1.5 saatlik yola düşmüş bile.. artik bağışıklık kazandığımdan tamam diyorum.. tartışmak anlamsız.. gelince 1 2 yer karıştıracak o da onun zevki diyip geçeceğim :)))

Evet benim annem o herkes sussun şeklinde olmamalı.. daha çok nasıl biri biliyorsunuz bırakın ben halledeyim şeklinde olmalı.. kayinvalidem babamı görünce kayinvalidelik yapmamaya yemin etmiştir:))) belki ondan 7 yıldır gik demedi kadincagiz bana:))) zaten 20 kv gücünde bi babası var bi ben eksiğim dedi zaar:)

Anne meden bu kadar patavatsız davranıyorsun rezil oluyorum senin Yüzünden yeter artık topla kendini de .

Babana söyle en garantisi o olur çünkü annenin davranışlarını uyarmadı gereken kişi eşi

Anne meden bu kadar patavatsız davranıyorsun rezil oluyorum senin Yüzünden yeter artık topla kendini de .

Babana söyle en garantisi o olur çünkü annenin davranışlarını uyarmadı gereken kişi eşi

Babam sanki çok mu farklı. Eşimin yanında kavga ediyorlar...

Annem hemen naptım sanki senin için yaptım gelip evine mi yerleştim evinden mi çıkmadım senin için ne kadar üzüldüm .....

Az önce konuştuk gene sinirimi tepeme çıkardı, ne söyleyeceksem düzgün söyleyecekmişim arayıp da eşimi bişi mi buyurmuş sanki evimize mi yerleşmiş bir ton laf.

Esinize ve ailesine karsi annenizi savunmayın elimden bisey gelmiyor ne yapayım huyunu değistiremiyoruz psikolojik rahatsizligi var siz onun kusuruna bakmayın gibi yumusatıcı taraf olun mazlumu oynayın

En son söyledim artık çünkü hep ben kalıyordum arada...Huyu bu böyle diye. Napayım onun günahını sana yükleyemem ama ben konuşmuyorum dedi kv...Ben de karışmıyorum ama kendini bu duruma düşürmesine sinir oluyorum.

Sende arana mesafe koy o zaman en Güzeli .

Sende arana mesafe koy o zaman en Güzeli .

Öyle yapıyorum, belki bir ay oldu gitmedim...Bu gitmiş eşimi aramış nasılsınız aranızda sorun mu var? Niye eşime yansıtıyorsun be kadın?

Daha önce de gitmediğimde eşimi arayıp kızım bize gelmiyor bizle konuşmuyor diye eşimi aramış her gün, eşim sana söylemedim ama toplantıdayım işim var arayıp saatlerce konuşuyordu her gün benimle çok bunaldım diyor, barışın bıktım artık diyor.

Yani sinir oluyorum eşime yansıttı ve iyice koz verdi eşimin ailesine. Bunu yapmasının sebebini anlamıyorum.

bu sorunu annenle çözemeyeceğin aşikar.
koz olarak kullanan insanlarda iyi değildir zaten.
bunu eşinle konuşacaksın. sakin bir zamanda oturup, bak cnm benim annem böyle. isterdim böyle olmasın uyumlu olsun ama değil. ben annemi değiştiremiyorum. onu böyle kabul edip biz hayatımıza bakalım diyebilirsiniz. en azından eşin diyecek ki annesinin huyunu biliyor bana da hak veriyor. kimse de ailesini seçemediği için idare edebilirim

Eşimle konuştuk bunu... Ama yarın bir gün bir şey olur başıma kakar diye korkuyorum. Kv çok kurnaz biri zaten onun ağzına düştük bir kere..Şimdilik bir şey söylemiyor ama zamanını bulsun tek tek döker eteğindeki taşları ki yaptı bunu. Annemin söylediği bir laftan bile neler neler çıkarmış. Ve ailemin arkamda olmadığını biliyor...

Anneme kızıyorum kızıyorum kızıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…