- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi laviienrose
Herkese merhabalaaar,
Nasılsınız kızlar ? Halinizi hatrınızı sordum, her zamanki gibi derdime geliyorumÖzel sektörde çalışıyorum, 21 yaşındayım. 1,600 maaş alıyorum. Araba almak gibi bi hayalim vardı. İlk önce çeyiz aldım onun taksidini ödüyorum 9 aydır ve en sonunda bitecek. Maaşımın bir kısmını emeklilik hesabına yatırıyorum. Ailemle yaşadığım için fatura derdim yok. Araba alma konusu tekrar gündeme geldi şu anda benim için. Ama biraz korkuyorum açıkçası. Sizler benden büyüksünüz, önerilerinizi, tecrübelerini dinlemek isterim. Sizce araba almak için erken mi yani onun kredisine girsem ödeyebilir miyim ?
Senin yaşlarındayken ilk arabamı almıştım. 7500 liraya 98 model ford ka. Hayatımda kullandığım en güzel en sorunsuz arabaydı. Sonra 9500'e sattım 12 bine clio aldım 2001 model 5-6 sene kullandım, o sorunsuz denilebilecek bir arabaydı. Onu da 18.000 liraya peşinat olarak verdim. Şimdi altımda 2014 model sıfır araba var. Düşükten başla yavaş yavaş yükseltirsin. Hiç bakma 10 yaşında 15 yaşında falan diye. Piyasası olan, güzel kullanılmış bir araç alırsan zarar etmezsin. Ama mutlaka bilen birine danışarak yap alışverişini.
Ve lütfen diğer hatunlar gibi otomatik vites diye tutturma. İsteyen herkes düz vites bir arabayı kullanabilir. Araba kullanmaya nasıl başlarsan öyle gidersin. İnan verdiğin fazladan paraya değmez.
Kredisiz bişey sahibi olamazsın şu durumda. Kesinlikle maaşının bir kısmını krediye bağla. Eğer evdekiler arabanın masraflarına ortak olacaksa mesele yok. Olmayacaksa çok açılma. Vergisi sigortası düşük olan bişey bul. Araba eski sahibi de 20'li yaşlarının başında bir kadın olunca sigorta şirketleri biraz kasıyor. Ya yapmıyorlar ya da fahiş fiyatlar çıkartıyorlar. O yüzden muhtemelen kasko yaptırmayacaksın, çok da üstünde durma.