Davranış Bozuklukları Bir Arkadaşın Çocuğunun Hareketleri İçin Yardım...

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

dejavu_one

canım oğlum varlığına şükür..
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
27.926
15.238
Merhaba.. Biz henüz eşimle çocuk sahibi değiliz ama bir arkadaşımız var. Erkek çocuğu var bu çiftin. 2 yaşına girmemiştir daha sanırım. Geçen mayısta gittiğimizde yeni yeni anne dede diyordu. Çok tatlı ve sevimli bir çocuk yalnız daha o zaman emekliyordu ve sürekli poposunun üzerine dönüp duruyordu sıkılıncaya, yoruluncaya kadar. Geçenlerde arkadaşımız çalıştığı yere getirmiş çocuğu eşimle aynı üniversitede çalışıyorlar. Çocuk yürümeye koşmaya başlamış ama hala kendi etrafında koşarak dönüyormuş yada bir topun çevresinde dönüyormuş sürekli. Eşimin aklına bir rahatsızlığı olabileceği gelmiş ama birşey dememiş. Aranızda çocuğu bu hareketleri yapan var mı. Bir süre sonra geçiyor mu yoksa gerçekten kalıcı olabilecek bir rahatsızlığın belirtisi midir. Bilgi verirseniz seviniriz ki bizde arkadaşlarımızı uyaralım...
 
tam olarak birşey söylemek mümkün değil ama,bu şekilde saplantılı olması sakıncalı.göz teması kurup kurmaması,dönen eşyalara ilgi göstermesi,seslendiğinizde tepki vermemesi gibi bir sürü belirti ancak otizmin varlığından şüphe edilmesini gerektirir.ama bir yerden görüp dönmeyi alışkanlık edinmiş de olabilir.bence çocuğun çok iyi gözlenmesi,gerekirse bir uzmana öyle gidilmesi gerekir.hemen de telaşlanmamak gerekir.
 
dr götürmekte fayda var .alışkanlık yapmış olabilir yada otizim de olabilir
 
evet otizim olabilir çünkü bu tarz saplantılar tekrarlayan hareketler olabiliyor
ama birde şu var tanıdığığm bir bebek sürüxekli sağ baçağını ve sağ elini ritmik olarak vuruyordu annesi tutuyor birakınca tekrar yapıyordu şimdi sadece sinirlendiği zaman yapıyormuş doktor gecer önemli değil demiş
 
yeğenimde böyle bir sorun vardı -3-4 yaşlarında evin ortasında mevlana gibi dönerdi yan yan baka baka duvar kenarlarından koşar çamaşır makinesinin taklidini yapardı.Sosyal bir çocuk değildi ama pısırıkta değildi hiç olmadık yerde gayet kendine güvenerek konuşurdu şuan 14 yaşında hala ilginç bir çocuk haritadaki tüm ülkeleri bilir sayfalarca harita çizer minik minik kağıtlardan mandallardan bişeyler yapar annesi evde minik kağıt parçaları toplamaktan bıktı diyebilirim biara ansiklopediden böceklerin latince isimlerine takmıştı,kendince bir alfabe geliştirip o dilde mektup yazmıştı daha bi dolu şey araba markaları yabancı futbol takımlar hepsini ezbere bilir duygusal bir çocuktur gözlemcidir dikkatini sadece sevdiği konularda toplayabilir bilmiyorum.kendince bir hayal dünyası var farklı evet ama her birimiz şahsımıza münhasır değilmiyiz.
 
Evet çocuklarda farklı farklı tavırlar gelişebiliyor... Benim oğlumda sinirlendiğinde başını yere vuruyordu... Şimdi Allahtan azalttı... Doktor üzerinde durmayın geçer dedi..
 
Çok önemli birşeyi olduğunu düşünmedik bizde sormadıkta yanlış anlarlar diye o yüzden sordum belkide bir oyundur onun için bilemiyorum ama uzun zamandan beri olması dikkatimizi çekti sadece. Benim kardeşimde küçükken istediği birşeyi yapmadığmızda kafasını duvarlara vururdu ama dr birşeyi olmadığını söylemişti..
 
2 yaş cıvarındaki çocuklar yaptıkları şeyi durmadan tekrar ederlermiş geçici bir durum otizim demek için tek haraket yetmez sanırım başka belrtileride var
 
X