Bir at meselesi

NickimTam13Harf

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
10.610
6.974
248
Arkadaşlar şehir merkezinde at beslenir mi bu iş yasal mı?
Evimizin hemen yanında ufacık bahçesi olan küçücük bir ahırda at besliyorlar. Sahibi akşamları gelip atı doyurup suyunu verip içeri tıkıyor. Tıkıyor diyorum, hayvancağız bütün gün o ahırda bekliyor. Şikayet edeyim diyorum, bahçenin çitlerinden ötürü çevrede onu tek görebilecek yükseklikte ve yakınlıkta ben varım. Kimseyi başıma bela etmek istemiyorum, ama içim de el vermiyor. Bu iş yasal değilse nereye şikayet etmem lazım?
Ayrıca bahçedeki birikmiş hayvan pisliğinden ötürü çok fazla sinek oluyor, kapı pencere açmaya korkuyoruz.

Eşim de karışma bizden bilirler diyor. İşinden dolayı eve geç geliyor, binamız da tenha yani Allah korusun bişey olsa sesimi duyan olmaz. Bilemedim napsam

Adamın bahçesi ise at da beslee fil de bence :KK16: ama size rahatsızlık veren bir yönü varsa belediyeye şikayet edebilirsiniz de ilgileneceklerini sanmam. Özel mülk diyecekler. Geniş bir alan olsaymış dilediğince yayılsaymış hayvancağız keşke

Özel mülk olduğu için bir şey yapabileceklerini sanmıyorum :(

Bir at nasil mesele olur diye düşünüyordum ki sehir merkezinde at beslendiğini de duymuş oldum. Şikayet etmesi kolay da eşinin dediği gibi adam size sarar mı?

Sehırlerde yaşamının belli kuralları vardır, şehrin ortasında çiftlik kuramazsın. . Yasal olduğunu sanmıyorum ama bir bakın. Şikayet edın de diyemem, it kopuk dolu ne olacağı belli olmaz.

Canım ya kıyamam , önce araştırmak lazım bişey yapılamayacaksa şikayet etmeyin , ama eğer işe yararsa , şikayet etmeli bence ... yazık ya özgür hayvanlar sonuçta kaç metrelik arazide yetişmesi lazım :(

Canım ya kıyamam , önce araştırmak lazım bişey yapılamayacaksa şikayet etmeyin , ama eğer işe yararsa , şikayet etmeli bence ... yazık ya özgür hayvanlar sonuçta kaç metrelik arazide yetişmesi lazım :KK43:

Benim en çok rahatsız olduğum şey bu yapılanın hayvana eziyet olduğunu düşünmem. Yazın bile o sıcakta kapalı yerde kalıyor, güneş batmaya yakın geliyor sahibi.

Sehırlerde yaşamının belli kuralları vardır, şehrin ortasında çiftlik kuramazsın. . Yasal olduğunu sanmıyorum ama bir bakın. Şikayet edın de diyemem, it kopuk dolu ne olacağı belli olmaz.

İnanın çiftlik bile değil. Daracık bi alanda yaşıyor hayvan
Keşke çiftlik olsa da özgür kalsa biraz.

Bildiğim kadarıyla şehir merkezlerinde küçükbaş büyükbaş tavuk falan beslemek yasak, bunları beslemek yasaksa at serbest değildir. Yasak olmasının en büyük sebeplerinden biri hayvanın dışkısının ortaya çıkardığı durumların insan sağlığını tehdit etmesi

Back
X