Bir atanma meselesi

zarifenur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2017
859
1.071
43
Herkese merhabalar.
Bu ara kafam çok karışık. Farklı görüşlere ihtiyacım olduğu için konu açmak istedim.
Konu meslek seçimi. Üniversiteden yeni mezun oldum. (İlahiyat Fakültesi) mezun olduğum ilk zamanlar 2020 kpss ye sıkıca çalışıp hemen atanmaktı niyetim hevesliydim de. Ama şu an kpss çalışmak istemiyorum çalışıp yeterli puanı alamayan çok insan duyuyorum. Mağazada yöneticilik gibi iş seçeneklerim var iki üç tane. Öyle bir işte çalışıp hayatımı yaşamak istiyorum. Senelerimi atanmak uğruna heba etmek istemiyorum. Ailem bu fikrime karşılar o kadar okudun emek verdin sonunda bırakmak olmaz diyorlar. Annemin mükemmel! bi fikri daha var tabi hem taliplerini değerlendir (nişanlan) hem kpss çalış bu seneni bu konulara ayır diyor. Ben evlenmekte istemiyorum şu an. Para kazanıp gezip tozmak tabiri caizse günümü gün etmek istiyorum yani. Tabi özel iş garantisi olmadığınında farkındayım. Çok karışığım 15 gün içinde kararımı verip yolumu çizmiş olmam lazım.
Siz olsanız napardınız ?

Kpss den kaç puanla alım oluyor sizin. Direk meslek öğretmeni olarak sınava girip tercih yapabiliyor musunuz? Öyleyse atanma ihtimaliniz çok yüksek

Herkese merhabalar.
Bu ara kafam çok karışık. Farklı görüşlere ihtiyacım olduğu için konu açmak istedim.
Konu meslek seçimi. Üniversiteden yeni mezun oldum. (İlahiyat Fakültesi) mezun olduğum ilk zamanlar 2020 kpss ye sıkıca çalışıp hemen atanmaktı niyetim hevesliydim de. Ama şu an kpss çalışmak istemiyorum çalışıp yeterli puanı alamayan çok insan duyuyorum. Mağazada yöneticilik gibi iş seçeneklerim var iki üç tane. Öyle bir işte çalışıp hayatımı yaşamak istiyorum. Senelerimi atanmak uğruna heba etmek istemiyorum. Ailem bu fikrime karşılar o kadar okudun emek verdin sonunda bırakmak olmaz diyorlar. Annemin mükemmel! bi fikri daha var tabi hem taliplerini değerlendir (nişanlan) hem kpss çalış bu seneni bu konulara ayır diyor. Ben evlenmekte istemiyorum şu an. Para kazanıp gezip tozmak tabiri caizse günümü gün etmek istiyorum yani. Tabi özel iş garantisi olmadığınında farkındayım. Çok karışığım 15 gün içinde kararımı verip yolumu çizmiş olmam lazım.
Siz olsanız napardınız ?
Atandığınız puan 60-70 zaten ,
Yiyip içip gezip aynı zamanda atanabilirsiniz.
Kasmanıza gerek yok.

Atandığınız puan 60-70 zaten ,
Yiyip içip gezip aynı zamanda atanabilirsiniz.
Kasmanıza gerek yok.
Seneler öncesinden bahsediyorsunuz sanırım. En az 80 almam lazım. Hiç hem gününü gün edip hem 80 üstü alıp atanmayı gerçekleştiren birini görmedim ben

Yaşım 40

Çoğu kişinin gıpta edeceği kendi işimin patronu olduğum bir işim var

Evim arabam birikmişim var

Ama KPSS kursuna yazıldım yine

Aldığım puan 8 8 idi ama atanamadım bu sene hedef 90

Yani önünde özel sektörde çalışma imkanı olan yıllar çok ama sonra pişman olma imkanın da var

Çalış dene seneye yaparsın diğerlerini bu arada istemiyorsan kimse istedi diye evlenme

Yaşım 40

Çoğu kişinin gıpta edeceği kendi işimin patronu olduğum bir işim var

Evim arabam birikmişim var

Ama KPSS kursuna yazıldım yine

Aldığım puan 8 8 idi ama atanamadım bu sene hedef 90

Yani önünde özel sektörde çalışma imkanı olan yıllar çok ama sonra pişman olma imkanın da var

Çalış dene seneye yaparsın diğerlerini bu arada istemiyorsan kimse istedi diye evlenme
Azminize hayran kalmış olmakla beraber , kendi azimsizliğimden de utandım biraz :) İnşallah hedeflediğiniz puanın üstünde alırsınız Allah kolaylık versin ;)

Ben alımların çok az olduğu dönemde sadece 6 ay evde kendim çalışarak 92 almıştım. Bence önce isteyin ve motive olun, sonra da çalışmaya başlayın.
Tebrik ederim 6 ayda 92 çok iyimiş. Sanırım işin sırrı istek+motivasyon. Çünkü yıllarca çalışıp 70i aşamayan insanlar var.

80 mi :KK57: hadi ya o kadar oldu mu? Ben yerinde olsam kpss çalışırdım. Cunku sonunda hem taliplerini degerlendirme hemde gununu gun etme fırsatın var :)

Azminize hayran kalmış olmakla beraber , kendi azimsizliğimden de utandım biraz :) İnşallah hedeflediğiniz puanın üstünde alırsınız Allah kolaylık versin :KK66:

azimsizlik değil bilememek bence

Gençler hemen iş sahibi olalım kendi paramız kendi hayatımız olsun istiyor haksız değilsiniz tabii

Ama özel sektörde zaten iş şartları ağır iş bulmak zor imkan varken ailen de destekken git kursa çalış dene şansını

Evet bu sene iş bulur gezersin belki yarınlarda evlenir çocuk da yaparsın hatta ama hamilesin diye işten çıkarıldığında yahut çocuğun var diye işe alınmadığında bu günlere geri gelip çalışıp atanmayı isteyebilirsin

Mağaza yöneticiliği nedir tam bilmiyorum. Bana pek öyle gününü gün ettirecek bir iş gibi gelmedi.
Ben olsam kpss ye hazırlanırdım çünkü eninde sonunda bunu yapacaksın ama yaşın ilerledikçe başarman daha zor olacak. O sebeple aklın dimağın tazeyken çalışıp atanmaya bak derim.

Bu arada bu mağaza dediğiniz bizim bildiğimiz mağazalar ise günde 12 saat çalışılan yerler

Sabsh 10 akşam 22 çalışma azmi olan KPSS de çalışır

O işler dışarıdan göründüğü gibi değildir

Bir dönem eşim perakendeci bir firmanın farklı bir departmanında çalıştı da onlar bile 9 da çıkardı hayat kayıyor

Herkese merhabalar.
Siz olsanız napardınız ?
Bu düşüncelerle zaten atanmamış olmanızı dilerim.
Zira Öğretmenlik meslegi sevgi işidir. Bu meslegi çok sevmelisiniz
Sevgi olmayınca hele de ki bu din dersleri öğretmenliginde olursa çok kötü sonuçları oluyor.

Gerçektende içinizde bir dava istegi yoksa hiç kpss filan ugraşmayın.

azimsizlik değil bilememek bence

Gençler hemen iş sahibi olalım kendi paramız kendi hayatımız olsun istiyor haksız değilsiniz tabii

Ama özel sektörde zaten iş şartları ağır iş bulmak zor imkan varken ailen de destekken git kursa çalış dene şansını

Evet bu sene iş bulur gezersin belki yarınlarda evlenir çocuk da yaparsın hatta ama hamilesin diye işten çıkarıldığında yahut çocuğun var diye işe alınmadığında bu günlere geri gelip çalışıp atanmayı isteyebilirsin
Aynen oyle oluyor. Hamileyken 1 gun izin aldim diye ertesi gun isten cikardilar. Cocugum 8 aylikti is aramaya basladim 7 ayda kac yere gorusmeye gittiysemde almadilar. Simdi ikinciye gebeyim. Bu surecte okulu 4e tamamlayip kpss hazirlancam ikiside buyuyene kadar ugrasicam. Nasilsa ozelde is bulamicam zaten...

Back
X