Hasan beye ilk gittigimde, burnunda oyle aman aman bir sorun yok dedi.
Benim durumum cok farkliydi. Yurtdisinda tek basina yasayan bir ogrenciyim. Geceleri hafta sonlari sabahlara kadar calisarak ameliyat parami biriktirmistim. Hasan beye gittigimde durumumu bu sekilde anlattim. Size cok guveniyorum dedim ki gercekten de cok inaniyor ve guveniyordum. Ameliyatdan ciktiktan sonra henuz narkozlu iken bile, arkadasim videoya cekmis, doktorumu cok seviyorum diye sayikliyormusum. Acaba bi hasta ordan buraya nasi gelebiliyor?
Eger ben kendim oturup arastiracaksam, doktora ne gerek var? Avrupada benim gordugum alistigim, hastayi bilinclendirmek doktorun gorevidir. Fakat Hasan bey beni hic bir sekilde bilinclendirmedi. Bilinclenmek istedigim konularda mail attim, gel istanbula yuzyuze goruselim dedi ki gelemeyecegimi en basta kendisine belirtmistim.
Hasan beye camur atmak icin boyle bir davranis icerisinde degilim. Buyuk bi haksizliga ugradigimi dusunuyorum, ve bu haksizligi sindiremiyorum. Burnum dogal oldu evet, ama ben eski burnumdan tek fark artik kemigin olmamasi olarak nitelendiriyorum. Sayet eski burnumdan memnun olsaydim, ameliyat olmazdim zaten. Ha hasan bey bana sana yapacagim burun budur deseydi de, hasan beyede ameliyat olmazdim. Ilk basta istedigim burun (sizin tabirinizle dogal olmayan burun) konusunda anlastigimizi zannediyordum. Sonucta ben bu burundan hoslanmadigim, ve istedigim buruna kavusmak icin para odeyip bicak altina yatiyorum. Haliyle istedigim seyide almak isterim.
Hasan beye gittigimde, elimde herhangi bir sanatcinin veya daha onceden ameliyat olan birisinin fotografi ile gitmedim. Ona dedigim sey duz bir burun istiyorum. Ve gercekten duz bir buruna sahip oldugumu dusunuyor musun?
Sadece gercekci olmak istiyorum. Gercekten burnumun iyi olmasini herseyden ve herseyden cok istiyorum. O kadar para verdim ve hep dedigim sey suydu. Asla paradan kacmicam, bi kere olsun, temiz olsun, son kez olsun. kimse revizyon olmak icin ilk ameliyatini olmaz zaten. Burda yazilan guzel yorumlara inanmayi o kadar cok istiyorum ki anlatamam. Ayni sekilde sizin yazdiginiz yorumlada moral bulmak istiyorum. Ama aynaya baktigimda gozyaslarimi tutamiyorum.
Bilmiyorum benim davranisim mi yanlis? Acaba ben mi hataliyim? Ama ben Hasan beyin bana yaptigi burnun, anlastigimiz burun oldugunu dusunmuyorum. Ve mutish derecede mutsuzum. Kimsenin ekmegine de mani olmak istemem. Sonucta bu forumda, iyi doktorlar ve deneyimlerimizi paylastigimiz gibi, kotu doktolar ve kotu deneyimlerimizinde yer almasi gerektigine inaniyorum.
Her insan hata yapabilir, gercekten burnumda komplike bir durum olusmus, istedigim buruna ilk seferde sahip olmamis olabilirim. Gercekten taktigim kotu gecen ameliyatim degil. Beni en cok yaralayan, doktorumdan hak ettigim ilgi ve alakayi goremem.
Revizyon ameliyatina gelincede, bir dahaki doktorumu secerken cok daha secici olacagim kesin. Ben gozu kapali guvenip inanmistim Hasan beye. Gercekten kendisini mutish seviyordum ve guveniyordum. Ama bir dahaki doktorumu secerken cok daha supheci davranip, daha detayli gorusme yapacagim.
Ozur dilerim tekrardan eger davranisim yanlissa. Ama icim yaniyor, ve her aynaya baktigimda kahroluyorum. Kimseye camur atmakta istemem, ama emegimin karsiligi olarak aldigim bu seyi sindiremiyorum. Bosa giden emegime yaniyorum. Sitemim ve isyanim bu yuzden....
Buradaki konunuz yeni gördüm..Çok açıkça kendi fikirlerimi yazacağım,lütfen yanlış anlaşılmasın..
Burun öncesi hali gerçekten kötü ve sorunlu bir burunmuş.Ameliyat sonrası sürecinizde bende buraya yorum yazan diğer arkadaşlar gibi bir sorun görmedim,göremiyorum.. Yani o halden bu hale gelmesi büyük bir başarı bence,yüzünüz,duruşu inanılmaz değişmiş ve güzelleşmiş.Çok doğal bir sonuç olmuş ayrıca.Sanırım sizin beklentiniz doğaldan uzak bir beklentiydi.Belki daha kavisli,kalkık ucu sivri bir burundu.Ama unutmayınki her burun şekli herkese yakışmaz.Yani ana malzemede önemli :) Bir petek dinçöz burnu herkese gitmez,olmaz,o kadar yakışmaz örneğin..
Doktor ile olan iletişim sorununuzdan dolayıda biraz kafaya takmışsınız sanırım.Doktor hasta diyaloguna birşey diyemem,dememde yanlış olur zaten.Çünkü ne yaşandığını,nelerin aranıda yazılıp cevap verildiğini hiçbirimi bilemeyiz.Sadece sizden olayı dinlemekte olmaz zaten..
Bizler ne dersek diyelim siz dinlemiyorsunuz zaten.Siz henüz bir aylık sürecinizde revizyon ameliyatı düşünüyorsunuz zaten.Olumlu olan yorumlara odaklanmıyor,sizin istediğiniz cevapları verenleri önemsiyor destek bekliyorsunuz.. Yani ne dersek diyelim boş.Hem kendi doktorunun adının geçmesini isteyenler,öneride bulunanlara hemde Hasan beyi kötü yazanlara fırsat veriyorsunuz..İnanın bana reviziyon ameliyatıda sizi asla mutlu etmeyecek,çok iyi düşünün..
Öyle aman aman bir sorununuz yok,forumdada okuyup görüyorsunuzdur zaten..Dediğimi gibi henüz iki ay bile olmamış daha,bu yorumları yapmak,bir hekime,doktor bu kadar aşşagılayıcı,hakaret edici,haram zıkkım olsun,kanser olsun gibi yorumlar yazmak hoş değil.Öncelikle hekim olmasına bir saygı göstermek gerek..Bende sorunlu iki ameliyat oldum ama ne doktorun ismini yazdım nede hakaret ettim! Her ameliyat birçok komplikasyonları içerir.Ameliyattan önce komplikasyonlarıda,olabilecek sorunlarada hazırlıklı olmak,bilinçli olmak gerekir..İyi araştırma yapmak gerekir.Mükemmel ve kusursuz,bir anda harika bir sonuç beklemek kişiyi alt üst eder doktor ile olan diyaloğunuda çok farklı kötü yerlere götürür..
Bu kadar memnuniyetsizlikten sonra Hasan beye ameliyat olmayın bence,ben olsam olmam.. Şansınız ve yolunuz açık olsun..Sevgiler,saygılar..