Bir aylık bebegim

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Merhaba hanimlar.

Bebeğim bir ayın sonunda 750 gram almis. Halbuki gece gündüz emziriyorum. Sağlık ocağındaki doktor az almış dedi. Çocuk doktoruna yönlendirdi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Arkadaşlar yok mu başına böyle bir şey gelen? Bebeğimin ilk ay bu kadar az alması sutumun yaramadığını mi gösteriyor?

Doktora gideceğiz ama, sizin düşüncelerinizi de merak ettim. Cevap vermediğinize göre sizin bebisler ikişer ikişer aldı galiba?:)

Arkadaşlar yok mu başına böyle bir şey gelen? Bebeğimin ilk ay bu kadar az alması sutumun yaramadığını mi gösteriyor?
İlk ay bebeğim doğum kilosunun altına düşmüştü ki ben de sabah alşam emzirmiştim.
Bebekten bebeğe değişiklik gösterir, 1 kilo, 1,5 kilo alan bebek de var yarım kilo da alan var, kilo veren de var. En iyisini hekim söyleyecektir.

Bebek 5-6 kilo doğduysa aldığı 750 gram kilo persentilini karşılamamış olabilir. Size doğum sonrası verilen bebek doğum karnesinin sayfalarını incelerseniz hangi ayda kız-erkek bebeklerin kafa çapları, kilo, boy oranları ne olmalı, yüzde kaçlık ilerleme ya da geride kalmayı sağlamışsınız o ay içinde bakarak takip edebilirsiniz.

Ayda en az 500 gr en fazla 2000 kg almalı bebekler
Bence bebeğinizin kilo alımı iyi görünüyor
Sütün sağlıklı olması için bolca protein tüketin
Sağlıcakla büyütün bebeğinizi

İlk ay 500-600 gr normal dıe biliyorum cnm
İlk ay 500-600 gr normal dıe biliyorum cnm

Bende öyle okudum. Birçok doktor 500 gram ve üstünü iyi kabul ediyor ama sağlık ocağındaki doktor direkt az kilo almış dedi ve çocuk doktoruna yönlendirdi. Mama başlatabilir mi doktor dedim, olabilir dedi. Bir aylık bebek 750 gram aldı diye nasıl mama başlarım anlamadım. Doktora gideceğiz birkac gun sonra. Bakalım o ne diyecek?

Evet dün baktım. Bebeğim 3320 gram doğmuş sonraki hafta 3250 ye düşmüştü. Yani bence normal gidiyor herşey.

Gayet güzel kilo almış biraz abartmış sağlık ocağı

Niye böyle yaptilar anlamadım
Sağlık ocagindaki hemşire ve doktor aynı fikirdeydi. Moralim öyle bozuldu ki, hemen buraya yazıp fikirlerinizi öğrenmek istedim. Biraz geç oldu.ama gelen cevaplar içimi rahatlatti : )

Niye böyle yaptilar anlamadım
Sağlık ocagindaki hemşire ve doktor aynı fikirdeydi. Moralim öyle bozuldu ki, hemen buraya yazıp fikirlerinizi öğrenmek istedim. Biraz geç oldu.ama gelen cevaplar içimi rahatlatti : )
Benim bebeğimde kırk günlük olucak canım bir aylık kontrolünde 600 gr almıştı iyi dediler telaş yapma için rahat etsin diyorsan çocuk doktoruna götür

Tabiki cnm doktora sorman daha ıyı olur sonucta saglık ocağındaki ler ebe oluyo genellikle benim bebegımde 2 aylık Bn emzıremıyorum ama mama ağırlıklı mama ile beslenen bebekler daha hızlı kılo alıyo ama anne sütü daha saglıklı kesinlikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…