• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir aylık koca çıktı gitti delircem

Siz daha bir ay evlisiniz durun bakalım şimdiden kaynanaya gardınızı alıp eşinize kötülersiniz naz yapıyor caz yapıyor ayırmaya çalışıyor çekemiyor derseniz sürekli onun yüzünden olay çıkarsa adam evde de huzur bulamaz çeker gider tabi. Daha 1 ay cicim ayları yani. Güzellikle oturun konuşun ne derdiniz varsa anlatın ne yaptı kadın şimdi size evlenir evlenmez ben onu anlamadım tamam istemmiş filan ama siz bir adım atın bakalım kendinizi tanıtmaya çalışın çağırın evinize, onlara gidin hatta eşinize yapma böyle gidelim bakalım diye söyle yapıcı ol yıkıcı değil eşinde arada kalıyor böyle. Bnece erken başlamışsınız sabredin biraz burada hitabetin de hiç hiç hoş değil kaynanana karşı ön yargılısın direkt olayı kapatmışsın ama böyle en büyük kötülüğü evliliğine yaparsın eşin senin iyi niyetini görürse ve rahatsız olduğun şeyleri güzellikle kötülemeden arayıı soğutmadan eşine anlatırsan onun seni anlaması yeter siz birbirinizi seviyorsanız kimse ayıramaz. Ama eşinin de annesini atmasını görüşmemesini bekleme senin hakkında bir şey dediyse güzellikle sor.

çok doğru bir yorum olmuş. Lakin ne yapmalı eşe ve kv ye onu kestiremedim ben şimdi :44:

Ben konu sahibi olarak sana izah edeyim evet kapiya zarf bırakmış evde biz yokken eşim sakladı ama ben gizlice okudum ümit bey musaitseniz gelebilirmisin bana demis (sebahat hanim ki esimin ananesi olur ) aramanizi bekliyor demiş gibi gibi gayet tavır dolu resmi bi yazı. Bunu yapmak yerine arayabilir beni ya da oğlunu neyse.dun de esim annesiyle 3 4 kez telde konusuyor ne konustularsa planlar iptal oluyor esim surat iki karis konusmuyo benimle. Esim avukat ise gitmedi yeni ofis aciyor biz ist.dan memlekete.donup evlenip yerlestik 1 temmuzda bi baska avukatla basliycak ise.sabah ve dün gece benimle hic konusmayip surat ve tavır yapıp anlamadigim sekilde sabahin 8inde giyinip çıktığını gorunce kapida tutamadim kendimi nereye gidiyosun dedim kavga etmekten kaciyorum deyince ii git bakalım nereye kadar kacicaksin git dedim kapiyi carptim ki o merdivenden iniyodu bile.. yeni evliyim neler dönüyor bilmiyorum eşim bana tavır yapıp evden cikiyo konu sahibi buna deliriyo belirsizlige oyle kalakaldim anlatabildim mi? Burda herkes anladı da sen niye anlamadin ki kavga ve tartismalara erken baslamissiniz diyorlar

Anlayamamak gibi bir hakkim oldugunu dusunuyorum pek sevgili konu sahibi yuksek musaadelerinizle (!).
Herkes anlayabilir, ben anlayamayabilirim.
O soylediginiz ve anlatma tarziniz cok itici.
K.validesinden kari esinden 1 aylik koca diye bahseden birinin anlatimini sak diye anlamaliydik :)
Konu cok yuzeysel ama baslik canhiras bir sekilde acilmis, ilelebet gitmis gibi bir anlam dahi dogurabilecek kapasitede.
Deliriyor lafini da konu basligina nisbetle soyledim.
Arti evliligin ilk zamanlari uyusma zamanlaridir bana gore.
Dolayisiyla bu zamanlar sancili geciyor cogunlukla.
Bu sebeple erken oldugunu dusunmuyorum ama eger donmeyecek gibi gittiyse evet mantiksizdir, erkendir vs.
Neyse Allah kolaylik versin diyelim.

Ben konu sahibi olarak sana izah edeyim evet kapiya zarf bırakmış evde biz yokken eşim sakladı ama ben gizlice okudum ümit bey musaitseniz gelebilirmisin bana demis (sebahat hanim ki esimin ananesi olur ) aramanizi bekliyor demiş gibi gibi gayet tavır dolu resmi bi yazı. Bunu yapmak yerine arayabilir beni ya da oğlunu neyse.dun de esim annesiyle 3 4 kez telde konusuyor ne konustularsa planlar iptal oluyor esim surat iki karis konusmuyo benimle. Esim avukat ise gitmedi yeni ofis aciyor biz ist.dan memlekete.donup evlenip yerlestik 1 temmuzda bi baska avukatla basliycak ise.sabah ve dün gece benimle hic konusmayip surat ve tavır yapıp anlamadigim sekilde sabahin 8inde giyinip çıktığını gorunce kapida tutamadim kendimi nereye gidiyosun dedim kavga etmekten kaciyorum deyince ii git bakalım nereye kadar kacicaksin git dedim kapiyi carptim ki o merdivenden iniyodu bile.. yeni evliyim neler dönüyor bilmiyorum eşim bana tavır yapıp evden cikiyo konu sahibi buna deliriyo belirsizlige oyle kalakaldim anlatabildim mi? Burda herkes anladı da sen niye anlamadin ki kavga ve tartismalara erken baslamissiniz diyorlar

Selam...

Güzel kardeşim, eş değil kim olursa olsun başkasının mektubu okunmaz; bu BİR

30-35 senelik Annesine rakip olmaya kalkmayacaksın 1 aylık Eş halinle; bu İKİ

" kavga etmekten kaçıyorum " diyenin arkasından kapı çarpılmaz, saygı duyulu;r bu ÜÇ

Bu akılla devam edersen bu evlilik yürümez; bu da DÖRT...

Önce kendine bir çeki-düzen vereceksin sonra karşındaki erkeği çekip çevireceksin, erkekler çok dırdıra , çok sıkmaya gelmez. Kayınvaliden ki artık ANNEN'i haklı çıkarma...

Politik ol, sakin ol, güler yüzlü ol, aklına ilk geleni daann diye adama söyleme öyle, öfke kontrolü çok önemli.

Zafer senin; sabredip dediklerimi uygularsan....

kayinvalide oglunu deli gibi kiskanip neymis evlenmesini kabul edememis ya naz ya caz yapiyo. eve gelmis kapiya mektup birakmis falan.evlerine gidicektik dun ne dedilerse çocuğa eşim gitmicez dedi evde konuşalım dedi iki karış surat gitti yattı anlatmadi sabah erkenden kalktı yine surat bozuk ben kaçtım dedi ben de gece kaciyon gündüz kaciyosun nereye kadar gitceksin bakalım dedim kavga etmekten kaciyorum dedi ii git hadi dedim bi sus be dedi kapiyi carptim gitti. Anasi danasi ne diyosa karı beni yonetmek her şeyin icinde olmak istiyo ayirmaya da cok uğraştı nisanliyken. Simdi esim eve gelince kusluge devam mı edeyim? bu sefer anası tarafina yonelir diye korkuyorum yoksa bisi olmamış gibi ii davranip nasıl karsilayim? evde kös kös oturdum kaldım nasıl karsilasyacagimi napcagimi bilmiyorum kizlar :(

Asıl problemi ben anlamadım :106:

kayinvalide oglunu deli gibi kiskanip neymis evlenmesini kabul edememis ya naz ya caz yapiyo. eve gelmis kapiya mektup birakmis falan.evlerine gidicektik dun ne dedilerse çocuğa eşim gitmicez dedi evde konuşalım dedi iki karış surat gitti yattı anlatmadi sabah erkenden kalktı yine surat bozuk ben kaçtım dedi ben de gece kaciyon gündüz kaciyosun nereye kadar gitceksin bakalım dedim kavga etmekten kaciyorum dedi ii git hadi dedim bi sus be dedi kapiyi carptim gitti. Anasi danasi ne diyosa karı beni yonetmek her şeyin icinde olmak istiyo ayirmaya da cok uğraştı nisanliyken. Simdi esim eve gelince kusluge devam mı edeyim? bu sefer anası tarafina yonelir diye korkuyorum yoksa bisi olmamış gibi ii davranip nasıl karsilayim? evde kös kös oturdum kaldım nasıl karsilasyacagimi napcagimi bilmiyorum kizlar :(

Herkes ne güzel konuyu anlamış. Ben hiç bir şey anlamadım. Eşiniz ailesine bozulup mu gitmicez dedi anlamadım. Eve gelince ailesine kızıp mı surat astı size mi anlamadım. Eğer ailesine kızdıysa zaten ailesine kızgın olan adama siz neden sabah trip attınız onu da anlamadım. Kaçıyorsun demişsiniz de işe gitmiyor mu bu adam nereye kaçıyor onu da anlamadım. Siz neye küstünüz? Onun size derdini anlatmamasına mı? Kavga etmekten kaçıyorum demiş, ne için kavga edecektiniz ki?

Sonradan biraz açıklama gelmiş. Sakin ol konu sahibi. Bu ne uslup. Kapı olsa bizim de suratımıza çarpacaksın nerdeyse. Arkadaş hepi topu anlamadım demiş. Bir sen anlamadın diğerleri nasıl anladı nasıl bir soru? İşte ben, benden bir önce yorum yapan arkadaş da pak anlamamış. Bu iletişimsizlikle sorun çözülmez haberin olsun.

Son düzenleme:
yazdıklarınızı sizde okuyup bi geriden bakarmısınız.
anlaşılmıyor:50:

Uslubunuz cok ilginc gercekten kari doldurdu koca kacti vs

Konuyu cok anlamadim niye kvye gidilmedi sorun ne niye kusuldu vs

Uslubunuz cok ilginc gercekten kari doldurdu koca kacti vs

Konuyu cok anlamadim niye kvye gidilmedi sorun ne niye kusuldu vs

Ben şöyle anladım bilmiyorum doğru mu ama;

Kayınvalide önceden konusahibiyle eşini ayırmaya çok uğraşmış sorun çıkarmış. Evlenince de soğuk hitaplı tavırlı bir mektup bırakmış oğluna. Anladığım kadarıyla evlendin, değiştin veya artık resmiyiz, kırgınım anafikirli. Yani evlenmesini kaldıramamış. Sonra oğlu konuşmaya gitmiş. Belli ki kayınvalide hayır karını getirme demiş ki öyle bir plan olduğu halde oğlu gitmeyeceğiz annemlere demiş ve annesiyle birkaç kere telefonda konuşup konusahibine tavır yapmış, yatmış. Sabah uyanınca da tavır yapmış, işe daha başlamadığı halde yine evden gidiyormuş. Konusahibi de nereye kaçıyorsun demiş. Eşi de kavgadan kaçıyorum demiş ve gitmiş.

Konusahibi, bence sakin bir dille sorunun ne olduğunu sorun, hiçbir şey yokmuş gibi de davranmayın. Sonuçta size açıklama yapması gerek. Ne demek 1 aylık evliyken basıp basıp gitmek.

Valla arada bir durum olmuş ama anlamadım vallahi bende. Mektup bırakan kaynana değil kaynananın annesi yani eşinin anneannesi ee neden mektup bırakmış arar mısınız diye hanımefendi de eşine sormak yerine gizlice okuyor mutlaka aralarında bir kavga çıktı ki bundan ötürü adam çekip gitti yoksa bir aylık gelin hakkında annesi ne diyecek nasıl dolduracakta yüzüne bile bakmayacak tüm akşam sonra da sabah bir hışım gidecek yani sebepsiz. Hem 3-4 kere annesiyle konuştu diyor sonra anneme gitmicez demiş eşi iyi de insan sormaz mı hayatım ne oldu neden gitmiyoruz, bir sorun var ben mi bir şey yaptım farkında olmadan diye ama konu sahibi de hiç konuşmamış ne olup bitiyor anlayıp dinlemeden arkadan bir de kapıyı çarpmış daha 1 aylık evlilikte kaynanasıyla orta yolu bulmak ne bileyim arayıp sormak, kendini tanıtmak yerine kaynanam olacak karı, aylık eş filan diye bahsediyor. Hayır sorun varsa oturulur konuşulur eş anlatır konu sahibi de ona göre kendini savunur anlatır yani sorun gelip evde bulamamaları mı ne arada bir olay var illa kaynanayla bir sorun yaşanmış ama anlatmıyor yüzeysel kalmış yoksa adam neden çekip gitsin ki. Eşi konuşurken hayatım ver de bende annenle konuşayım neden dememiş ya da nedir bu 3-4 kere aradın bir sorun mu var neden sormamış surat yapmış yapmışta sor bakalım neden yapmış daha bir ayda ne biçim laflar ben anlamadım.

Kayınvalide önceden konusahibiyle eşini ayırmaya çok uğraşmış sorun çıkarmış. Evlenince de soğuk hitaplı tavırlı bir mektup bırakmış oğluna. Anladığım kadarıyla evlendin, değiştin veya artık resmiyiz, kırgınım anafikirli. Yani evlenmesini kaldıramamış. Sonra oğlu konuşmaya gitmiş. Belli ki kayınvalide hayır karını getirme demiş ki öyle bir plan olduğu halde oğlu gitmeyeceğiz annemlere demiş ve annesiyle birkaç kere telefonda konuşup konusahibine tavır yapmış, yatmış. Sabah uyanınca da tavır yapmış, işe daha başlamadığı halde yine evden gidiyormuş. Konusahibi de nereye kaçıyorsun demiş. Eşi de kavgadan kaçıyorum demiş ve gitmiş.

Konusahibi, bence sakin bir dille sorunun ne olduğunu sorun, hiçbir şey yokmuş gibi de davranmayın. Sonuçta size açıklama yapması gerek. Ne demek 1 aylık evliyken basıp basıp gitmek.

Hayır bakın cevap yazmış mektubu eşinin anneannesi yazmış öyle unuttun bizi filan değil de bir arayıver gibisinden gerçi onu da anlamadım telefonlar var artık mektup ne alaka bu da eşine sormak yerine mektupta ne yazdığını, gitmiş okumuş mektubu büyük ihtimalle de yazanlarla ilgili eşine hesap sordu gibime geldi sessiz kaldığını zannetmiyorum çünkü konuda kopukluk var hadi annesi gelin gelmesin dedi diyelim annesi böyle dedi diye eşi neden hanıma surat yapıyor ki bunda kızın bir suçu yok ki madem eşiyle kavga yok bir şey yok mektup konusu açılması eşi neden surat yapıp çekip gitti neden kavgadan kaçıyorum dedi kavga etmedilerse sadece kaynana gelini istemediyse demek ki arada bir kavga olmuş işte ya çocuğun annesine mektubu görünce laf dedi bir şey dedi. Tamam istememiş olabilir ama düğün yapılmış ev kurulmuş bu saatten sonra konu sahibinin biraz adım atması kendini tanıtması lazım kaynanasında bu şekil bahsedeceğine gidip ne sorun var konuşalı demesi, eşi konuşurken teli alıp hatrını sorması gerekmez mi bir adım gelene 10 adım gidilir. Ana hitap tarzı anlaşmaya gönlü yok gibi ama bu da önyargılı oluyor o görüşsün bir şey derse eşine söyler rahatsızlığını eşi bunca şeye rağmen vezgeçmemiş evlenmiş yani.

Hayır bakın cevap yazmış mektubu eşinin anneannesi yazmış öyle unuttun bizi filan değil de bir arayıver gibisinden gerçi onu da anlamadım telefonlar var artık mektup ne alaka bu da eşine sormak yerine mektupta ne yazdığını, gitmiş okumuş mektubu büyük ihtimalle de yazanlarla ilgili eşine hesap sordu gibime geldi sessiz kaldığını zannetmiyorum çünkü konuda kopukluk var hadi annesi gelin gelmesin dedi diyelim annesi böyle dedi diye eşi neden hanıma surat yapıyor ki bunda kızın bir suçu yok ki madem eşiyle kavga yok bir şey yok mektup konusu açılması eşi neden surat yapıp çekip gitti neden kavgadan kaçıyorum dedi kavga etmedilerse sadece kaynana gelini istemediyse demek ki arada bir kavga olmuş işte ya çocuğun annesine mektubu görünce laf dedi bir şey dedi. Tamam istememiş olabilir ama düğün yapılmış ev kurulmuş bu saatten sonra konu sahibinin biraz adım atması kendini tanıtması lazım kaynanasında bu şekil bahsedeceğine gidip ne sorun var konuşalı demesi, eşi konuşurken teli alıp hatrını sorması gerekmez mi bir adım gelene 10 adım gidilir. Ana hitap tarzı anlaşmaya gönlü yok gibi ama bu da önyargılı oluyor o görüşsün bir şey derse eşine söyler rahatsızlığını eşi bunca şeye rağmen vezgeçmemiş evlenmiş yani.

Hitabından dolayı yanlış anlaşıldığını düşünüyorum konusahibinin, haklısınız. Ama mektubu kayınvalidesi bırakmış bir daha okursanız görürsünüz, anneannen de aramanı bekliyor demiş. Yani arayıp sormuyorsun, vs şeklinde resmi bir hitap biçimiyle tepki konulmuş. Mektupla böyle bir şey yapmak çok saçma, eğer dediğiniz gibi konusahibi bir şeyler dedi de eşiyle tartıştıysa bilemem ama yazdığı kadarıyla ben eşi açıklama yapmamış ve annesinin gazıyla konusahibine tavır yapmış şeklinde anladım.

Masallah ya cidden guzel aciklamissiniz sagolun ama adam ben kactim derken sabah ise gitmekten bahsetmis.. Hani evden cikarken deriz ya kactim ben vs. ben oyle anladim

Masallah ya cidden guzel aciklamissiniz sagolun ama adam ben kactim derken sabah ise gitmekten bahsetmis.. Hani evden cikarken deriz ya kactim ben vs. ben oyle anladim

2.mesajında 1 temmuzda işe başlıycak dediği için daha işi yok öylesine çıkıp gidiyo şeklinde anladım ben:)

O yüzden sormuş konusahibi sanırım daha nereye kadar kaçıcaksın diye.

2.mesajında 1 temmuzda işe başlıycak dediği için daha işi yok öylesine çıkıp gidiyo şeklinde anladım ben:)

O yüzden sormuş konusahibi sanırım daha nereye kadar kaçıcaksın diye.

Hmm o zaman evden disari cikiyodur yani ben kactim lafi oyle bi laf

bu gidişle temellide gider bu adam demedi deme....kayınvalidenin patavatsızca tavırları (bir aylık bir çift rahatsız edilmez herkes bilir )
senin hırçın tutumun ve istikrarsız kocanın varlığıyla bu evlilik uzun sürmez..Rabbim hidayet versin evliliğinizi daim etsin inşallah .

Yalnız burada bir nüans var. “kavga etmekten kaçıyorum” demiş.
Neden bunu ciddiye almıyorsun?

Back
X