Bir ayrı kalma meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ben evlenmeden önce ne yemek yapmayı bilirdim ne ev temizliği ve gerçekten gezer tozardım o da bunları biliyordu, evlendikten sonra hiç sorun etmeyip her gün yemek yaptım evi temizledim ayrıca çalışıyorum ve gün içerisinde beynim çok yoruluyor tabi genel algı masa başı iş yapıyorum nasıl olsa :) evin dışında zaten gün içerisinde de konuşuyorlar ve biz henüz yeni evli olmamıza rağmen görüntülü aramalar da yapılıyor evin içinde müsait olmayabiliyorum zaten benimle konuşmuyorlar o ayrı. kaynanam evliliğin başından beri onunla devamlı iletişim halinde olmamı istiyordu her gün ya da gün içinde aramamı falan, yemek yapamadığında bana söyle sana gösteriyim derdi ama benim zaten annem burada yardım almak istesem ya ondan alıyorum ya da ablamdan. annemle aynı şehirde olmamıza rağmen haftada bir kere giderim, ya da telefonla konuşacaksam nasılsın iyi misin budur yani. farklı bi durum olsa zaten koşa koşa giderim annem de ben evdeyken çok aramaz eşinle vakit geçir der. ama tam tersi karşı taraftan böyle şeyler gördüğümde üzülüyorum. bu arada 'ben böyleyim'kalıbından çıkamıyor çünkü annesiyle konuşmak ona çok normal geliyor benim abarttığımı düşünüyor

e yemek sende , bulasik temizlik sende, evi cekip cevirmek sende, eve maddi destek olmak sende, kaynanayi ve ibiş oglani cekmek sende...
bu evliligin sana kattigi en ufak birsey yok gibi gözüküyor.
insan evlenir de birsey girer hayatina. hani birsey olur bir artisi olur. ne bileyim kendini gecindirecek kadar kazanmiyordur kocayla birlikte ekonomik düze çikar, ailesi cok katidir yatili biryere gondermiyordur kocayla tatil yapar, tek basina yasamaktan zorlaniyordur evlenir esi de ev islerine ortak olur hayati kolaylasir vs vs vs
sizin ne çıkarınız oldu bu evlilikten?
"toplum evde kaldi demesin" gibi bir sey var hani evlenmek kadina bakisi degistiriyor vs desek e simdi de evi ayirmis oldunuz...
bilmiyorum valla
bazi seylerin yoklugu varligindan daha hayirlidir. sizin evlilik de boyle birsey gibi.
ilk yorumumu degistiriyorum:) bosansaniz da adamdan kurtulsaniz keske

bugüne kadar hiç mesajlarına bakmamıştım ama gerçekten içim huzursuz olunca bakma gereksinimi duydum, iyi ki bakmışım. tartışma esnasında ben ona gitmek istiyorsan git ben buradayım dedim nasıl bireysel düşünebiliyorsun dedi, bireysel? ahaha

senin koca , daha koca olacak olgunluga erisememis
anasinin kuzusu, ayri kalamamis . yazik süt bebesi o . ayirma ana oglu

severek evlendik yani öyle sanmışım sanırım, o zamanlar bu bağlılığı görememişim ailedir arar sorar normaldir diye düşündüm. insan belli bi yere kadar yemek bulaşığı dert etmiyor ama böyle saçmasapan sebepler çoğalınca o bile yük oluyor

Henüz 3 gün olmuş ben çok sevdiğim kocamı bile 1 hafta sonra falan arayasım geliyor. Şu an çok gergin ve belirsizlik içesindesiniz biraz bekleyin. Ailenize eşinizi kötülemeyin yani her şeyi detay detay anlatmayın ki onlarda sizin durumunuz üstüne tuz biber ekelemesinler.

Ancak şu temel sorun eşin ailesi ise annen ya da varsa ablanız kayınvalideniz ile konuşabilir. Eğer evliliğinize müdahale var ise ya da eş sürekli anne evine gidiyorsa ya da sürekli onları haklı buluyorsa, biraz geride de durması söylene bilir ya da bu konuda oğlu ile konuşması istenebilir (Konun detayını bilmediğimden)

Birde 1 buçuk yılda neler yaşadınızda bu kadar yıprandınız.

severek evlensen de evliligin sana birsey vermesi gerekiyor
dertsiz tasasiz, yemek yapmadığın, evin sen temizlemeden de döndüğü, kendi parani kendin kazandigin ve tek muhatapinin ailen oldugu bir evrenden her gun yemek yaptigin, temizlige koştuğun, parani paylastigin ve esin toksik aileisyle muhatap oldugun bir eve ışınlanmişsin.
sen bunlarla basederken o dertsiz tasasiz, yemek yapmadığı, evin o temizlemeden de döndüğü, kendi parasini kendi kazandigi ve tek muhatapinin ailen oldugu bir evrenden yine dertsiz tasasiz, yine yemek temizlik yapmadigi, yine parasini gonlunce harcadığı ve yine tek muhatapinin kendi ailesi oldugu bir eve ışınlanmis. bonus olarak yatagin sag tarafinda gönlünce ilişkiye girebileceği bir kadin...
adamin hayatinda degisen bjrsey yok. buna ragmen basit bir sey istediginde bile "ben eskiden de boyleydim degisemem" diyor.
bu evlilik zaten cok hayirli yone giden bir evlilik degilmis

Aile dediğiniz kim Allah aşkına her lafınızda aile var ama ailede ki sorunlu kim kayınvalide mi, kayınpeder mi,görünce, mi kayın mı kim? Olayları yanlış yorumluyorda olabilirsin, konuyu anlatırsan burda bir sürü farklı bakış açısı var seni daha iyi yönlendirirler

Ya bir soru sorup, fikir danışacaksınız. Konu neyse her ayrıntısını kısa kısa yazsanız, millet de cevabını verse konu kapansa. Gereksiz detaylar var, konunun asıl özü yok. Biz de burada anlamak için ıkınıp sıkınıyoruz.

İlk paylaşımınızda karşımda ilgi bağımlısı bir kadın, bunalmış bir koca kişisi gördüm. Ama burada koca kişisi arkadan iş çeviriyor, kadın sınırlarını koruma derdinde.

Aile düşkünlüğü falan sonraki hikaye. Sizin asıl sorununuz eşinin senden gizli karar alıp uygulaması. Boşanmak istemiyorsan biraz ilmi siyaset yapacaksın.

ailesinden kastım annesi ve abisi anne babası ayrı zaten, annesine çok bağlı ve kaynanam eşimin abisiyle ufacık bir problem yaşadığında eşimi arayıp saatlerce dert anlatıyor. problem dediğim şey de abisi 35-40 yaşlarında eve geç gitse annesi arayıp eşime söylüyor bana göre bunlar mesele edilecek şeyler değil

uzun uzun yazıp sıkmak istemedim, tabiki asıl sorun gizli karar alınması ama bu gizli kararın alınmasının sebebi kararları annesiyle birlikte alması geçenlerde onların yanına gitti ve oradan döndükten sonra bu mesajlar ortaya çıktı. kaynanam oğlunu yanında istiyor çünkü bizim bi aile olduğumuzu hala idrak edemiyor, evlendiğimizden beri telefon konuşmaları bitmiyor ve kaynanam benim de kendisiyle aynı şekilde her gün konuşmamı istiyor ben de bunu yapmayınca kaynanam benimle iletişimi kesti oğlunu daha fazla aramaya başladı. dediğim gibi henüz yeni evliyim, başta maddi sıkıntılarımız vardı balayına bile gidemedik direkt işlerimize geri döndük 2-3 aydır durumumuz düzeldi, ben gezmeyi seven biriyim ilgiyi seviyor muyum evet doğal olarak seviyorum ama olması gerektiği kadar. dengenin kurulmasını istiyorum. bunalmasının sebebinin ben olmadığını düşünüyorum çünkü bunaltacak bi şey yapmadım aksine bunalan benim, şuan ayrıyız evimi mi özledim onu mu özledim bilmiyorum. sanırım konfor alanımı özledim. bakıldığında evet sıkıntılı bir ev ama en azından bana ait bi balkonda oturup düşünmek daha iyi kendimce

Mesele etmişsiniz işte. 2 çocuğu ile ayakta kalmaya çalışan bir anne var. Bı kadın hep aynıdır asla değişmemiştir. Ancak siz önceden sorun etmediğiniz şeyleri sorun eder hale gelmişsiniz. Asla değişmeyecekler siz hayatlarında olsanız da olmasınız da eşiniz ve annesinin ilişkisi hep aynı olacak. Siz aile evinizde kalmaya devam edin. Yoksa geri kalan psikolojinizde bozulur.

Bunaltmışsın demedim, ilk paylaşıma bakınca bunalmış gibi görülüyor dedim. İkinci yazdığında asıl sorun ortaya çıktı.

Muhtemelen kayınpeder hayatta değil ya da ayrılar. Annesi de eşiyle kuramadığı duygusal bağı oğluyla kurmuş. Eşini seçmiş çünkü zayıf halka o. Manipülasyona açık. Bu senin için de artı. Ya boşanacaksın ya da manipülatif olacaksın. Ha doğru ve sağlıklı mı, değil ama eşinin doğrusu ve konfor alanı bu olmuş. Kaba tabirle ipleri birinin elinde yaşamaya alışmış biri tek başına karar alabilecek yetkiye sahip değildir. O ipleri sen alırsan sorunu büyük ölçüde çözersin.

Bir hatırlatma yapayım. Kaynanadan uzak durmak, soğuk olmak sınır koymak olmuyor. Aranızı iyi tutarak da sınır koyarsın, en sağlıklısı da budur zaten.

haklısın evet, manipülatif olamıyorum çünkü kendisi yeterince manipüle edebiliyor beni. kayınpeder hayatta bu arada, kendisi eşimle de görüşüyor sıkıntıları yok. ben sadece bazı şeyleri anlamlandıramıyorum herkesin aile bağı anlayışı farklı sanırım ondan. ben babama çok bağlı biriydim kendisi de bana ama evlendiğimden beri sınırlarımızı çok iyi biliyoruz ve devamlı benim mutluluğum için çabalayan biri. bunu babam olduğu için söylemiyorum bu arada. aile yapım genel olarak böyle, kök aile ve çekirdek aile kavramının farkındalar. karşı tarafta tam tersi bi anlayış gördüğüm için öfkeleniyorum belki de. kabullenmeye çalışsam da malesef kabullenemiyorum

bosver bacim ya bir omur bu aile çekilir mi?
simdi yine iyi gunlerin cocugun olsa gelecek zebellah gibi basinda duracak emmiyor bilmemne lohusaligini eziyete cevirecek. sonra bakici olmaz ben bakayim diye esinin aklina girecek ya o size yerlesecek ya siz onlarin mahallesine yerleseceksiniz. sonra torununu da ogluna benzetecek. her "annemmm" diye sevisinde bile gicik olacaksın.
esin zaten birey olamamis süt bebesi.
en iyisi yanlis trene bindiğini anlayip musait bir yerde inip kendine yeni bir rota oluşturmak.
sana hicbir sey katmayan bir evlilikte ömrünü çürütme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…