BİR BABA KIZINI NEDEN İSTEMEZ

kendi ayaklarınızın üstünde durma zamanınız gelmiş gibi görünüyor
ben onaylıyorum bu yöntemi belki kulağa biraz acımasızca gelecektir fakat bir yaştan sonra bütün evlatlar kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli hem maddi hem de manevi
bence böyle

Ben babanızın sizi istemediğini düşünmüyorum ...

Açık ve net konuşun belki farklı kırgınlığını bu şekilde çıkartıyordur.

İstemiyor olsa başınıza sıkıntı geldiğinde koşup gelmezdi sanki , evlisiniz ve ailenizin yanında 1 hafta kaldığınızı yazmışsınız .( sanırım ayda bir )

Bazı yaşlı insanlar evli kızlarına kocanı bırakıp gelme , evini yuvanı bil gibilerinden düşünürler, ancak doğru mu ? tabiki değil...

Baba kız çocuk için çok özeldir, konuşun mutlaka sizi seviyordur, sebeplerini öğrenin....

valla benimki seviyor da noluyor. beraber büyümedik zaten. ben çocukken boşandı annemle babam. beni sever ama uzaktan. komşunun çocupunu sever gibi. ben küçükken hsonları fln beni aldığında çok çabuk sıkılır hemen geri bırakırmış anneme. her zaman benden de kardeşimden de sıkıldı. hiçbir şeyimizle ilgilenmedi. ayda yılda bir görüşürüz ve bu da ona yeter hep. hiçbir sorunumuzla maddi manevi ilgilenmedi ve ilgilenmek de istemez halen. sorsan kızım oğlumu çok severim vs der ama hep lafta...herkesin yapısı farklı maalesef...bazıları babalığın hakkını veremiyor. seninki de öyle benimki de...

Çok şaşırdım kız çocuğu ölünceye dek bir babanın sevgisini ve ilgisini muhtaç

Canım benim, bir kız için çok zordur bu durum..
Ama değiştiremezsin artık. Sen de ilgilenme bırak.. Sen takma diyeceğim de, o da bir işe yaramayacak. Eşin ve oğlunda bulursun inşallah sevgiyi.

C
Babam beni evinde istemiyor,yani misafirliğe gittiğimde huzursuzluk çıkartır, laf sokar, sebebi istediği gibi bir evlat olamadım, yani iş hayatında şöyle iyi bir konumum olmadı...
ama anlayamıyorum, her sabah sorguluyorum, babam beni neden istemiyor, benim masraflarımı karşılamak bile istemiyordu, git okuttum çalış vs.ben de başka bir şehirde iş buldum ve yalnız yaşadım bir süre, başıma kapkaç saldırısı olayı geldi, bacağım şişmiş, beş kuruşum yok, mecburen ailemi çağırdım, geldiler ve babam o gün dedi ki, 'artık bıktım,yakamdan düş' ben de dedim ki ben senin yakanda değilim ki, o da dedi ki'başına bak bu geldi ve beni çağırıyorsun', yani kapkaç saldırısına uğramışım, onun derdi benim acımdeğil, 30 yaşında hala yanıma gelmesi, 100 lira para istedim annemden, tümparam gitmişti, babam dediki 'senden ne parası istiyormuş,parası yokmuymuş'ben çok kırıldım, ve dedim ki'baba senden istemicem de kimden isticem, tüm param gitti' öyle deyince verdi 100 lira...
şimdi halen unutamıyorum bunu, nasıl diyim bir baba boşluğu var, kapatamıyorum bu boşluğu...temelde kötübir adamdeğil ama babam beni evde yük olarak görüyor, bir misafirolarak görüyor, gelir ve gider misali, bunu anlayamıyorum...neden?
cnm yazdıklarını okudumda şuan ağlıyorum haddim değil tabî nir şey söylemek. Benimde burda paylaştığım konu var. Benm kızm 9 aylık ve eşim olucak insan bebeğinin birşeyi varmı bir ihtiyacı varmı diye sormuyo küçücük bir bebek babası hiç merak etmiyor.

Babam beni evinde istemiyor,yani misafirliğe gittiğimde huzursuzluk çıkartır, laf sokar, sebebi istediği gibi bir evlat olamadım, yani iş hayatında şöyle iyi bir konumum olmadı...
ama anlayamıyorum, her sabah sorguluyorum, babam beni neden istemiyor, benim masraflarımı karşılamak bile istemiyordu, git okuttum çalış vs.ben de başka bir şehirde iş buldum ve yalnız yaşadım bir süre, başıma kapkaç saldırısı olayı geldi, bacağım şişmiş, beş kuruşum yok, mecburen ailemi çağırdım, geldiler ve babam o gün dedi ki, 'artık bıktım,yakamdan düş' ben de dedim ki ben senin yakanda değilim ki, o da dedi ki'başına bak bu geldi ve beni çağırıyorsun', yani kapkaç saldırısına uğramışım, onun derdi benim acımdeğil, 30 yaşında hala yanıma gelmesi, 100 lira para istedim annemden, tümparam gitmişti, babam dediki 'senden ne parası istiyormuş,parası yokmuymuş'ben çok kırıldım, ve dedim ki'baba senden istemicem de kimden isticem, tüm param gitti' öyle deyince verdi 100 lira...
şimdi halen unutamıyorum bunu, nasıl diyim bir baba boşluğu var, kapatamıyorum bu boşluğu...temelde kötübir adamdeğil ama babam beni evde yük olarak görüyor, bir misafirolarak görüyor, gelir ve gider misali, bunu anlayamıyorum...neden?

Annen ne diyo babanın bu tavirlarina? Hep mi böyleydi. Çocukken nasıldı iletişimini?

Aynı babama benziyorum diyorsun ama istersen yine de bir araştır. Bazen çocukları olmuyor ya da çok çocuk var diye akrabalar arasında çocuklar değiştiriliyor. Yani amca çocuğu olma ihtimaliniz vardır belki. Çok saçma bi laf ediyorum belki ama babanız gerçekten bir tuhaf davranmış ve konuşmuş.

Benim babamda oyle
Evlenmeseydim okusaydim calissaydim o da daha rahat karilarla yeseydi.
Bana ceyiz olarak aldiklari bile batti
Defalarca yuzume vurdu
Yani hem aldi hemde yuzume vurdu
Aldiklari bozuldu degistim hepsini ama hala kendini ovmek icin anlatir aldigi 2makine 2senede hasat olan en ucuz yatak odasini

Ben baba yonunden cok sanssizim hep onun bunun babasina özenmekle gecti cocuklugum
Dedem babam olsun isterdim hep yada dayım.
Niye ki benim babam boyle diye dusunurdum cocuk aklımla.

Hastalikli insanlar bunlar.
Allah goruyo dencek söz yok.

Yaptığı söylediği şeyler alınmayacak gibi değil...
Sevgisini duygusunu belli edemeyen babalardan heralde..

Sizi incitmek istemiyorum ama olası sebepleri sıralayayım.
-Öz evlat olmayabilirsiniz.
-İstenmeyen çocuk olabilirsiniz.
-Babanızın kendi çocukluk travmaları ile ilgili bir durum olabilir.
-Babanızın ruh sağlığı bozuk olabilir.
-Babanız kendi ailesinden gördüğü yanlış ebeveynlik algısını-tarzını size yansıtıyor olabilir.
-Siz, onun bazı beklentilerini karşılamamış olabilirsiniz.

Sebep ne olursa olsun bu durumun sorumlusu siz değilsiniz.
Siz, suçlu da değilsiniz.
Sakın ola ki 'babam aslında iyi bir baba,
bana böyle davranmasının haklı bir gerekçesi var,
onu anlamam lazım, alttan almalıyım vb.' bir psikolojiye girmeyin.
Kendi duygularınıza odaklanın.
Babanızla görüşmek size kendinizi kötü hissettiriyorsa bunu ona anlatın.
Gördüğünüz kötü muamelenin sebebini sorun.
Alacağınız cevaba göre bir yol haritası belirleyin.
Bu konuda daha derin düşünmek isterseniz,
Nihan Kaya'nın İyi Aile Yoktur adlı kitabını tavsiye ederim.

Anneniz nasıl?

Back
X