• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir bahane lazım bana

Öncelikle konuyu siz açmayın o gene açacaktır sonuçta o zaman dersiniz"arkadaşım ben bu konuda bir karar aldım kimseye kefil olmayı istemiyorum artik daha önce biliyorsun sana kefil oldum elimden geleni yaptim sende ödedin ve bir sorun olmadı ama bu konuda kararlıyım seni kırmak da istemiyorum o yüzden düsüneyim dedim ama istemiyorum ve kararliyim"gibi cümlelerle net bir şekilde söyleyin.

Kızlar çalıştığım kurumdaki bayan arkadaşım samimi sayılırız dönem dönem kötü aramızda çünkü, 2 yıl önce kredi çekecekti 5.000 tl. beni kefil etti istemeye istemeye kefil oldum.dün o kredisinin bittiğini ve şimdi 15.000 tl. kredi cekeceğini söyledi bana kefil olur musun bana dedi , bende bir düşünmem lazım dedim. Ne için lazım dedim , kızkardeşi doğum yapacakmış, kızkardeşinin durumu biraz kötü 1.500 - 2.000 lira hastane masrafı tutar onu ödeyeceğim, takı takacağim çocuğa dedi, bir de kredi kartlarının hep asgarisini ödüyorum onları kapatmak için dedi , ama ben kefil olmak istemiyorum yarın bigün bir sorun çıkar ödeyemez, iyiyken kötü olmak istemiyorum ama bana kefil olmadın deyip alınmasını da istemiyorum, Sizce ne demeliyim, yada siz olsanız napardınız?
Kiz kardesi devlette dogursun.
Takacagi taki 1000 tlyi gecmez.
Kredi karti borcunu ödeyemeyip borcu borcla kapatacak kadar zor durumda. Yani siraladigi bahaneler 15 bin tutmuyor borcu ustunuze yikabilir. Nasil hayir diyecegim diye dusunmeniz de ayri bir konu. Daha once olmussunuz. Omur boyu sana kefil olamam diyin.

Direk soyleyin lafi dolandirmadan. Illa kabul edeceksiniz diye bi kural mi var. Alinirsada az ötede oynasin:) 15 bin tl iyi para iyiyken asil o zaman kotu olursunuz

Prensip olarak kefil olmuyorum diyeceksiniz, bir sürü kötü hikaye duydum deyiniz. Net bir hayır.

Ben kredi cekegim
Kefil olunca not dusuyormus bankacilara sordum de
O yuzden notumu dusuremem
Para lazim olcak bana da de
Oze durumunu bilmiyrm ama
Evlenmek uzere isen onun icin
Degilsen ailen icin para lazim oldugunu
Vs
Uygun olaninsoyle ve kesinlike redet
Hesabini bilmeyen biri oldugu asikar

15 bin cok yuksek bir mebla değil ki neyin kefili bu? Simdiki bankalar kosulsuz sartsiz veriyor zaten bu parayi. ( Tabi banka gecmisiniz temizse). Istemediginizi acik acik söyleyin. Zorunda degilsiniz sonucta. Ayrica neden ailesinden biri degilde sizi kefil gosteriyor

15 bin için kefil isteniyorsa o kişinin ödemeleri problemlidir açıkça kefil olmak istemiyorum diyin

İlk sayfadaki yorumlari okudum..cogu kisi ciddi ciddi bahane örnekleri sunmus :KK57:

Hayir, sevmiyorum boyle seyleri diyin gecin. Hatta arkadasiniza soyleyin, hayatlarini kimseye muhtac olmaya gerek kalmiyacak sekilde yasasinlar.

Ne bu yahu? Kiz kardesinin dogumu icin,takisi icin milletden kefil olmalarini bekliyor. Pff..kiz kardesi bebek doguracak ama durumu bile yok..cocuk yapmasin ozaman.
Bu "iyilik, yardimperestlik" adi altinda yapilan borc alma verme zart zurt olaylari ve birde bunun icin utanma ve insanlari kirmamak icin bahane aram sacmaliklari bitse keske.
Bir kere herkes kendisinden sorumlu. Paran yoksa calisirsin, maddi durumun el vermezse lukse giren sacmaliklar yapmazsin. Cok sasiriyorum ben..tr de insanlar evi zor gecindiriyor ama butcelerini aşan seyler yapmakta hic geri kalmazlar.

Birincil ihtayaclarini karsilamakta gucluk ceken insanlar nasil olurda lukslerinden geri kalmaz? Birde utanmadan konu komsudan ve etrafdaki arkadas ve ailelerinden beklenti icerisinde olurlar..tam rezalet. Birde hak mis gibi davranirlar. Karsida ki insanda mahcup olur bahaneler uretir vsvs..

Bu kafalardan cikin bence..
Konu sahibi siz hic utanmayin direk hayir diyin. Sizin bahane aramaniz ve bunun yuzunden cekinmeniz birkere anormal.

Bi bahaneye gerek yok ben istemiyorum artık kimseye kefil olmuycam deyin açıklama yapmak zorunda değilsiniz kendi ailesinden birini mutlaka bulur
15 bin de az değil
Ayrıca bu güvenmemek de değil ne gerek var her gün stres olcak siniz ya ödemezse diye
Arkadaşlık bi yere kadar

Benim çevremde de kötü örnekler var o yüzden kefil olmak istemiyorum ben, ama yüzüne karşı ben kefil olmam sana guvenmiyorum der gibi oluyor o yüzden bişey uydurup çıkmak istiyorum bu işin içinde
Önceki meblağı ödedin,bunuda ödeyeceğine şüphem yok ama ben özel sebeplerden artık kefil olmak,kredi kartı vermek vb durumlara giremiyorum,deyin. Size gelene kadar isteyebileceği başka birileride vardır muhakkak. Bir kere yapmışsınız zaten kırılmaya hakkı yok.

Verip kötü olacağına, verme kötü ol daha iyi ödemezse paran cebinde kalır.

Acik konuşayım ilk kefilligimde günlerce uyuyamadim bir dana aynı şeyi yaşamak istemiyorum zaten düzenli odedigin için (!) Bu sefer kefil ihtiyaç olmayabilir
Derdim ben olsam

Arkadaşım kuzenine kefil olduğu için yıllardır borç ödüyor . Hiç gerek yok yakın olduğun biri bile değil . Takı takmak zorunda bile değil ki bunun için kredi çekmek çok sacma

Sakınnnn çekme.
Ailenin de şuan krediye ihtiyacı olduğunu ve ona çekeceğin kredinin bunu etkileyeceğini bildir.

Değil arkadaşıma en yakın akrabama bile kefil olmam kimseden de bana kefil olmasını istemem insanlar ne kadar rahat yaa.. geçenlerde eşimin bir arkadaşı borç istemiş bizde ev araba kredisi ödüyoruz zaten harcligimiz bile kalmıyor çoğu zaman eşim param yok deyince maaşından nakit avans çek ver demiş rahatlığa bak ne değişik pişkin insanlar var. Derler ya eşek olana semer vuran çok olur diye o duruma düşmemek için net olmak lazım. Ben kimseye kefil olamam kafam rahat etmiyor deyip kestirip atın çok kararlı ve kesin konuşun ki bir daha teklif edemesin yarın Birgün çıkar ev araba alacam kefil ol der bunun sonu yok ki ağzını kapatmasını sağlaman için net olman gerekli.

açık söyleyin bence çünkü bu devirde kimseye kefil olunmaz kusura bakmasınlar.Baştan kötü olursunuz sonradan değil en azından

Kızlar çalıştığım kurumdaki bayan arkadaşım samimi sayılırız dönem dönem kötü aramızda çünkü, 2 yıl önce kredi çekecekti 5.000 tl. beni kefil etti istemeye istemeye kefil oldum.dün o kredisinin bittiğini ve şimdi 15.000 tl. kredi cekeceğini söyledi bana kefil olur musun bana dedi , bende bir düşünmem lazım dedim. Ne için lazım dedim , kızkardeşi doğum yapacakmış, kızkardeşinin durumu biraz kötü 1.500 - 2.000 lira hastane masrafı tutar onu ödeyeceğim, takı takacağim çocuğa dedi, bir de kredi kartlarının hep asgarisini ödüyorum onları kapatmak için dedi , ama ben kefil olmak istemiyorum yarın bigün bir sorun çıkar ödeyemez, iyiyken kötü olmak istemiyorum ama bana kefil olmadın deyip alınmasını da istemiyorum, Sizce ne demeliyim, yada siz olsanız napardınız?
Direk kefil olamam demek istemiyorsanız,kredi kartımı bir kaç geç ödediğim için kredi puanım düşmüş benim de kefilliğimi kabul etmiyorlarmış deyin.

Back
X