Bir bakar misiniz

sohrabbb

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
1.680
766
133
Merhabalar arkadaşlar
Benim derdim kızımın doğumunda gelen orkidemin kuruması
Buda dert mi demeyin önemli benim icin kızımın çiçeği gibi görüyorum ben onu :halay:

Orkide kurudu ama dalında bir parça yeşillik kaldı ben onu diğer saksı çiçeklerinde olduğu gibi yeşertip yeniden dikebilir miyim

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    6,3 KB · Görüntüleme: 103
  • image.webp
    image.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 85
Diğer saksı çiçekleri gibi olmaz, iyi güneş ışığı alan biyerde tutun. Toprağı da farklı oluyo,değiştirmeyin
Ayrıca orkide tamamen çiçeklerini döküp kurumuş gibi bi görüntü alıyo,ama mevsimi gelince çiçek açıyo tatlı tatlı

Diğer saksı çiçekleri gibi olmaz, iyi güneş ışığı alan biyerde tutun. Toprağı da farklı oluyo,değiştirmeyin
Ayrıca orkide tamamen çiçeklerini döküp kurumuş gibi bi görüntü alıyo,ama mevsimi gelince çiçek açıyo tatlı tatlı
Anladım çok sağolun

Boyle fani seylere anlam yuklemeyin bence. Bir gun mutlaka kuruyacak cunku. Kizinizin cani sagolsun.

Ya tabi ki o işin şakası
Ama canlı birşey oda sonuçta ve emek verdim solup gitsin istemiyorum

Evet kurtulur bu orkide. Orkidenin doğası böyle. Yanlış bilgi vermiyim ama kuruyan daldan 3 boğum sonra budamak gerekiyor. Araştırın internetten. Budayın.
Güneş ışığını iyi alıyorsa tekrar sürgün verecektir.

Yeniden dikmenize gerek yok.Yeni sürgün vermiş zaten.Coştuğu zaman o sürgünlerden çokça veriyor.Orkidenin pencereden bakması gerekiyormuş.Yani direkt güneşte değil ama perde aralığından gibi :) Bir de kıskanç olurmuş,yanına menekşe filan koyarsanız rekabete girip coşarmış.Bunları yapıyorum ve her zaman içme suyuyla dipten suluyorum.

O yeşil dal çiçek açacağının işareti,yakında açar.Aynı benimki gibi.
Torf bulabilirseniz dibine koyun,toprak koymayın olduğu toprağı vs değiştirmeyin,
Nasıl suluyorsunuz bilmiyorum ama derin bir kaba su koyup içine saksıyı oturtmanız gerekiyor.üstten sulamayın.Her gün de sulamayın.Derin kabın içindeki su bitince bir hafta kadar su koymayın bekleyin.Ortam sıcaklığı 24 derece civarı olsun çok sıcak ya da soğuk hiç olmasın zaten.

Orkide çiçeklerini dökünce yavaş yavaş kurur dalı o kuruduğu yerin biraz gerisinden steril bi aletle kesmen gerekiyo.

Zamanla o dal komple kurur hiç çiçek vermez ve orkide yeni dal verir. Yani sürekli aynı dalda devam etmez hayatına.

Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar söylediklerinizi uygulayacağım insallah Çiçek Acar da burda onu da paylaşırım

Çok mu su verdiniz acaba?
Orkide güneş sever . .
Çok soğuk yada çok sıcak olmamalı . .

Onun bir daha açması 6-9 ay arasını bulur. Direk saksısına su koyma başka bi saksıya su koy onun içme oturt. Orkide direk ışığı sevmez perde arkadaşından ışık alacağı bi yere koy. O yeşil uzun kısım sararırsa kes. Önemli olan yaprakları o sap tekrar çıkıyor. Yaprakları arada sil toz olmasın. Benim orkidelerim 4 senedir 6 ayda Çiçek açar

Back
X