Bir bakarmısınız Lütfen....

merhaba arkadaşlar.forumda daha önce anlattım derdimi ama pek anlatamadım galiba.benim sorunum kaynanamın temizlik anlayışıyla ilgili.ellili yaşlarda dinç bir kadın.sürekli işe koşturuyor bahçe işi yemek falan.fakat keinlikle temizlik yapmıyor.şöyle anlatayım:
son ziyaretimiz bayramda oldu.kaynanam görümcem ev pis olduğu halde geleceğimi bildikleri halde hiçbir iş yapmamışlardı.zaten bu hep olan bir şey.beni kahvaltıya beklemişler.balkon pis yerde kıllar,döküntüler falan.neyse kahvaltı geldi tabi bir şey yiyemedim.sonra temizlik yapacağım dedim.kaynanam izin vermiyor.görümcem de yok yok diyor.fakat ev o kadar pis ki.neyse kovayı doldurdum paspası aldım.sil allah sil.neyse allahtan balkon küçük.salonsa her yer her yerde.yemek masasının üstünde cımbız ayna telefon defteri ıvır zıvır.yerler pislik içinde eşyalar toz içinde 1 saat salonla uğraştım.tuvalet lavabo pislik içinde lavabo sapsarı duvarlar pislik içinde ovala dur.tuvalet duvarları afedersiniz dışkı lekeleri, kıl tüy.yıkadım.ama mutfak içinden çıkılacak gibi değil .ocak ocağın camı yağ kir içinde öyle bir kere ovalayınca geçecek gibi değil.ocağın üzeri fayanslar yağ dolu.inanın temizlenmiyordu bile.buzdolabının üzeri siyah lekeler yapışmış yağlar, bulaşık makinası da öyle.mutfak masası ekmek poşet tuzluk tabaklar gerekli gereksiz dolu.mutlak dolabı yağ içinde .neyse ikide bir de yapma,yoruldun diyor kaynanam yani.otur , pislik içinde otur demeye getiriyor.neyse sonunda banyoya geçtim.pillerim bitmişti genede biraz orayı da yıkadım.banyo yaptım çıktım.elimden geldiğinden fazla temizledim.ama o kadar düzensiz ki.mutfakta pis bir yolluk vardı çıkardım banyoya koydum.yıkayacaktım .kaynanam ben yıkayacağım dedi.ertesi gün oldu.baktım yolluk hala banyodaki taburede.
ev çok çabuk kirleniyor çünkü hiç temizlik yapmıyor.sabah gene ev pislik içinde belimin ağrısından uyuyakalmışım.bir de baktım kahve içiyorlar eşim katyınbabam kaynanam kaynım.yerler gene pis ve hiç erken uyandım evi sileyim demiyor.tabi yine bir şey yiyemedim ben.neyse iş yapmaya da niyetim yoktu.çünkü ne kadar yaparsam yapayım aylardır birikmiş pislikleri temizleyemem diye düşünüyorum.sonra bir debaktım dolma yapacak salonun ortasına yerleri hiç silmemişken çünkü eşimle ordayken kaynım salonda uyuyor.kirleniyor oda doğal olarak.yerleri hiç silmeden buna gerek görmeden ve önceki gün banyoya koyduğum pis yolluğun üzerine bir örtü açıp dolma yapmaya başladı.o banyodaki yolluğu gördüm ya deli oldum.yerde kıllar falan var.
daha önce derdimi anlattığımda sen çok titizsin falan diyenler oldu.ben günlük ev temizliği yapan , sabah uyandıktan bir iki saat sonra evi silen tozu alan lavaboları yıkayan bir insanım.normali de bu bence.evet titizim.ama öyle hastalık hastası değilim kesinlikle.fakat kaynanam resmen pislik içinde yaşatıyor ailesini ve ben o eve her gittiğimde çok mutsuz oluyorum.evet ev benim evim değil.evet her gün orada değilim.ama o kadar pis ki anlatamıyorum bile.masa silinmeden yemek konuyor üzerine, her yer toz içinde eşyalar her yerde ,koltukların kenarı yapış yapış,balkon sandalyeleri çamurlanmış resmen...ne yapacağımı bilemiyorum.suçlamadan fikirlerinizi payllaşın lütfen.gerçekten çok mutsuzum.eşim her gittiğimizde kalmak istiyor.ben kalmak istemiyorum.işten kaçan biri de değilim.hani haftada iki kere evi silse, arada tozu alsa hadi tozu da almasın önemli değil sabahları şöyle bir evi silip tuvaleti banyoyu yıkasa mutfak eşyalarını ovalasa her gittiğimde işlerini yaparım.ama hiç iş yapmıyor.kahvaltı hazırlıyor yemek yapıyor kahve yapıyor çay koyuyor hiç oturmaz ama ev işi olmasa da olur gibi davranıyor.anlayamıyorum.pencereler her zaman lekeli, perdeleri griye dönmüş.yapmak istediğimde de izin vermiyor.zorla iş yapıyorum ama temizliğe önem verdiğimi bildiği halde yapmaması çok sinirlendiriyor beni.

sen yapıyorsun temizliğini kadın neden yorulsun ki.bence hiç bulaşma millet kendine hizmetçi arıyor bilerek öyle davranıyordur bence.benimki öyle yapıyor da :) sen git yapman gerekeni yap ince ayrıntı ona kalmış ister yapar, ister yaptırır, ister pislik içinde yaşar

acaba o da senden bekliyo olabilir mi?
doktora gidip geldiğinde bebek şöyleymiş, boyu şu kadarmış falan diye anlatırsan heveslendirebilirsin belki.
aldığım kıyafetleri göstermiyorum içimden gelmiyo demişsin ya, onun da bu zoruna gidiyo olabilir.
bak kendi kendine alıyo ediyo bi göstermiyo bile falan gibi.

yaptımmmm ahhh salak kafam en basında okadar sevınclıyken falan yaptım ettım ultrason resımlerını gosterdım kadının verdiği cevap ultrasona fazla gırme ben guvenmıyorum..

Başka ne dıyımmm:20::20::20:

sanırım kayınvalidelerimizin huyu aynı.seni çok iyi anladım.karışmaması gereken herşeye karışıyor ama sıra anneliğe yardım etmeye geldi mi kenara çekiliyor ben bilmem diyor.ama dili başka konularda sürekli açık. valla ben buna tek çareyi umursamayıp Allah'a havale etmekte buldum.başka çözümü olan varsa ona da açığım.

aynen oyleeeeeeeee çok guzel bır yere değinmişssin...

Ben Allaha havale etsem de yüzlerini görmek istemesem de olmuyo olmuyoooooooooo 1 kat yukarımdalar..

benimkide yukarımdaydı son ayımda işi bırktım bikapımı açan olmadı doğuma girerken aileme haber verdim.eşime onları görmek istemiyorum ama istersen arayabilirsin dedim. hastaneye geldiler cümbür cemaat çocuk emziricem kaynım odadan çıkmıyor. kanamam çok kendimi temizlicem yok yani anlayış sıfır. hastaneden çıktım. buzdolabı ve erzak dolabı 1günde sıfırladılar anneme sen git biz bakarız dediler. ortadan kayboldular. sezaryanlı yataktan kalkıp temizliğimi yaptım. elimi dolaba attım evde bişi yok eşime nerde bu yiyecekler diyorm bilmiyorum diyor. o günden sonra zaten bende sinirden migren hastası oldum kızım 2 aylık olana kadar gelmedi sonra bigeldi laf soktu gitti.
her kayınvalide aynı

benimkide yukarımdaydı son ayımda işi bırktım bikapımı açan olmadı doğuma girerken aileme haber verdim.eşime onları görmek istemiyorum ama istersen arayabilirsin dedim. hastaneye geldiler cümbür cemaat çocuk emziricem kaynım odadan çıkmıyor. kanamam çok kendimi temizlicem yok yani anlayış sıfır. hastaneden çıktım. buzdolabı ve erzak dolabı 1günde sıfırladılar anneme sen git biz bakarız dediler. ortadan kayboldular. sezaryanlı yataktan kalkıp temizliğimi yaptım. elimi dolaba attım evde bişi yok eşime nerde bu yiyecekler diyorm bilmiyorum diyor. o günden sonra zaten bende sinirden migren hastası oldum kızım 2 aylık olana kadar gelmedi sonra bigeldi laf soktu gitti.
her kayınvalide aynı

hiç güleceğim yoktu yaaa :):): bende hastane de ve evde iken de hem süt sağarken hem emzirirken kayınpederim odadan çıkmıyordu ....elimden gelse kadınların yanında bile emzirip sağmazdım ama mecburdum malesef çünkü ne memleketimdi ne anamın eviydi.

bende üzüntüden reflü hastası oldum ....şimdi hem psikolog eşliğinde psikiyatr tedavisi görüyorum hemde reflü tedavisi.birde mideme çok düşkündüm şimdi artık herşeyi yiyemiyorum.

Son düzenleme:
yaşadığımda sinir krizi geçiriyordum şimdi olanlara gülüyorum. habide evime hırsız girdi aklımçıkmıştı yeni doğum yaptım kızımı alıp gittiler diye. bilgisayar telefon falan gitmişti neyseki kaynanam yukarıdan göbek atıyodu. bide aradaüzülmüş neden plazmayı alamamışlar diye ertesi günü kapımı açmaya çalışıyordu. sırf beni korkutmak için kapıyı açıp napıyosun dediğimde torunum alcam demişti sana torun morun yok dedim ev zorla girmeye çalıştı o hırsla nası kapıdan dışarı attıysam artık karşı duvara kadar gitti. :)) burda okuyunca aklıma geliyo iyice hırslanıyom

Bunlar insanı zorla dinden imandan çıkarır.

Demin de bebeğimin artık kıyafetlerini yıkadım ettim astım balkona kuruyolar kokusunu almış balkondan bağırıyooooo ne yıkadın senn bı değişik kokuyo dedım bebeğimin kıyafetlerını aaaa daha erken değil mi ???

Neye göre erken dedim gelip yardım edenım yokkı sonraya bırakayım bende şimdi yaptım Allahıma bin şükür elim ayağım tutuyor dedim.

Back
X