Bir baltaya sap olamamak

Incredible incredible

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
7.208
19.829
348
Bugün kpss sınavı vardı. Bir yıldır ders çalışıyorum, dershaneye de gittim küçücük cocuğu ağladığı halde bırakarak. Ama iyi geçmedi. 30 yaşıma geldim, evlendim, çocuk oldu ama ben hala ders çalışıyorum ve sonuç başarısızlık. Nasıl geçti diye sorandan utanıyorum. Arkadaşlarım attılar kendilerini bir yerlere. Ben hala bir baltaya sap olamadım... Haftaya alan sınavım var onun bu moralle nasıl geçeceği de meçhul. Siz bu durumların üstesinden nasıl geldiniz..

Tam 29 yaşımda hem atandim hem çocuğum oldu.
Evliligimin ilk 3 yili araliksiz kpss sinavina calismak esimi ve evimi ayni zamanda ihmal etmek ile gecti.ama ben ne istedigimi bildigim icin cocuk isini erteledim..cocuk ile kpss nin ustesinden gelemeyebilirdim.
Biraz kararli biraz istiklarli olmak gerekiyor gercekten istiyorsaniz bu ise ciddi emek vereceksiniz

Yani aile kuramamış da olabilirdiniz işsizlikle beraber. En azından hayatınızın bir alanında işler yolunda böyle bakın. Mesleğiniz ne? Hiç çalışmadınız mı?
Teşekkürler evet düzenim var çok şükür. İibf mezunuyum. Çalıştım pazarlama ve muhasebe üzerine. Ancak evlenip de başka şehirde bir ilçeye gelince işsiz kaldım. Bulunduğum yerde de iş bulmak çok zor.

Tam 29 yaşımda hem atandim hem çocuğum oldu.
Evliligimin ilk 3 yili araliksiz kpss sinavina calismak esimi ve evimi ayni zamanda ihmal etmek ile gecti.ama ben ne istedigimi bildigim icin cocuk isini erteledim..cocuk ile kpss nin ustesinden gelemeyebilirdim.
Biraz kararli biraz istiklarli olmak gerekiyor gercekten istiyorsaniz bu ise ciddi emek vereceksiniz
Tebrik ederim. Aynen benimde bu senem öyle geçti. Haftada beş gün dershane onun harici evde ders çalışmak ile geçti. Ev, eş, çocuk adam akıllı ilgilenmedim bile. Bilmiyorum kısmet mi değil anlamadım inanınki

Kendinizi kpss ye endekslediginiz için olmasın ?

Memuriyet isteyebilirsiniz , anlarım . Ancak , olmazsa bir kere üstüne gitmenin anlamı yok . Onun yerine özel sektör deneyin derim ben sonuca gore .

Alanınız nedir bilmiyorum ama çalışmak iyi gelir .
Özel sektörde de bütün kapılar yüzüme kapandı. Yoksa memuriyette gözüm yok. Düşük maaşla da çalışırım .ama o da yok.

Teşekkürler evet düzenim var çok şükür. İibf mezunuyum. Çalıştım pazarlama ve muhasebe üzerine. Ancak evlenip de başka şehirde bir ilçeye gelince işsiz kaldım. Bulunduğum yerde de iş bulmak çok zor.
O zaman üzülmeyin bir baltaya sap olamadım diye. Hayat bu iniş çıkışlar hep olur. İnsanlar işsiz kalabilir. Bugünkü sınav da zordu bu arada, 2016dan 90 almış biri olarak yazıyorum. Bozmayın moralinizi.

Tamam şimdi söyle düşünelim. Aslında siz bir baltaya sap olmuşsunuz. Anne olmuşsunuz eş olmuşsunuz. Ne demek sap olamamak. 33 yaşında bir çocukla boşanmış birisi olarak memur oldum. Hayatın ne getireceği belli değil. Sorana çalışmak istemiyorum vazgeçtim çocuğumu büyüteceğim deyin. Bu elalem hepimizi öldürecek gerçekten. Kıyamam ya bu giden yillarınız grri gelecek degil ya.

Tamam şimdi söyle düşünelim. Aslında siz bir baltaya sap olmuşsunuz. Anne olmuşsunuz eş olmuşsunuz. Ne demek sap olamamak. 33 yaşında bir çocukla boşanmış birisi olarak memur oldum. Hayatın ne getireceği belli değil. Sorana çalışmak istemiyorum vazgeçtim çocuğumu büyüteceğim deyin. Bu elalem hepimizi öldürecek gerçekten. Kıyamam ya bu giden yillarınız grri gelecek degil ya.
Size de kolaylıklar dilerim. Aynen öyle son dört yıldır kafam rahat gezmedim bile ders çalışma sorumluluğundan.

Kendi adima konusayim size moral olsun.

Issizim yalnizim bir hayat kurmadim ve artik anne babama evlatlik gorevlerimi kendimi zorlayarak yerine getiriyorum istemedigimden degil icim kirgin ve bu donemde sevdiklerime onlara da kirildim ve zorluklar yasiyorum.

Hayatta basari sinav kazanmak degil bence yoksa ogretmen mudur olup ogrencisini taciz eden insanlar da basarili ordan bakarsak sinav kazanmislar onemli olan faydali insan olmak.

Hemen moralinizi bozmayin en cok calistigim sene 87 puan alabildim tum dersleri 4 er kez bitirmistim siz dusunun, oylesine girdigim sene 91. Hatta moralim bozulup ikinci sinava girmemistim ama farkli bir puan turuyle atandim. Standart sapma cok etkilio puani. Yani suan uzuluosunuz ama belki de olmustur. Sizin yerinizde olsam kendimi toplayip alana calismaya devam ederim. 1 soru bile cok sey degistirir bunu biliosunuz.

Hemen moralinizi bozmayin en cok calistigim sene 87 puan alabildim tum dersleri 4 er kez bitirmistim siz dusunun, oylesine girdigim sene 91. Hatta moralim bozulup ikinci sinava girmemistim ama farkli bir puan turuyle atandim. Standart sapma cok etkilio puani. Yani suan uzuluosunuz ama belki de olmustur. Sizin yerinizde olsam kendimi toplayip alana calismaya devam ederim. 1 soru bile cok sey degistirir bunu biliosunuz.
Evet alan çok daha önemli benim için. Bu kötü geçince alan gibi ağır bir müfredatı nasıl yapıcam korkusu başladı. Bir hafta ona iyi çalışmalıyım

Evet alan çok daha önemli benim için. Bu kötü geçince alan gibi ağır bir müfredatı nasıl yapıcam korkusu başladı. Bir hafta ona iyi çalışmalıyım
Bilemeyiz, bilirsin ki her sinavda bir konu digerlerine nazaran daha zor olur. Bazen tarih bazen matematik.. Bu sene belki gkgy zor ama alan kolay olacak. Moralini duzeltecek biseyler yapip ailenle gezmek vs gibi yarindan itibaren asilmaya devam et. Kolayliklar diliyorum

Bilemeyiz, bilirsin ki her sinavda bir konu digerlerine nazaran daha zor olur. Bazen tarih bazen matematik.. Bu sene belki gkgy zor ama alan kolay olacak. Moralini duzeltecek biseyler yapip ailenle gezmek vs gibi yarindan itibaren asilmaya devam et. Kolayliklar diliyorum
Teşekkür ederim:KK52:

Back
X