• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir baltaya sap olamamak

Simdi mesela tarihden birseyler soruyorlar ya ... bunun belirli bir kitabi yokmu? Yani konularda bir sinir yokmu ki? Yazmiyor mu bir yerde .... su sinifan si sinifa kadar islediginiz konulardan gele bilir diye ... yoksa kafalarina göre soru mu soruyorlar ... kusura bakmayin yurtdisinda dogdum büyüdüm. Ve ben bu kpss‘yi cok duydum ...

Adi Kamu personeli seçme sınavı ama aslında amaç seçmeme.
Seçmemek icin elinden geleni yapıyorlar.
Yüksek puan alsan bile kontenjan sayısını az tutarak atamiyorlar. Her sene yeni bir bela geliyor. Şimdi bir de mülakat çıkardılar.

Benim girdiğim senelerde sorular gerçekten çok zor oluyordu. Belli bir kitabı olsa bile bildiğini yapamayacağın derecede çeldiricili.. Doğru yapan şansına oluyordu bazı sorularda o derece..

Şimdi de çok farklı olduğunu sanmıyorum..

Adi Kamu personeli seçme sınavı ama aslında amaç seçmeme.
Seçmemek icin elinden geleni yapıyorlar.
Yüksek puan alsan bile kontenjan sayısını az tutarak atamiyorlar. Her sene yeni bir bela geliyor. Şimdi bir de mülakat çıkardılar.

Benim girdiğim senelerde sorular gerçekten çok zor oluyordu. Belli bir kitabı olsa bile bildiğini yapamayacağın derecede çeldiricili.. Doğru yapan şansına oluyordu bazı sorularda o derece..

Şimdi de çok farklı olduğunu sanmıyorum..

Bir sinava 3 sene hazirlanmak ne ya ... :skandal:allah sabir versin ... :KK69:

Tamamen ayni durumdayız. 26 yaşındayım 2 çocuğum var. Biri 3 yaşında diğeri 10 aylık. Bir de beni düşünün o kadar işin arasında ders çalışmaya çalıştım. Haftaya sınav var hiç hevesim yok. Bende kendimi çok kötü hissediyorum ama pes etmemek lazım.
Size de Allah kolaylık versin. Alan daha önemli ama bakalım onda hangi sürprizler çıkacak. Hukuk bölümünde Kanunlar hep değişti...

7 sene hazırlananlar var..
Çelik gibi sinir ister zaten kolay değil.
Amin..[/QUOTE
7 sene hazırlananlar var..
Çelik gibi sinir ister zaten kolay değil.
Amin..
bi soru daha sora bilirmiyim? Simdi mezun olunca diplomada notlar var demi? Onlar kpss sinavinda bi ise yaramiyor mu? :110: Mesela ben pek iyi ile yüksek lisansi bitirdim. Komsum cat pat aldi diplomayi ... bu sinavda o benden daha yüksek puan alirsa, benden daha mi avantajli olur? :eek:

bi soru daha sora bilirmiyim? Simdi mezun olunca diplomada notlar var demi? Onlar kpss sinavinda bi ise yaramiyor mu? :110: Mesela ben pek iyi ile yüksek lisansi bitirdim. Komsum cat pat aldi diplomayi ... bu sinavda o benden daha yüksek puan alirsa, benden daha mi avantajli olur? :eek:

Diploma notu yüksek lisans için önemlidir.
Kpss de hiç bir etkisi yok.
Evet ite kaka mezun olan biri bu sınavda yüksek puan yaparsa süper diplomasi olanın önune geçer. .

Simdi mesela tarihden birseyler soruyorlar ya ... bunun belirli bir kitabi yokmu? Yani konularda bir sinir yokmu ki? Yazmiyor mu bir yerde .... su sinifan si sinifa kadar islediginiz konulardan gele bilir diye ... yoksa kafalarina göre soru mu soruyorlar ... kusura bakmayin yurtdisinda dogdum büyüdüm. Ve ben bu kpss‘yi cok duydum ...
M.ö ile basliyor gunumuze kadar :) öyke derya deniz.
Konu sahibicim :) benim hocM ekibiyle calissaniz faydasini gorursunuz sahsi tecrubem bu yönde :)

Size de kolaylıklar dilerim. Aynen öyle son dört yıldır kafam rahat gezmedim bile ders çalışma sorumluluğundan.
Seni çok iyi anlıyorum. Bu kadar emeği Allah boşa çıkarmaz inşallah. Ama başka farklı şeyleri de denemek lazım belki nasibin başka yerdedir canim.

Acikcasi esimin 91 alip 9 ay atama beklemesinden sonra neredeyse zarzor atamasioldugunu gordukten sonra biraktim umudumda yok.ozel sektore yonelmeyi dusunuyorum kaldi ki 6 yil ayri yapamam israrla neden atanmadin diye soranlarada benim tercihim diyorum cenelerini kapatiyorlar.yerime dusunmelerine musade etmiyorum kimsenin haddine degil cunku.he girmedim mi bende girdim sirf olurda olmadik yerden bir sey cikarsa puanim cepte dursun diye.cocugunuzda varmis uzulmeyin ozel sektore yonelin herkes devlet memuru olmali diye bir kaide yok.olsak super olur tabii ama ben bu sartlar yuzundeb artk kendimi uzmeme karari aldim milyonlarca genc benimle ayni kaderi yasiyor.gunahi kendmde arayamam artik arayanada cevabi yapistiriyorum

Bugün kpss sınavı vardı. Bir yıldır ders çalışıyorum, dershaneye de gittim küçücük cocuğu ağladığı halde bırakarak. Ama iyi geçmedi. 30 yaşıma geldim, evlendim, çocuk oldu ama ben hala ders çalışıyorum ve sonuç başarısızlık. Nasıl geçti diye sorandan utanıyorum. Arkadaşlarım attılar kendilerini bir yerlere. Ben hala bir baltaya sap olamadım... Haftaya alan sınavım var onun bu moralle nasıl geçeceği de meçhul. Siz bu durumların üstesinden nasıl geldiniz..

Merhaba arkadasim bende iibf isletme mezunuyum 25 yasinda atandım gelir uzman yardımcısı olarak...
Ama ben evli ve çocuklu değildim eders calismaktan baska bir sorumlulugum yoktu sabahtan aksama kadar muhasebe hukuk maliye iktisat genel yetenek genel kültür calisiyordum kendi kendime ders calisma programi hazirladim ona uyumlu hir şekilde çalıştım... 2 sene kendi kendime dershaneye gitmeden calistim oldu... Bol tekrar bol soru ve en onemlisi ben neyapabilirimi olcmek icin bol bol deneme cozdum ilk kpss alandan 78 85 arasi oynuyordu alan puanlarim ilk yil temeli atip ikinci yilda calisinca 85 98 arasi oynadi puanlarim.... Zor degil imkansiz değil ama ince ince calismak gerekiyor ezbere calisinca cok calistim sanıyorsun sonuc elde edemiyorsun herseyi mantigina yatirarak calisman gerekiyor ezbere calisirsan puanlardada dibe çöküyorsun... Ders calisirken derse iyi odaklanabiliyormusun yoksa aklının bir tarafinda baska seyler dusunuyormusun belkide verimli ders calisamiyorsun saatlerce basinda oturunca calistim sanıyorsun kaliteli ders calismak 9nemli olan cunku o puanlarda fark attiriyor...

Birde alandan kamu kurunlarina girmek istiyorsan sadece kpss puanı yeterli degil biliyorsun kurumların sınav acmasi gerekiyor başvuranlar arasinda senin kpss puaninla siralamaya girmen gerekiyor sonra yazili sinava aliyorlar seni onda basarili olman gerekiyor ve en son asama sozlu mulakattada torpil bulman gerekiyor. Torpilin yoksa hic boşuna girme bu islere olmuyor isterse puanin 100 olsun

B kadrosundan atanmak nitekim daha kolay ama onun icinde genel yetenek genel kultur sinavindan en az 87 ve uzeri alman gerekiyor asasinda yine gir baltaya sap olamıyorsun...

Bu iki şartı es gecersek banka sınavlarına gir bankalarda guzel is ve maas yada katiplik sinavlarina başvur adliyelerde katip olarak calisirsin mis... Ben atanamasaydim banka yada katiplik dusunecektim...

Bu ilk sınav hiç olmamış gibi düşünün ve tamamen ikinci sınavınıza odaklanın. Eğer yeterince çalıştıysanız ki çalıştığınızı söylüyorsunuz zaten siz yapamadıysanız kimse de yapamamıştır. Sıkmayın canınızı

Ben de 26 yaşında sizinle aynı duyguyu paylaşıyorum. Ben de evlilikte de yok çocuk da yok iş de yok. KPSS ye 2.hazırlanışım oldu,bölümümden ötürü çok yüksek almam gerekiyordu. Çalıştım, çok çalıştım 2016 ya göre daha iyiydim, 2016 86 küsur aldım yetmedi. Bu sınavdan da umduğumu bulamadım,zordu klaydı meselesi de değil artk. Onca emek verdim karşılığını alamadığımı düşünüyorum. Ama bence siz şükredin, çok şükür yuvanız, Allah bağışlasın evladınız var. Allah onları size bağışlasın.
Özel sektör konusunda da aynı durumdayız. Mezun olduğumdan beri sınavlara hazırlandım, yok dil sınavı yok kpss. Aldığım hiçbir puan beni bi yere götürmedi. Özelde iş bulmak da artk ihtimal dışında gözüküyor.
İnşallah yaptıklarımız doğru çıkar diyorum. Allah kısmet eder inşallah bu sene.
Moralinizi bozmayın nolur şurda 1 hafta daha sıkın kendinizi. Sonra isterseniz yine ağlayın. Ama sizin içim muhtemelen alan sınavı daha belirleyici. İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız. Biraz daha gayret edin.

Siz bence atananlardan 1-0 ondesiniz cunku siz zor olan seyi yapmis aile kurmusunuz.alan sinavi varken hic birsey bitmedi hala.bende cocuklu halimle sinava girdim cok sukur oldu.ondan oncesi olmadiginda cok uzuluyordum ama cocugum varken sinava hic stressiz girdim.hayat sinavdan daha onemli ayrica kendinizi kpssye baglamayin.basari sadece sacma sapan bi sinavla olculemez.

ben de 29 yasındayım, evli degılım, cocugum yok :) bu sene kpss gırıcem ders calısıcam. iş bulamıyorum, lıse cocuk gelısımı mezunuyum.bı yandan unı okuyorum fılan. cok zor yıllar yasadım o sure zarfında da egıtımım aksadı. yanı hayat bızım planlarımız cercevesınde yurumuyor malesef cevremız de bızı gerıletıyor bazen. suan moralım bozuk sıtelerde ıs ılanlarına bakıyorum, gelecek kaygısı var tabı kı. ben de bı aralar oyle dusunuyordum ama kendımıze yuklenmenın anlamı yok. bazen hıc ummadıgın yerden kapılar aralanıyor bazen de kapanıyor bu sene benım ıcın hıc guzel gecmedı. ozel sektorde sureklı sorun yasadım, hayat zor gercekten. evde oturmayayım calısayım barı dıye ıs ılanlarını kovalıyorum sureklı. ınsallah hersey yoluna gırer...

Merhaba arkadasim bende iibf isletme mezunuyum 25 yasinda atandım gelir uzman yardımcısı olarak...
Ama ben evli ve çocuklu değildim eders calismaktan baska bir sorumlulugum yoktu sabahtan aksama kadar muhasebe hukuk maliye iktisat genel yetenek genel kültür calisiyordum kendi kendime ders calisma programi hazirladim ona uyumlu hir şekilde çalıştım... 2 sene kendi kendime dershaneye gitmeden calistim oldu... Bol tekrar bol soru ve en onemlisi ben neyapabilirimi olcmek icin bol bol deneme cozdum ilk kpss alandan 78 85 arasi oynuyordu alan puanlarim ilk yil temeli atip ikinci yilda calisinca 85 98 arasi oynadi puanlarim.... Zor degil imkansiz değil ama ince ince calismak gerekiyor ezbere calisinca cok calistim sanıyorsun sonuc elde edemiyorsun herseyi mantigina yatirarak calisman gerekiyor ezbere calisirsan puanlardada dibe çöküyorsun... Ders calisirken derse iyi odaklanabiliyormusun yoksa aklının bir tarafinda baska seyler dusunuyormusun belkide verimli ders calisamiyorsun saatlerce basinda oturunca calistim sanıyorsun kaliteli ders calismak 9nemli olan cunku o puanlarda fark attiriyor...

Birde alandan kamu kurunlarina girmek istiyorsan sadece kpss puanı yeterli degil biliyorsun kurumların sınav acmasi gerekiyor başvuranlar arasinda senin kpss puaninla siralamaya girmen gerekiyor sonra yazili sinava aliyorlar seni onda basarili olman gerekiyor ve en son asama sozlu mulakattada torpil bulman gerekiyor. Torpilin yoksa hic boşuna girme bu islere olmuyor isterse puanin 100 olsun

B kadrosundan atanmak nitekim daha kolay ama onun icinde genel yetenek genel kultur sinavindan en az 87 ve uzeri alman gerekiyor asasinda yine gir baltaya sap olamıyorsun...

Bu iki şartı es gecersek banka sınavlarına gir bankalarda guzel is ve maas yada katiplik sinavlarina başvur adliyelerde katip olarak calisirsin mis... Ben atanamasaydim banka yada katiplik dusunecektim...
Teşekkür ederim. Evet kaç kişi alınacak ne olacak alandan bu da meçhul. Büyük bir yığılma var. Alandan ilk kez hazırlandım. Bakalım hayırlısı

Back
X