bir baltaya sap olamamak

nane278

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2025
4
0
1
18
Yks senem açıkçası içimi kemiren duygularımı buraya yazmak istiyorum
yıllarca başarısısız bir ögrenci hayırsız bir evlat ve yanlızdım
Arkadaşlarım nerdeyse hiç yoktu olanları da para ile yanımda tutardım bunu ilkokulda bile yapardım
Liseye gitmekten nefret ederdim aşırı çirkindim zorbalık çok gördüm lise devamsızlıktan sınıfta kaldım o zamanlar ailemde okuyacagımı düşünmezdi , istemezdi çıktım
Liseden sonra elinden telefon düşmedi 9 saati aşan telefon oyunlarım 4 sene telefona bağımlı bir hale geldim ve asla bırakamıyordum
Arkadaşım hiç yoktu
Oyunları kaçaçak bir dünya olarak görüyordum ailemden yediğim beddualar insanların bana küçümseyici bakışları
beni bitiriyordu kaçaçak yer olarak oyunları görüyordum
Taki insaların bana söylediği sözlerden sonra açıkçası duyduğum sözler karşısında şok oldum ve neredeyse kendime gelemedim o zaman kaçaçak yerin oyunlar değil de para ve başarı olduğunu anladım
Şimdi de pişmanım yks hazırlanıyorum
Elimden geldiğince çalışıyorum 3 saat eğitim alıyorum eve geldiğimde 8 saat çalışıyorum 7 ay yks kaldı elim ayağım titriyor desem yalan olmaz çogu zaman uykusuz kalıyorum sabah 5 kadar çalıştıgımda oluyor uykusuz ama halla kendimde bir adım fayda göremedim
İlk kez çabalıyorum bir umut göruyorum
Kendimde ama bakıyorum hiçbir yararı yokmuş gibi
1 saatlik videoyu 6 saat izlediğimde oluyor
Ama sanki hiçbir şey izlememiş çalışmamış yapmamış gibiyim korkuyorum
Bu sene ya yapamazsam diye hep strese giriyorum
( içimi dökmek için yazdım)

Aileniz neden size beddua ediyor ve hayırsız evlat diyor ?
Başarmak için önce kendinize inanmanız gerekiyor
Bu kadar karamsar ve umutsuz olmayın lütfen

Bence aRtık kendini başarısızlık üzerinden değil, ilerleme üzerinden değerlendirmen gerekiyor nereden nereye geldiğine bak. Geçen seneki halinden iyi misin, geçen ayki halinden iyi misin, hatta dünden iyi misin? Çünkü şu an korkuların tamamen geleceğini sabote eden bir noktaya gelmiş. Bir saatlik videoyu altı saatte izlemek yetersizliğin değil yıllarca düzenli çalışmamış bir zihnin yeniden odaklanmayı öğrenme sürecidir. Ben de kpss'ye ilk başladığımda odaklanamıyordum çünkü zihnim uzun saatlere alışkın değildi bugün odaklanabiliyorsam bunun sebebi bir anda değil, düzenli tekrarlarla üç-dört saate çıkarmamdır. Her şey zamanla oturur. Kendini bu kadar sabote etmek yerine küçük ilerlemeleri gör ve onlara tutun. Umarım çok daha iyi bir geleceğin olur bunun için çabalıyorsun ve bunun karşılığı mutlaka gelir

Oturup ders çalışabilen illa bir şeyleri kazanir. En bisey anlamayani, zor anlayani bile normal birinden belki daha fazla calisir ama calisirsa kazanir.
Her üniversiteye girmek çok zeka gerektirmiyor, ortalama herkes yeterince kiitap acarsa kazanir zor olan şey düzenli ders başina oturabilmek onu yapabilen okulu da kazanir bitirir de. Bu kadar dert edinme.

Aileniz neden size beddua ediyor ve hayırsız evlat diyor ?
Başarmak için önce kendinize inanmanız gerekiyor
Bu kadar karamsar ve umutsuz olmayın lütfen
çoçugunuz 7/24 oyun oynasa yanınızda 2 dk oturmasa çevreniz allah böyle bir çocuğu kimsenin başına vermesin dese hep allah bunun yardımcısı olsun dese ailenizin size yaklaşımı nasıl oluyor? Ben ilkokulda bir çok yaramazmışım öğretmen bunun okumaya niyeti hiç yok derdi ondan bile çokça dayak yerdim yani bütün bu çevre, ögretmenlerin yanında da hep böyle olunca ailede bir aradan sonra soğuyor sanirim.

Artik eğitim o kadar kolay degil çevremde dershane gidip 2 yılık gelmeyen bile var korkuyorum 7 ay kalmış ben 1 ay önce başladım çalışmalara şuan çogu kişi ayt geçti hocalar şuan tyt bitirmemiz gerektiğini söylüyor ben daha başındayım konuların...

Hiç modunu düşürme.. Artık her şeyin farkına varacak kadar olgunlaşmışsın. Ben, başarıp iyi bir Üniversiteye gireceğini düşünüyorum..

Başarının efendisi olmak istiyorsan çalışmanın esiri olacaksın bunu yaz bir kenara. "Elimden geleni yapıyorum başaracağım" diyeceksin.

Hazırlığa zaten yeni başlamışsın hala eksik olduğunu düşünme çok normal konuları sindirdikçe o hislerin geçecek.

Çok çalış özellikle herkes uyuduğunda yap kahveni otur konuların başına. Her çalıştığın konu ile ilgili onlarca yüzlerce soru çöz. Ayrıca kitap okumayı da ihmal etme. Soru çözerken sana büyük destek olacaktır.

Yaparsı...Biraz çalışmalarını hızlandır sadece..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…