Bir bebek meselesi.

Yaş durumlarınız ne?
Eşinizle aranızda yaş farkı varda siz biraz daha küçüksünüz o ise artık vakti geldi baba olmalıyım diye mi düşünüyor?
Her ne olursa olsun bence zorlama yapılmamalı iki tarafın rızası olmadan olmaz, hem annenin üstüne o kadar çok yük biniyor ki erkekler istiyorum der geçer çok basit, 9 ay hamileliği lohusalığı sonrasında emzirmesi herşeyiyle çocuk anneyle bütünleşiyor..

2017 temmuzda evlendik 2019 Ocak ayında eşim başladı çocuk demeye hele varya çevre baskısını saymıyorum bile kv görümceler lanet etmiştim . Neyse mart ayında korunmayı bıraktık bende istemeye başlamıştım ama yüksek sesle söyleyemiyordum ama eşime demiştim ramazanı geçirelim oruç tutayım haziranda zaten tatile gideceğiz temmuzda düşürürüz dedim baktım dinlemiyor bende zaten hamile kalmam hemen ilaç kullandım 2 sene hormonlarım anca toparlanır dedim ilacı bıraktım ve o ay hamile kaldım . Kimseyi dinleme kendin istiyorsan yap . Çünkü bebek büyük sorumluluk babaya birşey olmuyor olan anneye

Işin aslı bi bebek buyutmeye hic bi zaman hazir olmuyorsun, ben kendimi dunyanin en hazir anne adayi saniyordum ama dogumdan sonra gordum ki asla hazir degilmisim ve sandigimdan 100 kat daha zormuş bebek sahibi olmak.

1 senelik evliyim ben de. En az bi 2-3 sene daha düşünmüyoruz Pko falan diyenler var benim ablam da pkoluydu 3 sene o da korundu korunmayı bıraktığı ay hamile kaldı. Allahın takdiri. Siz hazır olmadan düşünmeyin bence. Evliliğin ilk aylarının tadını çıkarın. Eşiniz baba olmak istemekte haklı da, siz de hayatınızın önemli zamanlarını istediğiniz gibi geçirmekte haklısınız. Ben olsam eşim istese de yapmam şu an bebek falan. Daha kendime yetemiyorum 😅

Nedense bu aşırı ısrar eden erkekleri çocuk meydana çıkınca ara ki bulasın..

Nerede çocuk sevdiğini söyleyen erkek varsa yüzde doksanı alacağı sorumluluktan bi haber..

Bir kaç çift var bu şekilde çevremde.
Adam 4 yaşına gelmiş çocuğunu berbere bile götürmemiş. Ama kadına zamanında ısrar eden taraf oymuş. Ki yine ısrar kıyamet ikinciyi yaptırdı :KK70:

Eşimi de ben iteklemiştim biraz zamanında çocuk istemeye başlayınca. O bir sene daha var diye düşünüyordu. Ama çocukla ilgilidir elinden geleni yapar. Hamileyken de şimdi de çok pimpiriklidir..
İlgili ve sorumluluk alan biri olduğu için ikinciyi istemiyor..:KK45:

Siz istemiyorsanız sakın yapmayın. Çok büyük sorumluluk.
Her şey uzun süre kısıtlanıyor. O uzun süre sonunda da yapacağınız şeyler hep planlı programlı olmak zorunda kalıyor..
Erkek 1 istiyorsa, kadın 3 istemeli. Yani karar kısmında yüzde 80 son söz sizin..

Evlenmeden önce mutlaka konuşulmalı bu tür şeyler..

Esiniz kac yasinda Allah askina daha evliligin 2nci ayinda cocuk diye tutturmaya baslamis.
Hey Allahim

Aklı olan çocuk falan yapmasın bence :işsiz:
Evlilik katili.

O kadar değil emin ol.
Kaç aylık oldu seninki?

Ben ilk bir buçuk yıl depresif bir ruh halindeydim. İlgili eşime bile çatıyordum.
18 ay dolunca yavaş yavaş kendime ve başka şeylere ilgi duymaya başladım..

O kadar değil emin ol.
Kaç aylık oldu seninki?

Ben ilk bir buçuk yıl depresif bir ruh halindeydim. İlgili eşime bile çatıyordum.
18 ay dolunca yavaş yavaş kendime ve başka şeylere ilgi duymaya başladım..

Benim ruh halim iyi. Kocam lohusa depresyonundan çıkamadı 1 senedir

11 aylık. Kocamı öldürüvercem diye korkuyorum :KK70:

Benim ruh halim iyi. Kocam lohusa depresyonundan çıkamadı 1 senedir

:KK70:
Tamam işte sizin sistem tersten işliyor. Ona da zaman ver. Bu sürede görmezden, duymazdan gelmek, mümkün mertebe hehe deyip geçmek en iyisidir.
Evlilik rolantiye alınınca bazı şeylerin teğet geçtiğine inanıyorum. Ama süre çok da uzamamalı. Maksimum 2 yıl :KK45:

Ben şimdi çok kolay tolere edebileceğim şeyler yüzünden kocamı boşamayı düşünüyordum. Er geç olacak diye düşünürken bulurdum kendimi..

Sen iyiyim dersin de onun yaptıkları daha çok batar şimdilerde. İnsanın tahammül seviyesi düşüyor..

:KK70:
Tamam işte sizin sistem tersten işliyor. Ona da zaman ver. Bu sürede görmezden, duymazdan gelmek, mümkün mertebe hehe deyip geçmek en iyisidir.
Evlilik rolantiye alınınca bazı şeylerin teğet geçtiğine inanıyorum. Ama süre çok da uzamamalı. Maksimum 2 yıl :KK45:

Ben şimdi çok kolay tolere edebileceğim şeyler yüzünden kocamı boşamayı düşünüyordum. Er geç olacak diye düşünürken bulurdum kendimi..

Sen iyiyim dersin de onun yaptıkları daha çok batar şimdilerde. İnsanın tahammül seviyesi düşüyor..

Ya sorma 3 ümüz de virüs salgınında hasta olduk
Önce eşim oldu atlattı, 2 gün sonra ben ve bebek aynı anda
Hastanelerde falan uğraşırken ben kendi hastalığımı unuttum daha doğrusu mecbur kaldım iyileşmeye. Dün baktım adam yemeği yedi yattı tv karşısına. Laf söyleyince de diyor ki kaç gündür hastaydım 1 gün dinleneyim dedim. Ölür müsün öldürür müsün
Valla tahammül seviyem sıfıra yakın. Bebekten önceki 7 senelik evliliğin güzel günleri hatrına anlayışlı olmaya çalışıyorum :)

2 aylik evlilik cocuk dusunmek icin erken bence evliligin tadini cikartip basbasa vakit gecirmek lazim cocukdan sonra buna firsat bulmak asiri zor sadece anne baba olmak icin evlenenler hemen cocuk yapmak istiyor sanirim.. evliligin anlami sadece bu degil ki sonraki asamadir cocuk ilk once birbirini tanirsin evlilikde esinle istedigin gibi zaman gecirirsin budur yani

asla ama asla ısrarlarına kanmayın. evliliğiniz bi otursun, bi rahat rahat gezin tozun. aynı iyiniyetle hemen hamile kaldım.. eşim mutlu olsun dedim ne alakaysa işte.. kendimi unuttumm. e noldu çocuk sorumluluğu bende. her türlü şey bende. ev bende. e bide kafa dolu bi dünya sıkıntı bende. çocuğa bakıyor diye kvalide gönlü yapma bende.. benimleilgilenen yok.. ben görevini yerine getiren kendine vakit ayıramayan vakti olsa da nakti olmayan bi insan oldum sonunda.. o yüzdendirki bırak şöyle bi önce doya doya iki kişi yaşayın. sonra 3. kişiyi dahil edersiniz .. :)

Canan Karatay,
cocuk sahibi olmaya karar verdikten sonra 6 ay hazirlik yapin diyor,
iste zararli madde kullaniyorsaniz birakin, beslenmenizi duzenleyin,
beslemenizde folik asit yeterli degilse onu almaya baslayin falan filan :halay:
esine bunlari anlat, senin de benim de sagligimiza dikkat etmemiz lazim, spora baslamamiz lazim falan filan, 6 ay sonra fitlik durumuna gore bakariz de.

Evet sordum baba olmak istiyorum suç mu diyo
Evet suc, evlenmeden önce soyleseymıs deli gibi cocuk ıstedıgını belki ozaman siz evlenmekten vazgecerdınız. Nısanlı kalalım bi sure daha derdiniz. Sırf adam istiyor diye yapılacak bir sey degıl cocuk. Supriz olur ona bisey diyemem. Ama bile isteye, henuz ıstemedıgınız bisey de baskı görmek cok can sıkıcı.

Back
X