bir bela aile sorunu

eşimle benzer bi durum yaşadım ailesi ameliyat olurken sormadı bile. Çünkü ameliyatına bir araba parası harcadık. Bi de o ara bizden para istediler utanmadan.
Ben hep tepkiliydim ama eşim herseyin farkında. Bir kez neden aramıyorsun demez. İstemiyorsan hiç görüşme der. Kötü olacaksan görüştürmem der. Kendi görüşür.
Burada siz değil eşinizin tavrı ve hakkaniyetli davranması önemli.

Konu sahibi verdiğiniz tüm cevapları okudum. O kadar saygılı hanım efendi bi kadın canlandı ki gözümde. Size çok üzüldüm bi an. Bu rezilliklerle akraba olmanızı hiç istemem. Yazık etmeyin kendinize.
Sizin tek bir soruyu cevaplamanız lazım erkek arkadaşınıza sizi koruyacağına dair güveniyor musunuz? Sizi bunlarla görüştürmesin ya da her şeyi tartışma konusu haline getirmesin. Onunla konuştunuz mu?
Bu rezillerin sizi rahat bırakacağını hiç zannetmiyorum bi süre sonra iyi görünüp gizlice zehir salar bunlar, şekil değiştirir

Sizi korkutan onsuz kalmak mı yoksa yeniden başlamak mı.. Cümlelerinizden yeniden başlamak olduğunu anlıyorum. Buradaki çoğu arkadaşa katılıyorum yazık etmeyin kendinize. Bu insanlarla uğraşılmaz

35 yasindayim suan bende bekarim. gelecekle yasimla ilgili kaygim asla yok. sizin gibi 10bin lirada kazanmiyorum. yani sizden eksi durumdayim.
ama bitane talihsiz evlilik gecti basimdan. sutten agzim yandi. yas geciyor diye evlenmek kendini atese atmakla es deger, bunu net soyluyorum.
simdi yasiniz 29 diye bu adamla evlendiniz bu pis insanlarin hayatina girdiniz, cocugunuzun olacagi garantisi yok? bakin benim olmadi.
yani gelecek size ne getirir bilemezsiniz ama, neyi getirmeyecegi sizin elinizde.
atese yurumemeni oneririm nacizane. hayat sizin tabii.
+1

Seviyorsan bence evlenin. Ama tek korkun yalnız kalmak ve bir daha yuva kuramayacağını düşünmekse kesinlikle evlenme çünkü bu evlilik olmaz. Çıkar ilişkisi olur.

Bu kadar anlattığından benim çıkardığım sevgilinin seni çok sevdiği ve ailesine seni ezdirmeyeceği.

bunu annemde bana cok soyluyor ancak 29 yasindayim ve yabanci birisi ile evliligi ailem kabul etmez. Projenin bitmesine daha 1 yil var. ve ben 4 yillik iliskiyi bitirip ne ara yeniden hayata donecegim bilmiyorum. asik olmak ve evlenmek icin bir daha hic sansimin olmamasindan ya da mantik evliligi yapmaktan cekiniyorum.
O aile değişmez.
Evet belki 4 yıllık ilişkiyi bitirnek zor olacaktır ama
29 yaş dediğiniz nedir canım? 36 yaşında eşimle tanıştım gayette aşk evliliği oldu.

bunu annemde bana cok soyluyor ancak 29 yasindayim ve yabanci birisi ile evliligi ailem kabul etmez. Projenin bitmesine daha 1 yil var. ve ben 4 yillik iliskiyi bitirip ne ara yeniden hayata donecegim bilmiyorum. asik olmak ve evlenmek icin bir daha hic sansimin olmamasindan ya da mantik evliligi yapmaktan cekiniyorum.
Yakma kendini bence çok pişman olursun :kahve:

Sevgiliniz küçük bir çocuk gibi yanınızda oturup sizin elinde telefonu alıp annesiyle tartismanizi mi izledi. Bana hiç samimi gelmedi. Hele ki bir anneye yanında siz yoksunuz ben varım falan demek. Bunlar size bir oyun oynamış olabilir mi, kötü günde yanında olur mu acaba diye. Daha evlenmeden anneyle kardeşle bu iletişim neden diyorum. Bunu engelleyecek olan sevgilinizdi.

Valla ben şunu anladım ki kaynana görümce derdi her kadının başında var. Benim arkadaşlarım evlendi de kaynanaları çok mu iyi. Onlar da da sorunlu kaynana tipi var. Önemli olan eş bence. Eşini seviyorsan iyi bir insansa sana tam anlamıyla uyuyorsa evlilik biraz da idare etmektir. Politik davranmaktır. Bu demek değildir ki kendini ezdireceksin, ama bundan sonra birlikte olacağın adamın da anası danası olacak kaçış yok.

Anne ile uzlaşma saglanamazmi? Yani şöyle tekrar beyaz temiz sayfa açmak adına görüşme olsa ve evlilik birliği kurulsa daha sağlıklı olur.anneyi eşimin hayatında hiç istemiyorum diye birşey olamaz.gecmisi kapatıp saygı çerçevesinde anne ile görüşüp hayat kurun bence.anne buna yanasirmı?

dertsiz basina dert acma derim. kariyer yapmissin maddi durumun iyi. elin yuzun mutlaka duzgun vefali ve iyi de bir insansin belli. yoluna bak arkadasim.
yeni insanlara ve kendine sans ver. erkek arkadasin iyi biri olabilir ama, olmaz.
kotu,enerjisi emilmis, ben naptim diye ortada avare gibi dolanan birine donuseceksin evlenirsen.
halbuki simdi ne guzelsin? bozma bunu.
sevgilinle vedalas helalles isine dön.
bu tiynetsiz aileler, evlenince degerli oluyor ogullari icin..bu durum hic degismedi. degisir sanma. sen degisirsin mutsuz insana donusursun, bunlar degismez. hayattan cikarmak diye bisey de yok, hatrim icin gorus var. bunu unutma.

sizi daha sevgiliyken bu cirkeflerle muhattap eden adamdan, ilerisi icin medet umma.
ne kadar yaşanmışlık dolu ve doğru bir tespit.

Sevgiliniz küçük bir çocuk gibi yanınızda oturup sizin elinde telefonu alıp annesiyle tartismanizi mi izledi. Bana hiç samimi gelmedi. Hele ki bir anneye yanında siz yoksunuz ben varım falan demek. Bunlar size bir oyun oynamış olabilir mi, kötü günde yanında olur mu acaba diye. Daha evlenmeden anneyle kardeşle bu iletişim neden diyorum. Bunu engelleyecek olan sevgilinizdi.
anliyorum cok haklisiniz olaylar hic kabul edilebilicek gibi degil. tam olarak soyle oldu. hasta oldugunu duydugumda ailesine soylemesi gerektini soyledim o da soyledi. yanindayken annesini aradi. Beni perisan ettiniz hic iyi degilim kafamda tumor var hastayim dedi. Annesinin tepkisi biz ne yaptik!!! Kulaklarimla duydum. o da telefonu kapatti. bende uzulme tabiki onemlisin onlar icin dedim. Donerler ararlar dedim. Ancak aramadilar sormadilar. Ameliyat olmasi riskleri bir sure belki yuruyemicek belki konusamicak etkileri gosterebilir dediler. Ameliyati filan ben karsilarim dedim ancak alicagini arkadasi gonderemem dedi. Tamm ameliyatini ben karsilayabilirim. belki bir donem bakimini da ancak kendi iki evi annesinin uzerinde. acikcasi dusse bakmicak bir tavir icindeler. hastaligini annesine soyledikten 1 2 hafta sonra tekrar aradi evimin birini uzerime ver boyle boyle ameliyata giricem diye. Iste o zaman da annesi yok banane tavri takininca aldim ne zaman bakicaksiniz oglunuza dedim. bakin bana ayril dediniz gittim dusunce de yine yanindayim siz nasil annesiniz dedim.ve buyuk bir tartisma oldu. sevgilim ameliyattan tedirgin oldugu icin zaten kotu durumdaydi. ve onca yapilandan sonra ilkkez bagirip cagirdim bisey demedi ben bagirirken telefonda

bu kadar paracı bir ailenin, o 250 binden haberi var mı. tepkileri ne oldu.

bu arada evlenmeyin, erkekler evlenince ailelerine daha da düşkün oluyorlar.
tabi soylemek zorundaydi gercekten maddi sikinti cekiyodu ve ameliyattan sonra 1 ay kadar calismamasi gerekiyodu. soyledi parami kaptirdim ameliyat olucam evlerimi bana verin diye.

Valla işin var ayaklarının üstün de duran birisin ,ne işin var böyle aileyle ,sevgiliyle et tırnaktan ayrılmaz bunu unutma ,ailesini hayatından çıkaramayacak ve bir şekilde bu sana ve evliliğine olumsuz yansıyacak ,hastalığını abartarak biraz acıtasyon yaparak sana karşı kullanmış gibi geldi ,beraber doktora gittiğiniz de o kadar önemli bir problem olmadığı ortaya çıkmış ,biraz politik biri gibi geldi ,o aileyle nereden bulanacak senin gibi iyi niyetlisini oda biliyor ,o yüzden bırakmak istemiyor seni ,bence aldanma ,pek güvenme bu adama ve yol yakınken ayrıl ,kurtar kendini ,kendine uygun nice güzel insanlar var ,ailesiyle ,işiyle gücüyle ,dört dörtlük boşver salla gitsin ,ağrımayan başını ağrıtma

merhabalar uzun yillardir uyesiyim sitenin ancak yeni bir hesap ile derdimi paylasmak istedim.3 yillik bir iliskiyi sonlandirip yurtdisinda devlet projesi icin calismaya gittim. Ayrilip gitsem de hep konusmaya devam ettik ve bana sevgilim son bir sans deyip yanima geldi. Pariste evlenme teklifi etti hersey hayallerimdekinden bile daha guzeldi. mini avrupa tatilinden sonra ulkeye donduk. gitmeden ayrilmamin sebebi annesi ve kiz kardesiydi. Surekli sevgilimin geliriyle gecinip onun evlerinde yasadiklari icin evlenmesini istemediler. hatta cocuga hep paran icin seninle dediler....
annesi telefonla arayip kavga etmek istedi. Ayril dedi ve bende kariyerime yonelip ayrilicam dedim. ki her zaman calistim maasim 10 bin civari. parasina ne ihtiyacim yok kimsenin malina da . sonra kiz kardesi de edepsizce tartisti. seni sevmedi hic evlenmek istemedi filan zirvaladi ...dedim usandim ben sizden gidicem zaten... sonrasinda ayrilip gittim.
neyse dondukten sonra biseyler yanlisti. sevgilim kafasinda tumor oldugunu 6 aydir bununla ugrastigini soyledi. Ustelik onun tedavisiyle ilgilenen arkadasina ikiyuzelli bin lira gibi bir para borc verdigini durumunun cok sikisik oldugunu soyledi. cok uzuldum ailen nerde dedim parayi sorun etme ben karsilarim tum masrafini dedim. Dunyam basima yikilmis gibiydi. ailene soyle bilsinler dedim. yanimda annesine telefon etti. Bir anneee biz ne yaptik diye bir tepki verebilir mi kulaklarimla duydum!!!. 1 hafta bekledim o bizi ayirmak icin yalan soyleyen kardesi de aramadi... mevzu para iken burdalar ama hasta olunca yoklar.. aldim elime telefonu bagirdim cagirdim sen nasil annesin dedim. ve buyuk tartistim. Korkmayin para para diye hep sacmaladiniz ama bakin onun yaninda bir ben varim dedim.
doktora gittik gorustuk. Durumu dusundugumuzden cok cok iyi cikti.6 ay suren kontrollerin sonucu ne yapilacagina karar verdiler. Hatta ameliyata gerek yok kontrollerini aksatmasin dediler. Cok sevindim... simdi tanismaya gelmek istiyor... ailesini gormek dahi istemiyorum hele o agir tartismadan sonra annesini hic.. simdi tanisma yapalim sonraki hafta isteme olsun diyo sevgilim.benim donusume 3 hafta var herseyi erteleyip geri mi donmeliyim islerime... ben bu aile ile bi bag kurmak istemiyorum. ama uzayip giden bu iliski beni cok yipratti saglikli karar alamamaktan korkuyorum.
Olacaklari söyleyim canım sevgilinin suçu yok gibi ama iş ciddiye binince anası ve kardeşi değerli olacak ve hayat sana zindan olacak...

Istenmeyen gelinsin ne yaparsan yap yaranamayacaksın.
Yaptığın bütün fedakarlıklar hiç olacak iyi düşün derim....

Back
X