• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toksik aile, manipülasyon, ne yapmam gerek

Toksik bir ailem var ve ben artık onlardan bunaldım nefes alamıyorum resmen yanlarında. Annem tarafından fizikselde psikolojik olarakta şiddet gördüm aynı şekil babam tarafından da. Bıcak bile cekti ve ben artik onlardan yoruldum bosanmıyorlarda. En ufak söylediğim söz onlara dokunuyor bir seyi yanlis yapsam beğenmiyorlar moralim bozuk olsun ya umursamıyorlar yada farkında değiller. 5 yaşında kücük kardesim var ona kıyamıyorum dayanamıyorum ben gittikten sonra ona sararlarsa diye korkuyorum ama yapacakları seyleri bana yapıyorlar zaten . 16 yasında bir kardesim daha var ve internette cok zaman geciriyor ileride oradan basina bir sey gelirse beni suclu bulurlar sen gittinde ilgilenmedin ondan yapti diye ve ben gelecekte olacakları cekmemek icin bile gidemiyorum. Daha önceleri annem sana üniversite okutmayacağım iste kazanda cocuklari sana birakip bosanacağım üniversite okuyabileceğini mi sanıyorsun demisti bu aralar demiyor ama ondan bile travmam olustu.22 yasinda bekar bir kızım üniversite okumuyorum ilk sene rahatsızdım giremedim daha sonra 3 kere girdim ilkine hic calismamistim onun sonucu kötü geldi mezuna kaldım bayada cektim ama ailemin manipülasyonuna uğradım bir sene daha kaldım en sonda gecen hafta girdim gecen seneden cok daha iyi gecti yalniz ailem yine mezuna kalmami istiyor iyi bir sıralama bekliyorum yalnız onda da yaşadığımız şehri secmemi istiyorlar. Ne yapmam gerek hic bilmiyorum bir tarafım kacıp kurtulup nefes almak istiyor bir tarafım ileride bir şey olurda pisman olurum diye korkuyorum . Dis teli takilmasi lazimdi 15 yıl kadar önce söyledi doktor ve umursamadılar bile onun üstüne kac kere tatile gidildi yada babam dislerine benim dis tutarinin 3 4 katı pahalı implant taktirdi beni hic umursamadılar bile söyleyince de sen gençsin bir sey olmaz dediler. Kadın doğuma gittim ve amh değerimin düsük olduğunu yumurta dondurmam gerektiğini söylediler onu da umursamadılar sevildiğimi önemsendiğimi hissetmiyorum
O evi terk eder ailemi ihbar ederdim.kardeslerimi kurtarmak için bellimi çocuk yetiştirme kabiliyetleri yok yazık olmasın o çocuklar en azından devlet memuru olup bu orttamdan uzaklasabilirler

Şimdiden başlasana? Yurtta vs yapabilir misin ailen sana yeterince destek olacak mı peki? Ailen ne okumanı istiyor sen ne istiyorsun. Belki diş masrafını karşılarsın
Daha önce hic calışmadım ailemde hic calış demediler sağ olsunlar maddi olarak aşırı kötü değiller orta halliler hani sorun gercekten dis değil disimdeki sorun dogustan 2 tane dis olmadıği icin aralarinda bosluklar var onun icin tel takılmasıydı aciliyeti yok ama küçukken takilsaydi belki duracağı 1 yıldı onu ben sonrada yaptiririm ama demek istediğim 15 yıldır biliyorlar ve o kadar tatiller falan yaptılar hic umursamadılsr ama neyse canları sağ olsun ben sonra yaptiririm. Yurtta ben yaparım diyr düsünüyorum ama ailem ona da sen yapamazsin sen huylusun diyip duruyorlar ama dedikleride her insanin huylanacaği seyler ne olacak yani. Ailem yüksek olarak tıp dis gibi yüksek yerler istiyorlar ama ben fen ögretmenligi istiyorum desem atama yok diyorlar diyetisyenlik istiyorum desem is yok diyorlar eczacılık istiyorum desem mezunu cok diyorlar hep bir sey buluyorlar is olarakta dediginiz gibi bencede bir söyleyeyim en azindan birazda olsa parami kazanirim ailemde sehir disi yazsam destek olur kendileri maddi olarak destek olmayı mükemmel anne babalık sanıyorlar

Daha önce hic calışmadım ailemde hic calış demediler sağ olsunlar maddi olarak aşırı kötü değiller orta halliler hani sorun gercekten dis değil disimdeki sorun dogustan 2 tane dis olmadıği icin aralarinda bosluklar var onun icin tel takılmasıydı aciliyeti yok ama küçukken takilsaydi belki duracağı 1 yıldı onu ben sonrada yaptiririm ama demek istediğim 15 yıldır biliyorlar ve o kadar tatiller falan yaptılar hic umursamadılsr ama neyse canları sağ olsun ben sonra yaptiririm. Yurtta ben yaparım diyr düsünüyorum ama ailem ona da sen yapamazsin sen huylusun diyip duruyorlar ama dedikleride her insanin huylanacaği seyler ne olacak yani. Ailem yüksek olarak tıp dis gibi yüksek yerler istiyorlar ama ben fen ögretmenligi istiyorum desem atama yok diyorlar diyetisyenlik istiyorum desem is yok diyorlar eczacılık istiyorum desem mezunu cok diyorlar hep bir sey buluyorlar is olarakta dediginiz gibi bencede bir söyleyeyim en azindan birazda olsa parami kazanirim ailemde sehir disi yazsam destek olur kendileri maddi olarak destek olmayı mükemmel anne babalık sanıyorlar
Olsun bi yerden başla elinde paran olur özgüvenin gelir ailen haklı fen ve diyetisyenlik okunmaz hemşirelik ebelik diş protez vs oku radyoloji oku demek ki sağlık istiyorsun en azından özelde de iş bulursun.

Bir yıl daha hazırlan demelerinin sebebi kardeşinizin ilkokula başlayıp ellerinden çıkması. Asla dinlemeyin onları.
Vicdan azabı çekecek bir durum yok. Bunu aklınızdan çıkarın. Çocukların annesi değilsiniz.
Belkide öyledir bilmiyorum ama gelen yerleri yazdırmadılar hep bir sorun buldular 2 yıllık yazayım atama olur dedim yok dediler 4 yıllik gelen bölümlerden yazayim dedim yok dediler tamam tıp dis fln gelmedi ama fen ögretmenlogi diyetsiyenlik ebelik olsun geldi yazdirmadilar dediginiz gibi bu sene dinlemek istemiyorum kardesimde resmen benim elime dogdu annemin yaninda doğurunca refakatci ben kaldim annem ameliyat oldu kardesime daha 1 aylik bebekken ben baktim cok baglandim farkindayim ama her aninda yaninda ben olunca cok sevdim onu

Belkide öyledir bilmiyorum ama gelen yerleri yazdırmadılar hep bir sorun buldular 2 yıllık yazayım atama olur dedim yok dediler 4 yıllik gelen bölümlerden yazayim dedim yok dediler tamam tıp dis fln gelmedi ama fen ögretmenlogi diyetsiyenlik ebelik olsun geldi yazdirmadilar dediginiz gibi bu sene dinlemek istemiyorum kardesimde resmen benim elime dogdu annemin yaninda doğurunca refakatci ben kaldim annem ameliyat oldu kardesime daha 1 aylik bebekken ben baktim cok baglandim farkindayim ama her aninda yaninda ben olunca cok sevdim onu
Yaprak dökümü fikret diyorum ve susuyorum.

Olsun bi yerden başla elinde paran olur özgüvenin gelir ailen haklı fen ve diyetisyenlik okunmaz hemşirelik ebelik diş protez vs oku radyoloji oku demek ki sağlık istiyorsun en azından özelde de iş bulursun.
Evet sağlık istiyorum sehir disinda sağlik yazacagim biraz daha garanti meslekler sanirim. Dediğiniz gibi part time is de bakayım cok haklısınız paradan ziyade en azın özgüven sosyal cevrem olur

Evet sağlık istiyorum sehir disinda sağlik yazacagim biraz daha garanti meslekler sanirim. Dediğiniz gibi part time is de bakayım cok haklısınız paradan ziyade en azın özgüven sosyal cevrem olur
o zaman bi yerden başla daha gençsin merak etme benim de kız kardeşim 20 yaşında tıp okuduğu halde bırakıyor 22 yaşında tekrar başlayacak asla dünyanın sonu değil ama hayatına yön vereceksin bunu unutma.

o zaman bi yerden başla daha gençsin merak etme benim de kız kardeşim 20 yaşında tıp okuduğu halde bırakıyor 22 yaşında tekrar başlayacak asla dünyanın sonu değil ama hayatına yön vereceksin bunu unutma.
Haklısın abla ben hep ailemin dediği olsun karsi cikmayayim onlar ne derse doğrudur dedim ama hata yaptim gelecek hayatım bugünüme bağli ama onların gönlü olmuyor diye bir adım atmıyorum evde durdurça genç olduğumu da hissetmiyorum sanki şu 5 senede 10 yaş yaslandım gibi bu sene tercih verecegim hâla ayni sehir mi sehir disimi diye düsünüyorum ama tabi ki sehir dısı yazacağim gibi görünüyor

Tesekkür ederim ablacım sence sayısal bölümden okunabilecek is imkanı iyi diyebileceğin bölüm var mı
Çok iyi bir üniversitede büyük şehirde ebelik geliyorsa kesinlikle yaz. Yapay zekaya ya da teknolojiye yenilmeyecek son mesleklerden biri bence. Deneyimin de var diyebiliriz.

Haklısın abla ben hep ailemin dediği olsun karsi cikmayayim onlar ne derse doğrudur dedim ama hata yaptim gelecek hayatım bugünüme bağli ama onların gönlü olmuyor diye bir adım atmıyorum evde durdurça genç olduğumu da hissetmiyorum sanki şu 5 senede 10 yaş yaslandım gibi bu sene tercih verecegim hâla ayni sehir mi sehir disimi diye düsünüyorum ama tabi ki sehir dısı yazacağim gibi görünüyor
Puanını sıralamanı al ona göre karar ver mesela istanbuldaysan özelde 2 yıllık sağlık oku burslu hastanesi olan bi okulda belki çap yaparsın. Ebelik hemşirelik 50 burslu geliyorsa yaz. Ben asla yurtta kalamam mesela

Bence şöyle yap, ailen bu yani, kabullen, en azından şimdilik bu meseleyi rafa kaldır
Okulunu oku, mesleğini yapmaya başla, paranı kazan, sonra gider terapi alır çocukluk travmalarını iyileştirirsin.

Yok dersen de anca oturur ağlanır sızlanırsın ömrün de o evde onların arasında çürür.

Kardeşlerin için şu an pek bi şey yapamazsın. Ebeveynleri değilsin. Ekonomik özgürlüğün de yok ne yapabilirsin zaten. En azından iyi bi rol model ol. O evden kurtul. Yuvadan özgürce uçan bi abla/abi olması evdeki küçük kardeşe gerçekten umut oluyor kendimden biliyorum.
Şimdi sadece kendini düşün

Back
X