- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.085
- 548
- Konu Sahibi Papatya129
tabi ki baslangicta cok mesakkatli butun meslekler, benim cevremden gordugum kadariyla en zorlayici olanlardan biri de avukatlik.aslında bu garip bir handikap
bir dönem bizim patronun oğlu da aynen dediklerini yaptı sonra döndü
zira babasının yaşadığı rahata kavuşmak istedi, onun gördüğünde babası şehrin en büyük ofisinin sahibi idi
oysa babası da başladığı zamanı anlatıyordu neler çekmişti
maalesef mesleklerin başlangıcı meşakkatli
hukuktaki sorun mesai kavramının olmaması
yani yapılacak işin bir ortalama süresi de yok
mesela dava dilekçesi adı
ama kimini dakikada yazarsın kimini 5 günde
hatta iki farklı kişi iki farklı sürede yazar vs vs
patron der ki X, Y ve Z senin işin
o dosyaları yapman lazım ama işler sürelidir, süreyi kaçırırsan ağır cezada yargılanır ceza alırsın
bu da senin zamansız çalışmaya yönlendirir, sonra bunu olağan görmeye başlarsın
sonra yeni başlayanlar gelir onlar senin 2 saatte yaptığın işi 8 saatte yapar çünkü yeni olmak öyle bir şey
ama sen yine de onlara da benzer miktarda iş verirsin bu sefer onlar fazla mesai yapar
garip bir kısır döngü
bir diğer sorun da işi sadece yapmak ve çıkacak sonucu hiç bir zaman bilememek
mesela bir kod yazarsın sonra denersin ya da oyun yazarsın sonra oynarsın vs
ama burada öyle bir şey yok
bir cümle söylersin bir duruşmada tüm dosyanın içeriği değişir iyiye mi değişir kötüye mi bilemezsin
sen işe başlarsın ama yıllar sonra çok farklı bir sonuç eline gelir
buyuk ihtimalle senin de derslerine girmis olan cok unlu bir hoca,simdi oradan ayrildi gerci ama, oglu benim best friendim. babasiyla konusurken adam zamaninda kirayi odeyemediginden bahsetmisti. simdi oglu babasinin yaninda calisiyor ama calisiyor mu sormak lazim. yazin konusuyoruz e senin isin de zor diyorum ne zoru lan hayatimda dilekce yazmadim diyor ama instagramda avukat.

dedigim gibi ya yurt disina cikacaksin ya da turkiyedeysen de ailenin/yakinlarinin onceden burosu olacak ki rahat rahat basla meslege. yoksa sifirdan baslayan butun avukat arkadaslarima cok uzuluyorum, hicbiri emeklerinin karsiligini alamiyorlar, cogu da pes etti uzucu sekilde.