Bir bilen yazsın lütfen :(

Sibel19901907

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2019
97
23
88
Bi kiracımız var dükkan da ama biz onu eve çevireceğiz çünkü kirada oturuyoruz tadilat yapılcak kendisine 3 ay önce söyledik çıkmam dedi ihtar çektik 31 aralık son ihtar günü kendisi hala mahkeme açsanız da yıllar sürer çıkmam falan diyor sözleşmem var ( sözleşme de 2018 e ait) şu an eşim kirayı alıyor hisse tapulu Bi yer evlenmeden önce amcası alıyordu sözleşmede imza amcaya ait tipekslede ismi silip eşimin ismini yazmış elle bu sahtekarlık değil de nedir? her neyse orda yazan rakamı öderim gerisini elden veriyordu gerisini vermem falan dedi napmam gerek bilemedim nereye başvurmak gerek nasıl olcak gerçekten sancı çekiyorum aylardır Bi bilen yazsın

Zaten burda bunu sorsanizda avukat olmayan kimse dogru bir cevap vermez size en iyisi bi avukata gidin

3 ayda ev bile değil dükkanın kiracısının nasıl çıkmasını bekliyorsunuz? Adamın ekmek kapısı, oturmuş müşterisi, büyük ihtimal yaptırdığı dekorasyonu tabelası hepsi çöpe gidecek. Davayı açtığınızda kirayı dediği gibi gösterildiği kadarını ödeyebilir. Ayrıca uzun süredir kiracıysa davayı kazanmanız da zor olabilir ve aylar yıllar sürer gerçekten. Eve çevirebileceğinizden emin misiniz?

Ama oyle olmamasi gerekiyor işte misal kiraci ben 3 aya kadar cikiyorum yeni karaci bulun dediginde ben zorla o kiraciyi tutamam ki almanyada misal oyle sana diyor 3 ay suren gar bu tarihte cikman lazim cikmalisin ne bicim bi olay bu ya tapusu benim degilmi ustune seni hemen kapiya da koymuyorum 3 ay mudlet veriyorum anlamadigim neden size elden para veriyor neden boyle birsey yapiyorsunuz

Olur mu öyle şey napsınlar 1 sene önceden mi haber versinler. Kira sonuçta, ihtar da gitmiş bi anda kapının önüne koymuyolar ki adamı. Uzun zamandır kiracı diye ömür boyu kiracı mı kalmak zorunda

Şöyle cevap vereyim size avukatlık bi işiniz yok aslında neden diye sorarsanız belki burda sizde sıkıntı yaşayabilirsiniz eğer bilginiz varsa tabi kira sözleşmesinde kira ödemesi olarak yapılan beyanı bankadan geri kalanı da elden veriyo demişsiniz burası bi iş yeri olduğu için kira stopajı ödememek için yapmıştır bi nevi devletten vergi kaçırıyor yapılan sözleşme baştan aşağı düzmece...! Sözleşmeyi kaç yıllık yaptınız o önemli birde sözleşmede kaç yıl yazıyo ona bakın eğer bu beyandan haberiniz yok ödeme olarak diyorum kendisine diyin ki seni vergi dairesine şikayet edicem bize ödediğin kira bedeli atıyorum 3000 sözleşmede yazan 1000 siz bunu söyleyin zaten kendisi en Kısa sürede dükkanı boşaltır

Ve sunuda söylemek istiyorum kırtasıyeden alınan kira sözleşmesini hiç bi zaman dikkate almayın özellikle dükkanlarda ve iş yerleri daha sonra sıkıntı yaşadıgınızda çıkarmak istediğinizde zor durumda kalmamak için noter de sözleşme yapın avukat eşliğinde

benzer durumda bir dükkanımız vardı, eve çevirmek için değil, dükkan olarak kullanmak için kiracıları çıkardık. ilk evlendiğimizde dükkan arıyorduk, annem 40 yıllık kira bile ödemeyen kiracıları için "onları katımdan çıkarabilirseniz katın bir dairesi sizin olsun" dedi. Eşim bunu duyunca mahalledeki tüm yakın arkadaşlarını ve avukat arkadaşını alıp çıkmayan kiracılarla görüşmeye gitmiş, ona 3 ay vermiş. avukat yıllardır ödemediği kiraları nasıl alacaklarını, yaptıkları usulsuz tadilatı vs anlatmış, kiracıları bir şekilde ikna etmişler, dava açılmadan 1,5 ay sonra boşalttılar

yalnız şu da var. elinizdeki kozları ve yasal haklarınızı ve onun haklarını iyi bilmeniz lazım. 2018 yılı kontratında her yıl yenilenecek yazıyorsa kontrat başlangıç ayından 1 yıl sonraya kadar çıkartamazsınız, en az xx ay önce (herhangi bir emlakçı söyler, kaç ay bilmiyorum) yazılı tebligat çekmeniz gerekiyor vs.. Tebligat zamanını geçirdiyseniz kontrat yine otomatik 1 yıllığına yenilenir. Kiracının da hakları var. siz de onlara karşı adaletli olmalısınız.

Sizin kiracı yazılı belgede tahrifat, eksik beyan bildirme, sözlü tehdit gibi suçları zaten işlemiş. Mahkeme yıllarca sürse de birikmiş faizlerle vs canını okursunuz, alacağı cezalar da cabası. bunları karşı tarafa ağzı iyi laf yapan bir avukatın güzelce anlatması yeterli olacaktır. Yasal süresi içinde dükkanı boşaltacaktır. Siz de kiracının hakkı olan yasal süreyi iyice öğrenip beklemelisiniz. Yasal süresi bitip de hala çıkmazsa davayi açın

Son düzenleme:
Şimdi herkes kendince haklı gibi gözüküyor ama dikkatli okuyunca size hak verdim. Kiracınız 3 ay içerisinde boşaltamayabilir, durumu olmayabilir, gücü yetmeyebilir. Ama sizinkinide düşünmek lazım belliki sizinde durumunuz iyi değil. Ayrıca anladığım kadarıyla sizden süre talebinde bulunmak yerine evrakta sahteciliğe kadar götürmüş işi ve zorluk çıkartıyor, yıllar sürer buradan çıkmam diyor. Resmen kiracıyı koruyan kanunları gerekirse suistimal ederim, yinede çıkmam diyip işi inada bindiriyor. Bu şahısla oturup konuşsanız, bir orta yol bulsanız diyeceğim ama çok çirkin bir boyuta sürüklenmiş aranızdaki mesele

Bizim evdeki kiracı çıkmamıştı. Mahkemeye verdik yıllar falan sürmedi. Hakim tek celsede çıkarttırdı.

Siz benim ne demek istediğimi galiba anlamadınız ben üç ayda çıksın demiyorum kendisiyle konuştum bana itiraz ediyor bende ne olur ne olmaz ihtarname çektim şimdi süresi doluyor buna rağmen çıkmıycam diyen bir insana pardon da ne yapmamı beklersiniz bana süre tanıyın bile demiyor adamın ekmek parası olduğunu ben de biliyorum ben de burada kirada oturuyorum milletin evinde kendi evim varken ben de mağdurum Ayrıca o parayı verebilir ama sözleşme 2018’e ait yenilenmemiş bile hadi onu da geçtim eşimin imzası değil tipeksle silmiş resmen sahte evrakcılık yıllarca sürecek diye bir şeyde yok arkadaşımın yakın avukata danıştım altı ayda çözülür dedi öyle yıllarca sürmez dedi en haklı da sebebini var evi tadilat yapıcaksınız orası ev ama dükkan gibi kullanıyorlar o yüzdem zor olmaz

Ya bu para olayı ben evlenmeden önce olan bir şey Amcasıyla eşimin arasında olanmış o yüzden çok bilmiyorum gerçekten ama ben üç ay süre tanımış olabilirim ama bana deseki bana 3 ay daha verin ben söz boşaltıcam ona da tamam derim ama bana boşaltmıycağım diye direten bir insanı ben tabii ki de mahkemeye başvurucam ve bana ait ben niye milletin evinde kira ödeyim kendi evim varken o mağdur da biz mağdur değil miyiz dimi

Olur mu öyle şey napsınlar 1 sene önceden mi haber versinler. Kira sonuçta, ihtar da gitmiş bi anda kapının önüne koymuyolar ki adamı. Uzun zamandır kiracı diye ömür boyu kiracı mı kalmak zorunda
Hay ağzınıza sağlık yani ne demek istediğimi açıkça yazmışsınız da ben zaten inanın ihtar çekmeden üç ay önce söyledim ihtarla beraber iki ay daha bekledim beş ay yani benim daha ne kadar beklemem gerekiyor ben anlamadım hanfendi üç ayda boşaltılırmıymış diyor ne alaka bir ayda boşaltan bile var bir sürü dükkan bir sürü ev kira ilanları var yani burada mağdur olan benim ben kendi evimde oturmayacam kiradamı oturayım elin evine kira ödüyorum zam yapıyor bunlar hiç umurlarında değil neymiş kiracı düşünmek lazımmış

Bizim evdeki kiracı çıkmamıştı. Mahkemeye verdik yıllar falan sürmedi. Hakim tek celsede çıkarttırdı.
Aynen öyle
Aynen mahkemelik gerçekten bir şeyimiz yok zorla kimseyi çıkartmak istemiyorum ama gerçekten artık evimize yerleşmek istiyoruz biz evleneli üç yıl oldu üç yıldır milletin evinde oturuyoruz bunu anlayışla karşılaması lazım ki bir sürü dükkan kiralık ilanlar var istesegerçekten tutar ama orası bir meydan yeri olduğu için inat ediyor çıkmıycam diyor süre bile istemiyo ben daha ne kadar Tölerans gösterebilirim gerçekten bir avukata danışacağım dediğiniz gibi bu sözleşme olayını da söyleyecem o zaten beni illaki yönlendir hiçbir şey karşılıksız cezasız kalmaz imza bile eşime ait değil tipeksle silip eşimin ismini yazmış evrakta sahtecilik resmen

Bakın ben gerçekten ihtar çekmeden üç ay önce söyledim ihtarı çektim iki ay daha bekledim neredeyse beş ay ben bekledim bana süre tanı dese tamam dese yine tanırım ama kalkıp ben çıkmıycam işte 700 veririm işte yazanı veririm sen sahte evrak yapıyorsun benim eşimin imzası değil tipeksleyip eşimin ismini yazıyorsun bu kadar kolay bir şey olabilir mi ben onu da anlıyorum ama ben üç senedir başkasının evinde kiralarda zam yapıp oturuyorum ne hakkı var ki bunu yapmaya insan niye kendi evinde oturmak istemezsin ki süre tanıdım ki orada yedi yıldır zaten kiracı sana eşim Tölerans göstermiş daha ne bekliyorsun

Geçtiğimiz aylarda bizde bir ev aldık. Resmi işlemleri yaptırmadan önce kiracıyla görüştük bizim de kiracı olduğumuzu, oturma amaçlı aldığımızı, müstakil ev olduğu için yağmurlar başlamadan tadilat yaptırmak istediğimizi anlattık. Evi boşaltma konusunda sıkıntı yaşatmayacağını söyledi, zaten önceki ev sahibi ile de mahkemeliklermiş gerçi.
Bizde ona iki ay süre verdik, kendimizde kira ödüyor olmamıza rağmen "bu iki ayda kira ödeme yeni evin için depozito, nakliye vb. masrafı yap" dedik. Ama resmen iyiniyetimiz suistimal edildi. O 2 ay 5-6 oldu, telefonlara çıkmadı, bir kuruş ödeme yapmadı, üstüne aidat borçlarını da bize bıraktı. Geçtimiz 10-15 gün önce boşalttı sonunda.
Aylardır kira ödüyorum onun yüzünden, kredi ödemelerimi de yapıyorum diğer yandan, site olduğu için bıraktığı aidat borcu bir kaç aylık kira ödememle aynı bedel. Yağmurlar başladı tadilatta ağır aksak gidiyor.
Onun yerinde ben olsam verdiğimiz sözde duracağız diye debelenirdim, olduramıyorsam süre ister ücretini öder otururdum. Şu an oturduğum evi boşaltacağım mesela, eşime yerinden çıkan prizleri yaptır, boyası bozulan yerleri düzeltelim haftasonu dedim. İnsanlara güzel bir şekilde teslim edelim, arkamızdan konuşturmayalım diye. Ki evin badanasını girerken ben yaptırdım.

Kısacası herkesin ağzından çıkana güvenmeyeceksin, resmi olarak çözeceksin işini. İyiniyetini aptallık olarak yorumlayan insanlar var. Davanızı açın, süreç içinde hesaplarına bloke koydurmaya kadar gidebilir iş. O zaman bloke kaldırmak için taşınma şartı koşarsınız.

Çok haklısınız resmî yollar em güvenlisi suistimal ediyorlar her zaman çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…