Bir bilezik bir mektup

summer00

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2014
645
532
103
Herkese merhaba
Dert değil ama kafamı oldukça meşgul ediyor bu aralar bu konu ve sürekli benzer konulara denk geliyorum kk da çevremde..
En nette okuduğum şu haber "
Ben Ölümüne Çalışırken, Kendisi Hiç İş Bulmayan Eşime Mektup..." (url veriliyor mu bilemedim)
Bu kadinda dolmus belli.. KK'benzer konu açanlar vardi.
Burada ekonomik açıdan farkli pek çok kadın var. Kendini paralayan..kimi geçim derdi kimi kariyer sevdası. .
Farkettigim bir konu da eşinden düşük kazanan beylerin hükmen yenik gibi davranıp daha iyi işler için cabalamamalari..
Esas sorunun şuradan kaynaklandığı düşünüyorum. 2 3kusak geriye dönersek okumayan evde tarlada çalışan ama ekonomik gücü olmayan kadınların, Kolunda bilezigin olsun kızım dan geldiğini.. okuduk ettik mükemmel çalıştık yine de adil olamadı hayat.. nasihat sadece kizlara olmamaliydi. .
Oğlum hayat musterek sen de destek ol denmeliydi.gomlek utuletilmeli bulasik yerlestirilmeliydi belki.. evlilik iki kisiliktir tıpkı sorumluluk gibi..
Erkeklere yaradı çalışan kadın gelir arttı düzen aynı kaldı..

Benim esim yardımcı mi evet. Ama bu kafamı meşgul edecek kadar az. Holdingde ceo da olsam yemeği utuyu benden bekler sanırım
Ilerde oğlum olursa,kadınların herşeyi yapabilecek güçte olduğunu ama eğer isterse erkeklerin de kadınlar kadar yetenekli olabileceğini ogreticem sanırım.
belki böyle böyle yukumuz hafifler. Sevmeye sevilmeye vaktimiz kalır

Valla canım eşim 1,5 yıllık çabamın sonunda
Haklı olduğumu gördü ve artık çok şükür ki yardımcı
Hatta yarı yarıya diyebiliriz iş yükü konusunu
Ki kalkıp suyunu bile kendisi alan birisi değilken
İlk evlendiğimiz zaman kv ler de yer yatağı yapmışlardı
Eşimde döşeği kaldırmıştı
Kv, görümcenin gözleri ayrılmıştı
Aaaa sen mi kaldıracaksın bırak bırak biz alırız diye
Şimdi ütü masasını alırız yanlarında sırayla ütü yaparız
Yada eşim kalkar kahvaltı hazırlar
Tabi kv, görümce şok

Ben şanslıyım o konuda.
Banyo dışında her yeri temizler,banyoda fazla titizim çünkü.
Yemekleri de yapar baya da parmakları yedirtir.Ütü ile hiç işim olmadı zaten kendisi yapar sağolsun.
Çok şükür rabbime.Ezerken güzel eziyorum ama överken de hakkını vereyim dedim bu vesile ile.

eğitmiş gibi olmuşsunuz resmen ahah helal olsun vallahi

2 erkek kardeşim var
Onlar ise biri üniversite okuyor
Kuru fasulye pilav yapıp arkadaşlarını iftara davet ediyor
Diğeride annem olmazsa (annem olduğunda çok karışıyor o yüzden sinirleniyor)
Yemeğini yapar, evi temizler
Misafirlere hizmet eder sağolsunlar iyiler bu konuda

Her zaman derim; akşamüzeri saat 4'te arar kocam; "canın ne istiyor akşama" diye. Az kaldı 2 sene olacak evliliğimin bir defa kahvaltı,akşam yemeği hazırlamadım,temizlik yapmadım,ütü yapmadım.
Allahım kocamdan razı olsun inşallah tam tabiriyle elimi değil en küçücük parmağımı bile sıcak sudan soğuk suya sokturmadı.

Çok şükür hiç böyle problemler yaşamadık eşimle hayatı her yerde her alanda paylaşırız mesela hangimiz müsaitsek yemeği o hazırlar hafta sonları temizlik birlikte yapılır. Ütülerine neredeyse hiç karışmam kendi yapar hep misafir geldiğinde servise bile yardım eder ve bu kendi evimizde de kv veya annemlerde de böyledir. Onların ailesinde böyle şeyler ters olduğu için çokta alay konusu olur ama kusura bakmayın benim karım kıymetli onun verdikleri yanında ben ömrümü versem hakkını ödeyemem der kapatır ağızları hiç gocunmaz ( bişey de yapmadım sadece çok sevdim hepsi bu) para konusunda hiç sorun yaşamadık yaşayacağımızı da hiç sanmıyorum çünkü paraya bizi daha kaliteli ve rahat yaşatabilecek bi araç gözüyle bakıyoruz bizim amacımız her zaman işlerimizi hemen bitirelim kendimiz için vakit olsundur. Karşılıklı saygı da çok önemli elbette ama sevgiye sanırım daha fazla önem veririm yani bi insan birini gerçekten seviyorsa kıyamaz zaten herşeyi ondan bekleyemez vicdani sızlar kendine yediremez. Bi erkek herşeyi karısından bekliyorsa o kadın onun sadece karısıdır sevgilisi aşkı asla olamaz. Çünkü seven kıyamaz

Ay ben de eşim yardım eder sanardımmmm

Biz de ben yaparım, eşim yardımcı olur.

Asıl sorum; NASIL BAŞARDIN BUNU???

Ben bir şey yapmadım.
Kayınvalidem yapmış,benimkinin de içinden geliyormuş,o kadar.

Ben sürekli iş veriyorum, söylene söylene yapıyor, ama sinirle degil, gülerek

Benim kv demişti,
'bak bu oğlan çok tembeldir, emin misin' diye

Ben sürekli iş veriyorum, söylene söylene yapıyor, ama sinirle degil, gülerek

Benim kv demişti,
'bak bu oğlan çok tembeldir, emin misin' diye
Heh benim de babacığım dediydi; "ben erkek olsam bu kızı almam, kuaföre ve işe gitmekten başka hiç bir iş yapmaz, emin misin"diye...

Nasil becerdin. Bizede tiyolar versene... herkesin kocasi yapsa benimki yapmaz herhalde. Hic umidim yok. Ne mutlu olurdum yapsa

Çok tatlısın :))

Pardon??

Biz nerde hata yapıyoruz acaba?

Benim de beklentim bu yönde ama eşim ne yapılacak soylememi bekliyor.
Sonra da aferin ve takdir belgesi :)
Hemen de yapmıyor ilgilendiği şey bitecek.
Dunyada karısına yardım eden ender adamalardan olduğunu saniyor diye dusunuyorum bu yüzden.

Pardon??

Biz nerde hata yapıyoruz acaba?
Estağfurullah...
Yetiştirme tarzı tamamen.
Kocamın ailesinde kadın çok kıymetli.
Kadın prenses,anne ise kraliçe.
Erkek yapmalı tüm işi.
Yapamıyorsa da birini ayarlayıp yaptırmalı.
Görümcem de kayınvalidem de benim gibi aynen.
Hatta onlar kraliçe...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…