• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir boşanma konusu da benden

at liberty

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2022
280
306
33
Merhabalar
Psikolojik şiddet nedeniyle boşanacağım. Ben çocuğuma istediğim nafakayı verirse anlaşmalı boşanmayı düşünüyordum fakat bugün görüştüğüm avukat kafamı karıştırdı. Çekişmeli açarsak ziynet paranızı , tazminat alırız dedi. Ayrıca oyak emekliliğine tedbir koydururuz, karşı taraf emekli olunca ondan da alırsınız dedi. Bu vaadler gerçekçi mi bilemedim. Daha önce görüştüğüm bir avukat psikolojik şiddeti ıspatlamak zor demişti, Oyaktan hak iddia edemeyiz demişti.
Beyefendinin oyak emekliliği ve oyak ön konut birikim fonu var. Benimse az bir miktar gram altınım var sadece. Evliliğimizde mecburiyetten toplamda dört yıl ayrı kaldık. Tek başıma ev, iş, çocuk sorumluluğunu üstlendim yıllarca mahrum yerlerde yaşadım,çok zor zamanlar geçirdim ne oldu sonuç bu işte.
Psikologla yazışmalarımız mevcut bir yıl küs kaldığına dair(Daha önce çift terapisi almıştık).Ayrıca ben nöbetçiyken hasta , kusan oğlumu evde bırakıp arkadaşlarıyla dışarı çıkmasının yazışması da var. Sizce ne yapmalıyım anlaşmalı mı, çekişmeli mi boşanmalıyım
(Bir evimiz, bir arabamız var. Ev ortak tapu)

Psikolojik şiddet kanıtlanması zor bir şey doğru söylemişler ve ben çekişmeli açmayın derim çünkü ortada çekişecek bir durum yok. Çocuğunuz hastayken eşinizin dışarı cıkması vs bir işinize yaramaz onunda avukatı ona kılıf uydurur çok hafif bir şey yani. Ziynet eşyalar biliyorsunuz ki kadına ait bunun için bir olay yaşanmasına gerek yok onlar her türlü sizin ama eğer duruyorsa ve eşiniz sizden zorla aldı/almak istiyorsa. Diğer türlü bence istediğiniz nafakada anlaşmalı boşanın eğer kabul etmezse nafakayı o zaman zaten dava yine çekişmeye dönecek.

Çekişmeli dava çok yıpratıcı çok yorucu bir süreç. Anlaşmalı boşanın derim ben uzamasın daha fazla
Ben de öyle düşünüyordum bugün görüştüğüm avukat kafamı kariştırdı o yüzden sizlerden bilgi ve fikir almak istedim Tabi çok zoruma da gidiyor bana yaptıkları

anlaşmalı boşanmak daha mantıklı ama nafakada sorun çıkarırsa çekişmeli açacağınızı söyleyin

anlaşmalı için avukata ihtiyacınız yok anlasmalı düsünürseniz bosa ödeme yapmayın derim
Ya bunun canını al parasını alma.Evlendiğimizden beri en çok duyduğum cümle ‘para yok’ önce konuşacağım zaten de pek umudum da yok. Avukat konuşursa daha etkili olur diye düşünüyorum .

Son yargıtay kararlarına göre her ne kadar mantıklı bulmasam da ziynet eşyaları kadına aittir, eskiden daha adil kararlar mevcuttu, misal sadece kadına özgülenmiş olanlar kadının kabul edilirdi.
Ziynetler erkeğe verilmiş olabilir, geri verilmemek üzere alındığını ispat yükü erkektedir.

Son yargıtay kararlarına göre her ne kadar mantıklı bulmasam da ziynet eşyaları kadına aittir, eskiden daha adil kararlar mevcuttu, misal sadece kadına özgülenmiş olanlar kadının kabul edilirdi.
Ziynetler erkeğe verilmiş olabilir, geri verilmemek üzere alındığını ispat yükü erkektedir.
Ben çok adil buldum(Kendim için) 😂 teşekkür ederim beni mutlu ettiniz. Ama erkeğe verdiğini ispat etmesi gerekiyor mu çünkü nasıl ispat edilir ki. Eşe senetle verilmiyor sonuçta bu altınlar

evet ziynet kadına aittir fakat aynı zamanda ziynetin kadında olduğu bir karinedir. Evden ayrıldınız, ziyneti yanınızda götürdüğünüz kabul edilir, bu karineyi çürütmek zorundasınız. Ziynet davalarının çoğu da bu nedenle reddedilir.

Back
X