- Konu Sahibi at liberty
ben ziynet davalarından çok çekiniyorum. Mal paylaşımı boşanma vs çok severim ama müvekkil ziynet davası da açmak istiyorsa asla sonuç garanti etmem.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anladım çetrefilli yani. Kim bilir siz nelerle karşılaşıyorsunuzben ziynet davalarından çok çekiniyorum. Mal paylaşımı boşanma vs çok severim ama müvekkil ziynet davası da açmak istiyorsa asla sonuç garanti etmem.
Peki evi size birakir mi eşiniz ?Altınları ev alırken satmıştık. Talep edemem öyleyse. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
Anlaşmalı açsan da çekişmeli açsan da avukata ihtiyaç var insanları yanlış yönlendirmeyelim.Avukat kaç para istedi? Anlaşmalı açarsanız ona ihtiyaç kalmaz çekişmeli de paraları alacak avukat çakal tabi![]()
Bulunduğumuz ilde kirada oturuyoruz. Konuştuk evden o gidecek. Evimiz başka bir ilde, bir buçuk ay önce kiraya verdik.(Evi de yeni kiraya verdik nasıl satacağız bilmiyorum kiracıya haksızlık oluyor ben satmayalım şimdi dedim, o satalım diyor ortak tapu) Evi vermeyi kabul etmiyor. Düğünde takılan altınları ve 100 gr mehiri vermeyi kabul etti. Nafaka da anlaşamıyoruz. Benim oğlum 11. Sınıfa gidiyor tam gün okula ordan da haftanın beş günü dersaneye gidiyor. Sabah çıkıp akşam geliyor haliyle dışarda yiyor. Nafaka 3000 tl veririm diyor. Dersane taksitini o ödüyor fakat bu çocuğun servis ücretiyle harçlığı zaten 3500 tl. Onunla bitmiyor ki bir tyt hazırlık kitabı 200 tl. Bu çocuk ergen, kıyafetiydi ayakkabısıydı herşey ateş pahası. Belki özel derse de ihtiyaç duyacak bu yıl olmasa gelecek yıla. Hı bir de böbrek hastası bir kedimiz var özel mama yemesi gerekiyor 1,5 kilo maması şu an 850 tl, ilacı 600 tl ve sürekli zamlanıyor . Aşısı, kumu da ayrı tabiPeki evi size birakir mi eşiniz ?
Evet nafaka da önemli fakat bence en önemlisi ev bu devirde ve çocukla sizin düzeninizin bozulmaması.
Bunu da talep edin derim.
Avukat daha fazla birşeyler koparma niyetinde iyice düşünün öyle karar verin.Merhabalar
Psikolojik şiddet nedeniyle boşanacağım. Ben çocuğuma istediğim nafakayı verirse anlaşmalı boşanmayı düşünüyordum fakat bugün görüştüğüm avukat kafamı karıştırdı. Çekişmeli açarsak ziynet paranızı , tazminat alırız dedi. Ayrıca oyak emekliliğine tedbir koydururuz, karşı taraf emekli olunca ondan da alırsınız dedi. Bu vaadler gerçekçi mi bilemedim. Daha önce görüştüğüm bir avukat psikolojik şiddeti ıspatlamak zor demişti, Oyaktan hak iddia edemeyiz demişti.
Beyefendinin oyak emekliliği ve oyak ön konut birikim fonu var. Benimse az bir miktar gram altınım var sadece. Evliliğimizde mecburiyetten toplamda dört yıl ayrı kaldık. Tek başıma ev, iş, çocuk sorumluluğunu üstlendim yıllarca mahrum yerlerde yaşadım,çok zor zamanlar geçirdim ne oldu sonuç bu işte.
Psikologla yazışmalarımız mevcut bir yıl küs kaldığına dair(Daha önce çift terapisi almıştık).Ayrıca ben nöbetçiyken hasta , kusan oğlumu evde bırakıp arkadaşlarıyla dışarı çıkmasının yazışması da var. Sizce ne yapmalıyım anlaşmalı mı, çekişmeli mi boşanmalıyım
(Bir evimiz, bir arabamız var. Ev ortak tapu)
Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Görüştüğüm avukatlardan sadece biri oyak emeklilikten hak talep edebilirsiniz dedi diğerleri emekli olmadığı için edemezsiniz dediler.Anlaşmalı açsan da çekişmeli açsan da avukata ihtiyaç var insanları yanlış yönlendirmeyelim.
Ayrıca bir avukat olarak anlaşmalıdan mı çekişmeliden mi para kazanmak istersin diye sorsalar hiç durmadan anlaşmalıdan derim
Sorunuza gelecek olursak anlaşmalı boşanmada mal rejimi tasfiyesi konusuna girmeyin. Sonradan dava açın.
Oyak’tan hak talep edebilirsiniz. Altınları ev alırken kullandıysanız aynen iade davası açmak yerine dapa davası açmanızı tavsiye ederim.
Benden mi, eşimden miAvukat daha fazla birşeyler koparma niyetinde iyice düşünün öyle karar verin.
Eksik yazmışım emekli değilse konut fonundan hak talep edebilirsiniz.Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Görüştüğüm avukatlardan sadece biri oyak emeklilikten hak talep edebilirsiniz dedi diğerleri emekli olmadığı için edemezsiniz dediler.
Anlaşmalı boşanma da mal paylaşımı yapmayalım mı bunu mu demek istediniz ayrıyeten dava açayım
Dapa davası nedir acaba görüştüğüm avukatların hiçbiri bundan bahsetmedi. Kesinlikle avukat tutacağım ama işte iyi bir avukat olması çok önemli nasıl bulacağım bilmiyorum
Davayı kazanmakta hirsli gibi.Esinizden kopartacak hani bana sizi düşünüyormuş gibi gelmedi.Karsi taraftan beklenti içinde gibi.Be
Benden mi, eşimden mi
Be
Benden mi, eşimden mi
Eşinizin maaşı ne kadar peki?Bulunduğumuz ilde kirada oturuyoruz. Konuştuk evden o gidecek. Evimiz başka bir ilde, bir buçuk ay önce kiraya verdik.(Evi de yeni kiraya verdik nasıl satacağız bilmiyorum kiracıya haksızlık oluyor ben satmayalım şimdi dedim, o satalım diyor ortak tapu) Evi vermeyi kabul etmiyor. Düğünde takılan altınları ve 100 gr mehiri vermeyi kabul etti. Nafaka da anlaşamıyoruz. Benim oğlum 11. Sınıfa gidiyor tam gün okula ordan da haftanın beş günü dersaneye gidiyor. Sabah çıkıp akşam geliyor haliyle dışarda yiyor. Nafaka 3000 tl veririm diyor. Dersane taksitini o ödüyor fakat bu çocuğun servis ücretiyle harçlığı zaten 3500 tl. Onunla bitmiyor ki bir tyt hazırlık kitabı 200 tl. Bu çocuk ergen, kıyafetiydi ayakkabısıydı herşey ateş pahası. Belki özel derse de ihtiyaç duyacak bu yıl olmasa gelecek yıla. Hı bir de böbrek hastası bir kedimiz var özel mama yemesi gerekiyor 1,5 kilo maması şu an 850 tl, ilacı 600 tl ve sürekli zamlanıyor . Aşısı, kumu da ayrı tabi
Evet 1/2 olarak kayıtlı. Tabi 1/2 sini verse isterimEksik yazmışım emekli değilse konut fonundan hak talep edebilirsiniz.
Dapa açılımı değer artış payı alacağı davasıdır. Protokolde mallara ilişkin bir şey belirtmeyin. Boşanma velayet nafaka ve tazminat konusunda mutabık olun yeter. Duruşma zaptına geçerlerken uyanık olun ve mümkünse avukat yardımın da faydalının ki mal rejiminden kaynaklanan hak talep etmediğiniz gibi saçma bir şey yazmasınlar.
Tapuda ev 1/2 1/2 olarak mı kayıtlı ?
Evin diğer 1/2 sini de ister miydiniz ?
Bakın bu oyak ön konut birikim fonundan alabileceğimi de söylemediler banaEksik yazmışım emekli değilse konut fonundan hak talep edebilirsiniz.
Dapa açılımı değer artış payı alacağı davasıdır. Protokolde mallara ilişkin bir şey belirtmeyin. Boşanma velayet nafaka ve tazminat konusunda mutabık olun yeter. Duruşma zaptına geçerlerken uyanık olun ve mümkünse avukat yardımın da faydalının ki mal rejiminden kaynaklanan hak talep etmediğiniz gibi saçma bir şey yazmasınlar.
Maaşı 34 bin. Evet tabiki çok az 3000 tl ne ki bu zamanda hele ki çocuğun en masraflı zamanlar artık bundan sonraEşinizin maaşı ne kadar peki?
3bin çok az dersane servis başka okul masraflarinin tümünü odeyecekse bı nebze belki
Peki sizce taleplerimi karşılamazsa çekişmeli açmalı mıyım davayı yoksa alabileceğimin en iyisine razı mı olayım.Eksik yazmışım emekli değilse konut fonundan hak talep edebilirsiniz.
Eğer mallara ilişkin taleplerinizi karşılamıyorsa, anlaşmalı boşanmada mutabık kalınması zorunlu unsurlar üzerinden anlaşın sadece (boşanma, velayet, çocuğa nafaka, size nafaka, maddi ve manevi tazminat) hususlarında mutabakat sağlamanız lazım. Bunlardan istenmeyenler varsa istenmediğinin de açıkça belirtilmesi lazım.Peki sizce taleplerimi karşılamazsa çekişmeli açmalı mıyım davayı yoksa alabileceğimin en iyisine razı mı olayım.
Akşam 23 te kardeşimin eşi aradı diye bana a… na koyduğum kahpe dedi bir gün öncesinde küsmüştü zaten. Ama bu hakaretini kanıtlamam da çok zor. Psikolojik şiddeti küsmesi hep vardı ama hiç hakaret etmemişti kendime yediremiyorum bunu
Çok teşekkür ederim yardımlarınız içinEğer mallara ilişkin taleplerinizi karşılamıyorsa, anlaşmalı boşanmada mutabık kalınması zorunlu unsurlar üzerinden anlaşın sadece (boşanma, velayet, çocuğa nafaka, size nafaka, maddi ve manevi tazminat) hususlarında mutabakat sağlamanız lazım. Bunlardan istenmeyenler varsa istenmediğinin de açıkça belirtilmesi lazım.
Bu şekilde anlaşmalı boşanın böylece sizden şüphelenmez. Boşanma kararı kesinleşir kesinleşmez mal rejimi tasfiyesi davası açarsınız.
Eşler arasında paylı mülkiyete konu taşınır ya da taşınmaz varsa üstün yararı olan eş diğer yarısının kendi adına tescilini talep edebilir. Ancak bu dava çok çok teknik bir dava. Anılan davada varsa araç üzerinden katılma alacağınızı, Oyak konut fonunda birikimi, varsa başka birikimi üzerinden katılma alacağınızı, konuta yaptığınız altın katkısından dolayı değer artış payı alacağınızı talep edebilirsiniz. Bunlar hesaplanır. Sizin evin yarı değeri de hesaplanır. Bu halde doğrudan evin diğer yarısını da almanız söz konusu olabilir.
Dershanenin aylık taksidi ne kadar 5000 veya üstüyse toplam nafaka 8 bin civarı oluyor mahkemenin daha fazla vereceğini çok sanmıyorum.Bulunduğumuz ilde kirada oturuyoruz. Konuştuk evden o gidecek. Evimiz başka bir ilde, bir buçuk ay önce kiraya verdik.(Evi de yeni kiraya verdik nasıl satacağız bilmiyorum kiracıya haksızlık oluyor ben satmayalım şimdi dedim, o satalım diyor ortak tapu) Evi vermeyi kabul etmiyor. Düğünde takılan altınları ve 100 gr mehiri vermeyi kabul etti. Nafaka da anlaşamıyoruz. Benim oğlum 11. Sınıfa gidiyor tam gün okula ordan da haftanın beş günü dersaneye gidiyor. Sabah çıkıp akşam geliyor haliyle dışarda yiyor. Nafaka 3000 tl veririm diyor. Dersane taksitini o ödüyor fakat bu çocuğun servis ücretiyle harçlığı zaten 3500 tl. Onunla bitmiyor ki bir tyt hazırlık kitabı 200 tl. Bu çocuk ergen, kıyafetiydi ayakkabısıydı herşey ateş pahası. Belki özel derse de ihtiyaç duyacak bu yıl olmasa gelecek yıla. Hı bir de böbrek hastası bir kedimiz var özel mama yemesi gerekiyor 1,5 kilo maması şu an 850 tl, ilacı 600 tl ve sürekli zamlanıyor . Aşısı, kumu da ayrı tabi
5000 tl ama birkaç ay sonra bitiyor taksitiDershanenin aylık taksidi ne kadar 5000 veya üstüyse toplam nafaka 8 bin civarı oluyor mahkemenin daha fazla vereceğini çok sanmıyorum.
Darp sonrası düğün takılarını alarak polis eşliğinde evden ayrıldım düğün takilarinin bende olduğunu polis tutanakları ve boşanma davası dilekçelerinde yazdirdim mevcut ama bukezde karşı taraf hepsinin düğün takısı olmadığını 5 bileziğin düğünde 5 bileziğin daha sonra alındığını iddia etti sırf düğün takisindan onada biseyler kalması için ki evlilik boyunca bir çeyrek altın almisligimiz yok bu durumda ben ispat ediyorum bunların hepsinin düğün takisi olduğunu ama karşı taraf hala dugunden sonra aldık diye iddasina devam ediyor bu durumda ne olur fikrinizi merak ettimevet ziynet kadına aittir fakat aynı zamanda ziynetin kadında olduğu bir karinedir. Evden ayrıldınız, ziyneti yanınızda götürdüğünüz kabul edilir, bu karineyi çürütmek zorundasınız. Ziynet davalarının çoğu da bu nedenle reddedilir.