Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çok merak ettim. bu kuralı 1.5 yaşındayken mı koydunuz.1.5 yasindaki bir bebegin gece beslenmesine ihtiyaci yoktur. Bu aksine onun uyku duzeni oturtmasini guclestirir. Oncelikle gece beslenmesini birakmaniz lazim. O yaslarda oyuncaga ilgi pek olmuyor. Daha cok ev esyalarini seviyorlar. Benim oglum hala tencere kasikla oynar. Fakat ben ona 2 tencere belirledim. Bunlar senin tenceren diye. Sadece onlari alir. Bi ara dolap kapaklarini acmaya cok merakliydi. Icindekileri incelemeye bayiliyordu. Bende merakini gidermek icin butun dolaplari tek tek incelettirmistim. Hatta beraber ne var ne yoksa dokmustuk ortaya. Sonrada beraber yerlestirdik. Boylece merak gudusunu tatmin ettik beraber. Ondan sonra her dolap actiginda oglum o dolapta kullanabilecegin bir esya yok. Ama istersen bu dolaptan istedigini alabilirsin diyerek sadece plastiklerin oldugu dolaba yönlendiriyordum kendisini. Oda sadece ordaki esyalari aliyordu. Hala o 2 tencere ve plastiklerle oynar. Diger dolaplari kurcalamaz. Ayrica evde beraber yapabileceginiz oyunlar bulun. Belkide yeterince vakit ayiramiyorsunuz ve o da ilgi cekmek icin evi dagitiyor. Uygulayabilecegi kurallar koyup uydugu zamanlarda kucuk oduller verin. Mesela bugun hic cekmeceleri dagitmadin aferin sana gibi. Gecis sureci biraz zor olur belki ama bi duzen oturtursaniz illaki suanki durumdan daha kolay olacaktir. Ama bu sureclerde geciyor. Birazcik sabir. Daha bunun 2yas krizi var:)))
Canim benim bebegim suan 2yasinda. Gayet duzgun cumleler kuruyor. Soyledikleriyle bazen beni bile sasirtiyor. Ama evet ben soyledigim seylerin hepsini oglum 1.5 yasindayken yaptim. Hala da bi kural koyduysam onu uygular. Tabi bende kurallarimi onun yapabilecegi sekilde koyuyorum. Su aralar 2 yas krizi ve birde kardes kiskancligi sorunumuz oldugu icin bazi konularda cok direnc gosterse de bende bunu anlayisla karsilamaya calisiyorum.çok merak ettim. bu kuralı 1.5 yaşındayken mı koydunuz.
1.5 yaşında bi yegenim var. kural falan dinleyecegini sanmıyorum.
bide konuşuşabiliyo mu ? cümle kurmasada kelimeleri söyleyebiliyo mu ?
neler ögrenmiş olması gerekirdi şimdiye dek 1.5 yaşına gelmiş bir bebek.
ben yegenim için biraz üzülüyorum çünkü sanki sadece beslenme için dikkat ediyo egitim acısından ögretmek acısından biraz mahrum kalmış gibi düşünüp üzülüyorum yegenim için
Canim benim bebegim suan 2yasinda. Gayet duzgun cumleler kuruyor. Soyledikleriyle bazen beni bile sasirtiyor. Ama evet ben soyledigim seylerin hepsini oglum 1.5 yasindayken yaptim. Hala da bi kural koyduysam onu uygular. Tabi bende kurallarimi onun yapabilecegi sekilde koyuyorum. Su aralar 2 yas krizi ve birde kardes kiskancligi sorunumuz oldugu icin bazi konularda cok direnc gosterse de bende bunu anlayisla karsilamaya calisiyorum.
Oyle bi kural yok canim. Cocuguna gore degisir. Benim oglum suan renkleri sekilleri falan biliyor. Ama sayilari karistiriyor. Acelemiz yok. Ogrenir zamanla. Ama tabi cocukla gecirilen zaman,bu zaman zarfinda ne yapildigi da cok onemli. Buda gelisimi destekler sonucta. Yinede en onemlisi cocuk neyi ne kadar ogrenmek istiyor ve ogrenebilecek kapasitesi ne kadar.yani 1.5 yaşında sayıları renkleri şekilleri falan ögrenmiş olması gerekirdi degil mi ?
Kıyaslamak çok yersizBu Arada bir soru daha sormak istiyorum neler konuşabiliyorlar bizimkinin kelimesi üçü beşi geçmex
Kıyaslamanın yersiz olduğunu biliyorum ama yine de temel şeyler aynı oluyorKıyaslamak çok yersiz
Senle bende aynı değiliz
Hele bebekler, daha farklıdır birbirinden
O canavardan bi tane de bende var, aklım kalmadı ki vereyim :) sabır ve şükürle büyümesini bekleyeceğizMerhaba bayanlar şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. Bir buçuk yaşında bir oğlum var çok hareketli açmadığı çekmece dönmediği dolap kalmıyor. 15 dk içinde bütün evin altını üstüne çeviriyor. Oyuncakla kesinlikle oynamıyor. Uyku düzeni yok gece en az beş kez kalkıyor. Çalışıyorum yaklaşık iki üç saat uykuyla işe gidiyorum. Böyle bebeği olan var mı eline verdiğim yiyeceği döker saçar atar. Banyodan tuttun mutfağa kadar bütün çekmeceler beş dakika sürmez boşaltır. Bana bi akıl verin lütfen
Merhaba bayanlar şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. Bir buçuk yaşında bir oğlum var çok hareketli açmadığı çekmece dönmediği dolap kalmıyor. 15 dk içinde bütün evin altını üstüne çeviriyor. Oyuncakla kesinlikle oynamıyor. Uyku düzeni yok gece en az beş kez kalkıyor. Çalışıyorum yaklaşık iki üç saat uykuyla işe gidiyorum. Böyle bebeği olan var mı eline verdiğim yiyeceği döker saçar atar. Banyodan tuttun mutfağa kadar bütün çekmeceler beş dakika sürmez boşaltır. Bana bi akıl verin lütfen