Bir çıkar yol var mı?

bercestee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
14
0
86
İzmir
merhaba arkadaşlar..ben güzel bir ilişki yaşıyorum evliliği düşündüğüm bir insan,çok da seviyorum.hani ''işte bu insan ''dersiniz ya öyle.fakat o futbolcu ben de öğretmenim.evlenirsek bnm eşdurumundan onun çalıştığı her ile gidebilmem için 360 gün sigortalı olması gerekiyor. malm futbolcularr sık sık sözleşme yeniliyor,bnm meuriyetten dolayı böyle br sıkıntı yaşıycaz. ayrı ayrı da nasılk olur bilmiyorum sevgiliyken katlanılıyo da evliyken olur mu böyle..tabi ki şuanda hemen evleniyoruz diye bir şey yok ama bu durum insanın kafasına takılıyo ister istemez.
var mı benimle aynı durumda olan,fikirlerinizi bekliyorum

canım merhaba,
benim de erkek arkadaşım başka bir şehirde ve ciddi düşünüyoruz; ama ben o hep orada kalacak olmasına rağmen bile yaşadığım şehri bırakıp, onun olduğu şehre gitme fikri her aklıma geldiğinde sıkıntılar basıyor içimi, bu çok büyük bir fedakarlık. sen yapabilecek misin böyle bir şey? hadi yaptın diyelim, bir çıkar yol bulunur elbette sigorta durumundan filan ya da sözleşmeli çalışırsın ne bileyim; ama bence evlilik daha yakın değilse bunları düşünüp şimdiden yorma canım kendini, gün ola harman ola demişler, elbet çözümü vardır.

Yapacak pek bir şey yok. Ya ayrılacaksın ya da memuriyetten istifa edeceksin.
Ben de işimi bırakamam o yüzden başka şehirden bir ilişki yaşamak istemem.

evlilik çok yakın değil ama insan ister istemez düşünüyor bunları.ben kadrolu atandım 2 yıl kpss çilesiyle uğraştım ve sonunda oldu o yüzden tam bir çıkmaz..
ama şu ara yapacak br şey yok.başka br sorun da yok şükür ama böyle gitttiği yere kadar gidecek

göreve aşladıktan bir yıl sonra aday memurluğum kalkıyor.ve ondan sonra atama isteyebiliyorum.ama yanına gideceğim eşimin de 360 gün o ilde sigortalı olması gerekiyor bnm her seferinde onun yanına gidebilmem için

Hani derler ya tek gerçek aşk gerisi yalan...Aynen öyle seviyorsun seviliyorsun mutlusun Rabbim bir çıkar yolunu gösterir.Vardır bir hayır merak etme ayrıca doğru insanı bulduğunu düşünüyorsan hiç ama hiç farketmiyor..

Cok afedersiniz, "iste bu" dediginiz bir insan var hayatinizda ve siz birseyleri
sorun yapiyorsunuz. Ben pek anlam vermedim, onun isinin oldugu yer etayin istemek
zor birsey mi?

360 gün eder 1 yıl, çok da uzun zaman değil ki.
erkek arkadaşınızın sigortası mı yok diye aklıma gelmedi değil?
ya da her onun işi için il değişikliği yaptığınızda 1 yıl beklemek mi gerekecek?

Tek cpzum var cnm es durumundan gtmen icin sevgilin simdiden bagkur yatrmaya baslasin kucuk kagur ustunde bi sirket kursun ve bagkur yatrsin 365gun yeterli sonra yatrmasada olir....senin asil sorunun esin olacak kisinin futbolcu olup surekli mesgul olmasii...cok zor cnmm sabir vrsin allahh..iii dsn tasin yapabilirmisin ....omur boyunca toz pmbe olmijak hayat

Arkadaşın sevgilisinin her yer değiştirmesinde eş durumundan eşinin yanına atanabilmesi için 1 yıl beklemesi gerekiyor. Belki de sevgilisi sözleşmeyi yaptı 1 yıl bitti tam tayin isteyebilecek duruma geldiğinde, sevgilisi başka bir ilde sözleşme yapacak ve tekrardan 1 yıl daha beklemesi gerekecek. Gerçekten işin zor arkadaşım. Sevgilin ne mezunu beden eğt öğretmeni filan olamaz mı, sabit bir iş bulması lazım kendine. Allah yardımcın olsun :71:

ceku evet durum aynen çyle.sigortası var tabi ki futbol oynuyo bir takımda.o yüzden formaliteden bir şirket kurup kendini sigortalı gösteremez.iki yerde sigortalı olunamıyor çünkü.
eş durumundan tayin istemek zor değil tabi isteyebiliyosunuz ama her il değiştirdiğinde 1 yıl beklmek lazım yanına gidebilmek için.ben sadece acaba bnm bu durumumda olan var mı varsa ne yaptılar diye merak ettiğim için bir konu açtım,yoksa tabi ki her şeyin bir yolu vardr, sevdikten sonra her şey hallolur diye düşünüyorum

ceku evet durum aynen çyle.sigortası var tabi ki futbol oynuyo bir takımda.o yüzden formaliteden bir şirket kurup kendini sigortalı gösteremez.iki yerde sigortalı olunamıyor çünkü.
eş durumundan tayin istemek zor değil tabi isteyebiliyosunuz ama her il değiştirdiğinde 1 yıl beklmek lazım yanına gidebilmek için.ben sadece acaba bnm bu durumumda olan var mı varsa ne yaptılar diye merak ettiğim için bir konu açtım,yoksa tabi ki her şeyin bir yolu vardr, sevdikten sonra her şey hallolur diye düşünüyorum

Canım sen bu 1 yıl sigortalı olma durumunu iyice araştırdın mı? Ben bir arkadaşımdan öyle bir şart olmadığını öğrendim onun eşi başka yerde çalışmaya başlamış arkadaşım da hemen eş durumundan tayin isteyecekmiş ağustosda (o da öğretmen)

ceku iyi araştırdım eş durumundan atanan bir öğretmen arkadaşım da 360 günü beklemişti.formalite evlilikleri önlemek için yapılıyo sanırım bu.

Back
X