• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir çocuğun YILLIK MASRAFI NNE KADAR?

esmer123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
198
2
46
İzmir
Arkadaşlar 5 yaşında bir oğlum var. Bugüne kadar düşünmedim ama sizlerin de fikrini almak istiyorum.

5 yaşındaki biir çocuğun kreşe giden veya girmeyen ya da bakıcı parası ödenen veya ödenmeyen atlık maaliyeti sizce ne kadardır?

sağlık giderleri( devlet memurumyum devlet karşılıyor tamam ama çzellerde alınan fark paraları) yeme içme giyinme.....
Tüm bunların yıllık veya aylık masrafı toplamda ne kadardır

sorma amacınız nedir acaba benımde 3 yasında oğlum var.

3.5 yasında krese gıtmıyor kendı annem bakıyor okulada kucuk dedıler gıdemedı annem bakcıak bır sene daha
aylık 56 tl sut parası dıyım
yyıllık giysi parası 600 tl
ayakkabı parası 200 tl yıllık
oyuncak 200 tl yıllık oyuncak

hastalık vs bızımde sıgortamız var paa vermıyrouz ılactı bılmem neydı o kadar hesaplıyamadım sımdı yanı yıllık 1100 tl ortalama dıyorum

bu çok değişken cevaplı bir soru.Yaşadığınız il çok önemli,pahalı bir ilse iş değişir.Kreş devlet mi özel mi olacak,biz geçen sene devlete ayda 55 lira veriyorduk,bu sene özele vereceğim,yarım gün tabii,150-200 anca olur.Bakıcı sizin işinize göre ücret alır,yani yarım gün mü,tam gün mü bakacak?Bir de sadece çocuğa mı bakacak yoksa ev işi de mi yapacak?Sizin eve mi gelecek,siz mi bırakacaksınız...vs.Bunlar fiyatı çok değiştirir.Kıyafet olayı zaten bambaşka.Yani benim gibi kıyafet hastasıysanız,maliyeti çok olur.Nerden alışveriş yaptığınız,indirimleri takip edip etmediğiniz önemli.Yiyeceği hesap edemem sanırım.Sağlık gideriyle ilgili şunu söyleyeyim.Kreşe yeni başlayan çocuk çok sık hasta oluyor,mikrop çeşitliliği.Benimki 1 hafta iyiyse diğer hafta kesin hastaydı bu sene.Tabii o hastalanınca kardeşi de hastalanıyordu.Biz sağlığa epey harcama yaptık bu kış.

bu çok değişken cevaplı bir soru.Yaşadığınız il çok önemli,pahalı bir ilse iş değişir.Kreş devlet mi özel mi olacak,biz geçen sene devlete ayda 55 lira veriyorduk,bu sene özele vereceğim,yarım gün tabii,150-200 anca olur.Bakıcı sizin işinize göre ücret alır,yani yarım gün mü,tam gün mü bakacak?Bir de sadece çocuğa mı bakacak yoksa ev işi de mi yapacak?Sizin eve mi gelecek,siz mi bırakacaksınız...vs.Bunlar fiyatı çok değiştirir.Kıyafet olayı zaten bambaşka.Yani benim gibi kıyafet hastasıysanız,maliyeti çok olur.Nerden alışveriş yaptığınız,indirimleri takip edip etmediğiniz önemli.Yiyeceği hesap edemem sanırım.Sağlık gideriyle ilgili şunu söyleyeyim.Kreşe yeni başlayan çocuk çok sık hasta oluyor,mikrop çeşitliliği.Benimki 1 hafta iyiyse diğer hafta kesin hastaydı bu sene.Tabii o hastalanınca kardeşi de hastalanıyordu.Biz sağlığa epey harcama yaptık bu kış.

Yani toplamda yıllık ne kadardır

Sorma amacım şu eski eşim aylık 300 tl nafaka ödüyor o da ben de memuruz ve bunun bir çocuğun krei ve bakııcı masraffları dışında harcamaları için yeterli olduğunu idda ediyor. Bense oğluma aylık en az 400 tl harcadığımı avukatıma söyledim avukatımda bunun yaşadığımız yerin standartlarında mümkün olmadığını ve yüksek olduğunu hakime bunu söylersek dava için olumsuz olduğunu söylüyor. Sorma nedenim bu

kreş ve bakıcı parası hariç çünkü annem bakıyor

300 lıra yeter tabı daha fazlasını al tabıkıde 300 tl yeter yanı nromalde ben kıslık yazlık gıysı alırım toplu
onun harıcınde 5 yasındakı cocugun gunluk ekstra sutu bıle yoktur belkı yanı gıttıgı gezdıgı oyuncaha bındı cıps aldı bunları ben harcama olarak saymadım emsela

Merhabalar.Bencede avukatınız haklı daha fazlasını vermez.Nafaka hesabında çocuğun ihtiyaçları kadar eşinizin aldığı aylık miktarıda göz önünde tutulur bildiğim kadarıyla.Ayrıca mahkeme sizin çalışıyor olmanızıda göz önünde bulundurarak babadan 300,annedende 300 toplamda 600 tl yeterli diye düşünmüş olabilir.Birde babanın tekrar velayet davası açarak çocuğu alma riskine karşı bence dava açmayın derim.Hayattaki en zor şey annenin evladından ayrı kalmasıdır.Her şey gönlünüzce olsun.

Mahkeme çocuğun lüks içinde yaşamasına yetecek kadar nafakaya hükmetmez,ayrıca siz de çalışıyormuşsunuz. Çalışmasanız dahi tüm masrafını babası karşılamak zorunda mı,ortak çocuğunuz sonuçta...

Anlıyorum ama neden baba daha fazla ödemiyor. Nen zaen çocukla birlikte yaşayarak her türlü zorluğu alıırken baba da ekonomik olarak fazla katkıda bulunması gerekmez mi?
Ayrıca 2000 tl lik kazançtan çocuk için sadece 300 tl nafaka yeterli midir sizce. Etrafınızda bu gelirde olanlar kaç para veriyor biliyor musunuz?Benim bilgim yok
ben sadece avukatımın dediğini sööyledim o bu kadardır genelde dedi.

Hem ben nafaka arttırı mı sitedim diye mahkeme çocuğun velayetini babasına mı verir? Bu suc muki?

Nafaka artırımı istediğiniz için değil,eski eşinizde madem çocuğa bu nafakayla bakamıyorsun,ben bakarım diye velayet davası açabilir.

sizce 2000 tl kazanan birsinin nafaka olarak 300 tl vermesi normal mi? Yasalar hiç mi anneyle çocuğu düşünmez

Mahkeme çocuğun lüks içinde yaşamasına yetecek kadar nafakaya hükmetmez,ayrıca siz de çalışıyormuşsunuz. Çalışmasanız dahi tüm masrafını babası karşılamak zorunda mı,ortak çocuğunuz sonuçta...

Evet amma aylık geliri ayn işi yaptığımız için iyi biliyorum 2000 lira. 300 tl bu gelir için nafaka olarak az değil mi? Kanun annenin ve çocuğun yararına bunu yükseltmez mi? Dava acmakta karasızım çünkü az bir miktar yükkselltirse bu sefer mahkeme avukat parasına değmez. ben en az 500 tl olmasını istiyorum

Evet amma aylık geliri ayn işi yaptığımız için iyi biliyorum 2000 lira. 300 tl bu gelir için nafaka olarak az değil mi? Kanun annenin ve çocuğun yararına bunu yükseltmez mi? Dava acmakta karasızım çünkü az bir miktar yükkselltirse bu sefer mahkeme avukat parasına değmez. ben en az 500 tl olmasını istiyorum

2000 TL çok yüksek bir gelir değil,sonuçta o insan da ayrı bir ev bark kuracak geçinecek o parayla. Geliri 5000-10000 olsa 300 lira az demenizi anlarım da haksızlık ediyorsunuz. Siz de 300 lira koyarsanız çocuğunuzun aylık 600 lirası olur. Millet asgari ücretle ev geçindiriyor,sizin bu paraya az demeniz acımasızlık...

500 lira da o yaşta bir çocuk için fazla,ilkokula gidiyor olsa bile bu kadar nafakaya hükmedilmez.300 lira çok iyi bir nafaka miktarı bence,boş yere dava açmayın reddedilir.

2000 TL çok yüksek bir gelir değil,sonuçta o insan da ayrı bir ev bark kuracak geçinecek o parayla. Geliri 5000-10000 olsa 300 lira az demenizi anlarım da haksızlık ediyorsunuz. Siz de 300 lira koyarsanız çocuğunuzun aylık 600 lirası olur. Millet asgari ücretle ev geçindiriyor,sizin bu paraya az demeniz acımasızlık...

500 lira da o yaşta bir çocuk için fazla,ilkokula gidiyor olsa bile bu kadar nafakaya hükmedilmez.300 lira çok iyi bir nafaka miktarı bence,boş yere dava açmayın reddedilir.

etrafınızda böyle bir arkadaşınız var mı ya da avukat tanıdığınız. Gercekten şansım yoksa dediğim gibi boşa dava açmak istemiyorum

kusura bakmayın ama sızın yaptıgınız sey acgozluluk sonucta eskı esınızınde bı hayatı var ayrı bı evı var yarın bırgun yenıden evlenebılır yenı esı colugu cocugu olabılır 2000 lıra maasla onlarıda gecındırmek zorunda kalabılır 300 lıra nafaka verıyo dıyosunuz 300 de sız koysanız 600 lıra yapar kı ben üniversitede ozel yurtta kaldıgım halde masrafım bu kadar cok olmadı kaldı kı sızın cocugunuz krese bıle gıtmıyo annenız bakıyomus ayrıca butun yukunu anne cekıyo baba da maddı yonden ceksın demışsınız madem cocugunuza bakmak sıze yuk gelıyo o zaman verın cocugu babasına o baksın cocugunuza bakmaktan bu kadar gocunmamanız gerekır:19::19::19::19::19::19:

Ben çocuğumum geleceğini düşünerek ev aldım ve ev taksidi öödüyorum babası ise bekar ve böyle bir masrafı yok. bu evi de çoocuğum için aldım onun geleceği için aç gözlü de değilim sadece ben çocuğum ve onun geleceği için bişeyler yaparken babasınında en azından maddi olarak bişey yapmasını istiyorum yoksa hiçbir anneye çocuğu yük değildir

siz de haklısınız tabii.Peki bu miktar zamanla yükselecek mi.Yani 3-4 yıl sonra da mı 300 lira olacak?

Bence avukatınıza güvenin. Nafaka bedeli sadece çocuğun ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmiyor. Eşinizin gelirine göre hakim nafaka bedelini saptıyor. Benim bir arkadaşım vardı, çocuğu olmamasına rağmen eşinden aylık 500 lira nafaka alıyordu, üstelik çalışmasına rağmen. Eee adamın gelir düzeyi yüksekti. Avukatınız öyle diyorsa bir bildiği vardır. Böyle bir istemde bulunup da bence kendinize boşuna mahkeme masrafı çıkarmayın.

Back
X