Bir çocuk için psikolojik destek

Bir çocuğa annen başka bir şehire gitti bir daha gelemeyecek demek o çocuğu hem psikolojik olarak terk.edilme ve reddedilme duygusunu aşılar öte yandan çocuk bunu sürekli sorgular en kısa zamanda bu çocuğa uzman bir pedagog yardımı ile ölümü ve kazayı onu anlayabileceği bir dille anlatılmalı.Aksi takdirde bu çocuk bu anneyi sürekli bekler bu çok açık ve bu düşünceler onu öz güveni eksik kimseye güveni olmayan sevgi açı kuşkucu bir birey yapar

görüşleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
3 gündür kafamda alıp verdiğim şeylere tercüman olmuşsunuz.
yarın inşallah hem psikoloğa danışacağım hem de bu fikirleri öğretmenimizle paylaşacağım.

Merhaba, öğretmen çocuğu mutlaka pedagoga götürmeleri konusunda veli ile görüşsün. Baba hayatta sanırsam, seansa baba ile gitsinler hatta. Hangi zihniyet çocuğa annen gitti gelmeyecek dedi oraya girmek bile istemiyorum. Çocuğa annenin öldüğü, uzman eşliğinde en kısa zamanda açıklanmalı. Çünkü çocuk kendini şuan terk edilmiş olarak görüyor haliyle..

Biraz karışık yazdım kusura bakmayın. Bir arkadaş özelden mesaj atmış konuya bakar mısın diye.. Çocuk hangi şehirde? İstanbul ya da İzmir de birkaç kişi tavsiye edebilirim. Konunun özünü bilmeden bir şey demek istemiyorum da ilaç ne alaka? Biz büyüklerin bile 5 kabullenme aşamasını, mümkünse ilaç kullanmamasını tavsiye ederiz. Tabi biz böyle dedik diye pat diye ilaçları da bıraktırmasınlar, o daha zarar. Yine doktor kontrolünde azar azar bırakılmalı.

Özelden yaZarsanız da yardımcı olmaya çalışırım. Ben çocuk psikoloğu değilim. Ama büyük birine bile yapılmaması gereken şekilde yaklaşım olmuş. Eğer maddi olarak pedagoga gidemezlerse şimdi geldi aklıma, kreşlerde rehber öğretmen, çocuk gelişimci ve psikolog olur. Aslında onlar da yardımcı olabilirler. Şuan en önemli şey, annenin terk etmediğini çocuğa anlatmak.

Çocuk şu an terkedilmiş olmanı acısını yaşıyor .Bir çocuk annesinin onu asla terketmeyeceğini düşünür bunu kabullenemez anneden nefret edebilir..Çok yanlış bi açıklamaya yapmışlar .

Çocuk sosyal hizmetler himayesinde mi öyleyse orda sosyal hizmet uzmanları psikologlar vardır zaten

Back
X