Bir daha yapmazmış!

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Beyefendi geceden kalan birkaç parça bulaşığı sudan geçirip tezgaha koymuşmuş, yarım yamalak yaptığı işi hiç farkedip de teşekkür etmemişim.
Çocuğu her gün ben uyutuyorum altını ben değiştiriyorum karnını ben doyuruyorum ben ilgileniyorum. Hergün elimden geldiğince evi ben temizleyip yemek yapıyorum. Teşekkür var mı? Tabiki yok. Hani takmıyorum takılmıyorum. Ama ben yarım yamalak yaptığı işe teşekkür etmeyince (sanki makineye atmak çok zor) o buna takılıyor. Zaten yapman lazım hergün olmasa da elinden geldikçe yapman lazım diyorum, tamam bir daha yapmam diyor. E ben de her yemek beğenmediğinde, her teşekkür etmediğinde yapmam birdaha diyeyim? Oh ne güzel valla. :işsiz: :sopa::KK12:

Her yemek begenmedıgınde tesekkur etmedıgınde yemek yapmam diyeyim deme, yemek yapma. Belki ozaman tesekkur beklemeyi bırakıp makınaya da dizer.
Haklısınız. 3 sene önce yeni evliyken bana çok yardım ederdi. O süpürürdü ben silerdim evi. Birgün "bekle önce balkonu yıkayayım" dedim diye bir daha elimi sürmem ne yaparsan yap dedi ve cidden eskisi kadar yardım etmiyor. Ben de yapmayayım. :işsiz:

Tamam pardon ederim bundan sonra de
Gece uyumadan odanın ışığını kapattığında bile teşekkürler hayatım de
Sabah günaydın dediğinde teşekkürler hayatım günaydın de
Çocuğu uyutucam canım sende mutfağı toparlar mısın şimdiden teşekkürler de
Çay koy aşkım teşekkürler
Böyle böyle delirt onu😁

Haklısınız. 3 sene önce yeni evliyken bana çok yardım ederdi. O süpürürdü ben silerdim evi. Birgün "bekle önce balkonu yıkayayım" dedim diye bir daha elimi sürmem ne yaparsan yap dedi ve cidden eskisi kadar yardım etmiyor. Ben de yapmayayım. :işsiz:
Ne kolay ya öyle el surmemek. O yapmıyor diye sizde yapmayın ozaman evı B.. K gotursun.. olur mu öyle. Yaptıgı hıc dogru degıl, dogru olmadigini anladıgı dilden gösterin

O kaz kafalilar zaten bunları kadının görevi olarak gördüklerinden teşekkür etmezler. Sana ait gördüğü bir görevi onun yapması teşekkür beklemesine sebep oluyor. Altında yatan psikoloji bu. Yapsalar bile bunu sana yardım olarak görüyorlar. Ne saçma dimi. Bu zihniyeti değiştirmek zor.

Erkeklerin hoşuna gidiyor böyle şeyler, yapacak bir şey yok.
Benim eşim de sever pohpohlansın. Makineye dize bulaşıkları, söyler, hemen "oh, ellerine sağlık, ne iyi etmişsin" derim. Ben çarşafı değiştirirken yastık kılıflarını halleder mesela "jilet gibi olmuştur" derim.
Doğru mu? Değil.
Mutlu olmasını sağlıyor mu? Evet.
Mutlu hissedince yapmaya devam ediyor mu? Evet.
Bu yüzden gocunmuyorum ben. Gönlünü yapıyorum.

Bende pohpohlarim hep eşimi, hoşuna gidiyor, ya altı üstü iki kelime zaten diyip gönlünü yapıyorum ama cidden 20.yıllık evlilikte hep yardım eder. Çocuklarda, ev işinde ki çalışmıyorum, yemekte vs. Hatta bazen dur sen yapamazsın şimdi onu ben yapayım der 😂 derim ay hayatım haklısın sen daha iyi yapıyorsun diyorum. Aman diyin boşverin ya, hayatınız kolaylaşacaksa ☺️

Ahah bütün erkekler aynı galiba, eşim ben öğrenciyken evime kalmaya geliyordu. Öğrenci evimde banyo wc birdi ve banyonun perdesi vs birşeyi yoktu. O yüzden normal olarak su dışarı sıçrıyordu. Her banyoya girdikten sonra yerleri paspaslardı. Ay ne kadar düşünceli falan derdim. Şimdi nerdeyse 1 senelik evliyiz, mutfakta içtiği bardağı tezgaha bile koymuyor 😂🤷🏻‍♀️. Köprüyü geçene kadar yardımlar, iş yapmalar vs. Sonra saldım çayıra modu 😂

Beyefendi geceden kalan birkaç parça bulaşığı sudan geçirip tezgaha koymuşmuş, yarım yamalak yaptığı işi hiç farkedip de teşekkür etmemişim.
Çocuğu her gün ben uyutuyorum altını ben değiştiriyorum karnını ben doyuruyorum ben ilgileniyorum. Hergün elimden geldiğince evi ben temizleyip yemek yapıyorum. Teşekkür var mı? Tabiki yok. Hani takmıyorum takılmıyorum. Ama ben yarım yamalak yaptığı işe teşekkür etmeyince (sanki makineye atmak çok zor) o buna takılıyor. Zaten yapman lazım hergün olmasa da elinden geldikçe yapman lazım diyorum, tamam bir daha yapmam diyor. E ben de her yemek beğenmediğinde, her teşekkür etmediğinde yapmam birdaha diyeyim? Oh ne güzel valla. :işsiz: :sopa::KK12:

Yok anam, yok.. Bizim Türk erkeklerinin yetiştirilme tarzı mı diyeyim, erkeğe bakış açısı mı diyeyim bunları bu hale ne getiriyorsa çözmemiz lazım.. Beyefendi iki bulaşığı koydu diye teşekkür bekliyormuş... Vay vay vay... Tam bir odun ya...

Eline sağlık kocacım atlamısım de

Erke
Erkeklerin sudan bahanelerinden biri. Zaten yavastan elini cekecekti islerden bahanesi olmus. Bir de boyle trip atarlar. Ne yapilabilir derseniz, mutfak alisverisi,cop atma,bir yere gidilecekse alsin evden eve biraksin gibi soforluk hizmetleri, iki cesit yemek yapiliyorsa tek ve basit bir yemek,gerekirse disaridan soyleme....Maalesef bu tip evlilikler boyle yurur ya da siz perisan olursunuz. Dusunce yapinizi degistirin. Bebeginiz var. Onceliginiz o. Moralinizi yuksek tutmak icin tartisma ortami esiniz yaratsa bile orali olmayin. Sen sakrak olun. Erkekler tuhaftir. Gulen esi varsa genellikle evde sorun olmadigini dusunurler. Temizlik beklemeyin esinizden. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama eger harclik aliyorsaniz esinizden verdigi tutari zaman icinde arttirin. Bu kavgayla olmaz. Yarim gun bile temizlige kadin cagirsaniz moraliniz duzelir. Esinize bu detayi anlatmaniza bile gerek yok. Evliliklerde kadinlar eslerine bilmeleri onlar icin elzem olmayan herseyi anlatiyorlar. Bu sefer de esler kendilerini onay mercii olarak dusunuyor. Bebeginiz oldugu icin bunlari yazdim. Yoksa esinizin totosuna tekmeyi basmalisiniz,hak etmis. Inatlasmayin esinizle,iyice kendini hakli gorur.

bunlar boyle canim hala annelerinin küçük kuzusu zannediyorlar kendilerini.sürekli motive edeceksin ilgi gostereceksin bunu bekliyorlar.sıra bize geldi mi ama senin isin bu oluyor.evet ben ananın karnından çocuk bakarak yemek yaparak doğdum çünkü:işsiz:

Erkeklerin hoşuna gidiyor böyle şeyler, yapacak bir şey yok.
Benim eşim de sever pohpohlansın. Makineye dize bulaşıkları, söyler, hemen "oh, ellerine sağlık, ne iyi etmişsin" derim. Ben çarşafı değiştirirken yastık kılıflarını halleder mesela "jilet gibi olmuştur" derim.
Doğru mu? Değil.
Mutlu olmasını sağlıyor mu? Evet.
Mutlu hissedince yapmaya devam ediyor mu? Evet.
Bu yüzden gocunmuyorum ben. Gönlünü yapıyorum.
Çok sıkışık ve müşkül durumda olduğum zaman yardım ediyor etmiyor değil. Bir akşam aniden annem gile gitmemiz gerekmişti. Acilen toparlanırken de mutfak elli altı haldeydi. Ben çocuğu ve eşyaları hazırlarken baktim içerden bardak sesi falan geliyor. İçimden dedim ki gidecez beyefendi hala çay peşinde. İçeri bir gećtim ki bulaşığı yıkamış. Vicdan azabı çektim sonra çok teşekkür ettim eşime. 😁

Benim eşimde aynı bikac iş yapsın ama yaptimmi hakkını veriyor 5kadinin yaptığı işi yapıyor tabi soylene söylene , eğer o gün teşekkür etmez başka bi gün hiç yardımcı olmuyorsun bana diye yakindigimda sanki kiymet mi biliyon, çok mu teşekkür ediyon , bu erkekler hep böyle sanırım 😂

O kadar uğraşmış teşekkür beklemiş. En azından söyleyince unutmuşum teşekkür ederim deseydiniz. Erkekler çocuk gibidir, devamını bekliyorsanız arada takdir edin.
Ne yapmış ki sudan geçirip tezgaha koymuş ki zaten çoğu su bardağıydı sudan geçirmeye bile gerek yoktu. Bana bir faydası olmadı ki neyine teşekkür edip de bunu bir lütuf gibi göstereyim. 😁

Back
X