nomu zıt kutuplar birbirini çeker'e örnek bir çift olmuşsunuz, sen planlı bir kadınsın eşinse anlık yaşayan biri, senin ak dediğine o kara diyor, sen herşeyi kafana takıyorsun o daha rahat bir kafa yapısına sahip, seviyorum diyorsun, o da seni seviyor ki ne zaman boşanma lafı açılsa boşanmam diyor, o zaman ikinizde orta yolu bulacaksınız, senin evlilikte olmazsa olmazların nelerdir, onun evlilikte olmazsa olmazları nelerdir belirleyeceksiniz, ikiniz içinde en önemli hayati evlilik kriterlerini belirleyip bunlar dışındakileri tolere etmeyi öğreneceksiniz, yoksa sen kepçe kazma kürek eline ne geçirirsen adama vuracaksın, o da sana sesini yükseltmeye devam edecek.
Tatil mi planlamak istiyorsun, tatile çıkma tarihin belli mi? Eşine bir kere soracaksın, birlikte tatile gitmek istediğini, onla olmaya ihtiyacın olduğunu güzel bir dille söyleyeceksin, ben de senle gelmek istiyorum dediği an o zaman ben bilet ve tatil programını ayarlıyorum hayatım deyip çok geçmeden biletleri alacaksın, belki ilk seferinde hemen niye bilet aldın daha izni ayarlamadım deyip rengi değişip sesi yükselecek ama böyle böyle tatil planlamayı öğrenecek, önceden izin ayarlamaya çalışacak, rest mi çekti o zaman sen planını bozmayıp tatiline kendin gideceksin, bir dahaki sefere seni tek yollamamak için zaten el mecbur senin izin tarihlerinde izne çıkacak, sigara mı içiyor adamı koklayıp çıkışmak yerine sebebini soracaksın, işi gereği stres altında olabilir, canı birşeylere sıkılmıştır, eşin bazı konularda hatalı olabilir, senin istediğin gibi davranmıyor olabilir ama sen de hatalısın, sigara içmesi ve bunu senden saklaması, sigara için yalan söylemesi, tatili çok istediğin halde buna kayıtsız kalması vb konularda haklı olabilirsin ama haklılığını göstermeye çalışırken olayı kişilik çatışmasına çevirip baskın karakterli biri olarak eşini eziyorsun, sıfır tolerans, bu tolerans tanımaz tavrın senelerin birikmişliğiyse eğer birikmişliklerin sinirini bu şekilde çıkararak sürekli adamı hata yapsa da kızsam diye takibe almak evliliğinizi daha da çıkmaza sokar, sorunları bu şekilde çözemiyor, ikinizde daha çok sorun ekliyorsunuz.
Mesela bugün adam hastaymış, löp löp yemesini bildi, maç seyretti PC'yle oyalandı diyorsun ama ateşi varmış ki alnına bez koymuşsun, ateşi olan birinin vücudu ağrır, kemikleri acır, bir ifaden daha gözüme çarptı, bugün o hasta diye tek başına iş yaptığın için kendine hizmetçi benzetmesi yapmışsın, adam hasta olmasa haklısın derdim, hayat müşterektir, sen de çalışıyorsun, ev işine yardım etsin, yok öyle koltukla bütünleşmek deyip senle birlikte söverdim ama adam hasta, sen de ikinizin birlikte kurduğunuz yuvanızı temizliyorsun, kendi evinde evinin işini yaparken hizmetçi benzetmesi yapıyorsan bu evlilikte bazı şeyler sana artık epey ağır geliyor demektir, üstelik adama da sürekli akılsızlığından dem vuruyorsun, eşinin karakterini bilmiyorum ama bence eşin işini seven ve iyi niyetli bir adam, hep başkalarının önceliklerine önem veriyor diye senin kızgınlığın, aslında akılsızlığı değil sorun, onun fazla iyi niyetli hali kızdırıyor seni, hep etraftakilere öncelik tanıyor, bizi pas geçiyor diye kızıyorsun.
Adamın yapısı bu, değişmesi zor, senin de değişmen mümkün değil o zaman yine mesajımın başındaki tavsiyeme geri dönüyoruz, birbirinizi gerçekten seviyor ve ayrılmak istemiyorsanız, birbirinizin bazı huylarına ve davranışlarına tolerans tanımayı, ortak paydalar da buluşmayı öğreneceksiniz, bunun başka yolu yok gibi.