Bir dahakine kepçeyi ağzına gömeyim mi?

Konu sahibinin tahammülünü minimuma indiren haklı gerekçeleri var..ben çok önceden tanıyorum burdan ama hasta ve yorgun da olsa insan en azından “şimdi konuşmayalım nolur bunları” diyebilir sanki:///

Valla ben aynı durumda olsam muhtemelen,
‘Ciddi misin? Şimdi mi?’ Falan derdim.
E ben bakınca da hasta yorgun ve işten izin alma vakti belli olmadığını bildiğin adama şu durumda bu konuyu açmak ne kadar doğru?
Ay adamı savunuyor gibi oluyorum da olay vınlasam büyütülecek bir şey değil demek istediğim.
Adam ne yapsa batacak ve bence adam da farkında.

Ya da kepçeden başka yakınımda ne varsa onu..

Pislik!
Çok sinirliyim yine..

Beyefendi dün gece çalışıyordu.
Hasta olmuş falan söyledi daha işteyken.
Ben de ondan bugün için ümidimi kestim.
Zaten hasta olmasa da çok yorgun olur yine pek hayrını görmem.

Koca gün tek başıma temizlik yaptım.
Araya hasta olduğu için çorba sıkıştırdım, poğaça mayaladım.
5 saat ayaktaydım.
Elini bir tek lokmaları ağzına koymak için kaldırdı bugün.

Yemek yerken sohbet ediyorduk az az.
Yazın izin alabilecek misin ne zaman belli olur diye sordum.
Yazın tabi ki dedi.

Ben de ''Neden şimdiden belli olmuyor?'' deyince sesini yükseltti.
''Aynı şeyleri sorup durma bilmiyor musun burada böyle diye bir şeyler homurdandı.
Arkadaşı var eşim öğretmen deyip ben her yaz izne çıkarım haberiniz olsun diye baştan demiş
ve almıştı da onu örnek gösterdim.
O işler kolay değil diye saydırmaya devam etti.

Genelde böyledir.
Aynı sorulara tahammülü yok.
Bir tek o yoruluyor.
Hayat bir tek ona zor.

Bana sesini yükseltme diye bağırdım ben de ama canım çok sıkıldı.
Bütün gün yorulmuşum ki son haftalar işte de çok yorulmuştum zaten.
Gözlerim doldu, farketti hatasını laf attı yumuşatmaya çalıştı ben de tersledim.
Uzattım. Hatta dolmuşum ki ağladım.
Sinirle tepsiyi mutfağa bıraktı ''Hemen ağla b.k var'' dedi.
Erkenden girdim yatağın içine biraz uyudum 1 de geldi yatmaya.
Kalktım direk yanında durasım yok.

Şimdi tek başıma uçak biletlerimi alacağım.
İzin alsa da yanıma kabul etmeyeceğim git tek başına yap tatilini diyeceğim.

O çenesine ayar vermeyi ya öğrenecek ya öğrenecek!

Mal oğlusu..

Sizin tatiliniz gelmis :)
Eger tatile tek gidebiliyorsaniz tek gidin kafanizi dagitir dilediginizce eglenirsiniz

Konu sahibinin tahammülünü minimuma indiren haklı gerekçeleri var..ben çok önceden tanıyorum burdan ama hasta ve yorgun da olsa insan en azından “şimdi konuşmayalım nolur bunları” diyebilir sanki:///

nomunomuchua nomunomuchua haklı gerekçeleriniz var imiş. Geri dönüp bakmadım konularınıza.
Yukarıdaki youma katılıyorsanız neden normale döndüremediğiniz bir evliliği sürdürme durumundasınız?

biri bana ısrarla aynı şeyi sorsa, üstüne de yorgunsam ki hasta ve yorgun diyorsunuz sonuçları pek hoş olmayabilir :))

Aynı yerde çalışan aynı işi yapan herkes eşit şartlarda çalışmaz. Bu dediğiniz gibi kişinin anlaşmasına, işe başladığı zamanın eleman ihtiyacına vs göre değişir. Eşiniz baştan şartlarını koyamamasının ceremesini ne kadar daha çekecek mesela?

Anlıyorum aslında sizi. Eşiniz haklı haksız mevzusu değil aslında anlatmak istediğim.
Adama tahammülünüzün azlığı.
İdare edilebilir bir şey bunlar gözümde. Uçak biletine 200 lira fazla vermek bana koymaz mesela. Erken rezervasyonlar oldum olası başıma bela olmuştur :)
Tatil fikir mutluluk vermesi gerekirken size sıkıntı veriyor bu erken rezervasyon, ucuz uçak bileti dayatmalarından. (Sizin değil reklamların)

İkisi de polis ama işte yaptıkları iş birebir aynı.
Yani şartlar farklı evet sadece aklını kullanma konusunda.
Bütün şartlar onun beynini kullanma durumunun etrafında dönüyor. :)

Etrafımda hep polis eşi kadınlar hepsi bir şekilde düzen kurmayı başarmış.
Benim hayatım onun kafasızlığı yüzünden hep belirsizlik içinde.
Hayır ben beceremiyorum bu işi takıl kafana göre de demiyor.

Yok ben 200 fazla versem koyar bana :)
Çünkü benim izinlerim sene başında belli gereksiz bir kazık yemek oluyor bu..

Ne bileyim ya tahammülüm yok evet.
Bu kadar verici olup azar işitip sonra '' ama hasta olsundu'' diyecek biri olmadığım için belki haksızım..

Çok fazla sinirim bozuktu ama ağız dolusu güldüm... Allah sizi de güldürsun su dertli gününüzde

Amin.. Hepimizi inşallah :)

Canım adam hastaymıs sonra acsaydın konuyu simdi yeri değilki

Löp löp yemeği gömdü.
Maç takibini ihmal etmedi, tüm gün bir eli laptop bir eli telefondaydı.
Üstüne bana bağıracak kadar gücü olduğuna göre çok kötü değildi yaa bence.

Haklısın Nomucum,
Nefret ederim böyle ağzı ayrık tiplerden, bakarız ayarlarız diye sallar dururlar.
Ben plansız hareket etmem, nitekim babasının işi değilse onun da hadi gidiyorum deme lüksü yok. Plan yapacak bi zahmet beyimiz.
Bağırma konusuna hiç girmiyorum bile, yanında küreği hazırda tut

Aha aynı anlattığın gibi tıpkısı yeminle.
Ben de nefret ederim burnumun dibinde bitti işte.

Bir daha ki konum kocamı sonunda dövdüm olabilir evet..:S

nomunomuchua nomunomuchua haklı gerekçeleriniz var imiş. Geri dönüp bakmadım konularınıza.
Yukarıdaki youma katılıyorsanız neden normale döndüremediğiniz bir evliliği sürdürme durumundasınız?

Kafasızlığımdan..
Bu aklını pek kullanamayan herifi hala seviyor oluşumdan olsa gerek..
Çoğu zaman boğmak istesem de..

İkisi de polis ama işte yaptıkları iş birebir aynı.
Yani şartlar farklı evet sadece aklını kullanma konusunda.
Bütün şartlar onun beynini kullanma durumunun etrafında dönüyor. :)

Etrafımda hep polis eşi kadınlar hepsi bir şekilde düzen kurmayı başarmış.
Benim hayatım onun kafasızlığı yüzünden hep belirsizlik içinde.
Hayır ben beceremiyorum bu işi takıl kafana göre de demiyor.

Yok ben 200 fazla versem koyar bana :)
Çünkü benim izinlerim sene başında belli gereksiz bir kazık yemek oluyor bu..

Ne bileyim ya tahammülüm yok evet.
Bu kadar verici olup azar işitip sonra '' ama hasta olsundu'' diyecek biri olmadığım için belki haksızım..

Amin.. Hepimizi inşallah :)

Löp löp yemeği gömdü.
Maç takibini ihmal etmedi, tüm gün bir eli laptop bir eli telefondaydı.
Üstüne bana bağıracak kadar gücü olduğuna göre çok kötü değildi yaa bence.

Aha aynı anlattığın gibi tıpkısı yeminle.
Ben de nefret ederim burnumun dibinde bitti işte.

Bir daha ki konum kocamı sonunda dövdüm olabilir evet..:S

Daha çok kavga çıksın diye sormuşsunuz gibi.
Yada bugün fedakarlık yaptım artık istediğim gibi davranabilirim düşüncesi ile fırsat değerlendirmeyi denemişsiniz.
Adamın durumu değişmemişken hasta ve yorgun zamanında bu konuda sıkıştırmak mantıklı değil.

Bir de aklını bu kadar küçümsediğiniz biri ile boşverin gitmeyin tatile falan.

Ben diğer polisin kime nasıl ayar çekip izin zamanı belirlediğini de anlamadım? Önümüz seçim bir kere :) kuzenim de polis o da dur bakalım, bir önümüzü görelim der hep. Beceriksizler demek :)

adam "şimdi konuşmayalım nolur"dese
"Tamam canım" diyecekmiydiniz :)

Valla en azından iş buraya varmazdı.
Uyuz olsam da içten içe çabuk geçerdi.
Yoktan yere bağırmayacak.

Daha çok kavga çıksın diye sormuşsunuz gibi.
Yada bugün fedakarlık yaptım artık istediğim gibi davranabilirim düşüncesi ile fırsat değerlendirmeyi denemişsiniz.
Adamın durumu değişmemişken hasta ve yorgun zamanında bu konuda sıkıştırmak mantıklı değil.

Bir de aklını bu kadar küçümsediğiniz biri ile boşverin gitmeyin tatile falan.

Ben diğer polisin kime nasıl ayar çekip izin zamanı belirlediğini de anlamadım? Önümüz seçim bir kere :) kuzenim de polis o da dur bakalım, bir önümüzü görelim der hep. Beceriksizler demek :)

Fırsat bilme durumu değil biz birbirimizi zaten zor görüyoruz.
Gördüğümüz zaman ya benim konuşmaya mecalim yok yorgunluktan ya onun.
Bir an konuşasım gelmiş sormuşum tatile ihtiyacım var bu ara ona odaklıyım diye..

Ben onsuz tatile zaten razıyım açıkçası bekar arkadaşlarım var daha rahat hareket etmeyi
seviyorum. Razı olmayıp bunun lafını eden o,bu yaz belki senle gelirim demişti kendisi.
Şimdi sorunca böyle çıkışmak yerine ''Bizim işi biliyorsun canım senin biletini alalım istersen.
Benim için bekletmek mantıksız'' dese valla canını yediğim akıllı adamsın vesselam diycem.
Demiyor :)

Keyfini bekleyeyim istiyor.

Ayar çekmedi ki o kadar zor değil.
Daha baştan burada yazın izin almak zor demişler.
Sıcağı sıcağına benim eşim öğretmen ikimizin memleketi de uzak.
İzinler açıksa ilk sıraya beni koyun ona göre demiş sadece.

Bu kadar basit aslında.

Bizimki hiç bunu bile deme gereği duymuyor '' Hele o gün gelsin de bi'' kafasında.
Kesinlikle beceriksizlik bazı şeyler..

İşte sorun burada başlıyor. Eee beni özgür bırak madem değil mi ama?

nomu zıt kutuplar birbirini çeker'e örnek bir çift olmuşsunuz, sen planlı bir kadınsın eşinse anlık yaşayan biri, senin ak dediğine o kara diyor, sen herşeyi kafana takıyorsun o daha rahat bir kafa yapısına sahip, seviyorum diyorsun, o da seni seviyor ki ne zaman boşanma lafı açılsa boşanmam diyor, o zaman ikinizde orta yolu bulacaksınız, senin evlilikte olmazsa olmazların nelerdir, onun evlilikte olmazsa olmazları nelerdir belirleyeceksiniz, ikiniz içinde en önemli hayati evlilik kriterlerini belirleyip bunlar dışındakileri tolere etmeyi öğreneceksiniz, yoksa sen kepçe kazma kürek eline ne geçirirsen adama vuracaksın, o da sana sesini yükseltmeye devam edecek.

Tatil mi planlamak istiyorsun, tatile çıkma tarihin belli mi? Eşine bir kere soracaksın, birlikte tatile gitmek istediğini, onla olmaya ihtiyacın olduğunu güzel bir dille söyleyeceksin, ben de senle gelmek istiyorum dediği an o zaman ben bilet ve tatil programını ayarlıyorum hayatım deyip çok geçmeden biletleri alacaksın, belki ilk seferinde hemen niye bilet aldın daha izni ayarlamadım deyip rengi değişip sesi yükselecek ama böyle böyle tatil planlamayı öğrenecek, önceden izin ayarlamaya çalışacak, rest mi çekti o zaman sen planını bozmayıp tatiline kendin gideceksin, bir dahaki sefere seni tek yollamamak için zaten el mecbur senin izin tarihlerinde izne çıkacak, sigara mı içiyor adamı koklayıp çıkışmak yerine sebebini soracaksın, işi gereği stres altında olabilir, canı birşeylere sıkılmıştır, eşin bazı konularda hatalı olabilir, senin istediğin gibi davranmıyor olabilir ama sen de hatalısın, sigara içmesi ve bunu senden saklaması, sigara için yalan söylemesi, tatili çok istediğin halde buna kayıtsız kalması vb konularda haklı olabilirsin ama haklılığını göstermeye çalışırken olayı kişilik çatışmasına çevirip baskın karakterli biri olarak eşini eziyorsun, sıfır tolerans, bu tolerans tanımaz tavrın senelerin birikmişliğiyse eğer birikmişliklerin sinirini bu şekilde çıkararak sürekli adamı hata yapsa da kızsam diye takibe almak evliliğinizi daha da çıkmaza sokar, sorunları bu şekilde çözemiyor, ikinizde daha çok sorun ekliyorsunuz.

Mesela bugün adam hastaymış, löp löp yemesini bildi, maç seyretti PC'yle oyalandı diyorsun ama ateşi varmış ki alnına bez koymuşsun, ateşi olan birinin vücudu ağrır, kemikleri acır, bir ifaden daha gözüme çarptı, bugün o hasta diye tek başına iş yaptığın için kendine hizmetçi benzetmesi yapmışsın, adam hasta olmasa haklısın derdim, hayat müşterektir, sen de çalışıyorsun, ev işine yardım etsin, yok öyle koltukla bütünleşmek deyip senle birlikte söverdim ama adam hasta, sen de ikinizin birlikte kurduğunuz yuvanızı temizliyorsun, kendi evinde evinin işini yaparken hizmetçi benzetmesi yapıyorsan bu evlilikte bazı şeyler sana artık epey ağır geliyor demektir, üstelik adama da sürekli akılsızlığından dem vuruyorsun, eşinin karakterini bilmiyorum ama bence eşin işini seven ve iyi niyetli bir adam, hep başkalarının önceliklerine önem veriyor diye senin kızgınlığın, aslında akılsızlığı değil sorun, onun fazla iyi niyetli hali kızdırıyor seni, hep etraftakilere öncelik tanıyor, bizi pas geçiyor diye kızıyorsun.

Adamın yapısı bu, değişmesi zor, senin de değişmen mümkün değil o zaman yine mesajımın başındaki tavsiyeme geri dönüyoruz, birbirinizi gerçekten seviyor ve ayrılmak istemiyorsanız, birbirinizin bazı huylarına ve davranışlarına tolerans tanımayı, ortak paydalar da buluşmayı öğreneceksiniz, bunun başka yolu yok gibi.

nomu zıt kutuplar birbirini çeker'e örnek bir çift olmuşsunuz, sen planlı bir kadınsın eşinse anlık yaşayan biri, senin ak dediğine o kara diyor, sen herşeyi kafana takıyorsun o daha rahat bir kafa yapısına sahip, seviyorum diyorsun, o da seni seviyor ki ne zaman boşanma lafı açılsa boşanmam diyor, o zaman ikinizde orta yolu bulacaksınız, senin evlilikte olmazsa olmazların nelerdir, onun evlilikte olmazsa olmazları nelerdir belirleyeceksiniz, ikiniz içinde en önemli hayati evlilik kriterlerini belirleyip bunlar dışındakileri tolere etmeyi öğreneceksiniz, yoksa sen kepçe kazma kürek eline ne geçirirsen adama vuracaksın, o da sana sesini yükseltmeye devam edecek.

Tatil mi planlamak istiyorsun, tatile çıkma tarihin belli mi? Eşine bir kere soracaksın, birlikte tatile gitmek istediğini, onla olmaya ihtiyacın olduğunu güzel bir dille söyleyeceksin, ben de senle gelmek istiyorum dediği an o zaman ben bilet ve tatil programını ayarlıyorum hayatım deyip çok geçmeden biletleri alacaksın, belki ilk seferinde hemen niye bilet aldın daha izni ayarlamadım deyip rengi değişip sesi yükselecek ama böyle böyle tatil planlamayı öğrenecek, önceden izin ayarlamaya çalışacak, rest mi çekti o zaman sen planını bozmayıp tatiline kendin gideceksin, bir dahaki sefere seni tek yollamamak için zaten el mecbur senin izin tarihlerinde izne çıkacak, sigara mı içiyor adamı koklayıp çıkışmak yerine sebebini soracaksın, işi gereği stres altında olabilir, canı birşeylere sıkılmıştır, eşin bazı konularda hatalı olabilir, senin istediğin gibi davranmıyor olabilir ama sen de hatalısın, sigara içmesi ve bunu senden saklaması, sigara için yalan söylemesi, tatili çok istediğin halde buna kayıtsız kalması vb konularda haklı olabilirsin ama haklılığını göstermeye çalışırken olayı kişilik çatışmasına çevirip baskın karakterli biri olarak eşini eziyorsun, sıfır tolerans, bu tolerans tanımaz tavrın senelerin birikmişliğiyse eğer birikmişliklerin sinirini bu şekilde çıkararak sürekli adamı hata yapsa da kızsam diye takibe almak evliliğinizi daha da çıkmaza sokar, sorunları bu şekilde çözemiyor, ikinizde daha çok sorun ekliyorsunuz.

Mesela bugün adam hastaymış, löp löp yemesini bildi, maç seyretti PC'yle oyalandı diyorsun ama ateşi varmış ki alnına bez koymuşsun, ateşi olan birinin vücudu ağrır, kemikleri acır, bir ifaden daha gözüme çarptı, bugün o hasta diye tek başına iş yaptığın için kendine hizmetçi benzetmesi yapmışsın, adam hasta olmasa haklısın derdim, hayat müşterektir, sen de çalışıyorsun, ev işine yardım etsin, yok öyle koltukla bütünleşmek deyip senle birlikte söverdim ama adam hasta, sen de ikinizin birlikte kurduğunuz yuvanızı temizliyorsun, kendi evinde evinin işini yaparken hizmetçi benzetmesi yapıyorsan bu evlilikte bazı şeyler sana artık epey ağır geliyor demektir, üstelik adama da sürekli akılsızlığından dem vuruyorsun, eşinin karakterini bilmiyorum ama bence eşin işini seven ve iyi niyetli bir adam, hep başkalarının önceliklerine önem veriyor diye senin kızgınlığın, aslında akılsızlığı değil sorun, onun fazla iyi niyetli hali kızdırıyor seni, hep etraftakilere öncelik tanıyor, bizi pas geçiyor diye kızıyorsun.

Adamın yapısı bu, değişmesi zor, senin de değişmen mümkün değil o zaman yine mesajımın başındaki tavsiyeme geri dönüyoruz, birbirinizi gerçekten seviyor ve ayrılmak istemiyorsanız, birbirinizin bazı huylarına ve davranışlarına tolerans tanımayı, ortak paydalar da buluşmayı öğreneceksiniz, bunun başka yolu yok gibi.

Bana bu kadar uzun zaman ayırdığın için teşekkür ederim öncelikle Mune abla.
Aslında bana bağırana kadar hiç bir sorun yoktu.
Hasta tabi doğal olan temizliği tek başıma yapmam diye giriştim.
Bittikten sonra yorgunluk üstüne haksız azar işitince salak mıyım ben?
Popoyu devirdi yattı bana bağıracak kadar hali varsa çok hasta değilmiş demek diye
hizmetçi gibi hissettim.

Yani tamamen onun düşüncesizlikleri beni çileden çıkaran.

İyi niyetine bir şey demiyorum da beceriksiz olduğu çok açık.

Millet işini götürüyor bu da olmayacak yerde izin ister kullanır.
Mesela uykusuz, işte haksızlığa uğradı.
Bir yalan uydurur ciddi erken çıkar.
Ben izin alsan desem imkansız vermezler ki der çıkar işin içinden
Hani işine geldiği gibi her şey.
Bunda iyi niyet göremiyorum.
Öncelikleri başkası değil bizzat kendisi gibi geliyor.

Şuan bu saat oldu uykum yok, yatasım da yok.
Böyle zamanlarda hep çalışsa evde olmasa diye düşünüyorum.
Ağız tadıyla geçen zamanlar pek iletişim kurmadığımız, mal gibi koltukta pineklediğimiz zamanlar.
Kaliteli paylaşım sıfır..

Tükürürüm böyle evliliğe dediğimde vay senin aklın fikrin boşanmakta zaten oluyor.. :)
Oyy dertli başım..:KK14:

Bana bu kadar uzun zaman ayırdığın için teşekkür ederim öncelikle Mune abla.
Aslında bana bağırana kadar hiç bir sorun yoktu.
Hasta tabi doğal olan temizliği tek başıma yapmam diye giriştim.
Bittikten sonra yorgunluk üstüne haksız azar işitince salak mıyım ben?
Popoyu devirdi yattı bana bağıracak kadar hali varsa çok hasta değilmiş demek diye
hizmetçi gibi hissettim.

Yani tamamen onun düşüncesizlikleri beni çileden çıkaran.

İyi niyetine bir şey demiyorum da beceriksiz olduğu çok açık.

Millet işini götürüyor bu da olmayacak yerde izin ister kullanır.
Mesela uykusuz, işte haksızlığa uğradı.
Bir yalan uydurur ciddi erken çıkar.
Ben izin alsan desem imkansız vermezler ki der çıkar işin içinden
Hani işine geldiği gibi her şey.
Bunda iyi niyet göremiyorum.
Öncelikleri başkası değil bizzat kendisi gibi geliyor.

Şuan bu saat oldu uykum yok, yatasım da yok.
Böyle zamanlarda hep çalışsa evde olmasa diye düşünüyorum.
Ağız tadıyla geçen zamanlar pek iletişim kurmadığımız, mal gibi koltukta pineklediğimiz zamanlar.
Kaliteli paylaşım sıfır..

Tükürürüm böyle evliliğe dediğimde vay senin aklın fikrin boşanmakta zaten oluyor.. :)
Oyy dertli başım..:KK14:

nomu,
o zaman onun düşüncesizliklerine kavga edip kendini yıpratarak karşılık vermek yerine, aynı rahat ve düşüncesiz tavrı göstereceksin, tatil planı yapacaksın, kıştan alacaksın 2 kişilik biletleri, ben daha izin almadım kafana göre iş yapıyorsun gibi sözler söylerse valla biletleri yakamam, ben senle tatil yapacağım diye heveslendim, sen hevesimi kursağımda bırakma çabasındasın, geliyor musun gelmiyor musun, gelmiyorsan ben tatilimi yaparım diyeceksin, biletler planlar 2 kişilik olduğundan bensiz tatil yapmak istiyorsun da diyemez, biletleri gözüne gözüne sokacak ve o tatili yapacaksın, onu beklersen nasılsa bekliyor deyip ötelemeye devam eder, sen bunu yap giderken ve döndüğünde on karış suratla karşılar seni belki ama seneye yine tek gidersin diye izin işini önceden ayarlar, bu evlilikte en fazla ne olabilir ablacım? En fazla inceldiği yerden kopar, inceldiği yerden kopmasını istemiyorsa zaten senin taleplerini bir bir yerine getirmeye başlar, sen istediğin için değil ben istediğim için tavrına girer ama olsun, sen bıyık altı gülmeni takınır, eşini de koluna takar tatiline de gidersin.

Bazı şeyleri söyleye söyleye dilinde tüy bittiyse bir kere söyle sonra icraate geç, eşin sen icraate geçmediğin için sözlerini dikkate almıyor bu son anlattıklarına göre.

Birikmişlik olmaz mı?

Bin kere söyledim bana sesini yükseltme diye.
Baban gibi olma annen değilim boyun eğmem diye.
Anlaması için ne yapmam gerek.
Anlamıyor herif..

Hayır tüm gün hizmetçi gibi etrafında dört dönmüşken bile dikkat etmiyorsa buna
ne bekleyeyim ki?
Git isyerine onun icin izin al .Ne olucak sanki .Kac yıldır birlikte tatil yapsmıyoruz rica etmeye geldim dersin .
Sonra da bak oldu dersin.

herkes abartiyorsun demis de ben dusununce size hak verdim. Kadin o kadar ugrassin dursun kocasi icin kocasi da hemen cemkirsin.benimde sinirim bozulurdu ki daha neler yasamissinizdir icinizde daha neler birikmistir...buzdaginin gorunen kismi olsa gerek. siz yapin planlarinizi esiniz gelemem olmaz falan derse de iyi o zaman diyin tek basiniza yapin tatilinizi size cok iyi gelir hem kafa dinlersiniz:) esinizinde akli basina gelir.

Bence kestirip atmayın,hatasını anlar belli, gönlünüzü almaya çalışır..
Haklı olduğunuz taraf tabiki var.
Fakat benim eş olacak kişi en ufak hoşuna gitmeyen tartışmada, ağız münakaşasında basar bağırmayı, ses tonunu asla ayarlayamaz, alt ve üste rezil eder.
Üstelik 2 yıl dolmadı evleneli , ben ne yapayım :(
Benim sesim hep konuşma seviyesindedir..Sabırlı insanların patlamaları büyük olurmuş, umarım onu yaşamam..

Sormuyorum tek başıma bekar gibi yaz geçircem yine.

İnsanlık yaramaz bu erkek milletine.
Gripmiş, hastaymış. Eline süpürgeyi tutuşturmadım ya ben ateşli haliyle.
Tabi bana bağıracak kadar hali o yüzden vardı.
Nefesini keseceksin en temizinden.
Seni çok iyi anlıyorum, dolmuşsun , ben de artık affedemiyorum , sonrasında normal konuşmaya çalışıyorum ama artok beceremiyorum , ben de senin gibiyim artık tahammülü bitiyor insanın , pasta börek çörek hizmet ettiğim sonradan bana giriyor , hem çalış hem evde hizmet et hem de hanzoluk çek .. olacak iş değil

Nomu mune ablaya katılıyorum, maksat birlikte tatil yapmaksa al biletleri o kadar masrafı yakmaktansa mecbur ayarlayacak iznini, bilet yanarsa da en azından kararlı olduğunu görür bir dahaki sefere o da iznini önceden planlar. Geçmişin birikimiyle adamı eziyor da eziyorsun keşke işe yarasa amenna hiç acıma yola gelsin diyeceğim ama yok işte görüyosun.

Yaşadığın birçok konuda hep sana hak verdim iki şey hariç; birincisi evliliği kör dövüşü gibi devam ettirmedeki ısrarın, ya adam akıllı bitirin yolunuza bakın ya da geçinecekseniz birbirinizin kimyasını bu şekilde bozmayın çözüm odaklı olun (ki bence senin böyle yapmanın sebebi söyleyeceğim ikinci şey biraz da). İkincisi ve daha önemlisi ise hayata karşı katı tutumun. Seni uzun yıllardır bilirim, eşinin borç durumlarından önce ailesi yüzünden hayatı kendine zehir ediyordun, ondan önce şehir meselesinden ondan da önce ayrı şehirlerde olmanızdan. Birşey kafandaki şablona uymayınca en ufak esneklik göstermiyorsun dilin de zehir gibi zaten :D ama hayat böyle geçmiyor nomu insanlar her zaman ideal davranışlar göstermiyor gördüğümüz üzere, herşey istediğimiz gibi olmuyor boşa kendini üzüyorsun. Vefalısın sağlam karakterlisin diğergamsın bunlar güzel hasletler böyle insanlardan günümüzde pek kalmadı o yüzden sürekli kendine eziyet edip erkenden öte tarafa hallenme sen daha lazımsın dünyaya. Biraz bencil ol esnek ol hayatını konforlu hale getirmeye çalış.

Valla en azından iş buraya varmazdı.
Uyuz olsam da içten içe çabuk geçerdi.
Yoktan yere bağırmayacak.

Fırsat bilme durumu değil biz birbirimizi zaten zor görüyoruz.
Gördüğümüz zaman ya benim konuşmaya mecalim yok yorgunluktan ya onun.
Bir an konuşasım gelmiş sormuşum tatile ihtiyacım var bu ara ona odaklıyım diye..

Ben onsuz tatile zaten razıyım açıkçası bekar arkadaşlarım var daha rahat hareket etmeyi
seviyorum. Razı olmayıp bunun lafını eden o,bu yaz belki senle gelirim demişti kendisi.
Şimdi sorunca böyle çıkışmak yerine ''Bizim işi biliyorsun canım senin biletini alalım istersen.
Benim için bekletmek mantıksız'' dese valla canını yediğim akıllı adamsın vesselam diycem.
Demiyor :)

Keyfini bekleyeyim istiyor.

Ayar çekmedi ki o kadar zor değil.
Daha baştan burada yazın izin almak zor demişler.
Sıcağı sıcağına benim eşim öğretmen ikimizin memleketi de uzak.
İzinler açıksa ilk sıraya beni koyun ona göre demiş sadece.

Bu kadar basit aslında.

Bizimki hiç bunu bile deme gereği duymuyor '' Hele o gün gelsin de bi'' kafasında.
Kesinlikle beceriksizlik bazı şeyler..

İşte sorun burada başlıyor. Eee beni özgür bırak madem değil mi ama?
Bu konuda haklısın canım bir polis eşi olarak izinleri kapali vs olabiliyor.
Arkadaşınızın eşi akıllı adammış işini ayarlamaya çalışmış enazindan senin eş kişisi de ayni benim eşim gibi böyleleri insani zıvanadan çıkarır ben seni haklı buldum kuzum.
Madem yalniz gitmeni istemiyor o zaman adam gibi iznini ayarlayacak yoksada semi kafana göre bırakacak ne bu böyle yalvartmak.

Adam hasta sen tatil pesindesin.!

Zamani mi tatili konusmaninin??

Biraz ceneni tutman lazim.

Her istedigin hemen olacak yani.

Iyi alismissin sen

Iyi ki bir corba yapmissin adama sagol valla.

Kocan hakli.

Bence tatil için kalp kırmaya değmez, tatile gitmeyin de haftasonu piknik yapın, yeterki sağlığınız huzurunuz olsun. Benim eşimin işi sebebiyle doğru düzgün tatil yapamayız ama her istediğimiz de olmuyor işte, şimdi hayalim memlekete ev yaptırıp bahçeli yazları orda kalabilmek ama onu da istemiyor :) Çalışmayı çok sever, tatil fikri ona göre değil. Belki eşiniz de alışkın değildir tatil yapmaya veya çalıştığı yerde sorunları vardır bilmediğiniz, işinde huzursuzluk varsa eve de yansır, biraz sorsanız hani acaba çekiniyor mu söylemekten. Erkekler bizlere yansıttıkları kadar duyarsız falan değiller aslında, erkekler ağlamaz diye diye içlerinde yaşamaya alışmışlar sorunlarını paylaşmak çözüme ulaştırmak yerine sinirleniyorlar, konuyu kapatıyorlar. Kadın konunun derinine girip bulabiliyor oysa sorunun nedenini. Bence eşinizin işyerinde problemleri var size de anlatmayıp hastayım yorgunum vs diyor, veya tatil fikrine pek sıcak bakmıyor, evinde dinlenmek istiyor olabilir. İnşallah bir orta yol bulunur, bunun için üzülüp yıpranmayın.

Back
X