bir de siz yorumlayın

bende size :53:
bayramlar ne içindir sizce
kardeş bu ya kardeş
gelmesinin bi zamanı mı olması lazım
bayramda gelemez , plan varken gelemez , 6 aylık evliyken gelemez , yıldönümünde gelemez , eşlerden birisinin doğum gününde gelemez
yahu ne zaman gelicek bunlar
20 yaşında erkek diye eve de almayın isterseniz annen ne diye sorun çıkaracak anlamadım
yatacağı bi yatak yiyeceğide bi tabak şey allah aşkına
bu kadar mı tahammülsüz olduk anlamıyorum
banyo yapacakmış evde dolaşacakmış
kapatırsın banyonu eşin varken yaparsın bu kadar basit
ne kadar çok takılır olmuşuz bazı şeylere
sonra evlilikler neden böyle
sana ufak bi tavsiye sakın eşine bu yüzden laf söyleme yada geldiğinde de suratını asma
eşinin cevabı hoş olmaz

aynı şeyler aklımdan geçti ama yazmadım..hergün eş ve ailesiyle ilgili bir sürü konu açılıyor..sadece bir arkadaş kız kardeşi geleceği için konu açmştı ki o kardeşte çekilecek gibi değildi..haklıydı yani :)...acaba diyorum bizler eşlerimizin ailelerine karşı çok tahammülsüz mü olmaya başladık? onların da aileimiz olduğunu unutuyormuşuz gibi geliyor artık.

bayramlar samimi olun olmayın güzellikleri paylaşımdır..kayınbiraderinizin gelmesi sıkıntı yerine mutluluk vermeli..sizden sıkılmak yerine böyle önemli,güzel günleri sizlerle paylaşmak istemiş...

aynı şeyler aklımdan geçti ama yazmadım..hergün eş ve ailesiyle ilgili bir sürü konu açılıyor..sadece bir arkadaş kız kardeşi geleceği için konu açmştı ki o kardeşte çekilecek gibi değildi..haklıydı yani :)...acaba diyorum bizler eşlerimizin ailelerine karşı çok tahammülsüz mü olmaya başladık? onların da aileimiz olduğunu unutuyormuşuz gibi geliyor artık.

aynen benim ailem iyi hoş süper ama karşı tarafın ailesi kötü fesat çekilmez insanlar

bi evlilikte senin ailen benim ailem konusu varsa huzur olacağını düşünmüyorum

bazı şeyleri görmezden gelmek lazım

Bu bencillikten kaynaklanıyor.. Kendi ailelerimize nasıl sevgi duyuyorsak onları benimsiyorsak, eşimizin de kendi ailesine aynı şeyleri hissettiğini anlayamıyoruz çoğu zaman..
Bayramsonu eşimin ailesi bize gelecek bizim iznimiz olmadığından..Diyorum ki gelseler de elimden geldiğince ağırlasam onları..
Çünkü benim ailem gelince de eşim aynısını yapıyor..
Burada okuduklarımızdan çok gaza geliyoruz diye düşünüyorum...

abartıyorsun bence 1.si abisinin evine gelmesi en doğal hakkı 2.si ne var ki bayramda sızınle birlikte dolaşsa.hem hısımsınız hem kaynın eller 2 kat yabancıyı yoldan çevirip bir bardak su veriyor.anneniz de acayipmiş tıpkı benim annem gibi.gerçekler acı ama ne yapalım.

bence artık çocuk esirgemede büyümüş bi koca bulalım sıfır aile rahat kafa...

Arkadaşlar gerekenleri yazmışlar,
söylenecek söz kalmamış...

Bu durumu eşinize söyleseniz,
ne kadar üzüleceginin farkında mısınız?

kızlar ben eşime zaten bişey demedim demem de. gelsin tabi dedim. eşimin ailesine karşı da cephem yok. ama bitarafım bayram dan sonra olsaydı keşke dedi vicdan azabı çektim ondan konu açtım

ayrıca kendi ailem iyi hoş onlar kötü diye bişey yok, emin olun ben eşimin ailesine onun benim aileme karşı ilgisinden daha sıcağımdır

ben kayınvalidem de gelsin dedim daha güzel vakit geçiriz, benim de yapım bu erkekle ne kadar muhabbet edebilirim ki,

Büyütülecek bir durum yok aslında, aralarda belki kaçırdım kaynınız uzaktan mı geliyor acaba,
uzaktan geliyorsa ancak fırsat bulabilmiştir belki.
Bir taraftan sizi de anlamaya çalışıyorum, bayramda insan belki daha rahat eşiyle gezmek isteyebilir,
evinde daha rahat etmek isteyebilir, ne kadar rahat olursak olalım, ev de özellikle de başka bir erkek olduğunda
o kadar da rahat davranamayız.
Ama özellikle de uzaktan geliyorsa anlayışlı olmanız lazım.
Arkadaşların dediği gibi nasıl ki kendi kardeşimiz olduğunda bu durumu normal göreceksek,
eşimizin kardeşi içinde normal görmeliyiz.
Ben en çok annenizin tavrına takıldım, sonuçta annenizde kalmayacak, altıüstü biraz ağırlayacaklar,
ki bu bayram ,zaten ziyaretler için var, niye geldi diye sormayacaktır heralde.

ben eşime bişey demedim ki annen de gelseydi keşke dedim daha güzel vakit geçirirdik. ayrıca eşimde bilir benim o konularda çekingen olduğumu

benim düşüncem keşke bayram sonrası olsaydı diye ve sonra böyle düşündüğüm için kendimi kötü hissettim ve konu açtım. ben de biliyorum bu düşüncemin ters olduğunu,

ayrıca ben ailemle iyi olayım ama eşimin ailesiyle görüşmeyeyim asla yapmam. ben zaten yeni taşındım eşimin memleketinden buraya

ayrıca şunu da söyleyeyim evlendiğimizden beri eşim aileme karşı hep soğuk durdu ben de böyle saçma şeylere kafa takar oldum

Büyütülecek bir durum yok aslında, aralarda belki kaçırdım kaynınız uzaktan mı geliyor acaba,
uzaktan geliyorsa ancak fırsat bulabilmiştir belki.
Bir taraftan sizi de anlamaya çalışıyorum, bayramda insan belki daha rahat eşiyle gezmek isteyebilir,
evinde daha rahat etmek isteyebilir, ne kadar rahat olursak olalım, ev de özellikle de başka bir erkek olduğunda
o kadar da rahat davranamayız.
Ama özellikle de uzaktan geliyorsa anlayışlı olmanız lazım.
Arkadaşların dediği gibi nasıl ki kendi kardeşimiz olduğunda bu durumu normal göreceksek,
eşimizin kardeşi içinde normal görmeliyiz.
Ben en çok annenizin tavrına takıldım, sonuçta annenizde kalmayacak, altıüstü biraz ağırlayacaklar,
ki bu bayram ,zaten ziyaretler için var, niye geldi diye sormayacaktır heralde.

aynen düşündüğü gibi zaten. evet uzaktan geliyor bu tarafa araba buldu o yüzden geleyim dedi. annem kendisi için sorun etmez. benim bayramda rahat edeemeceğimi söyler. annesiyle gelseydi bekar erkek der. napalım bu da onun düşüncesi

bencede bunda can sıkacak hiç bişi yok, hatta annenle konuşup içini rahat ettirmelisin kadıncağızın.
genç veya değil, o da aileden yahu, geliversin sizinle :))

canım biraz empati kurmayı denesen iyi olur
senin kardeşin gelse ve siz kayınvalidenlere gitmeniz gerekse ve eşin de senin gibi davransa ne hissedersin
eşinin kardeşi senin kardeşin artık
20 yaşındaki çocukla ne gibi muhabbet edeceğim diyorsun çok şaşırdım açıkcası
arkadaşlarda demiş adı üstünde bayram

işin dini boyutunu mu anlatmak istiyosun arkadaşım sen?
eşinin kardeşi de olsa nikah düşen bi insan olduğu için yanında eşin vs. herhangi biri olmadan başbaşa kalmamak gerektiğini bildiğin için evde ikinizin yanlız kalmasından rahatsız olmanın sebebi bu mu?
'annemin düşüncesi' diye anlatmaya çalıştığın yani?

kaynınız adına gercekten uzuldum bilse böyle düşündüğünüzü gelirmi acaba
benimde kardesim o yaslarda ve bizimle birlikte eşimin ailesine gideriz aksine kalabalıklastıkca daha mutlu oluruz..
hatta eşimin kuzenleride yine o yaslarda gelir bende kalırlar hiç rahatsızlık hissetmem
neden bu kadar sorun yaptınız anlamadım

kaynınız adına gercekten uzuldum bilse böyle düşündüğünüzü gelirmi acaba
benimde kardesim o yaslarda ve bizimle birlikte eşimin ailesine gideriz aksine kalabalıklastıkca daha mutlu oluruz..
hatta eşimin kuzenleride yine o yaslarda gelir bende kalırlar hiç rahatsızlık hissetmem
neden bu kadar sorun yaptınız anlamadım

ben de aynı şeyi düşündüm. haberi olsaydı kendisi hakkında böyle düşünüldüğünden üzülürdü bence... çocuk bayram diye uzak yerden gelecek ama abisinin eşi ve annesi ne düşünüyor.

Bana da sorun olmaz gibi geliyor ama her aile farklıdır tabi.
Acaba kardeşinin kişiliğini mi beğenmiyorsunuz ondan mı rahatsızlık duyuyosunuz

merak etmeyin,bayram 3 gün dört gün,dişinizi sıkıverin dünyanın sonu değil ya.keşke bilse çocukcağız böyle düşündüğünüzü onca yolu geelmesin bari günah.
yada geldiğinde söylersiniz artık.birdaha bayramlarda seyranlarda gelmesin.

Terbiyesize bak.
Abinin evine gelmek ne demek?
Üstelik bayramda.
Ömrümde duymadım böyle şey.
Hele bir de büyüklerin elini öpmeye, bayramlaşmaya gidecek, hem de başka zaman yokmuş gibi bir de bayramda.
Üstelik erkek bir de...
En kısa zamanda haddi bildirilmeli, abisinin abi değil, artık bir koca olduğu anlatılmalı.

Son düzenleme:
Yarın benimde kardeşim (erkek) geliyor.
Yaşasııııın..
Hatta şimdi otobüste , yolda yani..
Çok özledimmm çokkkk.
Mutluluğumu paylaşmak istedim.

Not: eşimin kardeşi gelseydi eşimde benim kadar sevinirdi, bende o mutlu olduğu için memnun olurdum.
Kaynımla aynı yaştayız kardeşim gibi değil, arkadaşım gibidir.
İyi şamata yaparız,dertleşiriz.
Sizde artık ailesiniz, yada olmaya çalışın..

Back
X