Beklentimiz nedir biliyormusun arkadasim,aileye giren damata iyi niyet ve guleryuz.yani daha samimi bir aile iliskisi.esimle kacarak evlensek bu muameleyi gormeyiz.biraz da gec uyandik.hakli da yani.belki oylesine soylemistir oda bilemiyorum aksam bakicaz konusucam onunla gerekirse tasinicam.
Güleryüz beklemeniz normal aslında olması gereken. Sonuçta güleryüzü esirgeyen eşiniz olsa ona da kızardım.
Ama inanin ki eğer size bi zararları yoksa başka şey beklemeyin.
Onlara yakın olmak enerjinizi aliyorsa uzağa taşının.
Ama şunu kabul edin ki;eşiniz naz yapıyor.
Zaten orda çalışıyormuş. Arkadaş edinmemis mi?
Ben üniversiteyi daha önce hic gitmediğim bi yerde okudum. Herkes yeni bir yere gidip tek başına kalıyor.
Ki eşin tek değil. Aile kurmuş. Neyin mutsuzluğu bu?
Devlet 24 yaşında gencecik kızları gencecik delikanlıları bu memleketin en uzak bir köşesine tayin ediyor.
Yani diyorum ki; kendi memleketinden uzak yaşamak ekstrem bir durum değil.
Kadınlarımızın yüzde 90ı kv kp şehrine yerleşiyor.
Kayın ailesinden bin türlü cefa çekiyor. Onlar neden ayaklanmıyor da... eşin bir guleryuz görmedim diye depresyondan depresyona koşuyor.
Benim eşim de benim olduğum yere geldi. Yalniz kaldığı zamanlar oldu. Arkadaş beğenmiyordu çünkü. E ama hiç de nazlamadım kendisini.
Arkadaş begenmiyorsan bu senin sorunun. Hiç de kendime yüklemedim.
Ama o da bana yüklenmedi. Çünkü ben ne yapabilirim....
Burda eşin seni düşünüp bu kadar basit bir şey için sana yüklenmemeliydi.
Eş olmak hayatı paylaşmaktır. Paylaşım varsa yalnızlıktan dem vuramayız. Eşim yalnızım diye sana kendini suclu hissettirmemeli ve yükünü hafifletmeliydi.
Eşinin yaşadığınız yer ile ilgili olarak bulduğu çözüm ayrılık olmamaliydi.
Boşanmak çözümü olmayan sorunlar için geçerlidir.
Bak kuzucuğum. Anneni filan boşver. Şu an sana sorun çıkaran kişi eşin.
Bu noktaya odaklan. Buna çözüm ara.
Al karşına ciddiyetle ne istediğini sor.
Güleryüz yoksa çözüm boşanmak mı diye sor.
Senden ve çocuklarından vazgecmemesi icin güleryüz ya da arkadaşlik mı istiyor....
Bunları sor. Ona göre bir yol çiz kendine.