- 3 Haziran 2023
- 782
- 1.206
- 33
- Konu Sahibi Yenidenbashlasin
-
Ben de ona yorumladim ama kullandığı tabir hoş değilBurdurdan bir kız aldığımız yeter demek istemiş
Çok da şey yapmayın
yöresel birçok tabir var. Mesela bunun bir benzerini de bir arkadaştan duymuştumBen de ona yorumladim ama kullandığı tabir hoş değil
Evet işte tam olarak buAy ne çirkin laf. Ne maksatla söylemiş ki bunu? O zaman kendi annesini de deli yerine koyuyor?
Annem çok üzülmüş şimdi o kaynima daha da uzak yerden kız aldılar kız üstelik kayinvalidemlere gitmek istemiyormus kayınvalidem söyledi her tatil dönüşü kaynimin burnundan getiriyormus işte agzindan çıkana dikkat edeceksin.laf benim eltiden çıkınca annem zamanında görümcen böyle demisti sen üzülme diye dememistim o zaman dediEvet işte tam olarak bu
Kötü maksatla dememiştir yöresel bir tabir işte… yoksa muskayı kendileri deli diye konu sahibini kastederdi
Gereksiz bişey ama napcan işte söylemiş
Çokta takılma konu sahibi
Sizin akrabalar da ne meraklıymış kaynınıza, lafı da işitip otururlar öyle. Resmen kaynananızın ağzına lafı vermişler.Merhaba arkadaşlar benimkisi dert değil ama aklıma takıldığı için sormak istedim ben burdurluyum eşim Muğlalı.biz evlenmek istediğimizde iki taraf pek istemedi arada mesafe var diye.gecen annemle görüşürken konu gorumceme geldi düğün zamanı eşim tarafı burdura geldignde bizim akrabalar kaynım için eee artık gelmisken ona da buradan kız alırsınız demişler o da diyenlere bir deliye bir muska yeter diye cevap vermiş duyunca üzüldüm acaba ne maksatla öyle dedi
Ben akrabalarda bir kusur goremedim gelmisken ona da kiz verelim gibi yani laf lafi açmışSizin akrabalar da ne meraklıymış kaynınıza, lafı da işitip otururlar öyle. Resmen kaynananızın ağzına lafı vermişler.
Yani bir deliye bir muska yeter yerine daha usturuplu soylenebilirmisBaşlıktaki cümleyi kurana kadar bu meramı anlatacak binbir cümle kurulur. Söz yöresel mi bilmiyorum, öyleyse yadırgamam. Kuzenim bekarken bir akrabanın gelininin kız kardeşini hatırlatmışlardı. Halam da bir aileden bir kız yeter demişti. Kayınvaliden de bütün gelinleri Burdur’dan mı alacağız deseydi daha normal olurdu deliyi muskayı karıştırmak hoş olmamış
Maksat gayet açık bir tane burdurlu yeter ben başka yerden alcam demek istemişMerhaba arkadaşlar benimkisi dert değil ama aklıma takıldığı için sormak istedim ben burdurluyum eşim Muğlalı.biz evlenmek istediğimizde iki taraf pek istemedi arada mesafe var diye.gecen annemle görüşürken konu gorumceme geldi düğün zamanı eşim tarafı burdura geldignde bizim akrabalar kaynım için eee artık gelmisken ona da buradan kız alırsınız demişler o da diyenlere bir deliye bir muska yeter diye cevap vermiş duyunca üzüldüm acaba ne maksatla öyle dedi
Gereksiz bir muhabbet olmuş, neyse.Ben akrabalarda bir kusur goremedim gelmisken ona da kiz verelim gibi yani laf lafi açmış
Bı eve bı tane burdurlu yeter anlamında söylemiş olabilir. Memnun kalmamakla ilgili olabileceğini düşündüm. Tabi akrabaların memnuyetinin ne kadar önemi var tartışılır şimdi mi akıllarına gelmiş sizde zamanı geldiğinde lafinizi soylersinizMerhaba arkadaşlar benimkisi dert değil ama aklıma takıldığı için sormak istedim ben burdurluyum eşim Muğlalı.biz evlenmek istediğimizde iki taraf pek istemedi arada mesafe var diye.gecen annemle görüşürken konu gorumceme geldi düğün zamanı eşim tarafı burdura geldignde bizim akrabalar kaynım için eee artık gelmisken ona da buradan kız alırsınız demişler o da diyenlere bir deliye bir muska yeter diye cevap vermiş duyunca üzüldüm acaba ne maksatla öyle dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?