bir denge tutturamayan hormonlarım :(

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
kısaca hikayemi az çok konularda anlattım.
1-kızlığımdan beri ağrılı yoğun sancılı adetim var.
2-havada daha altına imza atılamayanteşhisi hep havada kalan bir pko var normal pkolular adet görmede de zorluk yaşadığı için benim yoğun kanamam dengesizde olsa iki adetimin arasının çok olmaması işi bozuyor teşhiste kilo ve kıllanmam var.
3-sublimik bir troide sahibim.kafasına göre takılıyor t4 düşüyor.levitronla bir süre normale dönmüştü spora gittiğimde sorun yoktu.sporu bırakmak zorunda kaldığım3 sene sonunda yine çıktı.
4-adet düzenleyici ve d.kontrol hapları kolestrolümü arttırıyor dedim.kimse inanmadı ne hikmetse o tip ilaçları bıraktığım zamanda yaptırdığım tahlillerde kolestrol o kadar coşmuyor.
5-fsh ım düştü ve kafam karıştı iyi mi kötü mü
6-d.kontrol hapı yüzünden en son östrojen patlaması yaşadım.progestronla hizaya girmiş (doktora desen böyle doğum kontrol hapına çamur atma der ne d. kontrol hap aşkı var kadın doğumcularda bilmiyorum)
7-çok merak edip doktoruma da göstermek için hormon tahlili yaptırdım. şubatta yine yarı özele kadın doğuma gitçem bu seferde hangi düşen hormonumu toplarlar bilmiyorum.
8-çocuk istiyorum artık hormon hapı bol şişirdi bu zaman kadar onarıyor mu yıkıyormu kara veremedim.
değerlerim (düşük olan ve yüksekleri yazacağım)göğüslerim çok büyüdü ama süt filan gelmiyor)
serbest T4 normali=0.93-1.7 değerim 0.919 L
FSH normali=3.5-12.5 değerim=2.84 L
Prolaktin normali=4.79-23.30 değerim=50.22 H(numune saati 14:00 gibi,sabah erken vakitte bi birliktelik yaşadık eşimle onun yüzünden mi yükseldi bilmiyorum. cinsel birleşmeden sonra yükselebildiğini duymuştum. ne kadar alakalı bilemiyorum)

bir fikri olan yok mu arkadaşlar özellikle hormonları ile ilgili problem yaşayanlar

Prolaktin cinsel birliktelik so.rasi yukselebiliyormus doktorum boyle demisti. Sıkı sutyen takmak bile etkiliymis rakamin yukselmesinde. Konunuzla ilgili sadece bu bilgiye sahibim o yuzden yazayim dedim

hala fikri yok mu kimsenin binbir çeşit hastalıkla hamile kalan doğum yapanlar var.benim sorunumu çok umut umutsuz değil ama neden olmadığını anlamadım prolaktin ilişkide artıyorsa ve hamileliğe engelse sonuçta çocuk nasıl olacak ki her ilişkide yükseliyorsa kafama takıldı.

Bu kadar üzerinde düşünüp birde analiz yapmaya kalkışıyorsun bence akışına bırak ypksa olacağı varsa da olmaz kadın doğumcu arkadaşlar varsa belki bir iki şey söylerler ama çok takmışsın bence.

ben o kadar umutsuz durumda değilim o yüzden olmamasına kızıyorum.

canm degerlerin normal sayilabilecek duzeyde sadece prolaktin o da sut hormonu iliskiden snra artip artmadigini bilmiyorum ama yuksek oldugu zaman cocuk olmasini engelliyo onun icin de doktorlar yine dogum kontrol hapi veriyolar ayni sorun kuzenmde de var. dogum kontrol hapini kullanmak istemiyo artk kizligindan beri bikti kilo ve killanma da yapti onda

bende de aynı kilo ve kıllanma çok sancılı kansızlığa varabilecek derecede yoğun kanamalı adet için vermişti.çok kullanınca işte kuzeninizin yaşadığının yanısıra kanımda östrojen 1049 oldu d. kontrol hapından başka bir şey den östrojen almıyorum ki progestronum normalken sırf östrojeni dengelesin diye progestron kullandım dört ay inşallah progesteron ayarlarımı da bozmamışlardır. doktorlara sorsan d.kontrol hapı ne kilo ne ödem nede böyle şeyler yapar.amelinizi tutun diyorlar başka bi şey de bilmiyorlar.ben diyet yapamıyorum psikolojim bozuluyor evlenince eskisi kadar da ev işinden ve çalışmaktan spora zaman ayıramıyorum.spor baya yarıyor subklinik troid için.hap kullanmaktan bıktım şimdi de fsh la mı uğraşacaklar bilemedim.doktora gittiğimdeki tahlilimde yüksekti şimdi düşük

tamamen stres etkiliyor ben buna inanıyorum.. ilaçlar vs derken hormonlar tam istenen seviyedeydi doktor hiç bir ilaca gerek yok bu ay doğal bir şekilde olmaması için bir sebep yok dedi nasıl sıkıntı stres yaptıysam o normal hormonlarım tavan yapmış durumda ve regl olmadım hamilede değilim.. Sanırım düşünmeyi bırakınca oluyor diyorlar ya tek çözüm o :) tabi kilo vermekde şart kilolu olunca

kilomun %50 si hormon hapı d. kontrol ayrı şişirdi.östrojeni indirmek için progesteron ayrı.aşırı takıntılı değilim de soba ile ısınıyorum.eşim daha takıntılı bence sanki hep erken boşalcak gibi geliyor baştan öyleydi ve çok yol katetti ama hala içinde endişe var biliyorum geciktiricili prezarvatifle daha rahatım diyor.aslında zamanında geciktirici sprey sertleşme problemi de yaptı.kendi kendine üstesinden biraz geldi fakat gerisi gelmeyince e geciktirici prezarvatifle psikolojik olarak öyle şartlandırınca çocuk ta olmuyor.sobayla ısınıyoruz. çok soğuk diye prezarvatifini taktı.erken boşaldığında üroloğa gitti ürolog da zamanında benimde kullandığım selectra yı verdi kullan bakalım kontrole gel dedi.o ramazan girince araya ramazan sonrası kullanırım dedi ve hiç kullanmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…