Bir derdim değil bin derdim var acil hayati mesele. . .

Kızınızda ne gibi belirtiler var. Konuşuyor mu iyisin tanısı nasıl kondu. Biliyorsunuz her otizm ağır değil bazen ekran maruziyeti uyaran eksikliği nedeniyle de prizim denebiliyor bunların tedavisi nispeten daha kolay. Tek başınıza bu kadar şeyle uğraşmanız çok zor yardım edecek aileden birileri yok mu veya yardımcı tutama mısnız. Gelişim için kızınızı kreşe gönderseniz
Atipik otizm yüzde 30 du suan ne bilmiyorum belki artmistır.

Allah yardımcınız olsun. Bebeğiniz çok küçük onu ayağınıza alıp kızınızla etkinlik vs. Yapabilirsiniz. Çok üzüldüm durumunuza kadın doğum yapmış ilgiye ihtiyacı var herşey başına yıkılmuş. Evinizde değilsiniz nerdesiniz. KV de falanmı? Yardım edeniniz varmı? Varsa birileri bebekle ilgilensin siz kızınızla. Eşinize takılmayın. Naparsa yapsın. Allah vicdan versin. Erkekler sıkışmaya zora hiç gelmiyorlar.
Kızım etkinlik yapmak istemiyor kaçıyor hep diğer bebek de gögüsm de emiyor sürekli. Kv de yım Allah dan evin işi yok

Özel bir çocuk yeni doğan bir bebek lohusa bir anne ve depresyon eşiniz bir sinir krizi geçirdi diye hiçmi sorumluluk almıyor herşeyi sizin sırtınıza bırakmış yazık günah hem size hem çocuklara herşeyi tek başına sirtlanma eşinede sorumluluk ver ve yardım alın

Özel bir çocuk yeni doğan bir bebek lohusa bir anne ve depresyon eşiniz bir sinir krizi geçirdi diye hiçmi sorumluluk almıyor herşeyi sizin sırtınıza bırakmış yazık günah hem size hem çocuklara herşeyi tek başına sirtlanma eşinede sorumluluk ver ve yardım alın
Bizi terk eder diye çok korkuyorum

Allah yardımcınız olsun zor bir durum evet ama sizin gibi birçok aile var eşinizle birlik olup bu zor günlerin üstesinden gelebilirsiniz destek alın eşiniz ve siz unutmayın allah kimseye taşıyamıcağı yükü vermez, verdiğine göre siz bu durumun üstesinden gelebilirsiniz.

Önce durun bir nefes alın. Evet çocuğunuz için erken tedavi önemli ama onun size ihtiyacı var. Uçak düşerken oksijen maskesini ilk önce anne takar sonra çocuk. Birşeyin olacağı varsa olur eşinizin sizi terketmesinden korkmayın. Şöyle rahat rahat bağırabileceğiniz ağlayabileceğiniz bir yere gidip içinizdekileri Bi atın. Sonra bir daha nefes alın plan yapın. Nefes egzersizleri ve meditasyon çok rahatlatıyor.

Benim kuzenim de ikiz otistik çocuk sahibi. Eğitimle çok ilerleme kaydediliyor lütfen pes etmeyin. Allah yardimciniz olsun.

23 aylık kızım atipik otizm teşhisi kondu. 7 aylık hamile idim öğrendigm de. Gebeliğim berbat geçti doğum sonunda da depresyon à girdim. Otizm olan kızım lâ ilgilenmem lazım bir yandan da diğer bebek doğdu 13 günlük. Ben se enkaz halinde yım. Eşim le aram çok kötü eşimin memleketindeyım eşim sinir krizi geçirdi hem kızın hastalığından hem benim sosyal fobim ve anksiyetem eşime yansidigindan evimiz de ki huzura yansıdığından. Suan bunları yazmaya bile halim yok. Aklım dan ölüm geçiyor. Otizm li olan kızım için zaman çok değerli altın ayları bunlar. Doğan kızım için de emzirme çok önemli onda da otizm riski var . Antidepresan da kullanamıyorum. Eşim evde durmuyor. Bu halim le ikisine de yetmeye çalışıyorum eşime de mutlu rolü yapmaya çalışıyorum oda çökme sin bizi terketme sin diye. Lütfen eleştirici yorum yapmayın en küçük sözü bile kaldıracak halim yok. Moral verecek olanlar yaz sin Allah razı olsun
Sen annesin kalk bir sirkelen.Cocuklarinin simdi sana ihtiyacı var.Kendin diyorsun eşim bizi bırakıp gitmesin diye.Bilinc altında sende herkes vazgeçer ama sen yavrularından vazgeçmezsin biliyorsun.Yas tutma zamanı sosyal fobi zamani ya da depresyon zamanı değil.Evet biliyorum zor ama ama Allah a sigin kalk bir dus al abdest al namaz kil icini rabbine dök.Esini,cevrendeki insanlari kendinden uzaklaştırma.Yardim istiosan bunu kendini yerlere atarak degil elinden geleni yapıp yetmedigin yerde elini esine çevrene birine uzatarak yap.O yavrularin bir sineye ihtiyaçları var sar sarmala onlarla kalk ayağa rabbim yardimcin olsun üzülme lütfen

İlk çocuk da otizm olunca diğeri de rısk altında. Anne sütü de çok önemli mental gelisim için. Rapor çıkarttık eğitime başlayacgz inşallah yakında. Ama evde huzur yok eşim kaçıyor evden hep benden de kaçıyor. Kızım elden gidiyor bu arada sadece izliyorum

Anne sütününün mental gelisime baglantisi oldugu bile kantilanmadi benim bildigim kadari ile, kaldi ki önemli olmasi. En fazla bagisiklik sistemine katki var. Mental gelisimi için bir cocugun en çok mutlu ve huzurlu bir yuvaya ihtiyaci var. Yani anne babasinin saglikli ve huzurlu olmasi önemli.

Sütten daha çok, senin tedavin önemli yani.

Ve merak ettim, teshis nasil konuldu? 23 aylik bir cocukta normalinde otisim teshisi konulmaz. Bilgisizligimden olabilir fakat benim bildigim ancak 3-4 yaslarinda tani konulabilir oldugunu. Kiz daha 2 yasini bile doldurmadi. Cesitli doktorlara gittinmi? Professorlara?

Sözel olarak aferin kızm filan diyorum
Ayrıca beni yanlış anlamayın ,size önerim çocuğunuzun raporunda ağır engelli ibaresi var ise anne bakım maaşı na bulunduğunuz ilde veya ilçede sosyal hizmetlere basvurabilirsiz,çocuğunuzun gerekli eğitim ihtiyacı genel ihtiyacı gerekirse özel ders aldırma gibi konularda rahatlıkla bu destekle herşeyi yapabirsiniz,gerekli şartları var araştırın derim,çoğu tanıdığım arkadaşım alır cocuklari için harcarlar bu desteği.

Çok üzüldüm, gerçekten o üzüntünü kalbimde hissettim . Çok zor öncelikle sabirlar diliyorum sana . Rabbim yardımcın olsun. Sana aklıma geldikçe dua edeceğim.

Meleklerin hatırına Rabbim sana hayırlı bir yol göstersin.

Otizm bir hastalık değil engel değil düzgün bir eğitim ve aailenin sabri ve şefkati ile aza indirilebilir. Eşiniz niye kriz geciriyor bu çocuğu siz kendiniz yapmadnz. Esiniz boyle sorumsuz davranirsa siz tek basiniza bi yere varamazsnz. Sakin olup kabullenin ve gereken neyse onu yapin. Yipratmayin kendinizi bir evladınız daha var rabbim yardimci olsun sizlere. Duamdasinz 🤲🏻

atipik otizm otizmli cocuk demek degildir, atipik otizm terimini uyaran eksikliginde bile kullaniyorlar. ilgi alaka ile belli bir yastan sonra tamamen normale donuyorlar. bir kucuk bebeginiz oldugu icin yeterli ilgiyi gosteremediginizden tavsiyem krese mutlaka gonderin. kresler bu gibi durumlarda tedavi gibi oluyor. hem kizinizin gelisimine katki saglar hem ufaklikla ilgilenmeniz icin daha cok zaman kalir, tabiki kendinize iyi gelmeniz icin de....

kizinizin kres disindaki surelerde de olabildigince onunla ilgilenmeye calisin, kardesi geldi diye evden dislandigini hissetmesin.

cok cabuk buyuyrcek gorecesiniz, ve gelisimleri mukemmel hizli su donrmde... herseyin ustesinden gelebileceginize ben inaniyorum siz de inanin...

bu arada esinizin destegi sart. destek almaktan cekinmeyin

Allah
Çok üzüldüm, gerçekten o üzüntünü kalbimde hissettim . Çok zor öncelikle sabirlar diliyorum sana . Rabbim yardımcın olsun. Sana aklıma geldikçe dua edeceğim.

Meleklerin hatırına Rabbim sana hayırlı bir yol göstersin.
Allah yardım eder mi. Dua ediyorum sadece

Back
X