Bir derdim değil bin derdim var acil hayati mesele. . .

Otistik çocuklara ebeveynlik etmek eskiden daha zordu ama artık insanlarımız bilincleniyor. Geliriniz varsa inşallah size çocuğunuzun gelişimiyle ilgili kolaylık sağlayacaktır. Tohum otizm vakfıni araştırabilirsiniz. sizinle aynı zorluklarla baş etmiş annelerle iletişime gecip yaşadığınız zorluklarla ilgili içinizi dokebilirsiniz size iyi gelecektir. Allah her annenin yardımcısı olsun.

23 aylık kızım atipik otizm teşhisi kondu. 7 aylık hamile idim öğrendigm de. Gebeliğim berbat geçti doğum sonunda da depresyon à girdim. Otizm olan kızım lâ ilgilenmem lazım bir yandan da diğer bebek doğdu 13 günlük. Ben se enkaz halinde yım. Eşim le aram çok kötü eşimin memleketindeyım eşim sinir krizi geçirdi hem kızın hastalığından hem benim sosyal fobim ve anksiyetem eşime yansidigindan evimiz de ki huzura yansıdığından. Suan bunları yazmaya bile halim yok. Aklım dan ölüm geçiyor. Otizm li olan kızım için zaman çok değerli altın ayları bunlar. Doğan kızım için de emzirme çok önemli onda da otizm riski var . Antidepresan da kullanamıyorum. Eşim evde durmuyor. Bu halim le ikisine de yetmeye çalışıyorum eşime de mutlu rolü yapmaya çalışıyorum oda çökme sin bizi terketme sin diye. Lütfen eleştirici yorum yapmayın en küçük sözü bile kaldıracak halim yok. Moral verecek olanlar yaz sin Allah razı olsun
Çok üzüldüm
Allah yardımcın olsun
Kara gün kararıp kalmaz
Kendi ailenizin yanına gidebilme durumunuz var mı? Destek olabilecek birileri var mı?

Bence kızınız otizm olmayabilir. Evet bu aylarda bazen çok anlamsız hareketler yapıyorlar yanıltıcı olabilir ama kesin teşhis değildir.
Kendinizi koyveemeyin bu dünyanın sonu değil. Aslında kızınız ve eşinizin ilacı zaten sizsiniz. Onlarda size ilaç olacak. Acaba sosyal fobiniz ve gebeliğiniz yüzünden kızınız biraz ilgisiz yalnız kalmış olabilir mi? Çok tv seyretmiş olabilir mi? Bunlar çocuğu biraz kendine dönükleştirmiş olabilir. Sizin ilginizle sevginizle o normal bir çocuk olur inanın buna. Eşinizde siz uzaklaştıkça uzaklaşmış gibi sanki. Şimdi kenetlenme zamanı siz iyi olun hepsi iyi olur. Anne sütü işini bu denli abartmayın kafanızda. Sütten kesin ne ilaç ne tedavi gerekiyorsa olun iyileşin. İyileşin ki kızınız iyileşsin küçüğünüz büyüsün eşinizde sizdeki çabayı görünce düzelir inşallah. Allah yardımcınız olsun.

Esiniz şuan sinir krizi gecirecegine keske korunsaymiş.Şimdi sizi yalniz birakmakla mi siniyor.Lutfen annenizden ya da bi buyuk yakininizdan yardim isteyin.Ailenizin yakinina gidin ya da cagirin.Emzirin ve onlardan bebek bakimina yardim isteyin.Günlerinizi ne olur iyi planlayın.23 aylik kıziniz için elinizden geleni yapin.Birakmayin kendinizi lutfen.Anneler ,kadınlar evlatlari ıçin güclü durur,basarir da

Belki de otizmli degildir. Baska bir doktora daha gotirdunuz mu? Bu arada bebeginiz hayirli olsun. Cocuklarinizla size saglikli, mutlu, huzurlu, guzel bir omur dilemeye geldim.

Eşiniz ve sizin beraber güçlü durup, birbirinize destek olma zamanı. Erken teşhis konmuş ilk çocuğunuza. İlgiyle düzelme ihtimali de var. Eşimin yeğeni aynı durumdaydı. 3. Çocuk, abis ondan 1 yaş büyük. Şok olmuştu onlar da. Konuşmuyordu, teşhis kondu. Uzun bir tedavi ve ilgiyle şu anda gayet normal, normal bir çocuktan daha başarılı ve hatta biraz fazla özgüvenli bir çocuk.

ilgi çok önemli, bir de doktora gidip diyetine önem verin. Ekmek, şeker Ve paketli gıdayı kesmeniz, Tv, tablet, telefon ekranlarını uzak tutmanız gerek. İyi bir doktor bulup, devamlı kontrolünde olun.

aşacaksınız inşallah.

Ben otizm tehsisinden önce ne gibi gariplikler farkettiniz onu sormak istiyorum.yeğeniminde gelişimi çok geri doktorlar tam tanı koyamıyor.
Acınızı deşmek istemem ama sizi anlıyorum.yani şöyle şöyle yapıyorsa kesin otizmlidir diyebileceğinz bir hareketi varmı.

Bana kızanlar olabilir ancak acilen ruh sağlığın için sütü kesip ilaca başlamalısın.inşallah maddi durumun uygundur mama için.sen iyi olmazsan ne çocukların iyi olur ne de eşin.mama ile büyüyor artık çocuklar vicdan azabıda çekme.senin gergin olman çocuklarada geçer ve onlarda iki üç kat daha huysuz olurlar,kısır döngü gibi olan sana olur.lütfen doktora danış.(aynı durumu yaşadım,doğumla bir panik atak kaygı bozukluğu geri geldi.zaten ilaç kullanırken hamile kalmıştım.öyle zor 15-20gün geçirdimki ölmek istedim.emzirme olayı kabustu ve oda üstüne tuz biber oldu.sonra annem beni kendime getirdi.emzirmeyi kestim ve ilaca başladım iki gün bebeğime annem baktı ben uyudum.sonra yavaş yavaş kendime gelmeye başladım ve dığumdan 3ay sonra yaşadığımı hissettim işk defa.kendinize bunu yapmayın lütfen.çocuklarınızın en çok sizi mutlu görmeye ihtiyacları var.

Ben bebeklerin hakkında konuşamam otizm hakkında bilgim yok haddime düşmez ama eğer muslumansan inancliysan evini temizlerken sirke bol kullan telefondan ac bakara süresini evin yankılansın bebeklerinde duysun eğer okuyabilirsen günde 100 er tane nas felak süresini oku ınsaalh rabbim afiyet verir

Mutluanne88 Mutluanne88 kesinlikle katılıyorum dünyada herşeyi değiştirir dua yeter ki inanın inanarak gönülden duanızı edin Rabbim sizi selamete kavuşturur inşallah.. Duayla ne mucizeler gereceklesiyo umutsuzluğa kapılmayın bol bol yalvarın Allah a.. O arada da kizinizin eğitimiyle de ilgilenin bebek mamayla da bi şekilde buyur siz de bi yardim alın.. Bakın Rabbim nasıl yoluna koyar inşallah 🤲

23 aylık kızım atipik otizm teşhisi kondu. 7 aylık hamile idim öğrendigm de. Gebeliğim berbat geçti doğum sonunda da depresyon à girdim. Otizm olan kızım lâ ilgilenmem lazım bir yandan da diğer bebek doğdu 13 günlük. Ben se enkaz halinde yım. Eşim le aram çok kötü eşimin memleketindeyım eşim sinir krizi geçirdi hem kızın hastalığından hem benim sosyal fobim ve anksiyetem eşime yansidigindan evimiz de ki huzura yansıdığından. Suan bunları yazmaya bile halim yok. Aklım dan ölüm geçiyor. Otizm li olan kızım için zaman çok değerli altın ayları bunlar. Doğan kızım için de emzirme çok önemli onda da otizm riski var . Antidepresan da kullanamıyorum. Eşim evde durmuyor. Bu halim le ikisine de yetmeye çalışıyorum eşime de mutlu rolü yapmaya çalışıyorum oda çökme sin bizi terketme sin diye. Lütfen eleştirici yorum yapmayın en küçük sözü bile kaldıracak halim yok. Moral verecek olanlar yaz sin Allah razı olsun
Eleştirecek birşey yok Allah yardımcınız olsun

Benimde atipik tanılı otizim yiğenim var. Ona geç teşhis konuldu. Sizin daha iki yaşında bile değil hemen eğitimlere başlatın. Umarım düzelir.

Seni asla yargılayamam yaşadıkların normal ama eşin suçlu.Bu dönem de sana destek olacak kişi o iken sen bir de onu düşünüyorsun evi terkeder mı vs.Zaten benim gözlemlediğim eş destek olmazsa lohusa depresyonu daha fazla gözüküyor.
Çocukların için dik dur daha 3 yaşın da bile değil bazen otizim tanılarında yanılma oluyor olmasa bile düzgün tedaviyle arkadaşlarına yakın seviye de olabilir.
Lütfen bir psikiyatriye git emzirdigini söylersen sana uygun tedavi sunacaklardır.Illa ki emzirmeyi bırakacaksın diye birşey yok ki bırakmak zorunda kaldın demek ki bu senin sağlığın için daha önemli.Önce anne sağlıklı olmalı o olgunlaşmamış kocan da bunu bilseydi sana destek olurdu.

Arkadaşım, anne sütü çok önemli ama anne daha önemli. Bu Takıntıyı anlamıyorum. Herkes vermek ister bazen olmaz. Tek sen misin bebeği emmeyecek olan. Kemoterapi alanlar şunlar bunlar bi dolu insan var emziremeyen. Bnm bebeklerim 2 ay bile zor aldılar mamayla devam ettik napalim olmayınca. Şimdi senin büyük çocuğu eğitime vermen gerek. Küçük için ise imkanın varsa tam gün yok ise yarım gün olsun komşulardan falan bir yardımcı bul. Anne iyi ise bebekler iyi olur. Süt sağlamak değil tek amacı annenin.

Bence mamaya geçip antidepresana başlayın direk. Belki yoga ile ilgilenmek de iyi gelir. Bir tanıdığım bundan 20 yıl önce daha otizm bu kadar yaygın değilken kızına bu tanıyı almıştı. Kızım da arabadayken arabayı uçuruma sürmeyi düşünecek kadar kötü hissetmiştim daha sonra yoga ile toparladım diye anlatmıştı bize.

Elbette dünyanın sonu değil artık otizmli bireyler topluma daha rahat karışabiliyor. Tedavi imkanları, toplum bilinci arttı. Bir de aklıma şu geldi atipik otizm daha hafif oluyor sanırım. Sosyal fobim var eşim ile bile yüzyüze konuşamıyorum diyorsunuz. Kızınızla da göz kontağınız, iletişiminiz vs. zayıf olduğu için bu teşhisi almış olabilir mi? Umarım öyledir eğer öyleyse yoğun ilgiyle hızla toparlayabilirsiniz çünkü. Kısa sürede yaşıtlarını yakalar kızınız sosyal anlamda.

Eşinizle konuşun bu konuyu. Kızınızın bu dönemde ona da ihtiyacı var. Hatta madem eşinizin memleketindesiniz onun akrabalarından bile destek alabilirsiniz Kızınızla ilgilenme konusunda. İçinizi ferah tutun daha çok küçük kızınız ben bol sosyal etkileşimle düzeleceğine inanıyorum ufaklığın.

Atipik otizm teşhisi zor konulan bir şey, hele hele kız çocukları için. 3 yaşından önce net konuşulmaz genelde.

Hadi kızınızın gelişiminde gecikmeler vardı diyelim, o yüzden tanı almış olsun ama terapilerle bayağı düzelir bu durum. Daha çok küçük. Birkaç seneye yaşıtlarını yakalar.
Benim de atipik otizmli bir arkadaşım var. Henüz 19 yaşında ama dereceyle üniversiteye girdi, ekonomi ve tarih alanlarında aklımızın almadığı çalışmaları var. Tanıdığım en zeki insandır herhalde. O söyleyene kadar aklımın ucundan bile geçmemişti otizm teşhisi olduğu.

Kızınız non-verbal olsa, ciddi gelişim gerilikleri olsa bir süre karalar bağlamanızı anlayacağım ama şimdi şahit olduklarınızla çocuğunuzu değerlendirmeyin. Ufacık o daha. Büyüyecek.

Diğer çocuğunuz konusunda tavsiyem doktorunuza danışıp anne sütünü kesmeniz, eşinizle tedaviye&terapiye başlamanız. Anne sütünün bağışıklığa faydası var ama bebeklik döneminde var. Ben yalnızca 3 ay emzirilmişim, ne zekamda ne bağışıklık sistemimde bir sıkıntı var. :dondurma: Siz sağlıklı olacaksınız ki çocuklarınızın sağlığıyla ilgilenesiniz. Beyninizin kimyasal dengesi bozulduğu için düzgün düşünemiyor olabilirsiniz. Kendinize zaman verin. Şu an aklınızdaki çoğu şey mantıksızdır muhtemelen. Lohusasınız bir de.

sutu kesin mama takviyesi yapip ilaciniza baslayin diyecegim daha cok kucuk 😳
ama hic anne sutu alamamis cocuklarda var gayette iyiler.
psikolojisi alt ust olmuş kendinede cocugunada yetemeyen bir annedense iyi bir anneyle mama destegi daha sagliklj sanki
bir psikologla gorusseniz mutlaka emziren annelere uygun ilaclarda vardir.

Cok geçmiş olsun rabbim şifa versin yuvanizada huzur versin aile sağlığı merkezleri var genelde her yerde oluyor biz ilçede oturuyoruz burda bile var orda ücretsiz olarak psikologlar oluyo araştırın sizin orda yada yakın bı sehirde vardır yardımcı olacaklardır.boyle bı psikolojiylr yaşamak eminim ki çok zordur ama unutmayın biz kadınız ve anneyiz her zorluğun üstesinden geliriz... intihar fln öyle şeyler aklınızdan gevirmeyin size Allah göstermesin bişey olursa evlatlariniza kim bakicak onları anne sevgisinden mahrum etmeyin..

Atipik otizm teşhisi zor konulan bir şey, hele hele kız çocukları için. 3 yaşından önce net konuşulmaz genelde.

Hadi kızınızın gelişiminde gecikmeler vardı diyelim, o yüzden tanı almış olsun ama terapilerle bayağı düzelir bu durum. Daha çok küçük. Birkaç seneye yaşıtlarını yakalar.
Benim de atipik otizmli bir arkadaşım var. Henüz 19 yaşında ama dereceyle üniversiteye girdi, ekonomi ve tarih alanlarında aklımızın almadığı çalışmaları var. Tanıdığım en zeki insandır herhalde. O söyleyene kadar aklımın ucundan bile geçmemişti otizm teşhisi olduğu.

Kızınız non-verbal olsa, ciddi gelişim gerilikleri olsa bir süre karalar bağlamanızı anlayacağım ama şimdi şahit olduklarınızla çocuğunuzu değerlendirmeyin. Ufacık o daha. Büyüyecek.

Diğer çocuğunuz konusunda tavsiyem doktorunuza danışıp anne sütünü kesmeniz, eşinizle tedaviye&terapiye başlamanız. Anne sütünün bağışıklığa faydası var ama bebeklik döneminde var. Ben yalnızca 3 ay emzirilmişim, ne zekamda ne bağışıklık sistemimde bir sıkıntı var. :dondurma: Siz sağlıklı olacaksınız ki çocuklarınızın sağlığıyla ilgilenesiniz. Beyninizin kimyasal dengesi bozulduğu için düzgün düşünemiyor olabilirsiniz. Kendinize zaman verin. Şu an aklınızdaki çoğu şey mantıksızdır muhtemelen. Lohusasınız bir de.
Arkadasinizda nasil degisiklikler var cunku yanlis tani cok konulabiliyor o da yanlis tani olmasin mesela suan hiperaktif bi cocugu profa goturelim atipik diyecektir

Arkadasinizda nasil degisiklikler var cunku yanlis tani cok konulabiliyor o da yanlis tani olmasin mesela suan hiperaktif bi cocugu profa goturelim atipik diyecektir

OKB tedavisine devam ettiğini biliyorum ama onun dışında hiçbir değişiklik gözüme çarpmadı benim. Söylemeseydi anlamazdım da. Yaşı küçükken tanı konulmuş, terapi görmüş.

Back
X