Bir derdim var arkadaşlar saçma demeyin dalga geçmeyin dertleimek istiyorum

Haklısınız ben zaten almasın demedim bende izin alcakta değil ama bu kız çalışmıyorda sürwkli abisinden alıyor 22 yaşında biraz çalışıp kendi ihtiyacını karşılayabilir
Bakın sizi anlıyorum, ama buna siz karar veremezsiniz. Sonuçta ondan sorumlu olan bir annesi ve bir babası yani ailesi var; bunu düşünmek size düşmez. Kız bir birey kendi kararlarını kendi verebilecek yaş ta ve olgunlukta . İster çalışır ister çalışmaz. He okumuyor ise çalışsa kötü mü olur hayır.. ama çalışmıyor diye de annesi, babası, abisi bir şey almayacak diye bir kaide yok. Maalesef abiler kız kardeşlerine dayanamaz. Ve siz bu konunun dışında kalmayı tercih edin. Üzülürsünüz.

Biraz karışık yazdım kusura bakmayın yeniyim de nişanlımın kardeşi sürekli lüks şeyler istiyor nişanlımdan nişanlımın ailesi de zengin değil nişanlımda polis zaten birsürü borcu var düğün için bile kredi çekicez neyse kız çok anlayışsız sürekli birşeyler aldırıyor nişanlıma nişanlım ve aileside bu kızı bir türlü dizginleyemiyorlar simdide gitmiş ağlayıp zırlayıp benim tahminim iphone aldırmış bana nişanlım işte ayşe diyelim çekilişten kazandı dedi bende hiç sormadım zaten hiç ilgilendirmiyor beni ama kim bu devirde kazanıcak o kadar paralık telefonu neyse faturasını falan da atmış kardeşi ben inanmafım nişanlımda daha bileziklerimizi yapamadı yanlış anlamayın ben bilezik derdinde olduğum için yazmıyorum zaten onu ailemde bende sıkmadık ama sanki daha utandılar da saklıyolar gibi geldi kız zaten bir senede kaç teşefon kırdı parçaladı aldı nişanlıma kazanmışsa çok sevindim ama pek inandırıcı gelmedi açıkcası
yok derdınız tam olarak bılezık
bana bılezık yapılmadı kardese neden telefon alınıyor dıye sız sınırlendınız
telefon lazım bılezık degıl oncelıge bakılırsa
bılezık sızın ıcın genel gecer bır kuralsa sartsa bukadar borc ıcınde oldugunu dusundugunuz nısanlınız ıcın fedakarlık yaparsınız ya da ayrılırsınız . hem bunları sorun olarak gorup hem bıle bıle evlenıp sonrada mutsuzum dıye konular acıyorsunuz hep aynı seyler

Hanımefendi alırsınız ama bu kız sürekli sigara parasını herşeyini abisinden alıyor 22 yaşında ve çalışmıyor küçükte değil
Aman alsın bırakın. Evlenince yaparsa karışırsınız. Sakın birşey söylemeyin bence. İsterse 50 yaşına gelsin yine küçük kardeş olacak.

Biraz karışık yazdım kusura bakmayın yeniyim de nişanlımın kardeşi sürekli lüks şeyler istiyor nişanlımdan nişanlımın ailesi de zengin değil nişanlımda polis zaten birsürü borcu var düğün için bile kredi çekicez neyse kız çok anlayışsız sürekli birşeyler aldırıyor nişanlıma nişanlım ve aileside bu kızı bir türlü dizginleyemiyorlar simdide gitmiş ağlayıp zırlayıp benim tahminim iphone aldırmış bana nişanlım işte ayşe diyelim çekilişten kazandı dedi bende hiç sormadım zaten hiç ilgilendirmiyor beni ama kim bu devirde kazanıcak o kadar paralık telefonu neyse faturasını falan da atmış kardeşi ben inanmafım nişanlımda daha bileziklerimizi yapamadı yanlış anlamayın ben bilezik derdinde olduğum için yazmıyorum zaten onu ailemde bende sıkmadık ama sanki daha utandılar da saklıyolar gibi geldi kız zaten bir senede kaç teşefon kırdı parçaladı aldı nişanlıma kazanmışsa çok sevindim ama pek inandırıcı gelmedi açıkcası
Çoğu üye şimdi görümcelik yapar, takılmayın.
Nişanlı insan maaşıyla düğün hazırlığı yapacağı için öyle bol keseden harcayamaz, harcamamalı eğer zengin değilse.
Siz kredi çekip düğün yapma telaşındayken kardeşine 10 binlik değil de daha ucuz bir telefon alabilirdi.
Altın, eşya zaten yüklü masrafken aciliyeti olmayan şeylere masraf yapmaktan kaçınmalı.

Görümce kaç yaşında?
Bu arada açık açık konuşun, evlenince böyle davranamaz.

Haklısınız ben zaten almasın demedim bende izin alcakta değil ama bu kız çalışmıyorda sürwkli abisinden alıyor 22 yaşında biraz çalışıp kendi ihtiyacını karşılayabilir
Ben size hak verdim.boyle bos yere musriflik edip insanlari zor duruma sokanlara ayar olurum kardes mardes bosversene..
Bnmde abilerim var tek bisey istemedim! Kendim calisip kendim hallettim.
Evlenince skntiniz varsa o skntıyı sende cekiceksin gidip bos yere kimsenin luksiyetlerini odeyemessin.
Ama goze batma sana tavsiyem şuan degil..
Evlendikten sora guzelce konusursunz.
Oda zaten bir zaman sora herkese yetisemiyecek.ufak defek illaki ihtiyaclar olur
Ama kimse keyfi icin kimseyi yemeye hakki yok. Bu kardes ya da baskasi asla tahammul edemem boyle seylere.şuan dikkat cekmeyin bosverin.

Ailemden
Aman alsın bırakın. Evlenince yaparsa karışırsınız. Sakın birşey söylemeyin bence. İsterse 50 yaşına gelsin yine küçük kardeş olacak.
Bende evlenmeden acaba hatamı yapıyorum diye dertleşmek istedim bu kadar sert yanıtlar beklememiştim kendimi ifade edemedim kusura bakmayın yanlış anlaşıldım

Ben yalan bir kere söylenirse devamı gelir düşüncesindeyim. Ayrıca onun kardeşi sanane nişanlın istediğini alır diyenler olmuş komik cidden. Evlilik yoluna girmişsin ve çok masraflı bir süreç. Gidipte binlerce lira verip kardeşine iphone alması çok saçma geldi bana. Kız kardeşi öyle alıştıysa işin var valla evlenince de devam eder. Sende ev bütçenden kısıp telefon taksiti ödersin artık

yok derdınız tam olarak bılezık
bana bılezık yapılmadı kardese neden telefon alınıyor dıye sız sınırlendınız
telefon lazım bılezık degıl oncelıge bakılırsa
bılezık sızın ıcın genel gecer bır kuralsa sartsa bukadar borc ıcınde oldugunu dusundugunuz nısanlınız ıcın fedakarlık yaparsınız ya da ayrılırsınız . hem bunları sorun olarak gorup hem bıle bıle evlenıp sonrada mutsuzum dıye konular acıyorsunuz hep aynı seyler
Hayır derdim bilezik değil ama borçlu ve ailesinin maddi durumuda iyi değil sadece bencillikler beni üzüyor kız daha anlayışlı olabilir

Nişanlınız kardeşine hediye alabilir, bu kısmı sizi ilgilendirmez.
Ama gerçekten yalansa, ben olsam ilişkimi sorgularım.
Tabii ki ailesiyle ilgili her şeyi bana anlatmak zorunda değil ama yalan söylemek başka bir şey. Söylediği her şeyin doğruluğunu sorgulayarak bir ömür geçiremem.

Arkadaşlar nişanlımın kardeşi güya iphone kazanmış dünde bir soruda bişeyler yazmıştım neyse işte ben iphone kazanılacağına inanmıyorum sanki ayıp olmasın diye söylemiyorlar gibi hissettim neden ayıp olsun derseniz ailesi bıktı artık görümcemden sürekli telefon kırıyor bir kaç ayda bir aldırıyor aileside kızlarının yaptıklarından çekinmiş gibi sanki böyle bir bahane buldulae gibi geldi halbuki beni hiç ilgilendirmiyor banane ister nişanlım alsın ister kazansın sadece salak yerine kondum gibi geldi soruok saçma biliyorum dalga geçmeyin lütfen kız sürekli nişanlımın parasını yiyor biliyorum yine ağlayıp zırlayop aldırdı kesin ama söylemeyip saklar gibi yapmaları salak gibi hissettim

Daha evlenmeden neden müdahil oluyorsunuz? Nişanlınız ayrı bi insan, siz ayrı bir insansınız. Karışmamayı öğrenin. Salak yerine kondum ne demek? Onlar her yaptığını size söylemek zorunda mı? Siz daha evli bile değilsiniz. Sanki sizin paranızla alınmış da salak yerine konuldum diyorsunuz. Sizi ilgilendiren hiçbir durum yok ortada.

Ben yalan bir kere söylenirse devamı gelir düşüncesindeyim. Ayrıca onun kardeşi sanane nişanlın istediğini alır diyenler olmuş komik cidden. Evlilik yoluna girmişsin ve çok masraflı bir süreç. Gidipte binlerce lira verip kardeşine iphone alması çok saçma geldi bana. Kız kardeşi öyle alıştıysa işin var valla evlenince de devam eder. Sende ev bütçenden kısıp telefon taksiti ödersin artık
Hah sonunda beni anlayan biri teşekkür ederim benim açımdan da baktığınız için tam bunu ifade etmek istemiştim aynen öyle brnde evlenincede bu kızda çekeceğim var gibi düşünüyorun

Ben size hak verdim.boyle bos yere musriflik edip insanlari zor duruma sokanlara ayar olurum kardes mardes bosversene..
Bnmde abilerim var tek bisey istemedim! Kendim calisip kendim hallettim.
Evlenince skntiniz varsa o skntıyı sende cekiceksin gidip bos yere kimsenin luksiyetlerini odeyemessin.
Ama goze batma sana tavsiyem şuan degil..
Evlendikten sora guzelce konusursunz.
Oda zaten bir zaman sora herkese yetisemiyecek.ufak defek illaki ihtiyaclar olur
Ama kimse keyfi icin kimseyi yemeye hakki yok. Bu kardes ya da baskasi asla tahammul edemem boyle seylere.şuan dikkat cekmeyin bosverin.
Teşekkür ederim herkes görümce sanırım burda benimde anlatmak istediklerimi anlattınız gidip çalışabilir

Ben konu sahibine hak verdim kimse kusura bakmasın çalışmayan asalak gibi sürekli abisinden beslenmeye çalışan 22 yaşında bir birey bu kız
Kaldı ki telefon kırmış kaç defa neyin lüxü bu kadar
Abisi evlenecek dünya borç var insan hiç mi düşünmez konu sahibi gayet haklısın ama bunun yalan olduğunu nasıl ortaya çıkartırsın ve bu asalaklığın önünü nasıl alırsın onu bilmiyorum

yasınızın cok genc oldugu bellı :)
kızın calısıp calısmayacagı kendısını ılgılendırır belkı psıkolojık sorunları vardır aıle ıcınde onun ustune cok dusuyorlarsa falan onu aılesı bılır cok fazla herseye karısıyorsunuz bunu yapmayın :) evlenırken yasta cok genc olunca herseyı fazla sahıplenıp duyguları abartabılıyor ınsanlar bu yanılgıya dusmeyın 30 yasınıza geldıgınızde bu soyledıklerınıze sızde guleceksınız ınanın

Nişanlınız kardeşine hediye alabilir, bu kısmı sizi ilgilendirmez.
Ama gerçekten yalansa, ben olsam ilişkimi sorgularım.
Tabii ki ailesiyle ilgili her şeyi bana anlatmak zorunda değil ama yalan söylemek başka bir şey. Söylediği her şeyin doğruluğunu sorgulayarak bir ömür geçiremem.
Ama sürekli alıyor kardeşi senede 4-5 telefon aldırdı kırdı sürekli

Hah sonunda beni anlayan biri teşekkür ederim benim açımdan da baktığınız için tam bunu ifade etmek istemiştim aynen öyle brnde evlenincede bu kızda çekeceğim var gibi düşünüyorun
Bilezik elbette isteyeceksiniz. Sakın çekinmeyin isteyin. Siz istemez ve anlayışlı taraf olursanız evlendiğinizde de kocanız görümceye yedirir, sizin istekleriniz ertelenir.

Ben konu sahibine hak verdim kimse kusura bakmasın çalışmayan asalak gibi sürekli abisinden beslenmeye çalışan 22 yaşında bir birey bu kız
Kaldı ki telefon kırmış kaç defa neyin lüxü bu kadar
Abisi evlenecek dünya borç var insan hiç mi düşünmez konu sahibi gayet haklısın ama bunun yalan olduğunu nasıl ortaya çıkartırsın ve bu asalaklığın önünü nasıl alırsın onu bilmiyorum
Teşekkür ederim herkes çok parası var galiba yada herkes görümce empati yapılmamış bende boşverdim açıkcası sadece kıza karşı içimde bir soğukluk oldu

Nişanlın kendine ait çekirdek bir aile kurarken, ilerisini gerisini düşünmek zorunda. Evlilik için parası mı yeterli mi, yoksa krediye mi girecek mesela. Ben, borc girip düğün yapan ama kardeşine telefon almaktan geri durmayan bir insanla evlenmeyi tercih etmem. Çok önemli detaylar bunlar. Kardeş dahi olsa, her şeyin bir yeri ve zamanı vardır. Herkes kendi hayatının sorumluluğunu, kendi kurmak istediği aileyi düşünerek almalı. Size yalan söylüyorlarsa ise daha kötü. Kardeşin yaptıkları her örtbas edilecek demekki.

Teşekkür ederim herkes görümce sanırım burda benimde anlatmak istediklerimi anlattınız gidip çalışabilir
ne alakası var cok haksızlık yapıyorsunuz herkes gorumce oldugu ıcın degıl kız calıssın bana bılezık yapılmadı ona telefon alınıyor dıyorsunuzda
gercekten cekılıste kazanmadıysa dıyorum
alan nısanlınız ? e almasın ozaman sılah zoruyla mı aldırıyor telefonu . aıle ustune dusuyormus ne derse alıyorlarmıs e almasınlar ? aıle alıyor soz soylemek bıze mı duser

Back
X