Bir derdim var arkadaşlar saçma demeyin dalga geçmeyin dertleimek istiyorum

Eşiniz olsaydı sıkıntınızı anlardım ama nişanlınız o daha.Gelin ata binmiş ya nasip demiş.Nasip olmayabilir evlenmeniz ama kardeşi 22 senelik kardeşi.Size yalan söylediklerini sadece düşünüyorsunuz elinizde kanıtınız yok bu zanna girer hak yemeye girer.Gerçek düşündüğünüz gibi olursa bile yapabileceğiniz bir şey yok.Karışmaya hakkınız yok.

Yanlış anlaşıldım neyse demekki benim gibi hiç sorun yaşayan yokmuş belkide ben abartıyorum
Hayir ben size hak verdim cok haklisiniz.kardesde kardesligini bilsin.normal bir insan zaten evlenme arefesindeki abisini zor duruma sokmak istemez.ama art niyetliyse yapar.evet siz telefonu soramazsiniz ama gelecek icin konusabilirsiniz yine bu sekilde harcamanlari olacak ve onlar benim kardesim karisamazsin derse bu adamdan bisey olmaz.ve de kardesinden de annesinden de.benimde kaynanam evlenme arefesinde kendine ikinci derin dondurucusunu aldi ama bana bi koltuk takimi bile almadilar.boylede sinsi insanlar var yani dikkat edin

Teşekkür ederim herkes görümce sanırım burda benimde anlatmak istediklerimi anlattınız gidip çalışabilir
Bende gorumceyim canim.ama gidip hicbir abimi zora sokmadim hicbir talepte bulunmadim.Hepsi beni sever dertlesir benmle.ama ben empati yapiyorum. Acikcasi kimseye muhtac degilim cok sukur. Esimle de konusup yola koyduk yardima ihtiysci varsa ailesinin ilk once git ben ver dedim.Samimiyetini bozma evlenince goze batmadan eşine icten konus bu duurmlari.
Baskasindan surekli havadan birseyler bekleyen insanlara irrite olurum.kendimde oyle bisey yapmam.

Su tarz mesajlarda ama kardesi annesi babasi sana mi sorcak ne karsiyosun diyen tayfa, kendi kocalari veya nisanlilari boyle bi sey yapmaya kalktiginda kocamin ailesiyle gorusmuyorum tum bagimi kestim diyerek zaferlerini ilan eden tayfayla ayni gibi geliyor bana. Soruna gelince evlendiginizde ikinizin ortak parasi olacak bir harcamayi surekli kardesine harcamasi tabi ki sinir bozucu olur. Ben bu tarz seylere balik bastan kokar olarak bakiyorum. Acik acik konusmani ve bu durumun önünü kesmeni önerebilirim. Sonrasind can sıkar cunku

Nişanlın kendine ait çekirdek bir aile kurarken, ilerisini gerisini düşünmek zorunda. Evlilik için parası mı yeterli mi, yoksa krediye mi girecek mesela. Ben, borc girip düğün yapan ama kardeşine telefon almaktan geri durmayan bir insanla evlenmeyi tercih etmem. Çok önemli detaylar bunlar. Kardeş dahi olsa, her şeyin bir yeri ve zamanı vardır. Herkes kendi hayatının sorumluluğunu, kendi kurmak istediği aileyi düşünerek almalı. Size yalan söylüyorlarsa ise daha kötü. Kardeşin yaptıkları her örtbas edilecek demekki.
Aynen beni anlamışsınız krediyle yapıcak bende nişanlıma zaten sinirliyim bizi hiç düşünmediği için ama bişey diyemiyorum içim içimi yiyor onunla nasıl konuşmalıyım bilemiyorum😣

Bende gorumceyim canim.ama gidip hicbir abimi zora sokmadim hicbir talepte bulunmadim.Hepsi beni sever dertlesir benmle.ama ben empati yapiyorum. Acikcasi kimseye muhtac degilim cok sukur. Esimle de konusup yola koyduk yardima ihtiysci varsa ailesinin ilk once git ben ver dedim.Samimiyetini bozma evlenince goze batmadan eşine icten konus bu duurmlari.
Teşekkür ederim empati yaptığınız kibar yorumunuz için keşke herkes sizin gibi olsa😊

Hah sonunda beni anlayan biri teşekkür ederim benim açımdan da baktığınız için tam bunu ifade etmek istemiştim aynen öyle brnde evlenincede bu kızda çekeceğim var gibi düşünüyorun
Yani ya burda yazanlar çok zengin hani para önemsiz ya da evde ev arkadaşı gibi yaşıyorlar paralar ayrı dönüyor diye düşünüyorum. Bizde para bi hesapta birikir. Birikim yapılacak para başka hesaba aktarılır. Kalanıyla da ay sonunu zor getiriyoruz zaten. Benim eşim nişanlıyken böyle bir şey yapsa büyük konuşmayayım olay çıkarırdım herhalde. Kredi çekip düğün yaptık ailesinin bir damla katkısı olmadı. Bide gidip telefon alacak onlara öyle mi ? Hem de kocaman kız yani. Gidip çalışsın alsın. Çalışamıyorsa da doğru düzgün kullansın

Aynen beni anlamışsınız krediyle yapıcak bende nişanlıma zaten sinirliyim bizi hiç düşünmediği için ama bişey diyemiyorum içim içimi yiyor onunla nasıl konuşmalıyım bilemiyorum😣
Evlenmeye mecbur musunuz?

Su tarz mesajlarda ama kardesi annesi babasi sana mi sorcak ne karsiyosun diyen tayfa, kendi kocalari veya nisanlilari boyle bi sey yapmaya kalktiginda kocamin ailesiyle gorusmuyorum tum bagimi kestim diyerek zaferlerini ilan eden tayfayla ayni gibi geliyor bana. Soruna gelince evlendiginizde ikinizin ortak parasi olacak bir harcamayi surekli kardesine harcamasi tabi ki sinir bozucu olur. Ben bu tarz seylere balik bastan kokar olarak bakiyorum. Acik acik konusmani ve bu durumun önünü kesmeni önerebilirim. Sonrasind can sıkar cunku
Teşekkür ederim haklısınız ağzı olan kpnuşuypr konuşucam nişanlımla en kısa zamanda

Yani ya burda yazanlar çok zengin hani para önemsiz ya da evde ev arkadaşı gibi yaşıyorlar paralar ayrı dönüyor diye düşünüyorum. Bizde para bi hesapta birikir. Birikim yapılacak para başka hesaba aktarılır. Kalanıyla da ay sonunu zor getiriyoruz zaten. Benim eşim nişanlıyken böyle bir şey yapsa büyük konuşmayayım olay çıkarırdım herhalde. Kredi çekip düğün yaptık ailesinin bir damla katkısı olmadı. Bide gidip telefon alacak onlara öyle mi ? Hem de kocaman kız yani. Gidip çalışsın alsın. Çalışamıyorsa da doğru düzgün kullansın
Aynen öyle nişanlım ailesine sürekli yardım edermi bilemiyorum evlenince sorun olurmu onunla konuşucam

Ben konu sahibine hak verdim kimse kusura bakmasın çalışmayan asalak gibi sürekli abisinden beslenmeye çalışan 22 yaşında bir birey bu kız
Kaldı ki telefon kırmış kaç defa neyin lüxü bu kadar
Abisi evlenecek dünya borç var insan hiç mi düşünmez konu sahibi gayet haklısın ama bunun yalan olduğunu nasıl ortaya çıkartırsın ve bu asalaklığın önünü nasıl alırsın onu bilmiyorum
Konuşucam açıkcası düzgünce kızla uğraşamıcam çünkü

Sana ne diyen arkadaşlar konu sahibi hasta Ve muhtaç görümceye abisi ilaç parası vermesin demiyor ! Çalışmayan senede 4-5 telefon kıran ve yenisini aldıran görümceye tepkili ki insan olan buna tepki gösterir ben 6 yıldır aynı telefonu kullanıyorum çok pahalı almıştım. Değil kırıp atmak yere düşürmüyorum siz kırıyor musunuz sene de 4-5 telefon?
yine sana ne diyen arkadaşlar o telefon muhtemel taksit ile alındı belki de o taksit konu sahibi evlendiğinde bitmemiş olacak bakın “ sana ne “ olmadı geldi konu sahibinin bütçesinin bir gideri oldu

Derdin bilezik diyenler olmuş evet ben o yaştayken ve nişanlıyken benimde derdim bilezikti ne var ayıp mı yasak mı
Nedir bu konu sahibi linç etme merakı bir anlasam
Sanki demiş ki görümcem açlıktan ölecek bende abisine para verdirtmiyorum
Biraz empati lütfen

Kardeşidir isterse araba alır yorumlarına asla katılmıyorum. Nişnalısınız ve evlilik yoluna girmişsiniz bu süreçte harcanacak paraları vs birliktr düşünmelisiniz evlilikte zaten kardeş de olsa hatta annesine bile olsa sizden gizli para vermemeli siz de öyle. Hayatınız paranız ortak olmalı. Bence ağzını arayın öğrenmeye çalışın nişanlınız yalan söylüyorsa ciddi sorun bence.

Ne demek onun parası, dilediğini yapar. Evlilik kurumu böyle bir şey değil. O kredi parası, sizin geçiminiz için eve giren toplam paradan gidecek. Sizde kendinizi kısacaksınız yeri gelecek.
Çok iyi düşün ve gözlemle. Çok üzülürsün sonra. Ben iyi kazanıyorum, eşimin parasına ihtiyacım yok. Buna rağmen kafasına göre harcama yapmaz. Biz her şeyi beraber yaparız, ailemize bir şey alınacaksa bile karşılıklı görüşlerimizi sorarız. Çok önemli şeyler bunlar benim için. Sen de benim gibi düşünüyorsan, öyle birini bul.

Sana ne diyen arkadaşlar konu sahibi hasta Ve muhtaç görümceye abisi ilaç parası vermesin demiyor ! Çalışmayan senede 4-5 telefon kıran ve yenisini aldıran görümceye tepkili ki insan olan buna tepki gösterir ben 6 yıldır aynı telefonu kullanıyorum çok pahalı almıştım. Değil kırıp atmak yere düşürmüyorum siz kırıyor musunuz sene de 4-5 telefon?
yine sana ne diyen arkadaşlar o telefon muhtemel taksit ile alındı belki de o taksit konu sahibi evlendiğinde bitmemiş olacak bakın “ sana ne “ olmadı geldi konu sahibinin bütçesinin bir gideri oldu

Derdin bilezik diyenler olmuş evet ben o yaştayken ve nişanlıyken benimde derdim bilezikti ne var ayıp mı yasak mı
Biraz empati lütfen
Ağzınıza sağlık çok güzel yazmışsınız kimse vicdansız değil şu yaşıma kadar belki iki kere sıfır telefonum oldu daha önce hep babamın kardeşimin telefonlarını kullandım mutlu oldum beni üzen görümcemin bencilliği

Biraz empati lütfen
benım yazdıklarıma atıfta bulunmussunuz madem,
aılesı alıyor kız sılah zoruyla mı aldırıyor ? kızın bellıkı psıkolojık sorunu var okadar telefon kıran normal olamaz zaten, e bukadar borcun ıcınde olan habıre sana telefon alamam demıyor ? almasın aılesı ? bunca zaman alan aıle yenı gelın olacak kızın lafıyla mı degısır dıyorum

allah allah ya...

Biraz karışık yazdım kusura bakmayın yeniyim de nişanlımın kardeşi sürekli lüks şeyler istiyor nişanlımdan nişanlımın ailesi de zengin değil nişanlımda polis zaten birsürü borcu var düğün için bile kredi çekicez neyse kız çok anlayışsız sürekli birşeyler aldırıyor nişanlıma nişanlım ve aileside bu kızı bir türlü dizginleyemiyorlar simdide gitmiş ağlayıp zırlayıp benim tahminim iphone aldırmış bana nişanlım işte ayşe diyelim çekilişten kazandı dedi bende hiç sormadım zaten hiç ilgilendirmiyor beni ama kim bu devirde kazanıcak o kadar paralık telefonu neyse faturasını falan da atmış kardeşi ben inanmafım nişanlımda daha bileziklerimizi yapamadı yanlış anlamayın ben bilezik derdinde olduğum için yazmıyorum zaten onu ailemde bende sıkmadık ama sanki daha utandılar da saklıyolar gibi geldi kız zaten bir senede kaç teşefon kırdı parçaladı aldı nişanlıma kazanmışsa çok sevindim ama pek inandırıcı gelmedi açıkcası
Güzel kardeşim bak nişanlısın yarın ayrılsa elsin senden alıp ona vermiyor millet kardeşi için böbreğini verir nişanlın da kaç yaşında adam o da bütçesini ona göre hazırlar ben 3 yıllık evliyim 10 yıldır çalışıyorum eşim öğrenciyken sigara alır gizli gizli çantasına atardım evlendiğimden beri borç ödüyorum ve eşim annesine maddi destek sağlıyor napayım ananı at sokağa mı diyeyim doğurmuş bakmış büyütmüş sen ver allah artırır rızkını takılma böyle bilezikti paraydı işlerine

Kardeşidir isterse araba alır yorumlarına asla katılmıyorum. Nişnalısınız ve evlilik yoluna girmişsiniz bu süreçte harcanacak paraları vs birliktr düşünmelisiniz evlilikte zaten kardeş de olsa hatta annesine bile olsa sizden gizli para vermemeli siz de öyle. Hayatınız paranız ortak olmalı. Bence ağzını arayın öğrenmeye çalışın nişanlınız yalan söylüyorsa ciddi sorun bence.
Evet bugün yüzyüze nasıl kazanmış ya kim vercek çekilişle dicem ben sen aldın sandım falan dicem ağzını arıcam

Back
X