Bir derdim var arkadaşlar saçma demeyin dalga geçmeyin dertleimek istiyorum

Kardeşine elbette ki hediye alabilir ama sürekli abisinden beklentisi olan bir kardeş ileride evlenirseniz sıkıntı olarak karşıniza çıkabilir. İş nişanlınızda bitiyor. Evlilik hazırlığı yaptığını, artık her istediği şeyi alamayacağını kardeşine anlatmalı. Siz de tavrınızı koyun bence, sizi çocuk gibi kandıramayacağını anlasın. Evlendikten sonra da bu tip yalanlar söylemesine şimdiden engel olmanız gerekli.Açık açık konuşun.
Nişanlıma nasıl söylryebilirim bunu beni kötü biri gibi görmesini yanlış anlamasını istemeden

Bizim oralarda derler ki ''Ağanın malı gidiyor, Hizmetkarın canı gidiyor''
Bahse konu kişi kardeşi siz sadece 1 yüzükle hayatında sınız (henüz)
Biz İnsanların en büyük problemi haddimizi ve yerimizi bilmememiz. :KK53:

Yarabbbiiiiimmmm🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ nikahında değil adam istedigine istediğini alır ya. Bu kadarda karışmayın, dert etmeyin.

Nişanlıma nasıl söylryebilirim bunu beni kötü biri gibi görmesini yanlış anlamasını istemeden
Mesela şimdi oturup hesap kitap yapın.
Takılar, mobilyalar, gelinlik, düğün vb masrafları hesaplayın.
Aylık ödeyebileceğiniz taksite bölün. Mesela 10 ay, aylık 1000 tl gibi.
Nişanlınızla bunu paylaşın. Hiçbir şeye harcama yapmayalım, birikim yapalım. Ne kadar az borçlanırsak o kadar iyi olur diye konuşun.
Ara ara bankada maaşını biriktirmesi gerektiğini hatırlatın.
Eğer birikim yapmak yerine ailesine lüzumsuz harcama yapmaya devam ederse, sizden daha anlayışlı olmanızı, isteklerinizi azaltmanızı (mesela 4 bilezik değil de tek bilezik olsun derse), gelinlikten mobilyaya ucuza kaçarsa vs evlenmeyin. Bilin ki size 10 tl harçlığı çok görürken tüm maaşını ailesine verecek. Siz itiraz ettiğinizde onlar ailem diyecek, sizi ailesi kabul etmeyecek çocuk sahibi olsanız bile.

Bu adam sizle nişanlandığına göre sizi tanımış, benimsemiş, sevmiş, sahiplenmiş. Kötü biri gibi neden görsün ki? İnsanlar birbiriyle açık açık endişelerini paylaşmadıkları için ileride problem yaşıyorlar. Kardeşine hediye almasından rahatsız olmadığınızı, aksine sahiplenmesinin iyi bir karakter göstergesi olduğunu söyleyerek söze başlayabilirsiniz. Ama evlilik yolunda da başka sorumluluklar alması gerektiğini anlatmalısınız. Kardeşinin davranışlarının şımarıklık boyutundan çok evlendiğinizde kardeşini veya aile bireylerini mutlu etmek için ev bütçesinin dengesini bozacak hareketler yapmasından endişe ettiğinizi anlatabilirsiniz. Ayrıca dürüstlüğe önem verdiğinizi ve telefon kazandığına inanmadığınızı , bu tip yalanların güveninizi zedeleyeceğini anlatmalısınız. Karşınızdakini kaybetmemek için kendinizden ödün verirseniz onun kaybetmekten korkmayacağı bir insan haline dönüşürsünüz.

Yok zaten ailesibe kardeşine belli etmiyorum hiç sormadım bile o kendi söyledi bende nişanlıma nazik bir şekilde söylücem hesabını bilmesini
Bide nereli canim eşin.. bu ic anadoluda cok yaygin :)) benm esimde emniyetten.
Ben nisanliyken evlenmeme 2 ay kalmisti calistigim yerden cikmami istemisti bende orayi istemiyordum pek ama mecbur calisiyordum evlilik arefesi yani telefon taksidim vardi cogunu odemistim ilk luks telefonumdu :)) 23 yasinda aldm. Esimde kalani ben odicem dedi kendi taksitleride vardi.. ben istemedim kendi cok fazla israr edince ciktim.ama taksitimde cok degildi 300 filan kalmisti zaten sagolsun oyle anlasmstik :)

konuma yorum atar mısınız canım çok sıkkın deyince çok ciddi bir beklenti içerisine girip hemen konuna koştum geldim.
daha kazancı bile sana ortak olmayan adamın "KARDESINE" alıp verdikleri seni neden bu kadar ırgalıyor?
öyle bir etki oluşturmuşsun ki insanlar cekinmistir senden. şu konuda verdiğin detaylardan ben bile cekindim

5 senedir evliyim,esimin daha kime ne aldigini bilmem. Nasil bu kadar hakimiyet kurabiliyorsunuz kizlar valla Orta Asyadan kosarak kacan Turkler gibisiniz masallah 😁
:)) bende nisanliyken bilememisim pek farketmemisim evlennce farkettm ama herkrs kendini bildikten sora sorunlar kalkiyor ortadan cok sukur :))

Arkadaşlar nişanlımın kardeşi güya iphone kazanmış dünde bir soruda bişeyler yazmıştım neyse işte ben iphone kazanılacağına inanmıyorum sanki ayıp olmasın diye söylemiyorlar gibi hissettim neden ayıp olsun derseniz ailesi bıktı artık görümcemden sürekli telefon kırıyor bir kaç ayda bir aldırıyor aileside kızlarının yaptıklarından çekinmiş gibi sanki böyle bir bahane buldulae gibi geldi halbuki beni hiç ilgilendirmiyor banane ister nişanlım alsın ister kazansın sadece salak yerine kondum gibi geldi soruok saçma biliyorum dalga geçmeyin lütfen kız sürekli nişanlımın parasını yiyor biliyorum yine ağlayıp zırlayop aldırdı kesin ama söylemeyip saklar gibi yapmaları salak gibi hissettim
Bu konuyu evli bir kadın yazsaydı tepkim gerçekten farklı olurdu. Öncelikle kardeşi bu, evlenene kadar istediğini alır, aile de kıza istediğini alır bu sizi ilgilendirmez. Nişanlınız size harcama yaptığı ya da hediye aldığı zaman ‘parasını yiyorsunuz’ mu oluyor durum? Şu an ki konumunuz ‘nişanlılık’ eşi olana kadar kendisinin maddi geliriyle ailesine ya da başkasına bir şeyler alıp almadığını sorgulama gibi bir hakkınız yok. Çekiliş olayı yalansa bile ne kadar ince ruhlu insanlarlarmış ki ‘sanane’ demek yerine aman kız kırılmasın üzülmesin diye çekiliş demişler :KK70: kusura bakmayın ama bence siz biraz kız kardeşi kıskanmışsınız. Ona alınan şeylerin çetelesini tutar gibi sürekli telefon kırıyor vs yazmışsınız. Bu moddan bir an önce çıkın.

Bide nereli canim eşin.. bu ic anadoluda cok yaygin :)) benm esimde emniyetten.
Ben nisanliyken evlenmeme 2 ay kalmisti calistigim yerden cikmami istemisti bende orayi istemiyordum pek ama mecbur calisiyordum evlilik arefesi yani telefon taksidim vardi cogunu odemistim ilk luks telefonumdu :)) 23 yasinda aldm. Esimde kalani ben odicem dedi kendi taksitleride vardi.. ben istemedim kendi cok fazla israr edince ciktim.ama taksitimde cok degildi 300 filan kalmisti zaten sagolsun oyle anlasmstik :)
Hayır ege bölgesi :) göçmen kendisi inşallah benim nişanlımda evlenince düzelir

Hayır ege bölgesi :) göçmen kendisi inşallah benim nişanlımda evlenince düzelir
Ben nisanliyken bu konularla cok yoz goz olmadim acik soylim yine soyluyorum şuan uygun bi zaman gibi durmuyor biraz gozlemle..
Ama evlenince konusman daha munasip gibi..
Yani bekarken erkekler bunu hep yapiyor aslinda genelde.
Kiz da olsa yapiliyor bizde ettk etmedikmi.
Ama evlennce herkesin yerini bilmesi gerekiyor sadece. Konuyu aileci olarak nitelendirmekten ziyade genel durum boyle.

Bu konuyu evli bir kadın yazsaydı tepkim gerçekten farklı olurdu. Öncelikle kardeşi bu, evlenene kadar istediğini alır, aile de kıza istediğini alır bu sizi ilgilendirmez. Nişanlınız size harcama yaptığı ya da hediye aldığı zaman ‘parasını yiyorsunuz’ mu oluyor durum? Şu an ki konumunuz ‘nişanlılık’ eşi olana kadar kendisinin maddi geliriyle ailesine ya da başkasına bir şeyler alıp almadığını sorgulama gibi bir hakkınız yok. Çekiliş olayı yalansa bile ne kadar ince ruhlu insanlarlarmış ki ‘sanane’ demek yerine aman kız kırılmasın üzülmesin diye çekiliş demişler :KK70: kusura bakmayın ama bence siz biraz kız kardeşi kıskanmışsınız. Ona alınan şeylerin çetelesini tutar gibi sürekli telefon kırıyor vs yazmışsınız. Bu moddan bir an önce çıkın.
Nerden biliyorsunuz nişanlımın parasını yediğimi şu ana kadar bana aldığı harcadığı en lüks şey bir cekettir belkide bilip bilmeden konuşmuşsunuz sonuçta evlenicez evlilik arefesindeyiz eşi olucam karışma hakkın yok falan denmiş ama zaten karışmıyorum sadece kızın bencikkiğine sinirlendim ve evet bir insan sürekli telefon kırıp aldırıyorsa vardır onda bir sorun benimde canım bu duruma sıkılabilir ne var bunda

kk kadinlari bu ara ne kadar mantikli dusunuyor.kim ne yapsa seni ilgilendirmez diyosunuz.bence ilgilendirir nisanliyken evlilik yoluna girilmis nisanlisi kardesi icin yalan soyluyorsa ilgilendirir.
Teşekkür ederim evet herkes bir sizi ne ilgilendirir modunda aynısı onlara olsa tepkileri ne olurdu acaba

Mesela şimdi oturup hesap kitap yapın.
Takılar, mobilyalar, gelinlik, düğün vb masrafları hesaplayın.
Aylık ödeyebileceğiniz taksite bölün. Mesela 10 ay, aylık 1000 tl gibi.
Nişanlınızla bunu paylaşın. Hiçbir şeye harcama yapmayalım, birikim yapalım. Ne kadar az borçlanırsak o kadar iyi olur diye konuşun.
Ara ara bankada maaşını biriktirmesi gerektiğini hatırlatın.
Eğer birikim yapmak yerine ailesine lüzumsuz harcama yapmaya devam ederse, sizden daha anlayışlı olmanızı, isteklerinizi azaltmanızı (mesela 4 bilezik değil de tek bilezik olsun derse), gelinlikten mobilyaya ucuza kaçarsa vs evlenmeyin. Bilin ki size 10 tl harçlığı çok görürken tüm maaşını ailesine verecek. Siz itiraz ettiğinizde onlar ailem diyecek, sizi ailesi kabul etmeyecek çocuk sahibi olsanız bile.
Teşekkür ederim ss aldım konuşacağız akşam

Bizim oralarda derler ki ''Ağanın malı gidiyor, Hizmetkarın canı gidiyor''
Bahse konu kişi kardeşi siz sadece 1 yüzükle hayatında sınız (henüz)
Biz İnsanların en büyük problemi haddimizi ve yerimizi bilmememiz. :KK53:
Keşke o kardeşte yerini bilse.. Herkes bilse sorun kalmaz hep iki taraflıdır sorunlar sevgiler😊

Çoğu üye şimdi görümcelik yapar, takılmayın.
Nişanlı insan maaşıyla düğün hazırlığı yapacağı için öyle bol keseden harcayamaz, harcamamalı eğer zengin değilse.
Siz kredi çekip düğün yapma telaşındayken kardeşine 10 binlik değil de daha ucuz bir telefon alabilirdi.
Altın, eşya zaten yüklü masrafken aciliyeti olmayan şeylere masraf yapmaktan kaçınmalı.

Görümce kaç yaşında?
Bu arada açık açık konuşun, evlenince böyle davranamaz.
Görümcem 21/ yaşında evet yani alsında sürekli kırıp aldırıyor bir senede kaç telefon oldu ve kaç paralık telefon gidip samsung bile almamış

Back
X